Ti nje mu.t si vehabistet tane. nje sorte jePostuar më parë nga anthem
Me rëndësi është që burri të jetë fetar, t'i përkushtohet dashurisë së Jezusit tonë të dashur. S'ka rëndësi kombi.
Ti nje mu.t si vehabistet tane. nje sorte jePostuar më parë nga anthem
Me rëndësi është që burri të jetë fetar, t'i përkushtohet dashurisë së Jezusit tonë të dashur. S'ka rëndësi kombi.
Mvjen keq për ato vajza që do qojn jeten me ato njerz,ama më shum ju mbaj mëni këtyre prindve të tyre dhe vllazërve që pa fije turpi i shesin tek serbi,ku fal këtyre martesave numri i faqezive serb shtohet,pra menjfjal vet po i risim armiqt tan .Në një koh shqiptarët ma par do e vritshin se sa tia jepnin një serbi vajzen apo motren,tash me plotdeshir(kuptohet me pagesa te mira)po ju dhurojn vajzat,dhe ku se në vendet më të mbrapambetura të serbis ku as sa nje qen(kuder)nuk i respektojn.
Sdi qat them ma shum ama po e them tamam kosovarqe, Osht për me kajt me lot,mos vet ska ku shkon ma keq.
Duajeni njëri tjetrin.
Mund te na tregosh per cfare flet kjo videoja se eshte e veshtire ta kuptosh vetem nga pamjet pa e kuptuar se cfare thone.
Te them te drejten me erdhi keq per vajzen shqiptare se ishte martuar goxha e madhe ne moshe.Nuk arriti te gjente dot nje burre ne vendin e saj dhe u detyrua te merrte nje ne vend te huaj ,sidomos ne serbi.Sa per varferine qe tregohet ne kete video besoj se nuk eshte ndonje gje e re ,se ka dhe fshatra shqiptare qe rrojne ne nje varferi te tille larg botes se qyteteruar.Mbase dhe vajza vet vinte nga nje gjendje e tille ekonomike.
Vertet do te desha ta permbledje pak sec thuhet ne kete video.Sidomos fjalet e vjehrrit qe rri e rri e i hedh doren ne supe nuses.Cfare i thote valle?
Vjehrri e lavderon nusen dhe thot se esht shum puntore , bile thot as vajza ime sme respekton sikur kjo , tregon qe ajo i ruan lopet , lan e pastron , gjitha punet qe mund te behen.
Dhe thot kshtu nuse u preferon gjithve , ne fillim kan pas problem , se skan mund te kuptohen , mirpo tash esht super , nusja e ka mesu gjuhen dhe i din gjitha traditat serbe.
Pastaj vjerri e pyet nusen a je e lumtur , ajo menzi e thot qe : po jam e lumtur , normal.
Me mire mos ta kuptoni se dot shokoheni.
Ne fillim ai plaku tregon , se fshati a 70 meshkuj qe jan te pamartuar , thuja se ska femra.
Gjitha femrat kan ik ne qytet , se sju pelqen jeta aty. Dhe se askush nuk ju vjen as per 1 nat , e lere per te jetu aty , ose per tu martu.
Por ja doli shqiptarja hop hop.
Vajza nuk ishte edhe e varfur jo , serbve ju kishte pelqy andej ne Shqiperi , sepse edhe kto kishin qen andej. Darsma paska qen super , sic tregojn kto.
Shqiperi eshte edhe Cameria
Pis milet, phu....S'di cfare komenti te jap...Per pak leke edhe ****** shesin.
Eh medet moj mendja e lehtë
-----------------------------------------
Nga autori xhelal ferizi në mërgim
eh medet moj mendja e lehtë
që shqiptari t'mbanë gjith n'kokë
sa vetvrasëse oj mendje e shkretë
për shqiptarë ke mbi mbi tokë
---
mendje e lehtë ti moj mizore
që' shkaktove zi mbi troje
je zezonë për tokë arbnore
nëpër shekuj ke sjellë ploje
---
po kaq e leht as pupël sorre
thonë po ësht mendja e shqiptarit
prandaj solli kob e vorre
e na la n' thunder t' barbarit
---
veq pse kjo e lehtë si era
nuk shkon thell me e njoftë kandarin
nëpër kurtha bjen e mjera
tue varrosë për t' gjallë shqiptarin
---
prandaj qani o ju lisa
e ju qetina me lëvore
qani e vuani o ju plisa
se lehtsia sundon mendore
---
po sundon gjithkah n'qdo pip
në qdo pore e në qdo fletë
kahdo flitet gjuha shqip
po e vret prore mendja e lehtë
---
mendja e lehtë e naivitete
shum po prijnë nëpër sektore
qorre ideja e do myk jete
jan mishrue me tokë arbnore
---
prandaj kalbë thonë ësht qeliza
shqip nuk ndezet si baroti
qani o fllade e puhiza
se shqiptart i mallkoj zoti
----
se i ka dalë qorre nji farë
që nuk sheh përtej qerpiku
me u shartua dojnë me barbarë
veq pse i joshë ai meteliku
---
e nji ego i joshë bizare
e do fjalë që i pjellë mashtrimi
për pak jargë e për pak pare
msyjnë virgjreshat kah shëmtimi
---
me u martue me shkja të shkines
turr e vrap kan dalë do gra
si ken zogza t'gjeraqines
tash robina jan nën shkja
---
veq pse e kan nji mendje t'lehtë
sa nji pupel e bilbilit
prandaj shqip qanë fusha e shkretë
bashk me zemren t'karajfilit
---
qanë se vet ajo gjeraqina
me dy sy si qielli i malit
po rrëshqet për kah gremina
thue ësht mizë mbas pjerdhes t'kalit
---
veq pse mendjen ma ka qorre
se shqipninë s'po e' don me shkrepa
s'po ja don ma lugje as rrmore
po don serbit me i rrit djepa
---
mos me thanë ma nina nana
as me rritë ma oso kuka
prandaj qajn dielli e hana
male e vrrije bejshkë e suka
---
e gjëmon toka shqiptare
vala e detit e duhija
se nji mendje e lehtë vrastare
thrret me u mykë mbi dhe etnija
---
thrret me shkje për do martesa
mendja qorre e cekt e mjerë
veq pse s'ka nji pikë sa vesa
peshë as komb etikë as nderë
---
e nuk po ka as krenari
dashuri s'po ka shqiptare
mendja e lehtë si nji varfri
po sharton shum zi kombtare
---
don me e nisë nji shartim djalli
me do pjella karpatiane
prandaj qajnë sot dheu e zalli
e qirijt neper zandane
---
e po qajnë sa shum fole
po qajn stinë po qajnë edhe mote
lirë u shit shqipja e u ble
thot shqipni s'jam bija jote
---
por se tash jam shitë nën shkje
jam e shoqja e milovanit
se dinari e ka ble
me i shërbye pansllavianit
---
me ja la po ato rreke
eh sa poshtë ke ra moj zanë
veq pse luajte me do teke
me ndrrue gjak e gjuhen nanë
---
e me e ndrrue pamjen fisnike
që ta fali maja e malit
bukurinë me famë antike
që e trashgove djal pas djalit
---
vazhdon në pjesen e dytë
nga autori xhelal ferizi autorë i shum vargjeve shqiptare
perderisa shohin leket dhe ikin e martohen ne serbi,te pakten pse ikin ne fshatra te humbura?????realiteti ne disa fshatra ne shqiperi eshte i tille qe po su martove brenda nje moshe je problem per familjen,turp sepse mbetesh ne dere.nje femer shtyhet edhe nga kjo.
vete gocat kane faj por dhe familjet nuk duhet ti nxisin gocat qe te martohen me kedo dhe kudo.ka ikur koha se po su martove brenda 20 vjetesh do ngelesh ne dere.NJEREZ KETO GOCA JANE MBETURINAT E MENTALITETIT TONE DHE NUK DUHET TE INATOSEMI ME ATE QE ATA BEJNE POR ME MENTALITETIN TONE NE RRADHE TE PARE!!!
Po shqiptaret qe martohen me Turq, a hyjnë te kategoria e tradhëtarëve?
Life's too short to remove USB safely.
Turku nuk ka ushtruar gjenocid mbi shqiptaret, vec populli serb.
Kemi luftuar ndaj turkut, un e di, ama ti me thuaj, -vall ne c'libra historie flitet qe turku te ket ber at qe beri serbi?? Ishte luft pothuaj e paster, femij e as gra nuk jan masakruar.
Per kte mbajn pergjegjesi prinderit e ktyre vajzave dhe padyshim se jan tradhtar, jan prinder qe i japin krahin nje populli te felliqur. Perse? Pse mu per interesa te veta. Shkurt e shqip; kur me armikun e vellait lidh miqesi, i hap varrin vetes dhe atij!!
Nese shqiptaret, pavaresisht perkatesis fetare, kan ngelur ne serb, as me ta kurr mos pafshin nje dit te bardh!!
Po te duan le te martohen me cdo nacionalitet tjeter, vec atij serb. Paramendo, nje "nen shqiptare" (ne fakt, kto s'e meritojn t'i quash nena shqiptare, mbase po lindin ushtar serb, te cilet ndoshta nje dit do na mesyjn t'na likuidojn), t'i thot "te dua" ne gj. serbe nje serbi. Ptyyyyyyyyyyy,.....sot turp te flasesh me serb e le me te martohesh.
Fjala dhe plumbi kur dalin s'kthehen më, andaj mendo shumë herë e fol njëherë.
Krijoni Kontakt