Close
Faqja 47 prej 90 FillimFillim ... 37454647484957 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 461 deri 470 prej 891
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Te trashegohen sic jane trashegu shqiptaret e Maqedonise me turkeshat dhe boshjaket.
    Ti po ben te njejtat pergjithesime qe po akuzohet pala tjeter qe ka bere. Une kam ca miq ne Struge qe jane per koke te miqve, keshtu qe s'futen te gjithe ne nje thes.

PS: Keto martesat me turq e me sllave menjane, sec kane dhe nje zakon tjeter (nuk e di se cila zone ne Maqedoni) qe martohen me kusherinjte e pare, po nga babai dhe jo nena. Tjeter mesele dmth.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Sdi pse gjith kohes e hedhni te shqiptaret e martum me turqit , as nuk esht ajo tem , as nuk jan raste qe mund ti futesh ne krahasime.
    Ne sot kemi konflikt me serbet , ne si popull shqiptar , edhe Shkodranet kan probleme , sepse serbet e kan pas enderr te dalin ne Adriatik permes Shqiperis , serbet ende spo pajtohen me realitetin ne Kosov , fituan ne zgjedhje partit "demokratike" mirpo Tadici doli dhe tha ne asnjeher sdot terhiqemi nga Kosova , ndersa sot ndegjova nje lajm se Tadici kerkon nje pjes te teritorit te Kosoves , ne kemi nja 100.000 shqiptar ne Luginen e Presheves qe skan asnje te drejt si pakic ne Serbi , esht zona ku shteti ka investuar me se paku ne ter Serbin.
    E ju me krahasoni Serbin me Turqin , kjo e fundit e ka pranu pavarsin e Kosoves dhe mbeshtet shqiptaret ne gjith Ballkanin , Turqia ska marr asnje tok shqiptare , Turqia na ka sundu 500 vjet dhe na ka shkaktu deme te medha , mirpo sishim vetem ne qe e pesuam ket gje , ishte i ter Ballkani nen sundimin osman . Ndoshta nje dit edhe me serbet mund te vijn gjerat ne vend , nuk i dihet te ardhmes , sepse edhe shum shtete te tjera kan pas armiqsi , mirpo sot jan shtete mike . Nese mendohet sipas mendjes tuaj , Gjermania duhet te jet shteti me i urryer ne bot , sepse kan vra miliona njerz , por sot Gjermania mbeshtet edhe Izraelin , dhe jahudit u pajtuan me ket , edhe pse holokausti ka ndodh vetem para 50 viteve.
    Puna esht se ne me serbet , greket .. slavet , kemi probleme shum serioze , edhe pse na moren shum toka, ata ende po na marrin toka , ndersa Turqia ne keto luftra esht ne anen ton .
    - derjans , po leri se se kan idejen si esht situata ktu , un te garantoj se ska cifte shqiptaro-turke me shum se qe ka cifte shqiptaro-serbe , edhe pse ato te parat jan te lidhura prej moti koh , ndersa kto shqiptaro-serbe prej pas vitit 2001 , mirpo jan bo me qindra.
    E mos ti bejm hesap ato martesat shqiptaro-greke-italiane-rome-sllave...
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Per te mos e zgjatur me shume kete Diskutim ,po bej nje pyetje Konkrete : Ne Qfar Kritere Bazohesh Ti ,Sot Turkun ta Konsiderosh Armik dhe ta Krahasosh me Serbin?...

Thjesht me Jep ti 1 Arsye ,qe te konsiderojm Turkun si Armik ne Shekullin XXI, Ndersa une te Japi Ty 1001 ,qe Turku eshte Mik I Yni prej me te sinqerteve ne Shekullin XXI!!!

Kerkoj qe Historia te i lihet se Kaluares kesaj here,sepse nese bazohemi ne Histori,ateher Dy Popuj nuk mund te i besh bashk Sot ne Botë,per nga Mardhenjet Miqsore qe kan Pasur...

Pershendetje Fisniku !!

Pajtohem me ju plotesishte . Eshte mekati i madhe aktualishte te barazohet turku me serbin apo greket. Serbet, dhe greket, jane rasadi me i keqe i evropes .

Ne raste se dikush mendon se turqit na lane ne kete hall qe jemi ,une mendoje se gaboheni shume . Tradita jone shqipetare per disa vite me pare ka qene qe nje vajze nuk kishte te drejte te martohet pa lejen e prinderve ,edhe pse kane qene martesa mbrenda shqipetare , kurse sote shqipetaret pajtohen qe femijte e tyre, te martohen edhe me sllave ,qe eshte popull (rasade ) me i poshter ne bote.

Shqipetaret e maqedonise te turqizuare :

Shqipetaret e Maqedonise, kohen e fundit jane treguare s'i nje popullate me punetore ne gjithe rruzullin shqipetare ,duke perjashtuare konkurencat politike qe kane nder vehti. Nje numer shume i madhe i shqipetareve te maq. jane mergimtare me te hershem qe s'imbas statistikave aktuale jane popullate me e organizuare dhe integruare ne evrope. Ai popull qe eshte punetore me siguri qe eshte edhe i integruare ne evrope. S'a shqipetare /shqipetare jane te martuare me turqe dhe anasjelltas ?? Ne Maq. popullata turke perben 3% te popullates se pergjithshme ne maq,duke u bazuare ne sistemin komuniste jugosllave , per arsye se komunizmi ne ate kohe me shume te drejta ju jepte pakices turke se s'a shqipetare. Ne regjistrimine popullates nga viti 1981 shume shqipetare ne maq. nga represaljet ishin te detyruare te regjistrohen s'i turqe apo jugosllave. Ka shume raste ne kete 3% te popullates turke, dine te flasin pastert gjuhen shqipe,qe natyrishte te jepet mundesi edhe per martesa me njeri tjetrin duke u bazuare edhe ne fe (religjion) dhe s'i qytetare te nje shteti.Kjo nuk don te thote se shqipetaret shumice ne Maq. rrezikojne asimilim te turqizuare , pore ne te kunderten ,ajo pakice turke 3% munde te asimilohet, shqiptarizohet duke u martuare me shqipetare . Deri sote une nuk kame ndegjuare qe per shkake te religjionit nje shqipetare /re nga Maqedonia te martohet p.sh. me nje nigeriane apo afrikane se na bashkon feja islame.Apsolutishte kjo nuk ka ndodhur dhe ase qe pritet qe te ndodhe . Emigrantet nga Maqedoni (shqipetaret) qe jetojne dhe punojne ne evrope, me mish dhe me shpirte prinderit e tyre ,mundohen qe femijte e tyre te matrohen vetem me shqipetare,edhe pse kushtet jane me te veshtira per t'a ruajtur traditen, kulturen, dhe vyrtytet tona kombetare. Statistika jo zyrtare tregon se per afersishte ne mergim jetojne afer 300,000 mije shqipetare ne evrope dhe amerike ,pore martesa me te huaj eshte apsolutishte e pa pranuare dhe kjo eshte sukses i prinderve shqipetare nga Maqedonia . Cdo mergimtare shqipetare nga maq. gjithe pasurine e tije qe ka pasur mundesi t'a fiton ne mergim e ka investuare ne atedhe (vendelinje ) s'imbas mundesive te tyre ne ndertime dhe investime .

S'imbas mendimit time personal shqipetaret e maqedonise jane popullate me punetore dhe me te erganizuare ne nacionalizmin e tyre kombetare ekonomik ,etj.etj. Mos te flasim per tre luftat shqipetare ne Kosove ,Maqedoni, dhe ne Luginen e Presheves , duke ndihmuare edhe me lekun e fundit per investime ne lufte ,qe te bene krenar s'i shqipetare i Maqedonise,ne disa raste i kalojme edhe jahudite (Izraelin )

Ne raste se jemi me fate dhe e bashkojme Shqiperine Etnike te jemi te sigurte se Tetova, do te jete Kryeqytet i Shqiperise Etnike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 09-07-2008 më 22:51

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Ti po ben te njejtat pergjithesime qe po akuzohet pala tjeter qe ka bere. Une kam ca miq ne Struge qe jane per koke te miqve, keshtu qe s'futen te gjithe ne nje thes.

PS: Keto martesat me turq e me sllave menjane, sec kane dhe nje zakon tjeter (nuk e di se cila zone ne Maqedoni) qe martohen me kusherinjte e pare, po nga babai dhe jo nena. Tjeter mesele dmth.

Une do isha dakort qe pergjithesimi nuk vlen, me perjashtim shqiptaret ne Maqedoni. Nuk mund ta bej kete per ata ne Kosove, megjithese sic e ke pare edhe vete figurat islamiket ne Kosove vazhdimisht sulmojne hapur cdo hero apo figure te shqiptarizmit.

Une perseri kerkoj ketu qe dikush te me tregoje nje virtyt te shqiptarizmit qe dikush gjen tek shqiptaret ne Maqedoni. Pikerisht ketyre ketu qe mahniten per "tradhetine" e ketyre femrave, qe meqe ra fjala, keta i trajtojne si LOPE, pra sipas tradites magjypo-arabe, i rrahin, i mbyllin ne shtepi, i martojne qe femije, i privojne nga cdo e drejte humane. Ik aman pash zotin, jo me pleqte serbe por edhe me marsianet jeton 10 here me mire se me keta xhahile Buharaje.

Une kam qene vet atje, e kam pare nga afer realitetin "shqiptar" atje. Shqiptaret ne Maqedoni nuk kane trasheguar thuajse asnje tradite sado primitive te kultures shqiptare. As muziken, as kostumet, as vallet, as arkitekturen, as zakonin, as traditen e sjelljes, rregullimit te marrdhenieve e familje, shoqeri, burre grua, as fene .... asgje.

Kanuni i Maleve, testamenti i kultures shqiptare eshte zevendesuar thuajse totalisht me sherihan e magjypeve. Kapitulli i pare i Kanunit flet per KISHEN, te flisje per kishe ne Maqedoni te vrisnin si te pafe.

Shqiptaret e konsoliduan ekzistencen e kultures se tyre duke iu falur zotit keshtu, 500 vjet me pare.

U Donih Gjoni,biri hi Bdek Buzukut, tue u kujtuom shumë herë se gluha jonëh
    nukë kish gjaa të endigluom ensëh shkruomit shenjtë, ensëh dashunit sëh
    botësë sanëh, desha me u fëdigunëh për saa mujtah meh ditunëh, meh zdritunë pak mendetë e atyneh qi t'eh endiglonjinëh, për seh ata tëh mundëh mernëh saa hi naltë e hi mujtunë e hi përmishëriershim anshtë Zotynë atyneh qi tah duonë em gjithëh zemërë. U lus enbas sodi maa shpesh të vinih em kishëh, përseh ju kini meh gjegjunë ordhëninë e Tinëzot. E atëh nëh enbaroshi, Zotynëh tëh ketëh mishërier enbii juu, e atah qi u munduonëh dierie tash maa mos u mondonjënëh.E ju t'ini tëh zgjiedhunitë e Tinëh Zot, e përherë Zotynë kaa meh klenëh me juu: ju tueh endiekunë tëh dërejtënë e tueh lanë tëh shtrenbënë; e këta ju tueh baam,Zotynë ka me shtuom endër juu,se tëh korëtë tajh tëh englatetëh dierie ensëh vjelash, e të vjelëtë dierie ensë enbiellash.

Kurse sot falen si magjype keshtu

Bismillaah ar-Rahman ar-Raheem
    Al hamdu lillaahi rabbil 'alameen
    Ar-Rahman ar-Raheem
    Maaliki yaumid Deen
    Iyyaaka na'abudu wa iy yaaka nasta'een
    Ihdinas siraatal mustaqeem
    Siraatal ladheena an 'amta' alaihim
    Ghairil maghduubi' alaihim waladaaleen
    Aameen.

Ti kupton gje se cfare thone?
    500 vjet, 500 vjet ka Buzuku qe i la nje gjurme te kultures shqiptare per te ndjekur, keta prape e kane qejfin te zhyten ne llumin arab. 500 vjet as shqip nuk dine ti falen zotit akoma. Iu rekomandoj te shkoni te beni nje shtetije ne objektet e kultit te shqiptareve ne Maqedoni, po gjetet 2 fjale shqip ne keto objekte do jeni te paret.

Doni tiu genjej e tiu them fjale te bukura, iu them une sa te doni, por nqs doni realitetin ky qe solla me siper eshte. Le ta shikojme ne sy dhe te merremi me te ose ti fshihemi duke shpresuar se nje dite gjerat do ndryshojne per mire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zarathustra. : 10-07-2008 më 00:22

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    ...

po koha e turkut ka mor fun turqia kurr nuk do e pushtoj mo shqiprin dhe as nuk ka pretendime per ni gjo te till. kur e ke nigju ti ni turk kohet e funit te thot se Shqipria asht turqi?

te prapambet e te pa mbrojt na la dhe bizanti per 1000 vjet rresht po nuk po u degjoj me e sha se te gjith jeni ortodoksa te mulu gjoja si ateista.
    Derjanso degjo ketu, Turqia eshte vendi qe na ka bere me shume te keqia ne apsolut.
    Fakti qe jemi duke fol per temen “ martesat e serbeve me shqiptar “ na çojne pa dashur ne diskutime si kush eshte me i keq, greku apo turku…! Me thuaj ti ka aresye te diskutohet per greket dhe turqit, kur tema nuk eshte kjo?
    Ja pra ç’na kane bere turqit, na kane ndare nje here e per gjithmone sa edhe kur flasim shqip, nuk merremi vesh fare! Jo me pak se 40-vjet, ne Shqiperi ne vend qe te te benin nje pyetje te tille si ; “ ç’fare je, musliman apo kristian ( kaurr ) “sipas kultures te atij qe pyeste, te drejtoheshin keshtu; “ ç’fare je, turk apo kaurr …”, mendohu pak pse!
    Muslimanet deri vone ( jo te gjithe per fatin e tyre ), vetkonsideroheshin turq, kurse te krishtereve i’u drejtoheshin me nofken “ kaurr”, nje shtremberim me dashje i fjales “krishter”, me ofendim…!
    Por ndersà keta kaurret ishin te krishtere, pra shqipo, muslimanet thonin se ishin turq, jo muslimane.
    Ç’i thua ketij arsyetimi, pra deri ne vena shqiptarin e kthyen ne turk, nepermjet fese kuptohet, por nuk perjashtohen edhe rastet me ane te gjakut.
    A eshte e mundur qe, po thuaj ne te gjitha temat, nga letersia deri ato te turizmit, nga aktualiteti nderkombetar deri tek problematikat e vendit, nga temat e kuzhines deri tek ato fetare, nga lojrat e robuset deri tek trafiqet e ndryshme, nga politika e vendit deri tek emigracioni, nga problemi çamerise deri tek Kosova, Maqedonia, Lugina e Presheves, Mali i Zi, nga tema idiote si ato te bukurise deri tek ato te agnosticizmit e ateizmit, a eshte e mundur te flitet keq vetem per greket???
    Une nuk jam grek, une jam shqiptar dhe as me rruhet per greket, por qellimi i atyre qe diskutojne gjithnje per ta (greket), eshte te diskreditoje nje besim fetar te percaktuar, pa i’a arritur atij qellimi, pasi pame me larte qe orthodokset jane “kaurret” pra nuk jane turqit, atehere me pretekstin qe eshte grek, Kryepiskopi i Shqiperise vjellin vrere pa pushim duke dashur jo te sulmohet nje njeri ç’faredo, por gjithnje nje besim fetar, qe fati dhe historia e sollen qe te jete besimi i serbeve…
    Ja pra une te them qe sa ka bere ai greku Janullatos, nuk kane bere Turqia ne te gjitha koherat …!
    Kete gje, qe ne Shqiperi ka endè te krishtere ( dhe s’jane pak ), ju nuk e toleroni, pasi turku ju trodhi me ato zakonet dhe fene qe importuan edhe vete ata, sot ( edhe dje )me serbet keni patur probleme, por ato do te sheshohen…, puna eshte se si do te konsiderohen shqipetaret musliman, ne turq apo shqiptar, jo pse une e ve ne dyshim, por komuniteti nderkombetar. Per mua sulmet qe u behen grekerve dhe serbeve ( ketu ne forum ), gje tjeter s’jane veç’se nje mekanizem i grasuar fort mire me dhjetra e qindra vjet me pare nga xhandari afro-aziatik i Ballkanit. Shqiptaret musliman te perzier me faren e turkut dhe te arabit ( ç’te perzihen me, ka mbetur vetem te harrojne shqipen ), duke sulmuar indirekt besimin orthodoks ( qe kane braktisur dikur motit ), e kane hale ne sy nje gjendje te stabilizuar ne Ballkan, pasi automatikisht do te konsideroheshin si dele te zeza, pra magjypt dhe fara e turkut, duke i bere s’dredha plumbit, fshihen pas gaxhoit.!
    Une u linda dhe u rrita ne Shqiperi, kam patur miq te mire dhe shoke te te gjitha besimeve fetare, por kurre deri me, nuk kam degjuar qe kishte kaq urrejtje, kete urrejtje na e serviren “ vellezerit” ne te folur, por qe as gjak dhe as tradita s’kane si ne, por thjesht i fryne zjarrit, duke perfituar nga situata e rende e Kosoves me Serbine.
    Shqiptaret qe e ndjejne vehten te tille, nuk duhet te perzihen me funderrinat e hordhive qe mbeten shkurreve te Ballkanit, ato duhet te distancohen shpejt nga urrjetjet, qe sjellin vetem lufte dhe kaq!
    Nderhyrja ime kuptohet, i’u drejtohet vetem atyre qe flasin shqip, por qe s’jane shqiptar, pra atyre qe jane te perzjere, qe ne ç’do koment si per te hedhur hi syve, perdorin greket dhe serbet apo e ampliojne me “sllavet” …, kunder fese se krishtere.
    Kursè i gjithe stermullari eshte turku, pasi ai na ndau, ai nuk lejoi te flitej shqip, ai shduku ç’do dokument te historise tone, ai beri te copetohej Kombi, ai vriste patriotet dhe ata per ti shpetuar vrasjeve strehoeshin ne Greqi apo ne Rumani o Bullgari, pra per shqipot, nuk ishin greket dhe sllavet, por turku, ai edhe sot e kesaj dite, ka nderruar vetem rroben ( ne alla frenga ), dhe na prezantohet ne Tirane ( eshte fjala per kryeministrin Erdogan ), me pretendime apsurde, me nje paftyresi, me arrogance dhe prepotence ( qe karakterizon rracen e anadollakut ), na kerkon qe te rishikojme tekstet shkollore ( pasi i kemi shkrojtur keq dhe qe ata e njohin me mire historine e Shqipes…) ku turku na qenkerka trajtuar shume keq, ku heroi yne Gj. Kastrioti na ishte nje tradhetar!!! Hej o mendje, e shikoni qe edhe pse gati 100-vjet, vazhdojne te na “udhezojne” apo me diplomaci na kercenojne. Ku ishte e mira e turkut…, po shkollat, fabrikat, portet e medha, pallatet e kultures, akademite universitare, bankat, shtypshkronjat, per 500-vjet me rradhe do te kish ngele ndonje residuo, te pakten nje sit arkologjik, kane lene 1500-vjet me pare bizantinet, 2000-vjet romaket, 2500-vjet greket, 3000-vjet iliret, 4000-vjet pellazget…, po turqit? – vetem urrejtje midis nesh!!!!! Perçarje dhe kaq! Dikush me hipokrizi na servir ketu, ujkun (turkun) me qengjin, jo more!

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549

Nuk e di a ke qenë në Maqedoni, por po shkove do ta kuptosh vetë se për çfarë e kam fjalën. Struga është pak më poshtë, dhe nuk është e njëjtë si me rajonet e tjera, shko kqyr andej nga Veri-P dhe Veriu i Maqedonisë. Përgatite veten.

Realiteti është ai që thotë Zarathustra, na pëlqen s'na pëlqen. Jetojnë si në Iran dhe si në Turqi. Tani kanë filluar të mburren me faktin që po rritet nr i femrave që ndjekin shkollën (viti 2008?!), ne dasma burrat veç gratë veç. E ke pyetur veten se pse 90% e talebanëve që lexojmë nëpër forum janë nga Maqedonia? Unë jam 1/4 dibran (Shqipërie) dhe mund të më thuash se ç'lidhje kam unë me ato 4 "dibranët" që deshën të bëheshin kamikaz në Amerikë? Ç'lidhje kam unë si shqiptar me to? Dhe si puna e atyre "dibranëve" q'u janë pjerdhur trutë gjen me mijëra në Maqedoni (sa për fillim shko te webfaqja forum-islamik.com dhe para se t'i biesh murit me kokë pyet veten se ç'lidhje kanë këta me shqiptarizmin?). Po me ato mjekrroshat "shqiptarë" që dolën në protesta për Bin Ladenin dhe Al-Kaedën çfarë lidhje kemi me to?

Ato martesat me turq mos u përpiqni t'i hidhni poshtë , pasi janë plotësisht të vërteta. Ju pëlqen s'ju pëlqen. Në sitën tradhtargjetëse as këto nuk mbesin jashtë.

Janë martu disa zorba me pleq për arsye ekonomike, po ky nuk është fenomen masiv. Jam i sigurtë se pas disa kohësh kjo dukuri do të marrë fund, e s'do të dëgjojmë më për të.Vetvetiu ka për të ndodh.
    Life's too short to remove USB safely.

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ket ja hera e pare qe po e ndegjoj nga ana jote ? Mundesh te ma gjejsh vendin para se tet pergjigjem ? Edhe pse prej tash mund tet pergjigjem shuuum qart .
    Gjema vendin ku beheshkan kto martesa ne Fyrom ? E ke ndegju me siguri dikund edhe ti , ske faj

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Nuk e di a ke qenë në Maqedoni, por po shkove do ta kuptosh vetë se për çfarë e kam fjalën. Struga është pak më poshtë, dhe nuk është e njëjtë si me rajonet e tjera, shko kqyr andej nga Veri-P dhe Veriu i Maqedonisë. Përgatite veten.

Realiteti është ai që thotë Zarathustra, na pëlqen s'na pëlqen. Jetojnë si në Iran dhe si në Turqi. Tani kanë filluar të mburren me faktin që po rritet nr i femrave që ndjekin shkollën (viti 2008?!), ne dasma burrat veç gratë veç. E ke pyetur veten se pse 90% e talebanëve që lexojmë nëpër forum janë nga Maqedonia? Unë jam 1/4 dibran (Shqipërie) dhe mund të më thuash se ç'lidhje kam unë me ato 4 "dibranët" që deshën të bëheshin kamikaz në Amerikë? Ç'lidhje kam unë si shqiptar me to? Dhe si puna e atyre "dibranëve" q'u janë pjerdhur trutë gjen me mijëra në Maqedoni (sa për fillim shko te webfaqja forum-islamik.com dhe para se t'i biesh murit me kokë pyet veten se ç'lidhje kanë këta me shqiptarizmin?). Po me ato mjekrroshat "shqiptarë" që dolën në protesta për Bin Ladenin dhe Al-Kaedën çfarë lidhje kemi me to?

Ato martesat me turq mos u përpiqni t'i hidhni poshtë , pasi janë plotësisht të vërteta. Ju pëlqen s'ju pëlqen. Në sitën tradhtargjetëse as këto nuk mbesin jashtë.

Janë martu disa zorba me pleq për arsye ekonomike, po ky nuk është fenomen masiv. Jam i sigurtë se pas disa kohësh kjo dukuri do të marrë fund, e s'do të dëgjojmë më për të.Vetvetiu ka për të ndodh.
    Kto 4 kriminel qe kan planifku sulm ,jan shum pak ne krahasim me ata mijra kriminel qe jan ne burgjet e Europes , qe akuzohen per vrasje , plackitje , vrasje te mikut , vrasje te fqinjit , vrasje te prindit , kidnapim te autobusit , kidnapim te biznesmenit , trafikim me njerez , trafikim me drog.
    Kta jan vetem 4 ne krahasim me ato te tjeret.
    Jo qe po rritet numri i femrave qe shkollohen , por ai esht 99% , dukuri qe se ke ne asnje shtet te Ballkanit , ndaq edhe shtet i BE-se le te jet.
    Per martesat shqiptaro-turke dua fakte , gjersa nuk gjen fakte , fjalt e tua dhe te tjerve i bart era , sjuv besojm . Un te solla me dhjetra fakte per martesat shqiptaro-serbe-sllavomaqedone-malazeze.
    Ndersa ato martesat me grek dhe italin spo i komentojm , sepse kemi edhe antar te forumit qe jan ne kesi lloj martesash , vet e kan then.

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    eshte te diskreditoje nje besim fetar te percaktuar, pa i’a arritur atij qellimi, pasi pame me larte qe orthodokset jane “kaurret” pra nuk jane turqit, atehere me pretekstin qe eshte grek, Kryepiskopi i Shqiperise vjellin vrere pa pushim duke dashur jo te sulmohet nje njeri ç’faredo
    Skemi asgje kunder orthodoksve shqiptar , kemi pun me greket , perfshi ketu edhe Janullatosin.
    Te greket orthodoksia esht nacionalizem , ata permes religjionit te tyre e ngrisin nacionalizmit. Ne Greqi sdihet kush udheheq , qeveria ose kisha.
    Dikund shkrujta per mitropolitin grek qe ka kerku qe qeveria greke te marr masa per te mbrojt Epirin Verior , cka esht tash ky mitropoliti , politikan , ushtarak ose njeri qe fton ne paqe shpirterore dhe ndernjerzore ???

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Mbi 300 vajza nga Shqiperia jan martu me maqedonet ne Tetov

Македонија
    Над 300 девојки од Албанија се омажиле со Македонци од Тетово
    Тетово, 14:25
    Во текот на последните десет години над 300 албански девојки од Албанија склопија брак со Македонци од Тетово, а овој тренд продолжува и годинава, кога се регистрирани десетици вакви бракови.
    Ова, за денешниот број на скопскиот дневен весник на албански „Коха диторе“ го наведоа службите на Центарот за социјална работа во Тетово.
    Првиот албанско-македонски брак, според истиот избор, официјално беше склопен во1995 година. Бројот на ваквите бракови до 2000 година беше симболичен, додека еволуираше по 2001 година, кога и се регистрирани најголемиот број од нив.
    Според статистиката, само во по следените четири години се забележани 250 бракови меѓу девојки од Албанија и граѓани на Тетово од македонска националност.
    Mbi 300 vajza nga Shqiperia jan martu me sllavo-maqedon ne Tetove
    Gjat 10 viteve te fundit mbi 300 vajza shqiptare prej Shqiperie kan hy ne lidhje martesore me sllavo-maqedon nga Tetova , ndersa ky trend vazhdon edhe gjat ketij viti , kur jan regjistruar me dhjetra martesa te ktilla.
    Kete , per numrin e sotem te gazetes se Shkupit ne gjuhen shqipe "Koha Ditore" e than sherbimet ne qendren per pun sociale ne Tetove.
    Martesa e par shqiptaro-sllave , sipas te njejtit burim , oficialisht esht lidh ne 1995. Numri i ktyre martesave deri ne vitin 2000 ishte simbolik , ndersa evoluoi pas 2001 , kur jan regjistruar numri me i madh i ktyre martesave.
    Sipas statistikes , vetem ne 4 vitet e fundit jan verejt 250 martesa mes vajzave nga Shqiperia dhe qytetareve nga nacionaliteti maqedon (sllav).
    http://www.makedonija.com/dcforum/DC...D28/1363.html#

Faqja 47 prej 90 FillimFillim ... 37454647484957 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •