Close
Faqja 76 prej 90 FillimFillim ... 2666747576777886 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 751 deri 760 prej 891
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-01-2009
    Postime
    20
    ne perralla jetoni ju "alibaba me 40 hajdute". me kete mentalitet qe keni jeni me magjyp se magjypi, nga keto qe thoni dukeni se sa rracist jeni dhe te gjithe mllefin nuk e nxirrni aty ku duhet , por tek magjypt e tek te tjeret qe mendoni se ju merr.
    sikur te ishit kaq te zgjuar, patriot e te bashkuar nuk do te ishit kurre te nenshtruar, por jeni mesuar tju udheheqin gjithmone ide te prapambetura, per kete nuk mund te luftoni per patriotizmin ashtu sic duhet, kjo prapambetje ju tregon te dobet ne sy te cdo lloj armiku, andaj dhe kurre nuk do te ngrini koken nga nenshtrimi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga Black_Mamba Lexo Postimin
    Hmm me shkruar po se kum verejt,po sidoqoft me mire von se sa kur me tu pergjigj edhe une.

Ne qoftese juve andej nga Shqiperia sidomos ty(e them kete ty sepse shoh ketu ne forum se shum te shqiperis U interesojn keto gjera dhe jane kunder),te ven ne gjum ateher ti me jep nje pershtypje te keqe mua dhe shqiptarve tjer ketu ne forum,mos e haro kete.

Ne nuk jemi i vetmi popull qe kemi qen ne luft po as nuk jemi i vetmi popull qe duhet tu rrim nder kemb te huajve e sidomos serbeve dhe grekeve ok,dhe ti thua ti zgjedhim problemet me debat,me fol mua a asht duke i zgjedhur serbia punet me debat???????Hahaha me vjen me qesh dicka ne postimin tend thua ne shqiptaret duhet ti zgjedhim ne menyr paqesore ku keto horra dhe sorra te serbis dhe greqis duan me luft te zgjedhin,si u bo gjithmon ne te themi duhet me politik e ne menyr paqesore,si u bo ne te veproim mire me ta ata keq me na hmm mendou pak dhe mos u bon gazi i botes,se te kam ditur te mencur dhe kombetar.

UAUAU ti thua se islami i bene keto gjera,po se pari te them keshtu se nuk ngatrova fen ne asnje postimin tim sidomos te kjo tema,po ti dhe disa tjere gjithmon ne radh te pare nga urrejtja e lidhni fen,qe ne anen tjeter eshte cceshtje private e xhdo personi.
    Me thuaj je me i mencur ti se une,si nje besimtar i nje feje tjeter apo nje ateist,cke me teper ti se une,mos je me dy koka dicka,mos je ma kombetar ku mundohesh te lidhish miqesi me serb dhe me grek ku edhe sot e kesaj dite me ta gjet kufirin pakes qel hyn dhe te shkel,apo ndoshta ti te lidh feja e ndoshta te vjen mire te jesh bashkim vllazrim me ta.

O zotni ti se pari qenke kunder shqiptaris e leje me Ameriken qe une e kondsideroj si nje fuqi botrore ashtu siq eshte,po plus nje aleate shum e fort e jona qe i jam mirenjohes shum,sepse mos kishe qen ajo ne shqiptaret do te vujshna ende me shum seq kina vuajtur deri tash.

ORE ti te qenkan ngatruar feja dhe kombi,me mua kur te flasish o fol vetem per fe o fol vetem per komb sepse per mua keta jane di gjera te cilet i kam baraz,sidomos kur me lip kombi apo kur me ka lip kombi kam qen aty dhe do te jeme,jo vetem me fjale por edhe me veper siq kam qen edhe do koh me perpara dmth ne kohet e luftes,edhe pse jam me mosh i ri(si di vjetet tuaja) po te them se e di me shum se ti cka don me then vendi yt dhe sundimi dhe te jesh sllav ne vendin tend,me kane pjekur keto heka keto sakrifica.

Dhe per fund te theme keshtu kur do te dush te folim per fe folim per fe,kur te duash te folim per komb folim per komb,mos mi ngatro edhe njeher gjerat ketu.

Ti ne qoftese te konvenon te bashkjetojsh me grekun apo serbin rruga e mbar te koft,po ne kufijt e shqipris vendin nuk e ke,sepse atij jetojn shqiptaret me gjak shqiptari e jo melez te ngatruar gjakun.

E theme edhe ketu se jam musliman po jam krenar kur bisedoj me nje shqiptar te fes tjeter,sepse e kuptoj me mire,po me kenaqesi eshte se te lidh nje gjak dhe e quan vella apo moter,po keshtu si puna jote u them baj buthen se sje shqiptar.
    Ju jeni akoma ne fazen qe shqiptaret e Shqiperise ishin 30 vjet me pare. Ia mbushni vetes mendjen me dengla, duke kujtuar se shqiptarizmi mbrohet per inat te Serbit, apo te "armikut" e keshtu filloni mbani veten peng duke mbyllur mendjen ne erresiren e nje lloj patriotizmi shterp alla-arabo. Ne vend qe te shkolloheni e te hapni mendjen, ndertoni xhamia e shkoni haxhi ne Meke, lum si shqiptaria per ju. Ketu flasim per komb, por vizioni juaj per komb eshte totalisht i perkufizuar dhe i kushtezuar mga mendesia juaj filo-arabe, qe iu ben ju te prirur per te preferuar nje shoqeri te mbyllur e provinciale, me limite dhe kushte pa fund. Nocioni juaj i patriotizmit eshte super primitiv, eshte ai i mosmarteses dhe mos bashkjeteses me Serbet, pertej kesaj ju nuk shikoni asnjelloj detyrimi tjeter.

Kush ka jetuar ne Shqiperi ne periudhen e komunizmit, e di shume mire sa po_rdhe me rigon mender jane keto lloqe qe keput zotrote. Ju vetem nje gje nuk dini te zgjidhni, mireqenien ekonomike dhe progresin social te shqiptareve, qe sjell nje shoqeri e hapur, te begate dhe liberale ne cdo aspekt, pa armiq, dhe konflikte.

Keshtu pasi keni 500 vjet qe as shqip nuk dini te faleni, pasi injoranca dhe mosshkollimi na ka kthyer ne geto te Europes, shqiptaret duhet te pranojne mjerimin ne emer te lloqeve te bukura patriotike, ashtu barkbosh. Skandal i madh se martohen ca shqiptare me serbe, megjithese shqipfolesit ne Maqedoni kane 7 breza qe martohen me lloj lloj turqish e arabesh e gjysmen e familjeve i kane ne Turqi. Kjo nuk quhet ndotje e races. Si mund te hiqeni ju si te skandalizuar nga keto martesa, kur ju edhe emrat i keni arabe, xhamite po ashtu me emra sulltanesh kasape qe na kane vrare e na kane prere per 500 vjet, madje edhe mustaqet i prisni si turqit, dhe vini na flisni per patriotizem e atdhedashuri ketu pa pike turpi. A nuk eshte kjo hipokrizi? Nje femer shqiptare (jo patjeter keto ne fjale) nuk paska te drejte te zgjedhe ate qe i do zemra panvaresisht etnicitetit te burrit, sepse iu bie nuri ju, burrave injorante alla arabe, te tespies dhe te tallavase, vaj medet....

Ca si ju llapin fjale te bukura gjithe diten, por nuk shikojne sesi kjo mendesi e mbyllur dhe provinciale ka bere qe thuajse gjysma e shqiptareve te lindur ne ato toka, te lene vendin e tyre se nuk jetojne dot ne ate skamje, ate shoqeri te prapambetur menderisht dhe nga ana ekonomike, dhe te punojne per Grekun, Italianin apo blejne ushqime nga Serbi.

Shqiptaret nuk ecin perpara me llafe zoteri, as me dengla nacionaliste. 50 vjet komunizem ne Shqiperi e vertetuan kete me se miri. Perpara se te merni neper goje burrat e grave te botes, apo diskutoni se ke zgjedh per burre kjo apo ajo, do beni mire te pyesni veten perse shqiptaret kane nivelin e arsimit me te ulet ne Europe, sidomos ne Kosove e Maqedoni, e mos me thuaj qe s'te ka lene sllavi, se edhe ata shqiptare qe jetojne ne Europe ku shkolla eshte pa para, nuk preferojne te shkollohen. Injoranca dhe arsimimi i ulet, eshte anti-shqiptarizmi me fatal, dhe ate ne e kemi ne mase.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    ne perralla jetoni ju "alibaba me 40 hajdute". me kete mentalitet qe keni jeni me magjyp se magjypi, nga keto qe thoni dukeni se sa rracist jeni dhe te gjithe mllefin nuk e nxirrni aty ku duhet , por tek magjypt e tek te tjeret qe mendoni se ju merr.
    sikur te ishit kaq te zgjuar, patriot e te bashkuar nuk do te ishit kurre te nenshtruar, por jeni mesuar tju udheheqin gjithmone ide te prapambetura, per kete nuk mund te luftoni per patriotizmin ashtu sic duhet, kjo prapambetje ju tregon te dobet ne sy te cdo lloj armiku, andaj dhe kurre nuk do te ngrini koken nga nenshtrimi.
    Po ti nëse flet për internacionalizëm të paktën tregohu e sinqertë, thuaj se je internacionaliste, por mos përziej këtu patriotizëm, se s'paske lidhje fare, as nuk ia paske idenë se çfarë është patriotizmi.
    Dele perëndie, tamam mall konsumi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-01-2009
    Postime
    20
    Liria jote mbaron aty ku fillon te cenohet liria e tjetrit, besoj qe eshte virtyt i madh i njeriut te respektoj kete.
    Nuk kisha asgje me shume per te thene vecse nuk pajtohem ne asnje menyre me mentalitetin e prapambetur te njerezve si ju.
    Me mire te jesh nje internacionalist i dobishem per vendin tend se sa nje nacionalist qe do te jete gjithmone pengese e integritetit te Shqiperise.
    Se c'fare eshte patriotizmi lejom te dij me mire nga ju, qe ndoshta as lexuar per te nuk keni, thjesht e keni degjuar si fjale.
    Se kush eshte greku apo serbi , besom e kam ndjere ne lekuren time. Por kjo nuk mund te vej ne shenjestren e plumbave tuaj shume femra shqiptare qe nuk ju ofruat as te drejten te jetojne. Pikerisht per kete shpreha dhe mendimin tim dhe ju thashe qe ky problem duhet shikuar ne berthame. Nuk kisha asnje qellim te politizoj kete diskutim, por besoj dhe deshiroj qe ashtu si cdo indivit dhe shteti shqipetar do te krijojne kushte qe te japin te drejten ne jete femerave ne shqiperi dhe sic ju thashe ne nje shkrim me larte mergimin asnje nuk e deshiron por as mentaliteti juaj nuk mund te gelltitet.

Me patriotizem nga "UNE"

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Pa u thelluar shume ne temen deshta te them se martesen e vajzave shqiptare me serbe kane te drejte ta kritikojne vetem ata, te cilet me pare jane deklaruar kunder martesave me turqit, boshnjaket ata te sangjakut, greket, maqedonet e tjere. Jo qe mendoj se kam une te drejte t'i oktrojoj dikujt obligime ne lidhje me martesen, por deshta qe kjo teme mos perhap epidemine e patriotizmit te njekahshem.

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Ju jeni akoma ne fazen qe shqiptaret e Shqiperise ishin 30 vjet me pare. Ia mbushni vetes mendjen me dengla, duke kujtuar se shqiptarizmi mbrohet per inat te Serbit, apo te "armikut" e keshtu filloni mbani veten peng duke mbyllur mendjen ne erresiren e nje lloj patriotizmi shterp alla-arabo. Ne vend qe te shkolloheni e te hapni mendjen, ndertoni xhamia e shkoni haxhi ne Meke, lum si shqiptaria per ju. Ketu flasim per komb, por vizioni juaj per komb eshte totalisht i perkufizuar dhe i kushtezuar mga mendesia juaj filo-arabe, qe iu ben ju te prirur per te preferuar nje shoqeri te mbyllur e provinciale, me limite dhe kushte pa fund. Nocioni juaj i patriotizmit eshte super primitiv, eshte ai i mosmarteses dhe mos bashkjeteses me Serbet, pertej kesaj ju nuk shikoni asnjelloj detyrimi tjeter.

Kush ka jetuar ne Shqiperi ne periudhen e komunizmit, e di shume mire sa po_rdhe me rigon mender jane keto lloqe qe keput zotrote. Ju vetem nje gje nuk dini te zgjidhni, mireqenien ekonomike dhe progresin social te shqiptareve, qe sjell nje shoqeri e hapur, te begate dhe liberale ne cdo aspekt, pa armiq, dhe konflikte.

Keshtu pasi keni 500 vjet qe as shqip nuk dini te faleni, pasi injoranca dhe mosshkollimi na ka kthyer ne geto te Europes, shqiptaret duhet te pranojne mjerimin ne emer te lloqeve te bukura patriotike, ashtu barkbosh. Skandal i madh se martohen ca shqiptare me serbe, megjithese shqipfolesit ne Maqedoni kane 7 breza qe martohen me lloj lloj turqish e arabesh e gjysmen e familjeve i kane ne Turqi. Kjo nuk quhet ndotje e races. Si mund te hiqeni ju si te skandalizuar nga keto martesa, kur ju edhe emrat i keni arabe, xhamite po ashtu me emra sulltanesh kasape qe na kane vrare e na kane prere per 500 vjet, madje edhe mustaqet i prisni si turqit, dhe vini na flisni per patriotizem e atdhedashuri ketu pa pike turpi. A nuk eshte kjo hipokrizi? Nje femer shqiptare (jo patjeter keto ne fjale) nuk paska te drejte te zgjedhe ate qe i do zemra panvaresisht etnicitetit te burrit, sepse iu bie nuri ju, burrave injorante alla arabe, te tespies dhe te tallavase, vaj medet....

Ca si ju llapin fjale te bukura gjithe diten, por nuk shikojne sesi kjo mendesi e mbyllur dhe provinciale ka bere qe thuajse gjysma e shqiptareve te lindur ne ato toka, te lene vendin e tyre se nuk jetojne dot ne ate skamje, ate shoqeri te prapambetur menderisht dhe nga ana ekonomike, dhe te punojne per Grekun, Italianin apo blejne ushqime nga Serbi.

Shqiptaret nuk ecin perpara me llafe zoteri, as me dengla nacionaliste. 50 vjet komunizem ne Shqiperi e vertetuan kete me se miri. Perpara se te merni neper goje burrat e grave te botes, apo diskutoni se ke zgjedh per burre kjo apo ajo, do beni mire te pyesni veten perse shqiptaret kane nivelin e arsimit me te ulet ne Europe, sidomos ne Kosove e Maqedoni, e mos me thuaj qe s'te ka lene sllavi, se edhe ata shqiptare qe jetojne ne Europe ku shkolla eshte pa para, nuk preferojne te shkollohen. Injoranca dhe arsimimi i ulet, eshte anti-shqiptarizmi me fatal, dhe ate ne e kemi ne mase.

Kush te tha ty se per inat te Serbit zotri duhet me hecur perpara,dhe me thuaj pse gjithmon ti e lidh fen ketu,bisedo ore zotni per kete problem qe eshte hapur tema dhe per kete qe te lipi me fol jo nje dy feja islame feja islame,arab,turk.

Si u bo vetem mendja e imja qenka si nje e muslimani e jo e nje shqiptari,une ketu jame duke te folur si shqiptar dhe jo si musliman,mos e haro kete edhe njeher ta perseris une te foli si shqiptar jo si musliman,kur do ta lip te foli si musliman do te foli edhe ashtu sdo ta perzier kombsin mandej.

Ok ja do te martohemi me serb(dhe sllav ne pergjithsi),grek dhe turk dhe mendon se do te dal nje njeri qe do te punoj per kombin shqiptar,jo them une e di pse sepse shumica e ketyre shqiptareve qe kane qen te martuar me keta kombesi tjera,kane qen tradhtar.

Ja shembull te mar keshtu,po ta dish se sfrigohem prej dikujt foli pa droza dhe pa rezerv se mos mgjykon dikush per te keq,mundohem te behem i drejt ate qe e shoh ate jam duke folur.

Ne Maqedoni kemi problem me turkofilat dmth melez shqiptar-turk,dhe ata e quajn vetin turk sepse ashtu ju vjen ma mire dhe kane turkofilizu shum tjere dhe jane aq te poshter sa qe i urrej pa mas.

Kosova ka problem me turkofilat dmth njejt si ketu ne maqedoni,dhe me duket se ka perqindje shum te vogel qe jane sllavizu sepse kohen e luftes jane pastru shum e din vet shqiptaret e Kosoves kete gje me mire,po edhe na e dim kete.

Shqipria ka problem me greket dhe kohen e fundit edhe me serbet dmth disa jane grekizu dhe disa jane serbizu dmth kane lidh miqesi me ta,dhe shihi se cka bejne tash keta grekofilat te lipin nje pjes te Shqiperis,me thuaj se nuk eshte e vertet kjo.

Dhe dicka me duket se i paske ngatruar gjerat,nuk jam kontra export-importit Shqiperi-Greqi apo kontra,apo Kosov-Serbi apo kontra,apo Shqiperi-Serbi e keshtu me radh,kjo eshte krejt dicka normale sepse komshi jena,por kur do ta ndal ai prodhimin tend sic e beri Serbia me Bosnjen, Kosoves ateher cka,ne Kosov te lejohen prodhimet e Serbis jo ateher ndalja edhe ti,ne qoftese deshe per kete me bisedu dmth dole edhe te kjo sa e kuptova une.

Ate me te zez cka ta bera ta spjegoj keshtu,kur kemi dasht na te kemi armiq apo kur kemi bere ne vet armiq,armiqet na kane ardhur vet sepse jane bere zotri ne vendin tone dhe ne kemi qen skllav te tyre apo mos jam gabim,cka ben Serbia edhe sot e kesaj dite kontra Kosoves,me xhdo fuqi qe ka mundohet ti tregoj botes se ne jemi kinse nje popull i prapambetur,hyn ne mes te Kosoves ben inxhizime dmth qe te bjer rejtingi i SHqiptareve kinse te sheh bote se ne jemi askund,ok ne jemi mbas botes po kush na la keshtu,se pari na ka lene percarja ndermjet neve SHqiptareve ja si kjo pune jote te them drejt se ashtu me dukesh,po se dyti kush na la mbas botes hmm na la TURKI dhe SLLAVI dmth keta qe ti kerkon qe ti bejsh miq.

Per ate me ngjyr te jeshile,pse gjithmon kur bisedohet dicka per komb ju menjehr e lidhni te feja,me thuaj deri tash me ka interesuar se cfar beson ti,jo aspak sepse e thash edhe me lart me vjen mire kur bisedoj me nje shqiptare te besimit tjeter sepse mirem vesht me mire,sepse kemi nje gjuh,dhe nese me intereson dicka e pyes apo nese i intereson dicka le tme pyet si nje musliman cka jam apo ac sa dij do ti pergjigjem dhe do tme pergjigjet edhe ai aq sa din,po neqoftese gjithmon lidhet keshtu te them te drejten koka ka fillu tme dhemb,jo nga dicka tjeter po nga ajo se nje jemi dhe smund te meremi vesht ashtu si duhet,sepse gjithmon e para fjale nga nje jomusliman eshte ti je turk,arap e spo e di se cka me thot tjera,e pse vetem se jam nje musliman e ku ajo eshte e drejte imja se cfar besoj,pse nuk mundet te qajm nje dert apo ta ballafaqojm nje problem ashtu si duhet dhe ti rrim ball bashk,pa marur parasysh se ciles fe i takojm.

Une jam gjithmon ketu,prej diten e pare kur jam rregjistru ne kete forum dhe gjithmon kur ka pasur ndonje teme keshtu sidomos jam inkuadru vetem te jap mendimin tim dhe te shoh ne qoftese e kam gabim me e permisu apo ne qoftese e ka dikush tjeter gabim ti them se jo keshtu,po si xhdo here problemi i mbrendshem i joni duhet te zgjidhet me nje perendimor sepse ai na qenka ma i zoti pse sepse eshte perendimor,o ktu jemi ne qe duhet ta zgjedhim e jo te na vjen dikush tjeter,ketu behemi TURP I BOTES e jo ne disa raste qe i permend ti.

O ti njeri nivelin e arsimit shiqir qe e keni ju me ta lart se na,po ndoshta e them edhe keshtu ndoshta te paret e kane pasur me te lart po tash mendoj se rrinia eshte e fort si ne KOsov,Maqedoni po edhe ne Shqiperi,nuk jam ti te ndaj diken sepse jemi nje,keto terme e di kush i ka perdor sllavi zotri sllavi,sepse ai na ka qu me u vra vlla me vlla,sepse kemi qen te prapambetur,po faktikisht tash ti je ai sllavi sot dhe qe ai shkrim i joti me lart bie ne ndesh me shqiptarizmin tend qe me tregon mua dhe disa forumistave ketu,po ndoshta ndonje ste kupton une te kuptoj se kam hasur ne kesi lloj njerez si puna yte.
    Dhe te them keshtu se Sllavi nuk te ka lene me bere shkoll o zotni,ndoshta mua sot jo smund tme ndaloje po para meje i ka ndalu.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Mjaft me ia veme fajin Serbit e sllavit. Serbi nuk eshte aty per te na ndihmuar. Kosova ka 40 vjet me universitet shqiptar, eshte vendi me moshen me te re ne Europe, por nivelet e arsimimit jane qesharake. Fakulteti me i madh i Universitetit te Kosoves eshte ai i Studimeve Islamike. Ka 500 mije emigrante Kosovare (sa mijera te tjere nga Maqedonia) tere jeten te ikur dhe te rregulluar me dokumenta neper bote, por arsimimi i larte nder ta ngelet ne nivele afrikane 2-3%. Edhe shqiptaret e Shqiperise nuk e kane shume me te larte. Ne trojet shqiptare ku sundonte islami, hoxhallaret vazhdimisht ndalonin femijet, sidomos femrat te shkolloheshin, duke e quajtur arsimimin harram dhe serbizim. Sipas statistikave, mbi 300 hoxhallare shqiptare kane bere burg ne kohen e Titos se nuk lejonin pjesetare te familjes te shkolloheshin, por per kete s'kam nevoje ti referohem as statistikave, se i kam pare vet me syte e mi, dhe i kam degjuar deshmite e vet femijeve te tyre sot ketu ne Amerike.

Kur shkova ne Maqedoni para pak vitesh, tek dikush qe e kisha njohur vite me pare ne emigrim, nuk me lejoi as tia shtrengoj doren gruas se vet kur i vajta ne shtepi per vizite, dhe ashtu e mbuluar as fytyren nuk ia pashe. Kerkova ti qerasja me nje dreke, por nuk pranoi se ishte Ramazan. Kur kalova neper Shkup, shikoj 400-500 "shqiptare" me flamur jeshil me shkronja arabisht, teksa ulerisnin "Allahu Akbar" "Vdekje Perendimit" - protestonin per karikaturat e Muhamedit. U ndjeva sikur isha ne Azi, vecse gjuhes asgje te perbashket nuk pashe me ata njerez, totalisht te huaj. Ja, ky eshte shkaterrimi i vertete i shoqerise shqiptare, ndarja kulturore dhe jo martesat me jo-shqiptare, qe gjithsesi jane teper te ulta ne numer.

Shqiptarizmin nuk e rrezikojne martesat me Serbin, apo me grekun, per aq kohe sa ato jane te natyrshme, jane fare normale, ne jemi njerez ne fund te fundit e mbi te gjitha kemi natyrshem dimesione te perbashket human qe na lidhin, ndjenjen, dashurine etj.

Shqiptarizmin e rrezikon varferia, sepse ata "shqiptare" qe sot hiqen si Turq, Serbe apo greke, e bejne kete sepse po ta quajne veten shqiptare, e dine qe i pret skamja dhe shoqeria anadollako-orientale qe ne u ofrojme.

Dr
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    Black_Mumba, zara ka pak stil te prere por ato qe thote jane absolutisht te verteta. Ti je njeri me nivel, pasi te pakten ke aq aftesi qe te marresh apo edhe diskutosh ne ambjente qe jane large atyre mbytese te mbizoteruara nga rrethi primitiv myslimano-babatem. Per mendimin tim ju duhet t'i kapni keto momente qe ti hapni horizontin vetes, clirosh mendjen dhe pse jo, te ndikosh edhe tek personat afer teje apo qe ke dashuri per ta. Kjo do ishte per mendimin tim sherbimi me i madh qe ti mund ti besh shqiptarizmes. Sa per martesat e shqiptareve me serbet, bote e lire, kush do te martohet pune per ta e jo per fisin.
    Respekt
    Sokoli

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga rachi Lexo Postimin
    Black_Mumba, zara ka pak stil te prere por ato qe thote jane absolutisht te verteta. Ti je njeri me nivel, pasi te pakten ke aq aftesi qe te marresh apo edhe diskutosh ne ambjente qe jane large atyre mbytese te mbizoteruara nga rrethi primitiv myslimano-babatem. Per mendimin tim ju duhet t'i kapni keto momente qe ti hapni horizontin vetes, clirosh mendjen dhe pse jo, te ndikosh edhe tek personat afer teje apo qe ke dashuri per ta. Kjo do ishte per mendimin tim sherbimi me i madh qe ti mund ti besh shqiptarizmes. Sa per martesat e shqiptareve me serbet, bote e lire, kush do te martohet pune per ta e jo per fisin.
    Respekt
    Sokoli
    Rachi, pasi i quan te gjitha te verteta, atehere verteto vertetesine e ketyre fjalive:

"Ju jeni akoma ne fazen qe shqiptaret e Shqiperise ishin 30 vjet me pare"

"Ka 500 mije emigrante Kosovare (sa mijera te tjere nga Maqedonia) tere jeten te ikur dhe te rregulluar me dokumenta neper bote, por arsimimi i larte nder ta ngelet ne nivele afrikane 2-3%."

"..shqiptaret kane nivelin e arsimit me te ulet ne Europe, sidomos ne Kosove e Maqedoni, e mos me thuaj qe s'te ka lene sllavi, se edhe ata shqiptare qe jetojne ne Europe ku shkolla eshte pa para, nuk preferojne te shkollohen."

"Nocioni juaj i patriotizmit eshte super primitiv, eshte ai i mosmarteses dhe mos bashkjeteses me Serbet, pertej kesaj ju nuk shikoni asnjelloj detyrimi tjeter."

Keta ishin vetem disa shembuj. E kam bindjen se keto fjali si dhe ato tjerat si keto formulohen enkas ashper apo ne menyre te gjeneralizuar per te arritur nje shokim apo nje zgjim te adresatit. Deri kaq e pershendes kete gje. Por pasi qe ekzistojka mundesia qe keto fjali te mirren nga lexuesi - sic p.sh. ben ti - si te verteta absolute, atehere ne kete vend me duhet te them se vec me pervojen time te drejtperdrejt individuale mund te cvertetoj secilen nga keto fjali apo pjese esenciale te tyre. Secila permban nje vleresim paushall dhe na mbetet borxh faktet e argumentet per keto vleresime kaq largvajtese.

.

Rafsha ku mos u vrafsha:D Maska e MENEFREGISTJA
    Anëtarësuar
    23-09-2008
    Vendndodhja
    Ne Itali ne Cuneo
    Postime
    46
    Hajde te trashegohen me cun ishalla :d
    Ndryshuar për herë të fundit nga MENEFREGISTJA : 26-01-2009 më 12:41
    SALVE A TUTTI BELLI E BRUTTI

Faqja 76 prej 90 FillimFillim ... 2666747576777886 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •