Postuar më parë nga
mesia4ever
Pershendetje Daja-GONI.
Une mendoj se islami eshte fe e rreme, a me ben kjo ekstremist? A po dal me mbyt njerez une, a po predikoj urrejtje ndaj myslimaneve, a po kercenoj dike, a po ofendoj, a po shantazhoj dike apo cka eshte puna ketu? Hajde pra edhe une po i akuzoj per 'ekstremizem' te gjithe ata qe nuk pajtohen me mua. Sa literatura, mijera libra te shkruara nga Mulla 'Injoranca' kunder Bibles dhe besimit krishter gjendet, do te kisha dashur pra qe edhe ata autore t'i quash ekstremiste pasi edhe qenkam 'ekstremist'. Ti mund te besosh se besimi krishter eshte i rreme apo edhe se edhe vet Jezusi ishte mashtrues, por kjo nuk te ben ekstremist, ti mund bile te jesh edhe i sinqerte kur e thua ate. Ekstremist eshte kur ti kercenon dikend me dhune fizike apo edhe me vet eliminim fizik, pra perdore shantazhe dhe kercenime e jo kur poston nje hadith. Une nganjehere kam postuar edhe hadithe ku flitet per krimet e Muhamedit dhe islamit qe nga fillimi i kesaj feje, por kjo mua nuk me ben ekstremist aspak, perkundrazi une tregoj realitetin. Une nuk deshiroj qe neser mua apo edhe femijes sim te i pritet koka ne atdheun e tij vetem pse nuk i beson pretendimet e Muhamedit per veten, nese kjo me ben ekstremist atehere pra le te ma beje ky forum BAN dhe te me perjashtoje ose te tregoj se nuk deshiron postimet e mia une vet do te largohem se edhe ashtu nuk po kam shume kohe keto kohet e fundit. Une i dua myslimanet si gjithe njerzit tjere, sa ofendime e kercenime kam pranuar edhe ne forume por edhe ne jeten e perditshme, por une perseri i dua, bile edhe me shume, a eshte kjo ekstremizem.
9:30. E jehuditë thanë: Uzejri është djali i All-llahut, e të krishterët thanë: Mesihu është djalë i All-llahut. Ato ishim thënie të tyre me gojët e tyre (fraza të thata), që imitojnë thëniet e jobesimtarëve të mëhershëm. All-llahu i vraftë, si largohen (nga e vërteta)!
5:51. O ju që besuat! Mos zini miq as jehuditë, e as të krishterët. Ata janë miq të njëri-tjetrit. E kush prej jush i miqëson ata, ai është prej tyre. Vërtetë All-llahu nuk vë në rrugë të drejtë popullin zullumqarë.
A eshte ekstremizem kjo apo predikim paqeje dhe dashurie? Vjen arabi prej arabie edhe t'i kthen vellezerit e tu kunder teje e ti me akuzon mua per ekstremizem- une nuk di se a jeni injorante apo jeni futur ne hipokrizi.
Krijoni Kontakt