Close
Faqja 44 prej 90 FillimFillim ... 34424344454654 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 431 deri 440 prej 891
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Mbase aq keq janë sa edhe një lopë i bën punë se mbase e mban gjallë.

Vazhdoni thoni që nuk është varfëria arsyeja. Po kush është arsyeja sipas jush?
    arsyja asht bythqimlliku
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    arsyja asht bythqimlliku
    Se kuptova këtë arsye. Mund ta shpjegsh pak më mirë se pse martohen me serbët ?

Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Se kuptova këtë arsye. Mund ta shpjegsh pak më mirë se pse martohen me serbët ?
    se jan njerez pa pik ynyre qe jan gati ti a japin vajzen dhe ni derri vetem mos tu ngeli ne dere, qe shesin shpirtin per 500 euro

po ka ne prej atyne qe ma mir ja japin ni serbi ortodoks sesa ni shqiptari musliman fanatike ka prej te dy anve.

cilado te jete arsyja qofte dhe varferia ( qe un se kuptoj fare se ca dobie ekonomike pervec ati 500 euroshit qe asht i barabarte me 7 a 8 thase miell) gjaku i viktimave te luftes dhe armiqsia shekullore me ato popuj nuk duhet ta lejoj ni veprim te till

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    se jan njerez pa pik ynyre qe jan gati ti a japin vajzen dhe ni derri vetem mos tu ngeli ne dere, qe shesin shpirtin per 500 euro

po ka ne prej atyne qe ma mir ja japin ni serbi ortodoks sesa ni shqiptari musliman fanatike ka prej te dy anve.

cilado te jete arsyja qofte dhe varferia ( qe un se kuptoj fare se ca dobie ekonomike pervec ati 500 euroshit qe asht i barabarte me 7 a 8 thase miell) gjaku i viktimave te luftes dhe armiqsia shekullore me ato popuj nuk duhet ta lejoj ni veprim te till
    Domethënë arsyeja është varfëria meqë e bejnë për 500 euro.

Tani armiqsi shekullore për ty është vetëm ajo me serbin. Po jo të gjithë janë si ty. Mbase mua serbët nuk më kanë bërë gjë personalisht, por italianët ose gjermanët mund të më kenë vrarë gjyshërit. Mbase ato vajzat urrejnë më shumë turkun që na la 500 vjet pas Europës, sesa serbin që mund të mos u ketë bërë ndonjë gjë direkt.

Por prap sipas teje, ne duhet të urrejmë vetëm atë që mendon ti, dhe asnjë tjetër.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Domethënë arsyeja është varfëria meqë e bejnë për 500 euro.

Tani armiqsi shekullore për ty është vetëm ajo me serbin. Po jo të gjithë janë si ty. Mbase mua serbët nuk më kanë bërë gjë personalisht, por italianët ose gjermanët mund të më kenë vrarë gjyshërit. Mbase ato vajzat urrejnë më shumë turkun që na la 500 vjet pas Europës, sesa serbin që mund të mos u ketë bërë ndonjë gjë direkt.

Por prap sipas teje, ne duhet të urrejmë vetëm atë që mendon ti, dhe asnjë tjetër.

