Close
Faqja 7 prej 90 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 891
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ti asimilojme pra, ashtu sic po mundohen te na e bejne ata.

Meqe thane disa me siper se kjo po behet dhe me maqedonas etj etj ca ishin, atere shume shpejt s'do kete me serb te vertete dhe fitojme ne.
    Po ku mund te quhet shkau shqiptare pashe zotin?

Nuk duhet te jete qellim i shqiptareve te krijojne gjysmake, qellimi yne eshte ta ruajme dhe mos ta perziejme llojin tone. S'ka me thjesht se kaq!

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Po ku mund te quhet shkau shqiptare pashe zotin?

Nuk duhet te jete qellim i shqiptareve te krijojne gjysmake, qellimi yne eshte ta ruajme dhe mos ta perziejme llojin tone. S'ka me thjesht se kaq!
    Ne kete menyre Shqiperia Maqedonia Kroacia etj do humbin disa qytetare, por ama do zhduket serbi.

dhe sic thashe fitojme ne.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    pse ty te duket vetja me i bukur ? lol.... leri mo keto paragjykime... kush ha kumbllat e tharta e kujt i mpihen dhembet?!
    Mos deshe të thuash se ky serbi këtu është i bukur:

Emri:  _41670388_man_afp416.JPG

Shikime: 829

Madhësia:  23.0 KB

Hajt shko martohu me të. Gocat na i morën ë?? Hajt shkoni dhe ju çunat.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ky shkau nuk esht i bukur, mirpo kur e shef babai i Shkodres se i ka 2 unaza te arit, thot un vajzen ta jap, mirpo ti mua ma jep njeren unaz.

Me te vertet disave ktu ju paska ber gjaku UJ , edhe asesi sdojn te kuptojn se ktu ska lidhje DASHURIA , por jan martesa te porositura. Ka MSIT ( ato qe i sjellin vajzat ne kto fshatra) , kto persona marrin para nga serbet dhe aj per ato para i sjell nje vajz te re te bukur , njeashtu ja mbushin xhepin edhe babait te vajzes. Dhe ai per pak para e shet vajzen per ndonje 40 vjecar qe asnjeher se ka pa . Pastaj si LOP i dergojn ne ato fshatra , organizojn ndonje "party" , gezuar gezuar, pas 9 muajve ja lind nje djal ( emrin Slobodan mbiemrin Milloshevic).
    Me duheshte shum te perkthej nga ai tekst.
    Aty shkrun qe kto vajza punojn shum , nuk e zgjedhin punen , nuk bejn as dallim nese esht i pasur ose jo , as moshen nuk e bejn mall.
    Patjeter duhet te behet dicka

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    pse kaq te ri e solle ti??? kishe gjetur ndonje me plak...
    ik o femije se le nam....
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    SERBE E SHQIPTARE, kur diplomacine e ben dashuria

( 17/12/07)

Milovani ka udhëtuar në të gjithë Serbinë në kërkim të një gruaje. Ai ka udhëtuar gjatë me kamionçinën e tij të vjetër, për të gjetur një grua që dëshiron të kalojë jetën me të mes pyjeve të largëta të malësisë Golija në jugperëndim të Serbisë, ku koha ka ndaluar në momentin kur mendonim se “Fiati 600” ishte një UFO dhe Bjello Dugme (Kopsa e Bardhë, grupi i parë i Goran Bregoviçit) kishte emrin i një fabrike tekstilesh në Novi Pazar. Tani, i veshur si pasha, Milan Milovan Gjokoviç nuk mund të kërkojë më shumë lumturi. Ai ka ndërruar tashmë gomat e makinës së vjetër dhe buzëqesh i entuziazmuar. Ka gjetur gruan e tij aty nuk e priste: në Shqipëri. Violeta fl okëkuqja qëndron vetëm pak metra larg tryezës ku jemi ulur. Ne shijojmë konjakun shqiptar, ndërsa diskutojmë situatën e ndërlikuar, për sa i përket gjeopolitikës, në Ballkanin Perëndimor. Sipas zakonit të vjetër të paraardhësve të saj, Violeta nuk ulet me ne. Pranë saj ndodhet Lena Gjokaj, fl okëzezë, një tjetër vajzë e re shqiptare që është martuar me Blagosin, vëllain e Milovanit. Pas shumë negociatash mes familjes Gjokaj dhe familjes Gjokoviç dhe një dasme të zhurmshme në Hot, fshatin e lindjes së saj, Lena e bukur, në fustan nuseje, u nis për në Serbi. Motrat i hodhën karamele kudo ku ajo shkelte, që jeta e saj të ishte sa më e ëmbël. MARTESAT
    Momir Kovaçeviç, kryetar i fondacionit “Old Raska”, qëllimi i të cilit është të ruajë traditën e vendit, thotë se të paktën 15 çifte të tjera shqiptaro- serbe janë celebruar së fundmi në këtë zonë. Momir ishte guida jonë dhe një këshillues martesash në rajon. Me një fuoristradë të tipit “Lada”, që këtu konsiderohet si një dhuratë nga qielli, ne ecim mes rrugëve me baltë, përmes fushave dhe pyjeve, drejt shtëpisë së vëllzërve Gjokoviç. Gjatë rrugës, moti ndryshon nga shi në diell e në erë. Këtu stinët i lënë vendin njëra-tjetrës në pak minuta, si në një fi lm me xhiro të shpejta. Na duhet gjysmë ore përtëarriturnëfshatinCrcevo ku është ngritur një tendë për të celebruar martesën e Blagos Djokovic. Një bari që e takojmë rrugës na jep shpjegime për këto lidhje dashurore të papritura. “Vajzat këtu nuk duan të martohen me djemtë e fshatrave malore. Në rastin më të parë largohen nga zona. Ato nuk duan të jetojnë si nënat e tyre, në mjerim. Por, të shkretët burra, ama!” Vajzat serbe preferojnë të jetojnë në qytet, të tymosin cigare dhe të fl enë deri në mesditë“, thotë një kushërirë e Gjokoviç, që duket se i ka shpëtuar lëvizjes për emancipimin e grave. “Djemtë tanë kërkuan gra të bukura në të katër anët e Serbisë, Malit të Zi, Shqipërisë dhe për fat i gjetën. Ky është një mësim i mirë për vajzat serbe”, thotë ajo. Veshur me një fustan të bukur, Lena bën kafenë turke, e ndihmuar nga një grua e moshuar. Unë jam i ftuar në “takimin” e vëllezërve Gjokoviç. Eshtë një nder thuajse mitik në këto zona malore ku fëmijët e kanë shkollën 12 kilometra larg dhe për të shkuar deri atje duke të ecin në këmbë nëpër pyll. Radovani është kandidati i ardhshëm për martesë dhe për të gjetur një nuse ka shkuar në Shqipëri. Në festën që zhvillohej në fshatin e Lenës, disa vajza të reja i ranë në sy, njëra prej tyre do të jetë gruaja e tij e ardhshme. Një prift i Sjenicës e ka quajtur këtë “diplomaci të dashurisë”. Dhe ajo ka qenë më e suksesshme se çdo lloj përpjekje tjetër për të afruar shqiptarët me serbët.
    HISTORIA
    Gjithçka nisi me Milovanin. E diela është ditë tregu në fshatrat kufi tarë me Shqipërinë. Vajzat beqare shfaqen gjithandej dhe ky është një detaj i rëndësishëm për burrat në kërkim të një gruaje. “Kam shkuar disa herë në këto lloj “panairesh”. Violeta më pëlqeu. U morëm vesh me familjen dhe shkuam një herë në Tiranë, më pas në Beograd. Më pas drejtimi ynë ishin malet Golija mountains. Aty u martuam në një kishë të vogël. Violeta, katolike, tashmë bën shenjën e kryqit si ortodoksët. Ndryshimi i fesë nuk është i detyruar, por ndryshimi i emrit po: tashmë ajo mban mbiemrin Gjokoviç. Duke parë lumturinë e papritur të të vëllait, Blagos u nis për të njëjtin operacion strategjik në Shqipëri. Ai vizitoi disa panaire fshatrash në fillim. Lena i pëlqeu e më pas nisën të fl isnin në telefon. Pas pashkëve, ai hyri menjëherë në sulm. E mbushi me dhurata, fillimisht. Më pas me Violetën dhe Milovanin, shkuan për darkë te shtëpia e Gjergjit, babait të Lenës. Në prag të martesës, Lena shkoi në malësinë Golija, e shoqërua nga e ëma, babai dhe një kushëri. “Prindërit e saj donin të shihnin se si jetonim ne, për t’u siguruar për qëllimet e mira dhe ne premtuam se do ta respektonim vajzën e tyre”, - thotë Blagos. Vëllai i tij i vogël, Radovan thotë se është i bindur që para vitit të ri ortodoks do të martohet me një vajzë shqiptare. Duket se pragmatizmi i dashurisë ka fi tuar ndaj paragjykimeve etnike. Për fat të mirë!
    Marrë nga gazeta serbe “Politika"

mare nga F.R Katolik
    xfiles

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Realiteti ne Maqedoni paska qen edhe me i hidhur http://star.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=11171

За последниве неколку години се споменува број од 300 млади девојки, чиј животен пат продолжил од оваа страна на границата. Застанавме пред една продавница за да прашаме на која порта може да тропнеме. "Во селово има многу невести, кои дојдоа од Албанија.

Per disa vitet e fundit permenden rreth 300 vajza te reja , jeta e te cileve ka vazhduar kendej kufirit. U ndalem para nje shitore per te pyetur ne cilen der te trokasim. " Ne fshat ka shum nuse , te cilet erdhen nga Shqiperia".

Сигурно има околу 20 Албанки, христијанки, кои се мажени за наши. Ќе најдете некој што ќе ви каже нешто", ни рече една млада девојка, покажувајќи ни неколку куќи каде може да појдеме.

Me siguri ka rreth 20 shqiptare , krishtere , te cilat jan martuar me tanet ( maqedon) . Dot gjeni ndonje qe dot ju tregoj dicka " thot nje vajz e re , duke na tregu disa shtepi ne te cilet mund te shkojm.

Во Тетовско имало и многу разочарувања од ваквите бракови

Ne Tetov kishte edhe shum deshprime nga keto martesa.

Невестите доаѓале од северна Албанија, најчесто од Скадар и околните села. "Се случува се`. Праќаат лажни фотографии во Албанија, наоѓаат жена и кога ќе дојдат следува вистинско разочарување. Мажот пијаница, ретардиран или понекогаш дури и инвалид. Но, враќање назад нема"- вели Беџет Камбери, координатор во Центарот за социјални грижи во Тетово.

Vajzat kan ardhur nga veriu i Shqiperia , me se shumti nga Shkodra dhe fshtrat per rreth. " Ndodh Gjithcka" . Dergojn fotografi te rreme , gjejn vajza dhe kur te vijn vijon deshprim i vertet. BURRI i nvarur nga ALKOOLI, i RETARDUAR ose ndonjeher INVALID . Mirpo kthim mbrapa ska - thot Bexhet Kamberi , koordinator i qendres per kujdes social ne Tetov.

Тој нагласува дека бројот на жени, кои доаѓаат од Албанија, е се` поголем и поголем. Според законските одредби, државјанство можат да добијат три години по склучувањето на бракот, а сите се обидуваат тоа да го сторат многу побргу, преку свои луѓе во Центарот.

Ai thot se numri i vajzave , te cilat vijn nga Shqiperia esht gjithnje ME I MADH DHE ME I MADH. Sipas ligjit , nenshtetsin mund ta marrin 3 vite pasi te martohen, ndersa te gjith mundohen ta bejn ket sa me shpejt, permes njerzve te tyre ne Qender.

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Martes permes fotografis, eh shqipe breh , ju lumt, martohen me burra te retarduar dhe me invalid. Ku arritem , vajzat e reja shqiptare ruajn invalidet sllav.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    cohu enver hoxha prej vorrit cohu se ti ishe kon per ket popull

ku ku per ne sa poshte kena ra.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    cohu enver hoxha prej vorrit cohu se ti ishe kon per ket popull

ku ku per ne sa poshte kena ra.
    Ce ngaterron Enverin ketu? Xhaxhi , zinte be per komunistat jugosllave!
    Secili/a ben zgjidhjen e tij/saj ne jete.... Te tjera prioritete ka njeri/a dhe te tjera ka tjetri/a.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 08-01-2008 më 14:07
    xfiles

Faqja 7 prej 90 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •