E per me teper,gjysma kane e migruar ne amerike,keshtuqe edhe pa lek nuk jane!
E per me teper,gjysma kane e migruar ne amerike,keshtuqe edhe pa lek nuk jane!
Mos me keqkuptoni,se mue nuk me pelqen kur nje shqiptare/ shqiptar e perzien gjakun me ate te sllavit, por eshte puna se keto mbesin te shtepia. Nuk shkon kush ne ato zona te pyes per shendetin e tyre. Ne Bjesket e Kelmenit nuk eshte jeta me lule. Natyra eshte e bukur, por jane larg cdo gjeje me rendesi per jete. Mos harroni se jemi ne shekullin XXI e Shqiperia me shume eshte pa drita se sa me drita, sidomos kjo zone. Duhet te mundohemi ta shikjojme boten nga perspektiva e ketyre vajzave.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Po cfare alternative paten shqiptaret e Kosoves dhe te Maqedonise per 100 vjet me radhe?Thua ti se ka qene me e mire se ajo qe sot eshte ne Vermosh.Jo them une.
Por shqiptaret e ketyre zonave jo vetem se nuk u martuan me sllave por i luftuan shpesh here duar thate.Gjakun e mbajten edhe sot e kesaj dite te paster.
Tek ne perdoret nje fjale e urte popullore:
"Njeriu nuk cmendet nga te keqijat,por nga te mirat"
une perseri insistoj qe;keto qe shkruhen neper gazeta qofshin te beogradit qofshin gazetat shqiptare per problemin ne fjale,nuk jane asgje tjeter vetem shpifje dhe sajime per te ulur dinjitetin e shqiptarve dhe per te futur percarje ndermjet nevet!!
une per vehte kam nje moshe realativisht te malle,plus qe kam jetuar dhe i di pllemb per pllemb zonat e malesise qe nga tropoja ,puka ,mirdita,edhe malesi e madhe e gjeri ne kelmend qaf bordaleci ne kufi me shkijet,mbase ne vermosh kam qendruar per dy vite ne kufirin serb,keshtu qe i njof mire zonat dhe traditat e malesorit,por me kete doja te thoja se;nuk kam par as nuk kam degjuar as nuk me ka than njeri qe shqiptare te ketyre zonave te jen martuar me Serbo sllav!prandaj dhe nuk dua ta besoj!!
dhe nje nje dua te theksoj,se nje apo dy nga antaret qe shkruaj ketu ne forum dhe mbeshtesin dhe insistojne per pranine e ketij fenomeni nuk jan gje tjeter vetem sherbetor te serbit apo pjell etyret!!
ILIRIA E PARE!!
keto qe shpreha ishin thjesht vetem per sqarim dhe asgje personale me ty !!
Ndryshuar për herë të fundit nga BEHARI : 03-02-2008 më 09:00
Nuk jame personalisht kundra marteses me Serbe por vetem ne rastin nese ketu ekziston dashuria dhe jo interesi apo imponimi.
NUk ju duket pak cudi se keto 40 martesa jane bere ne nje fshate te percaktuar dhe vetem??? Pak e pa zakonshme te ken rene ne dashuri te 40-vajzat apo keta zoterinjte eshte e pa zakonshme nje shifer e tille.
Gjithsesi neve nuk na prishet pune sepse nuk po jetojme ne me keta njeres apo nuk jemi ne qe na kan ''shitur prinderit'' per 500euro apo per cfar dolloj shume.
Secili diskuton dhe ka te drejten te jape mendimin e tij mbi temen.
Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!
Fuqia ekziston brenda teje!!!
Jezu,
Dashuria dhe nacionalizmi jane llukset e borgjezit. Keto njerez kane ndermend vetem te mbijetojne. Ke te drejte qe c'do njeri duhet te japi mendimin e tij, po dhe ketu ka nje limit. Te duket ty e arsyeshme qe ca injorante ketu ti quajne mbeturine gjenetike, tradhtare, kurva, etj? Edhe pse, vetem se kerkojne te jetojne jeten e tyre?
Ato qe besojn ne dashuri me serb , ju them ju dasht Zoti te dashuroheni me te till .
Per mu jan mbeturina gjenetike , tradhtar, kurva ... Se nuk esht dashuri kjo , esht shitje , trafikim i njerzve , per 500 euro. Ket duhet ta paraqesim ne organizatat anti trafik te qenieve njerzore. Smund te dashurohen 300 vajza te gjitha ne nje zone . Ato martohet permes fotografis , lexoni ne faqet tjera cka esht shkrujt.
Ato vajza jan mashineri prodhuse te femijve , ato po ngjallin fshatrat sllav, apo po i bejn tokat sllave me pjellore , me duart e tyre dhe me djersen e tyre.
Lexoni ne fillim komnetin e drejtorit te shoqates Rashka e Vjeter (nese nuk gaboj) kur thot ne me kto vajza po ngjallim fshatrat serbe , me ngjalljen e fshatrave ne njekohsisht po ngjallin SERBIN. Dashuri ?? Jo , kjo esht maqineri prodhuese . Kafsh intelegjente qe ska nevoj ti biesh me shkop per ta levru token.
Ku ia qëlluan pikërisht me serbë??Jezu,
Dashuria dhe nacionalizmi jane llukset e borgjezit. Keto njerez kane ndermend vetem te mbijetojne. Ke te drejte qe c'do njeri duhet te japi mendimin e tij, po dhe ketu ka nje limit. Te duket ty e arsyeshme qe ca injorante ketu ti quajne mbeturine gjenetike, tradhtare, kurva, etj? Edhe pse, vetem se kerkojne te jetojne jeten e tyre?
Po pleq e vejanë shqiptarë ka sa të duash.
per cilet injorant e ke fjalen ti zotrrote!!
per shoket e tu qe mrojne dhe ideojne martesen e vajzave shqiptare me serbet!!
apo per ata te cilet jane kundra keti fenomeni fantazem qe realisht nuk ekziston,por thjesht eshte nje sajim i medjave serbe vetem per te luajtur me dinjitetin e shqiptarve dhe per te futur panik dhe percarje mes shqiptarve!!
nuk besoj se ka vajze shqiptare qe do preferonte te martohej me nje kriminel serb!te gjithe shqiptaret e kan ne memorie krimet dhe masakrat qe kriminelet serb kan bere kundra shqiptarve ne pergjithsi femijve dhe femrave ne vecanti duke vrare,masakruar dhe pordhunuar !!
ndiqe kete pasi ti nuk e ke ne memorie terrorin dhe masakrat e pordhunimet serbe ndaj shqiptarve!!
http://youtube.com/watch?v=eAkfGmroLGU
shpresoj qe pas kesaj ke per te ndryshuar mentalitetin tend dhe preferencat pro serbe!!
JO VETEM i medjave serbe ,por dhe atyre shqiptare si shekulli,gazeta shqiptare etj................
turp tju vij.
Krijoni Kontakt