Te thuash se i shesin , se skan pare , nuk mund ta them , se 500 euro sjan dicka shum e madhe , te thuash se u kan ngel vajzat ne shtepi as ket smund ta themi , sepse ata jan shum te reja , ne at video , ato vajza ishin nga 18 vjet .
    Esht cka esht , nuk esht mire , per cfardo qe te jet arsye , sepse nese jemi gjith shqiptar , duhet ti ndajm dhimbjet dhe gezimet bashkarisht , pa marr parasysh ku jetojm . Ne shqiptaret qe jetonim ne Fyrom , gjat luftes ne Kosov ishim gjith ne kemb dhe kemi dhen gjith sa kemi mund qe te ndihmojm familjet shqiptare , darsmat beheshin pa muzik , ne edhe pse ishim ne paqe , kishim dhimbje per at qe ndodhte me shqiptaret tan ne Kosov , poashtu kur e fitoj Kosova pavarsin , qe te gjith ishim te gezuar dhe secili ka festuar , ne cdo qytet dhe fshat kishte festime .
    Poashtu gjat luftes ktu ne Fyrom , kishte me qindra djem nga Kosova qe na ndihmuan per ta ber luften , nje pjes e tyre edhe humben jeten ne kto lufta , edhe pse ata Kosoven e kishin te lire ne vitin 2001 , mirpo e ndjen per obligim ti ndihmojn shqiptaret kudo qe jan , te njejtin kan luftuar edhe ne Luginen e Presheves.
    Dua te thom se ne si shqiptar duhet te interesohemi per njeri tjetrin dhe te kemi kujdes cfar veprime bejm , as neve ktu greku asgje te keqe sna ka ber , tokat e mia personale nuk rrezikohen nga greku , as nga serbi , mirpo un e di se tokat e Shqiperis rrezikohen nga Greqis , tokat e Kosoves rrezikohen nga Serbia , e duke e dit kete , un ndjehem njesoj sikur qe ndjehet derjansi dhe cdo shqiptar ne Kosov ose cdo shqiptar ne jug te Shqiperis , kur dot arrihemi te behemi ne ket menyr gjith te bashkuar dhe ta ndjejm njeri tjetrin , ateher ska kush na percan dhe na fiton , dot arrijm cdo rrezik ta perballojm .
    Nese ty ne Shqiperi te ben dam turku , un smundem te jem mik me turkun , se e di se andej dikund ne tokat shqiptare esht duke bo dam , dhe mendoj , nese juve andej ju ben dam , pse sdot me bente edhe mua.
    Kto jan disa gjera , qe nje pjes e shqiptarve spo arrijn ti kuptojn dhe shkaku i ktij moskuptimi po ndodhin kto vepra te TURPSHME per ne si shqiptar.
    Un sdua ti besoj sllaveve kur thojn , shqiptaret e Shqiperis juve te Kosoves dhe Fyromit aspak nuk juv dojn .
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Te thuash se i shesin , se skan pare , nuk mund ta them , se 500 euro sjan dicka shum e madhe , te thuash se u kan ngel vajzat ne shtepi as ket smund ta themi , sepse ata jan shum te reja , ne at video , ato vajza ishin nga 18 vjet .
    Esht cka esht , nuk esht mire , per cfardo qe te jet arsye , sepse nese jemi gjith shqiptar , duhet ti ndajm dhimbjet dhe gezimet bashkarisht , pa marr parasysh ku jetojm . Ne shqiptaret qe jetonim ne Fyrom , gjat luftes ne Kosov ishim gjith ne kemb dhe kemi dhen gjith sa kemi mund qe te ndihmojm familjet shqiptare , darsmat beheshin pa muzik , ne edhe pse ishim ne paqe , kishim dhimbje per at qe ndodhte me shqiptaret tan ne Kosov , poashtu kur e fitoj Kosova pavarsin , qe te gjith ishim te gezuar dhe secili ka festuar , ne cdo qytet dhe fshat kishte festime .
    Poashtu gjat luftes ktu ne Fyrom , kishte me qindra djem nga Kosova qe na ndihmuan per ta ber luften , nje pjes e tyre edhe humben jeten ne kto lufta , edhe pse ata Kosoven e kishin te lire ne vitin 2001 , mirpo e ndjen per obligim ti ndihmojn shqiptaret kudo qe jan , te njejtin kan luftuar edhe ne Luginen e Presheves.
    Dua te thom se ne si shqiptar duhet te interesohemi per njeri tjetrin dhe te kemi kujdes cfar veprime bejm , as neve ktu greku asgje te keqe sna ka ber , tokat e mia personale nuk rrezikohen nga greku , as nga serbi , mirpo un e di se tokat e Shqiperis rrezikohen nga Greqis , tokat e Kosoves rrezikohen nga Serbia , e duke e dit kete , un ndjehem njesoj sikur qe ndjehet derjansi dhe cdo shqiptar ne Kosov ose cdo shqiptar ne jug te Shqiperis , kur dot arrihemi te behemi ne ket menyr gjith te bashkuar dhe ta ndjejm njeri tjetrin , ateher ska kush na percan dhe na fiton , dot arrijm cdo rrezik ta perballojm .
    Nese ty ne Shqiperi te ben dam turku , un smundem te jem mik me turkun , se e di se andej dikund ne tokat shqiptare esht duke bo dam , dhe mendoj , nese juve andej ju ben dam , pse sdot me bente edhe mua.
    Kto jan disa gjera , qe nje pjes e shqiptarve spo arrijn ti kuptojn dhe shkaku i ktij moskuptimi po ndodhin kto vepra te TURPSHME per ne si shqiptar.
    Un sdua ti besoj sllaveve kur thojn , shqiptaret e Shqiperis juve te Kosoves dhe Fyromit aspak nuk juv dojn .
    Sa për të ndihmuar njëri tjetrin, shqiptarët kanë bërë sa s'ka më ku të shkojë për ata gjys milion kosovarë që erdhën gjatë luftës.

Un nuk po them që jam por serbit. Serbi po na bën dëm. Turqia na ka bërë dëm, dhe vazhdojmë ta vuajmë edhe sot atë dëm. Po prap ti dhe Derjansi mundeni me sa shof të jeni miq me turkun edhe pse na kanë dëmtuar.

Secili e shef botën duke filluar nga vetja. Ato vajzat kanë varfërinë më kryesoren, kurse ti dhe derjansin keni serbin. Ca të tjerë mund të kenë turkun që i ka lënë pas bote.

Vepër akoma më e turpshme për mua, është të thuaj që jemi një komb me tuqit.

P.S. për arsyen pse martohen me serbët thoni që nuk është nga varfëria dhe pastaj aty dilni dhe vetë se nuk ka arsye tjetër

Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Sa për të ndihmuar njëri tjetrin, shqiptarët kanë bërë sa s'ka më ku të shkojë për ata gjys milion kosovarë që erdhën gjatë luftës.

Un nuk po them që jam por serbit. Serbi po na bën dëm. Turqia na ka bërë dëm, dhe vazhdojmë ta vuajmë edhe sot atë dëm. Po prap ti dhe Derjansi mundeni me sa shof të jeni miq me turkun edhe pse na kanë dëmtuar.

Secili e shef botën duke filluar nga vetja. Ato vajzat kanë varfërinë më kryesoren, kurse ti dhe derjansin keni serbin. Ca të tjerë mund të kenë turkun që i ka lënë pas bote.

Vepër akoma më e turpshme për mua, është të thuaj që jemi një komb me tuqit.

P.S. për arsyen pse martohen me serbët thoni që nuk është nga varfëria dhe pastaj aty dilni dhe vetë se nuk ka arsye tjetër

or ti shok se me hangre shpirtin me hangre ni e dy e turku turku

turku nuk pushtoi shqipterin se donte te zhdukte shqiptaret turku krijoi ni perandori e aty perfshiheshin shum kombe ashtu sic ishte perandoria romake, bizanti, etj. turku la gjith ballaknin mrapa jo vec shqiptaret. turku iku e shkoi para 100 vjetesh e nuk vje ma

kurse serbin e kemi armik sot e ksaj dite dha akoma do ta kemi dhe ne te ardhmen.

dhe sa per at qe the se ca u ka ba serbi atyne duhet te te vi turp prej vetes.

kudo ku derdhet gjaku i ni shqiptari (kosove, mal i zi, maqedoni, greqi, shqipri) derdhet dhe gjaku im.

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    Zoterinj nuk po di a jeni duke mendu qe femra si femer sot eshte e lire te veproj si te doje, dhe ma merr mendja qe rastet ku babai me dhun e shtyen vajzen te martohet qoft me serbin apo grekun jan te rralla bre. Sot edhe ne viset me malore te Kosoves ka mbrri ajo kulture ku babai sguxon te ndihet prej vajzes dhe deshires se saj te zgjedhjes.
    Keto raste me te vertet jan mjaft te frikshme, dhe terqethese veq viheni veten ne rolin e asaj vajze te shkrete, a me qef a me dhune kete nuk e din askush, ta dini qe nuk eshte jeta veq para, por ato duhet edhe te flejn me ata njerz, a eshte e leht per nje femer kjo??? Aspak!!!
    Mirepo nuk mund ta dim bash sakt se perse? K
    Kan ndodhur gjerat kur kan ndodhur, e kan martuar vajzen me kedo qoft dhe kur ka hyre dhender bingooooooo qka ka qelluar.
    Sot femra po e ka mundesin te zgjedhi, problemi qendron ketu a me qef apo me dhune???

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

erbreshi_niko

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Me duket se kam ngaterruar adrese..., ketu qenka forumi i talebaneve!
    Vetem per lufte, ekzekutime, per minime shtepiash, per te justifikuar me qellim keqedashes realitetin...
    Po pse more te gjore, nuk jane perzier shqiptaret edhe me raca te tjera, nuk eshte vetem faktor ekonomik jo, ka edhe bashkime per aresye dashurie.
    Megjitheate, po te kish qene e vertete tema ne vazhdim, prap se prape, kurre njeri nuk do te guxonte te shprehej ne kete menyre talebançe.
    Pasi nuk kam degjuar njeri te thoje, hajt ti veme bomben asaj shtepie qe eshte pleksur me turq dhe harap.
    Ketu duket toleranca!
    jo zotri nuk jami taleban por shqiptar martesat me sllav jan shum anti njerzore jan raca me e poshter qe nje njerzimi

Une personalisht kam nje arsye timen personale te pohoj ( ndonse deri diku ), qe serbet nuk na duan, pasi kam vete nje rast. Tani ta tregoj…
    Ne nje kishe orthodokse aty nga viti 95’, ku isha pjestar i atij komuniteti, njoha dy serb te cilet ne fillim nuk e dinin qe isha shqiptar, por kur e moren vesh, u ngerdheshen qeshen si me perbuzje, pastaj pohuan qe nuk e dinin qe ekzistonin shqiptare orthodoks…, ç’do te diel qe pasonte, rastesia bente te veten, here qellonte qe te ishim ulur afer dhe here edhe te shkembenim ndonje fjale, por gjithnje me distance. Nje dite ( isha pak ne qejf ) , i’u afrova njerit prej tyre thjesht per ta provokuar pastaj isha edhe kurioz, pas frazave te rastit hyme ne nje diskutim rreth gjendjes ne Kosove dhe aty une shfryva tere mllefin tim rreth ngjarjeve dhe trajtimit qe Serbia u ka bere bashkeatdhetareve te mi, duke u nisur qe nga viti 80-81, te pakten qe kur mbaja mend une demostratat e para ne Prishtine.
    Ata nga ana e tyre kuptohet qe justifikoheshin, por me te drejte pohonin qe nuk ishin njerezit dhe populli i thjeshte por qeveria serbe…, ç’te thosha me, nje fare te drejte edhe e kishin, pasi edhe une vete nuk kisha ne menyre direkte aresye dhe fakte, isha thjesht i indoktrinuar nga qeveria ime dhe nga mediat e asaj kohe. Duhet thene qe ne fillim, keta serbet jetonin dy here me larg se une me Kosoven, per kete aresye nuk mu duk fort e hijshme ti bombardoja me tej.
    Megjithe ate ne u ndame, ç’do njeri mbajti anen e tij, kontradiktat midis nesh ndenjen derisà une u largova nga ai vend. Urrejtje nuk ndjeja per ta, por edhe ti shfajsoja nuk ishte e mundur, jane serb dhe jene te tere njelloj…, por sot kane kaluar disa vite, gjerat kane ndryshuar, kane ndodhur luftera nder kohe, Kosava eshte liruar njehere e per gjithmone nga zgjedha e Serbise, por koha ben te sajen! Mendoj se nje dite keto dy rrajone me shume influence ne Ballkan, do te bashkepunojne duan apo s’duan individet, e njejta gje ndodhi me gjermanin, italianin, rusin, amerikanin, po ndodh edhe me turkun, po ashtu me grekun…, pra nuk eshte urrejtja qe te çon perpara, plaget do te sherohen, koha ben te sajen, koha sheron dhe po ajo dikton kushte te reja ne rrethana ne teresi te reja…
    Luften gjithnje e kane vendosur qeverite por populli e ka vuajtur, nuk harroj Bosnjen ( kam qene atje ), po ashtu edhe ne Kroaci, por ajo e para hoqi keq, mendoni kishte shume familje qe ishin te kryqezuar ( musliman + kristian ), ( Orthodoks, Musliman, Katholike ), mendoni ç’fare situate katastrofike gjindeshin nje pjese e popullates, ku xhaxhai qellonte nga ballkoni dajon, ku tezja thurte kurthe kunder halles…, ishte me te vertete dramatike, por a mendoni me te vertete se ishte Izetbegoviç dhe Tuxhman apo Millosheviç, qe po kacafyteshin me njeri tjetrin…, jo ishin pikerisht keta te mjere qe u vrane dhe ç’farosen te afermit e tyre. Ajo qe ndodhi ne Bosnje nuk ishte lufte civile te pakten dy vjetet e para, ishte nje kataklizem e vertete! Ç’farosje masive, perdhunime, plaçkitje, nga te tera anet pa perjashtim.
    Pra kur flitet per mosperzjerje midis serbeve dhe shqiptareve, njehere do t’ju jipja shume te drejte!
    Por sot kohet kane ndryshuar, vendet tona duhet te hecin me shpejtesi drejt Europes dhe bashkimit, po si mundemi te bashkohemi me urrejtje, mos mendoni se biznesmenet serbo-kosovar-shqiptar, jane kunder ketij bashkimi, jo or jo, ata jane te paret qe do ti çojne ne Europe ( B.E. ), vendet e tyre perkatese. Po te marrim me nje sondazh, jo ne forumin tone, por me referendum ne manyre te lire demokretike, te gjithe kosovaret duan te hyjne ne Europe, por qe kjo e fundit nuk pranon zenka dhe hakmarrje ne gjirin e saj. Kujtoni heroin tone kombetar, ai i’u drejtua gruas shqiptare ( zemres se nenes ), te fale gjakun, juve nuk ju kerkohet nje gje e tille, por qe vajzat shqiptare qe ne djep e kane te larte ndjenjen e atdhedashurise ( “semundje” kjo qe e kemi te gjithe, pa perjashtim ), pra lereni kohen te bej te sajen, do te jete tamam zemra e nenes qe do te ushqeje foshnjat me ninullat ne shqip ( pse gjuha memes ), duke perkundur djepin dhe nuk jam apsolutisht dakort qe tamam ato, do te rrisin ushtar te krajlit. Keshtjella do te merret nga brenda, me paqe!!!
    Nuk perjashtohet fakti qe nga te dyja anet ka ekstremiste te terbuar, por qe eshte e izoluar ne krahasim me shumicen dermuese, ata kane interesat e tyre te mbajne lart tensionin me ane te incidenteve, por qe jane te izoluar pasi nuk kane as pushtet dhe as financen pas tyre. Zonat ne kufi do te jene me te eksponuara, por qe me kohe edhe ato do te bien ne ujdi! Eshte e pa evitueshme.
    Keto ishin ato qe mendoj, nuk pres qe te jene dakort te gjithe, por edhe une kisha mendimin tim.
    Pershendetje te gjitheve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga arbereshi_niko : 09-07-2008 më 05:19

Faqja 44 prej 90 FillimFillim ... 34424344454654 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •