Close

Rezultati i Sondazhit: Zgjedhjet presidenciale ne US: Partia Republikane

Votues
16. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • John McCain

10 62.50%
  • Mitt Romney

2 12.50%
  • Rudy Guiliani

1 6.25%
  • Mike Huckabee

2 12.50%
  • Tjeter mundesi.

1 6.25%
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 23 prej 23
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Nga te gjithe keta, dy jane kandidatet qe kane nje shans per fitore ne nentor perballe Clinton apo Obama: John McCain dhe Mike Huckabee. McCain gezon nje mbeshtetje te madhe tek te moderuarit dhe te pavarurit dhe disa demokrate, kurse Huckabee eshte nje kandidat jugor i preferuari i bazes se elektoratit republikan ne jug te vendit, pa harruar qe mesazhi i tij ka rezonuar jo vetem me elektoratin tradicional republikan por edhe me nje segment te atij demokrat. Ne nje fare menyre, republikanet kane rezerva per floket e bardha te nje 71 vjecari qe ka nje jete ne Washington, ashtu sic Washingtoni kane rezerva per fytyren e panjohur te Huckabee qe nuk perfaqeson interesat e elites republikane.
    Pas 3 javesh, parashikimi im i muajit te kaluar eshte bere realitet. McCain dhe Huckabee jane dy kandidatet e fundit te mbetur ne gare. McCain ka nje avantazh te madh ne delegate dhe po ben gabimin qe te kujtoje se gara ka marre fund dhe ai do te jete kandidatura e republikaneve. Por nese kjo fushate na ka mesuar ndonje gje ajo ka qene pikerisht se surprizat nuk kane fund.

Ndihmen me te madhe Huckabee ne kete fushate mund t'ia japi vete Obama. Kandidatura e Obames dhe tij jane shume te ngjashme, ashtu si kandidatura e Clinton dhe McCain jane te ngjashme. Nese Obama rrit shanset per te fituar mandatin e partise se tij, aq me shume do te rriten dyshimet ne rradhet e republikaneve per McCain dhe kjo do te krijoje nje mundesi per Huckabee qe te dali perpara elektoratit e te thote: "McCain nuk ka nje shans perballe Obama, pasi ata i perkasin dy brezave te ndryshem!" Me pak fjale, ai do te jete duke thene: "Une jam kandidati i duhur perballe Obama pasi une i perkas te njejtit brezi si Obama dhe kam nje mesazh te ngjashem populist te pritur mire nga elektorati si Obama!" Mike Huckabee eshte vetem 52 vjec.

Nje perballje e Obama me Huckabee do te ishte nje fushate historike per SHBA, dhe une do te thosha qe keta te dy perfaqesojne alternativat me te mira te dy partive ne SHBA.

Albo

Sipas nje informacioni te marre kohet e fundit nga burimet e diaspores shqiptare, ne date 22 Janar te ketij viti u organizua nje takim midis kandidatit per president John McCain dhe Liges qytetare shqiptaro-amerikane (AACL). Ky takim u mbajt ne nje hotel ne Manhattan dhe sipas ketyre te dhenave, u mblodhen rreth 1 milion dollare brenda nates nga diaspora shqiptare per fushaten e McCain-it.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    McCain zgjedh nje femer per VP. Sara Palin, guvernatore e Alaskes. Grua me 5 femije, dhe me djalin e madh ne Irak.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Fatos Nano: PS ka per ti humbur zgjedhjet e qershorit
    Nga juanito02 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 21-06-2009, 07:02
  2. Godo: Zgjedhjet, pėrgjegjėsi e Berishės
    Nga Albmaster nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-11-2008, 15:55
  3. Kėrcėnime me armė nė qėndrat e votimit nė zgjedhjet e 1921
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 20:27
  4. Vetėm shqiptarėt mund t'i fitojnė zgjedhjet
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-06-2005, 01:24
  5. Strategjia e opozitės nė zgjedhjet lokale
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-08-2003, 11:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •