Fjalori serbisht - shqip nė kosovė - shqip nė shqipėri:po sruja ca eshte mer ****?
struja - rryma - dritat
Fjalori serbisht - shqip nė kosovė - shqip nė shqipėri:po sruja ca eshte mer ****?
struja - rryma - dritat
korrentin mos e shaj se korrenti eshte nje perle e gjuhes shqipe,korent
Ky titulli i temes i vendoset sipas qejfit te postuesit neper forume. Keta 40 sendet nuk jane te shkruajtura ne te folmen e Tetoves . Ai postuesi lart qe ka shkruajtur se kemi vjedhur fore mos merakoset shume se ai qe ka postu kete nuk eshte i vetedijshem se ka gabu. Falja se nuk e ka ditur
booo ca djalekti.... ma hoqi trurin. ca behet kshu andej me gjuhen???
Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)
e ke ngatėrru krejt tash, "promajė" ėshtė qė shqip i thonė "shkuja". Kurse rryma elektrike, mirė e ka kėtė emėr, se nuk mund t'a pėrfytyroj asesi dritėn tė kalojė nėpėr njė tel bakri.Jo promaje, jo struje, por shqip duhet "rryme elektrike", mgjth edhe "drita" eshte e kendshme.
Edhe rryma e ka ngjashmerine e saj me driten. Elektronet neper telin e bakrit levizin me rreth 300 mije km ne sekonde, aq sa edhe drita. Del se per nga shepjtesia mund te jene kusherinj.
P.S. Ate promaje e kam te degjuar, kam krijuar idene qe e perdorni per "rryme", meqe edhe ajo "shkuje" nuk ka zene vend.
Life's too short to remove USB safely.
Promajė do tė thotė kur hap dritaren nė njėrėn anė dhe derėn nė anėn tjetėr, atėherė fillon rrymimi ajrit, dhe kjo mund t'a shkaktojė reumatizmin ose sė paku flamėn.P.S. Ate promaje e kam te degjuar, kam krijuar idene qe e perdorni per "rryme", meqe edhe ajo "shkuje" nuk ka zene vend.
Mgjtht tė kisha kėshilluar qė pėr kėto gjėra tė pyesėsh, por jo tė japėsh leksione e ligjėrata, sepse nuk mund tė njohėsh barbarizmat tona mė mirė se ne, dhe nuk mundet askush tė na i heqė barbarizmat pėrpos ne vetė.![]()
Andej nga fundi kuptohet qe behet fjale per humor Prishtine e jo Tetove. Psh kur permendet LDK dhe PDK, apo Albin Kurti, apo ceshtja e pavaresise. Por pervec ketyre tre pikave, njejte do te ishte paraqitja dhe per Tiranen, vec me dialekt me ndryshe. E vetmja gje qe ne Tirane nuk e kam degjuar akoma te ekzistoje eshte:
24.Picen me majonez e keqap e turshi
Jack Watson, po ti nuk pyesje dot si normalisht "Kujt i thone struje"? Duhej medoemos ta shprehje talentin? Per kete sjellje tipike shqiptare duhet ne fakt:
Nuk ke qene ndonjehere ne Shqiperi, nese kur kane dasht me te pyet psh "Sa eshte ora?", nuk te kane shtuar edhe ndonje cilesim ofendues, tip ... i gjeni vete me mire.
Me se miri perdoret ne Kosove shprehja, kur e perdorin ne formen shqip: rryme elektrike. S'kemi rryme, kemi rryme. Ne Shqiperi pasja e rrymes kufizohet vetem me dritat, a thua se rryma eshte vetem per ndricim.
Krijoni Kontakt