Akoma s'e ke marr vesh per ke injorant e kam fjalen? Mja na cat ****** me keto vidjot e kosoves se s'kane te bejne gje me temen, cimi vrau azemim, kshuqe bardha s'duhet te martohet me tanin, ju pjerdhsha mu ne llogjike qe keni.
Sipas teje cfare duhet te kene te perbashket? po kur martohen me gjermante, me italianet , me turqit , me amerikanet, me greket etj,ne keto rastet e tjera cfar kane te perbashket.nuk paska burra shqiptare qe jane martuar me serbe, nuk paska familje serbo-shqiptare qe rrojne ne paqe dhe dashuri.i ke bere te gjitha femrat qe martohen me sllav, kafshe.i ke bere te gjithe sllavet te keqinj.po mire sllavet si e ulkan veten me keto plehrat e shqiperise sic i quajne disa.
Cfar beni more keshtu si i permblidhni te gjitha!po keshtu eshte, po u perzie sheqeri me kripen, hajde dhe ndahe pastaj.
PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
KY eshte poshtersimi me i madh qe mund ti ndodhe nje femre shqiptare .
_picirruki_ ThE BesT
une s'fitoj asgje, vetem po kaloj kohen. sharjet dhe perbuzjet ketu nuk po vine nga une, po nga ciliminjte me dy klase shkolle, me fal qe me mungon arroganca qe te gjykoj te tjeret dhe ti them si ta jetojne jeten, juve vazhdoni se i bieni bukur.
Ku e lexon ti urrejtjen qe paskam une, sidomos per shqiptaret sic e ke theksuar me siper.mundohem ti them gjerat sa me afer realitetit.nuk e kam fain une qe realiteti peshon me shume nga ana negative persa i perket shqiperise.une familjen time dhe te afermit e mi i kam ne shqiperi, dhe po qe se do kisha urrejtje per shqiptaret do kisha dhe per njerzit e mi. me duket se je nxituar me konkluzionin qe ke nxjerre per mua, por ska gje ndoshta me kalimin e kohes do me kuptosh.
PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;
Ne si shqiptare gjithmone kemi qene krenar per faktin se kemi 100% gjake shqiptari ne venat tona. Per gjenerata te tera jemi perpjekur ta mbajme te tille. Jetojme ne nje kohe kur emigrimi ka bere qe shume shqiptare te shkojne kunder kesaj tradite dhe tashme shohim akoma me teper shqiptaro-......... me nje prapashtese mbrapa.
A eshte gabim te biesh ne dashuri me dike qe nuk eshte shqiptar? A duhet t'i thuash jo dikujt qe te do me teper se cdo gje ne bote dhe te ofron jeten me te lumtur sepse nuk eshte shqiptar? A eshte mekat te kesh femije qe nuk jane 100% shqiptare?
Nuk e di ndoshta ngaqe jetoj ne nje vend ku kur pyet dike se me cfare origjine eshte te jep nje liste te tere dhe kur une them 100% shqiptare habiten, por ama a do te thote ajo qe une po te martohem me nje shqiptar do te kem nje jete me te lumtur se po u martova me nje italian, grek, serb a ku ta di une?
E kuptoj shume mire qe ketu po flitet qe vajza qe martohen thjesht per t'u martuar, por nga e dini ju qe ato nuk jane te lumtura? Nuk eshte se ato shkuan kunder deshires, apo i rrembyen nga prinderit e tyre. Nqs ato jane te lumtura me ate jete, cfare rendesie ka qe femija e tyre te kete gjake shqiptar dhe serb? Nuk do te thote qe ajo po mohon vendin dhe gjakun e saj sepse femija do te mesoj kulturen e gjuhen e te dy vendeve dhe nqs po vjen ne kete jete si frut i nje dashurie cfare rendesie ka se cfare nenshtetesie kane prinderit e tij?
E di qe per shume kosovar mund te jete e veshtire te kaperdihet dicka e tille sepse ata serb kane shkaktuar shume dhimbje ne familjet e tyre, por ne vend qe ta lidhni me anen e negative, ndoshta do ishte mire te pyeteshin njehere keto goca se sa e pelqejne apo e urrejne jeten e tyre dhe pastaj te dilet ne konkluzione?
Nqs nje kosovare ketu ne USA apo diku ne bote ra ne dashuri me nje djale serb dhe ata jane njerezit me te lumtur bashke, mos duhet te thote jo ajo per martese sepse ky djale eshte serb kur ai nuk ka luftuar fare kunder kosovareve?!
Ndryshuar për herë të fundit nga INFINITY© : 05-02-2008 më 01:04
Krijoni Kontakt