Close
Faqja 84 prej 90 FillimFillim ... 34748283848586 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 831 deri 840 prej 891
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Para tre vite e gjysme hapa nje tem , per te informu shqiptaret se masovikisht femrat shqiptare po martoheshin per meshkujt serb-maqedon-malazez , behet fjal per vajza me te reja ne krahasim me meshkujt sllav qe ne te shumten e rasteve kalojn te 40-tat.

Sbehet fjal per dashuri, por per martesa qe lidhen nga disa agjensione te hapura ne Shqiperi , qe bejn ndermjetsimin , kerkojn vajza neper viser veriore te Shqiperise, per fshataret sllav.

Kjo tem esht diskutu gjer e gjat.

Tani me ran ne dor disa te dhena , sipas te cilave , vetem ne vitin 2009-te , nga vajzat shqiptare dhe meshkujt maqedon , jan lindur 250 femij.

Sipas kesaj dyshoj se vetem ne Maqedoni ka mbi 1000 femra shqiptare te martuara per sllavo-maqedon.

Shum fshatra maqedone jan duke u ringjallur, perseri hapen shkollat qe ishin mbyll me par sepse rinia kishin braktis ato fshatra te varfur.

250 femij per nje vit te vetem , esht shifer skandaloze , per 5 vite , nga keto nena duhet te ken lindur 1250 femij.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=89635
    Sipas te dhenave qe kam une nga burime te sigurta qe kane dijeni per ceshtjen, jane vetem 17 femije dhe jo 250.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Kako oživljavaju sela?
    -U Buđevu trideset godina nije bilo svadbe, niti dečjeg plača, selo je bilo pred umiranjem, žitelji bez nade i perspektive, sad tamo imamo deset Albanki i dvanaestoro dece, uskoro ćemo i školu morati da otvaramo. Slično je u Srčevu, Vapi, Barama, Štavlju....

Ako Bog da biće nas još više, još mališana je na putu.
    Si ngjallen fshatrat?

Ne Buxheve 30 vite nuk ka patur dasma , dhe as vaj femijesh , fshati ka qen para shuarjes , banoret pa shpres dhe perspektive , ndersa tani kemi 10 Shqiptare dhe 20 femije , se shpejti do te duhet te hapim dhe shkollen. Ngjajshem esht edhe ne Serceve , Vap , Baram , Shtavlje ...

Nese don Zoti do te jemi edhe me shum , te tjer femij jan ne rrug per tu lind.

Jesu li to Srbi ili Albanci?

- Srbi i to još odlični, sve mlade Albanke prihvatile su srpske običaje, hrišćanke su i venčane u pravoslavnoj crkvi.

Nema ni jednog albanskog imena, sva su srpska, one na tome najviše insistiraju, važno im je da imaju porodicu i da lepo žive.
    A jan ata serb ose shqiptar ?

Serb , edhe ate te shkelqyeshem , te gjitha shqiptaret e reja kan pranu traditat serbe , jan krishtere dhe jan te kurorzuara ne kishat ortodokse.

Nuk ka asnje emer shqiptar , gjith jan emra serb , vet ata me shum insistojn ne kete , me rendesi e kan te ken familje dhe te jetojn mir.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 14-06-2011 më 16:22
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Sipas te dhenave qe kam une nga burime te sigurta qe kane dijeni per ceshtjen, jane vetem 17 femije dhe jo 250.
    , vetem ne nje fshat te Serbis u kan lind 20 femij dhe te tjer jan per tu lind, shto ketu dhe fshatrat tjer.

250 jan vec ne Maqedoni , keto jan te dhena nga Enti shtetror i statistikave.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    , vetem ne nje fshat te Serbis u kan lind 20 femij dhe te tjer jan per tu lind, shto ketu dhe fshatrat tjer.

250 jan vec ne Maqedoni , keto jan te dhena nga Enti shtetror i statistikave.
    eh more renea u lodhe duke ju shkuar pas by.theve te leneshave shqiptare...sa mire qe i numuron sa here pjellin keto lenesha ..duke ju shkuar pas bytheve kujdes i dashur se mund tja fusin ndonje po.rdhe e ta thartojne turirin..mos i shqeteso te shkretat se kushedi si e kan hallin..edhe neve na e qate me nderen me budalliqe te tilla..a ben ta lini kete marri te pergojimit alla shqiptarqe...boll ma...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

ca jane 250? mos e beni me te madhe se c'eshte kte pune! 250 shkoj neser une e i bej brenda dites edhe po e balancoi kte problem!

e ëmbël - pa sheqer :) Maska e Yllëza*
    Anëtarësuar
    26-08-2008
    Postime
    2,315
    Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin
    eeeeeeh lunja sokolesha breeeeeeh a masi spo ka kush ju q* nanen me ju pushkatu lindni pse jo!
    Keto nenat e sokoleshave kane mbaruar punen qysh moti, e sa per sokoleshat me siguri se nuk ka pase kush, se nuk do ishin martuar me sllave
    Pushkatimin lere fare, se lufta ka mbaruar!!!
    Thank God I'm a woman!!!

cfar pune keni juve se me ke bejn seks te tjeret??????????????????????????????????????????

Atdhetar n'damar Maska e Illyrian_King
    Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga Yllëza* Lexo Postimin
    Keto nenat e sokoleshave kane mbaruar punen qysh moti, e sa per sokoleshat me siguri se nuk ka pase kush, se nuk do ishin martuar me sllave
    Pushkatimin lere fare, se lufta ka mbaruar!!!
    Sigurisht unë e thash pasi nuk ka kush ju pushkaton vazhdoni. Uroj qe kjo mos te ndodh në familjen, jo për gjë por e di sigurt se do të shkoj në burg!
    Kombi mbi të gjitha

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Femrat shqiptare po martohen me maqedonas

Statistikat zyrtare që i publikoi Enti i Statistikave të Maqedonisë bëjnë të ditur se vetëm gjatë vitit 2010 gjithsej 154 fëmijë janë lindur nga martesat e përziera shqiptaro-maqedonase. Nënën e kanë shqiptare, ndërsa babin maqedonas, ndërsa numri është simbolik kur babai është shqiptar dhe nëna maqedonase ku mezi kanë lindur vetëm 24 foshnja. Kjo nënkupton se femrat shqiptare me të madhe martohen për maqedonasit.
    Sipas të dhënave nga publikimi i fundit “Lëvizjet natyrore të popullatës në Maqedoni” i mbështetur nga Enti Shtetëror për statistikë del se mbi 100 fëmijë në Maqedoni vetëm gjatë vitit 2010 janë lindur nga baballarë maqedonas dhe nëna shqiptare.
    Këto të dhëna dëshmojnë se viteve të fundit femrat shqiptare me të madhe martohen me maqedonasit.
    Sipas këtij hulumtimi nga numri i përgjithshëm i foshnjave të lindura nga martesat e përziera konstatohet se 154 foshnja janë lindur nga nëna shqiptare dhe babai maqedonas, ndërsa numri është simbolik kur babai është shqiptar dhe nëna maqedonase ku mezi kanë lindur vetëm 24 foshnja njofton e përditshmja shqiptare në Maqedoni “Fakti".
    Që nga viti 2003, në krahasim me të kaluarën, martesat mes shqiptarëve dhe maqedonasve kanë ardhur në rritje.
    Në vitin 2005 pati 137 martesa të përziera, nga të cilat në 16 raste nusja ishte maqedonase, kurse dhëndri shqiptar, dhe në 121 raste të tjera nusja ishte shqiptare dhe dhëndri maqedonas; në vitin 2007 - 188 (19 raste - nusja maqedonase e dhëndri shqiptar dhe 169 e kundërta), në vitin 2006 - 246 (19 raste - nusja maqedonase e dhëndri shqiptar dhe 227 e kundërta).
    Por lindja e 154 foshnjave para një viti nga baballarët maqedonas e nëna shqiptare ,duket qartë se meshkuj maqedonas preferojnë të marrin shumë herë më tepër nuse shqiptare sesa preferojnë meshkujt shqiptarë të marrin nuse maqedonase.
    Por, megjithatë, edhe këto shifra, të martesave të përziera shqiptare e maqedonase nuk janë aspak shprehje e gjendjes së vërtetë në këtë drejtim në këtë vend, për të mos thënë se kemi të bëjmë me një tablo të shtrembëruar të realitetit, sepse këto vitet e fundit ka marrë formë një dukuri e re.
    Shumë burra maqedonas nga zonat rurale të Maqedonisë janë martuar me nuse shqiptare, por jo nga Maqedonia, por nga Shqipëria, kohët e fundit sidomos nga zonat veriore të vendit tone “Statistikat lidhur me martesat e përziera, konkretisht mes maqedonasve dhe shqiptarëve nuk e reflektojnë realisht gjendjen lidhur me tendencën në rritje të këtyre martesave. Shifrat vetëm tregojnë se ka më shumë nuse shqiptare, por ato, në fakt, janë shqiptare nga Shqipëria”, vihet në dukje në sektorin përkatës të Institutit Shtetëror të Statistikave të Maqedonisë.
    Sociologia, Rejhan Kadriu pohon se rritja e martesave mes burrave maqedonas dhe grave shqiptare nuk dëshmon se marrëdhëniet ndëretnike në Maqedoni janë të përsosura pasi nuset nuk janë vendi ynë por shumica nga Shqipëria.
    “Pa qenë nevoja të bëhen shumë studime, do të konstatosh se mes maqedonasve dhe shqiptarëve mbizotërojnë, mosbesimi e dyshimi i ndërsjellë, paragjykimet etnike, fetare, për të mos përmendur ato politike; sapo dalin nga qendrat e punës ose shkollat e përbashkëta, shqiptarët e maqedonasit në Maqedoni futen secili në botën e vet, shkurt bëjnë një jetë larg njëri-tjetrit”, thotë Kadriu duke shtuar se martesat e përziera mes shqiptarëve dhe maqedonasve të vendit jo vetëm që janë të pakta, por janë mjaft të rralla.” Shkaku kryesor i kësaj dukurie është përkatësia fetare dhe si shembull sjellin numrin jo të vogël të martesave të përziera brenda një besimi fetar në këtë vend; në rastin e atij mysliman, midis shqiptarëve, turqve e boshnjakëve, kurse në rastin e besimit të krishterë, midis maqedonasve dhe nuseve nga. Përkatësia fetare por edhe statusi social në këto raste vendimtar”, pohon, socilogja, Rejhan Kadriu.
    Gazeta "Fakti" citon sociologun maqedonas Ilija Acevski, i cili shpreh mendimin se ajo që duhet të bëhet, është që të dyja palët të heqin dorë nga paragjykimet dhe që pjesëtarët e të dyja bashkësive etnike ta shohin njëri-tjetrin vetëm qenie njerëzore.
    “Sikur të arrijmë qoftë edhe shifrën 5 për qind sa u përket martesave mes maqedonasve dhe shqiptarëve, ky do të ishte një tregues i mirë se diçka po lëviz në drejtim të tolerancës dhe bashkëjetesës së ndërsjellë. Martesat e përziera janë treguesi më real dhe, në të njëjtën kohë, edhe më i fortë i bashkëjetesës ndëretnike, sesa mund të jetojnë së bashku pjesëtarët e këtyre dy bashkësive etnike në Maqedoni”, thotë ai.
    Bota Sot

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623

Mitra shqiptare

Nataliteti, per ken, e njeh historine e shqiptarise, ka qen, dhe eshte konkretisht SHPETIMI i kombit tane.

Nataliteti, ka qen nje nder veglat dhe rrjedhimisht "betejat" me te rendesishme per ta mundesuar shqiptarin.

Serbet gjithnje e kan kritikuar dhe i kan pas frike ketij fenomeni te shqiptareve.

Ne shekullin ku jemi duke jetuar, neve, si shqiptare, asnjehere nuk i kemi pasur rrethanat me te favorshme per te jetuar, mbijetuar, madje madje edhe per...

Paradoksalisht, mu ne keto rrethana, te them demokratike, eshte duke u luajtur tragjedia dhe keqperdorimi i "mitrës" te nenes shqiptare.

Ky drejtim i evenimenteve, ka si synim ogurzeze: asimilimin e shqiptarve. Pra jo vetem kaq; kemi te bejme edhe me qeshtje simbolike qe peshojn shum ne moralin e nje SHQIPTARI.

Dmth, ku nuk kan arrit, sllavet, te na mbytin, perqeshin, perdhunojne, asimilojn, shfarosin etj, me mjete ekonomike, sociale, politike, terroristike, ata, sllavet, jane duke e aktualizuar nje ide qe eshte nje ide shtazore. Dhe neve, jemi duke rra ne gracken e tyre.

Eshte e vertet qe me ato numra te vegjel te nenave shqiptare qe japin femij me gjak ILIRE, ndoshtaq nuk do t'hasim ne asimilim. Por, problemi, simbas meje, qendron te simbolika. Dmth, simoblikisht, te veprojm, neve, si shqiptare ne kete menyre, eshte dicka aliene, qe nuk i takon botes se mirefillte.

Si eshte e mundur, qe nje babe, nje nene shqiptare e dergon vajzen e tyre te kasapet, qe kan mbytyr nena shqiptare, dhe femij shqiptare? Po, shoqe dhe shoke, kjo nuk eshte normale. Mir qe jemi duke folur per familje ne gjendje financiare katastrofale, por kesht nuk ben.

Shoqe, dhe shoke: PETICION!

Peticion kunder zyreve zyrtare. Oh Zot me vjen te qeshi dhe te qaj ne te njejtin moment. Paramendoni ju qe, ka ZYRE ZYRTARE ne kryeqeytetin e shqiptarve qe punojne, as me shum e as me pak, si nje agjencion per martesa, ku "shiten" femrat shqiptare!

Shoqe, dhe shoke: PETICION.

p.s. Si behet nje Peticion, do te me tregon dikush se nga munemi me ja fillu per nje PETICION kunder ketyre marrezirave?!
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

Faqja 84 prej 90 FillimFillim ... 34748283848586 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •