Postuar më parë nga
RaPSouL
Vëzhgim / Spikasin talentet shqiptare ne Challenge league
Pas 6 javeve te luajtura në ligën e dytë Zvicrane - Challenge League - është koha të
shohëm cila është tendenca e lojtarëve shqiptar, që në këtë sezon janë më prezent se as
kurrë më para.
Së bashku me të edhe një talent tjetër shqiptar ka shënuar 3 gola.
20-vjeçari Safet Etemi, i cili pas kalimit tek FC Gossau ndjehet shumë i lumtur. Sulmuesi shqiptar, me prejardhje nga Maqedonia është momentalisht
garant i sukseseve të neo promovuesve Gossau, të cilët papritmaz gjenden në ligën e
dytë Zvicrane.
Pa dyshim talenti shqiptar më i madh në Challenge League është lojtari i kombëtarës
Zvicrane për U-21, Beg Ferati. Mbrojtësi i Concordia Basel arriti me ekipun e tij që të
barazojnë rezultatin kundër FC Winterthur të Sehar Fejzullahut në 5 minutet e fundit të
lojës, ku rezultati ende ishte 0:2 për mysafirët. Në fund rezultoi një skorë 2:2, me një
Ferati të fortë, i cili është sërisht në ekipun Zvicran për lojën kualifkuese për U-21 të
Zvicrës kundër Maqedonisë që do të zhvillohet në stadiumin e liderit të Challenge League
FC Wohlen, ku edhe albaniasoccer.com do të jetë prezent për lexuesit e tyre.
Rënditja e golshënuesve shqiptar pas 6 javeve:
- Safet Etemi (20 vjeç) FC Gossau / Sokol Maliqi (26 vjeç) - 3 gola
- Petrit Frrokaj (22 vjeç) FC Locarno - 2 gola
- Allmir Ademi (23 vjeç) FC Schaffhausen / Vullnet Basha (17 vjeç) FC Lausanne / Valon
Duzhmani (17 vjeç) SC Kriens / Sehar Fejzulahi (22 vjeç) / Beg Ferati (21 vjeç) FC
Concordia / Zahir Idrizi (21 vjeç) FC Wohlen - 1 gol
Krijoni Kontakt