Close
Faqja 43 prej 90 FillimFillim ... 33414243444553 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 891
    Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Pasi nuk kam degjuar njeri te thoje, hajt ti veme bomben asaj shtepie qe eshte pleksur me turq dhe harap.
    Ketu duket toleranca!
    Mos e thuj at' gjo plako, se do hidhet gjith Maqedonia n'er!

Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    ...

une poti kisha komshi ata njerze , do shkoja do ju minoja shtepijat sikur ne filma dhe do i eksplodoja me cfar kane , dhe nuk do lejoja qe te krijon familje me sllave .
    Po ti shih si arsyetojne femrat e verteta shqiptare...
    Po pse moj burrneshe, pse me bomba, me mire shkojme drejt ne shtepite e lindjeve dhe i ç'farosim..., pa harxhuar edhe municionet, keshtu e ruajme nitroglicerinen per sllavet.

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    nuk po i kuptoj disa qe po i broni kto lloj martesash e i jeni hedh ne fyt Reneas sikur me qon ky fajtori

ju po justifikoni fajin e ktyne bushtrave pa familje tu sha shqiptaret e maqedonis per turqizim

kjo teme nuk flet per turqizimin e shqiptarve te maqedonis, po patet fakte me filmime hapni teme tjeter e diskutojm ne per at pun

kjo teme flet per femna shqiptare katolike nga shkodra qe po u shiten pleqve serb me nga 500 euro ne fshatra te htelle qe as vete serbet nuk po dun me jetu.
    e ky asht ni turp i madh per ne, edhe un me plot gojen e them se babalaret e vllezrit a tyne femnave duhen ekzekutu ene pik.
    Të paktën për ato femra mund të nxirret një justifikim, varfëria. Por për mendimin tim problem më i madh akoma është kur ka persona që pretendojnë se martesat me grek apo serb do të sjellin më vonë problemet të identitetit kombtar, kurse martesat me truq jo. Pra ky është një skandal akoma më i madh se po na bëjno një komb me Turqinë, dhe njerëy të tillë nuk kanë vend për të komentuar ketu ato vajza shqiptare që janë martuar me serbë.

Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Sa me vije inate kur i permendni kushtet ekonomike , kure para viteve "90" njerzit kane qene pa pune , pa te ardhura shtetrore , kane jetuare ashtu si kane mujtur , e kurre s'ju ka shkuare mendja ta shesin femijun e vete per sllave , apo turke kurrê........
    Se kane pase identite dhe moral , kure ne dite te sotême , e shohim ate filmik me dasum ku serbi ju jape leke shqiptarve per qike.

une poti kisha komshi ata njerze , do shkoja do ju minoja shtepijat sikur ne filma dhe do i eksplodoja me cfar kane , dhe nuk do lejoja qe te krijon familje me sllave .
    Se nuk kanë pasur mundësi dhe se kanë pasur idenë se mund ta bënin një gjë të tillë. Dhe ata që mund të kishin mundësi për të bërë gjëra të tilla e dinin se do u dënohej gjithë familja këtej.

Këto që po martohen kështu, po e bëjnë nga varfëria. Nëse dikush di ndonjë arsye më të mirë le ta thotë. Nëse e bëjnë nga dashuria, atere për mua nuk ka asnjë problem, po s ebesoj të jetë kjo arsyeja.

Për mua problemi më i madh është që akoma detyrohen të martohen nga familja.

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    O njeri ketu e kemi Keshillin e Evropes Kombet, e Bashkuara OKB, dhjetera organizata e OJQ te cilat po punojn ne kete drejtim, dhe nuk do te dalin nga ketu deri sa t'ia arrin qellimit.

Veq shiko intervisten e sekretarit te Keshillit te Evropes ne BBC shqip, boll te deklaron ku thot se ne nuk do te largohemi nga Kosova pa e thyer intolerancen etnike, minoritare, religjioze etj

Ketu ne shqiptarët mundemi veq te ndihmojm apo te kshillojm ndonje vajz permes ndonje OJQ-je shqiptare, perndryshe procesi do te vazhdon bile me hapa edhe me te shpejt

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    Poashtu u permend Dashnia e shkret, paj mendoj qe ajo ska kufij a, ndodhin gjanat, qdokush munet me ra ne kete gjendje.
    Rasti i Bosnjes dhe i boshnjakeve ne raport me serbet qe jetojn atje, eshte bere si me qene perditshmeri, ska me dallime etnike, religjioze dmth dashnia ska kufij atje.
    Por tek ne ndryshon pak, veq edhe ne shqiptaret si ne Kosove ashtu edhe ne Maqedoni jau ka kajt pak me nifar vakti me nifar zamani me u asish me serbe, bile edhe sot jau kana, ne Graqanic, Qagllavic, ne Gjilan apo ne Kamenic e mos te flas ne Maqedoni, keto gjana ndodhin perdite, derisa mashkujve jau kana, edhe femrat po thojn po na kana.
    Keshtuqe baras muj me qen, kush pajtohet veq une po flas me ato qka i kam pa dhe qka kam ndejgue fakte te verteta.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Ky eshte me te vertete humor...
    Une ste marr vesh ty, ti e ke hallin qe te mos martohen vetem me serb, por nga ana tjeter me thua qe mijera familje e kane tradhetuar vendin…, duke dhene vajzat nder popuj te tjere. Ti ke hallin te ruash te paster rracen shqiptare apo je kunder VETEM BASHKIMIT ME SERBET…? Pse mos mendon qe nje vajze apo djale i martuar me Italian, gjerman, kinez…, do ta ruaj rracen, apo me keq akoma traditat, gjuhen, po i njejti fat prêt edhe ate qe bashkohet me nje serb, grek, turk apo harap…
    ,
    po

sepse plaget e luftes me serbet jan akoma te hapuna, serbet i kena armiq te perjetshem qysh se ato jan dyn ne ballken vec luft kemi pas me to, edhe luft do te kemi akoma

nuk do te jete e larget dita kur kto nipat e shkodres te sulen drejt kosoves si pjestar te gardes se Car Lazarit.

nejse jeni shum te lir ti martoni motrat dhe me derra po te doni po te pakten mos hajdeni me na tregu patriotizem ktu e na flitni per identitet kombtar.

ju akoma shifni si armik turqin qe ka 100 vjet qe asht zhduk prej ktyne trojeve e nuk e ka nermen me ardh ma. e doni me na lidh miqsi me sllavet e greket qe deri me dje na vran e na pren ene akoma kan toka tona nan pushtim
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Të paktën për ato femra mund të nxirret një justifikim, varfëria. Por për mendimin tim problem më i madh akoma është kur ka persona që pretendojnë se martesat me grek apo serb do të sjellin më vonë problemet të identitetit kombtar, kurse martesat me truq jo. Pra ky është një skandal akoma më i madh se po na bëjno një komb me Turqinë, dhe njerëy të tillë nuk kanë vend për të komentuar ketu ato vajza shqiptare që janë martuar me serbë.
    qitni justifikime qitni

po ca farferie o qyfyre po ato dy derra e tre lope po e qitkan prej varferie at femen? po ato katunet ishin ne ma te thella e ma te prapambetme se tan katunet e shqipnis or shok.

ne rast se ni femen martohet me ni turk, italian, gjeman anglez etj nuk me bohet von fare sepse gjoja ma e madhe qe mund te ndodhi asht se ajo vajze dhe fmit e saj humbin si shqiptare dhe kaq.
    kurse ne martesat me serb fmit e asaj vajza do jen ushtare te serbis dhe du ta kesh te sigurt se ne mos sot mot do kemi luft me serbin apet.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2008
    Postime
    106
    kjo gje qe ndodh per mendimin tim eshte nje problem mentaliteti tek familjet e ketyre gocave(ketu nuk llogaris ndonje femer qe eshte martuar per dashuri)

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    qitni justifikime qitni

po ca farferie o qyfyre po ato dy derra e tre lope po e qitkan prej varferie at femen? po ato katunet ishin ne ma te thella e ma te prapambetme se tan katunet e shqipnis or shok.

ne rast se ni femen martohet me ni turk, italian, gjeman anglez etj nuk me bohet von fare sepse gjoja ma e madhe qe mund te ndodhi asht se ajo vajze dhe fmit e saj humbin si shqiptare dhe kaq.
    kurse ne martesat me serb fmit e asaj vajza do jen ushtare te serbis dhe du ta kesh te sigurt se ne mos sot mot do kemi luft me serbin apet.
    Mbase aq keq janë sa edhe një lopë i bën punë se mbase e mban gjallë.

Vazhdoni thoni që nuk është varfëria arsyeja. Po kush është arsyeja sipas jush?

Faqja 43 prej 90 FillimFillim ... 33414243444553 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •