Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Pershendetje Daja-GONI.
    Une mendoj se islami eshte fe e rreme, a me ben kjo ekstremist? A po dal me mbyt njerez une, a po predikoj urrejtje ndaj myslimaneve, a po kercenoj dike, a po ofendoj, a po shantazhoj dike apo cka eshte puna ketu? Hajde pra edhe une po i akuzoj per 'ekstremizem' te gjithe ata qe nuk pajtohen me mua. Sa literatura, mijera libra te shkruara nga Mulla 'Injoranca' kunder Bibles dhe besimit krishter gjendet, do te kisha dashur pra qe edhe ata autore t'i quash ekstremiste pasi edhe qenkam 'ekstremist'. Ti mund te besosh se besimi krishter eshte i rreme apo edhe se edhe vet Jezusi ishte mashtrues, por kjo nuk te ben ekstremist, ti mund bile te jesh edhe i sinqerte kur e thua ate. Ekstremist eshte kur ti kercenon dikend me dhune fizike apo edhe me vet eliminim fizik, pra perdore shantazhe dhe kercenime e jo kur poston nje hadith. Une nganjehere kam postuar edhe hadithe ku flitet per krimet e Muhamedit dhe islamit qe nga fillimi i kesaj feje, por kjo mua nuk me ben ekstremist aspak, perkundrazi une tregoj realitetin. Une nuk deshiroj qe neser mua apo edhe femijes sim te i pritet koka ne atdheun e tij vetem pse nuk i beson pretendimet e Muhamedit per veten, nese kjo me ben ekstremist atehere pra le te ma beje ky forum BAN dhe te me perjashtoje ose te tregoj se nuk deshiron postimet e mia une vet do te largohem se edhe ashtu nuk po kam shume kohe keto kohet e fundit. Une i dua myslimanet si gjithe njerzit tjere, sa ofendime e kercenime kam pranuar edhe ne forume por edhe ne jeten e perditshme, por une perseri i dua, bile edhe me shume, a eshte kjo ekstremizem.

9:30. E jehuditë thanë: Uzejri është djali i All-llahut, e të krishterët thanë: Mesihu është djalë i All-llahut. Ato ishim thënie të tyre me gojët e tyre (fraza të thata), që imitojnë thëniet e jobesimtarëve të mëhershëm. All-llahu i vraftë, si largohen (nga e vërteta)!

5:51. O ju që besuat! Mos zini miq as jehuditë, e as të krishterët. Ata janë miq të njëri-tjetrit. E kush prej jush i miqëson ata, ai është prej tyre. Vërtetë All-llahu nuk vë në rrugë të drejtë popullin zullumqarë.

A eshte ekstremizem kjo apo predikim paqeje dhe dashurie? Vjen arabi prej arabie edhe t'i kthen vellezerit e tu kunder teje e ti me akuzon mua per ekstremizem- une nuk di se a jeni injorante apo jeni futur ne hipokrizi.
    Vertet argument, por per ata qe kane logjike dhe i kane syte e hapur.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Diesel Industry Lexo Postimin
    une spara kam pare te mira nga fete...ma shpifin bile. Me ckam vene re te krishteret jane me tolerante se islamiket. Feja e tyre nuk i quan te tjeter qafire apo te pafe,vetem sepse kane bindje te tjera.Nuk kam pare as te grinden e te djegin ambasada se ja u shan jezusin papen apo ku di un.... pastaj ato budalleqet duaje tjetrin,bej mire ,bej kshu bej ashtu...jane pak a shume njesoj ne cdo fe. kto gjera i di vete njeriu,ska nevoje tja thote feja
    Toreranca nuk matet me veprat e njerezve, toleranca matet me fjalet e librave te shejnte.
    Lexo nje here Kuranin dhe shiko a e gjen nje varg ne Kuran ku Zoti urdheron te vriten grate, femijet dhe pleqet !!!
    Pastaj lexo Biblen, ku "Zoti" urdheron vrasjen e te gjithe femijeve te posalindur egjiptijan, ne nje vend tjeter urdheron vrasjen e te gjithe burrave dhe perdhunimin e grave.
    Nese dikush , shan , djeg ambasada, te tjeter i quan pa fe nuk dmth se kete e thot Kurani, ata njerez qe bejne keto pune , ate e bejne nga injoranca e tyre fetare qe kane ( nuk e njohin fene e tyre ) !!!
    Tete milion here ta lexojsh Biblen nuk i gjen ato vargje qe i gjen ne Kuran, nuk lexon ne Bibel kurre qe pose vrave nje njeri te pafajshem sikur me vra tere njerezimin dhe poshpetove nje njeri te pafajshem sikur ke shpetuar tere njerezimin, kete e lexon ne Kuran.
    Kjo qe ti shikon sot me shum ka te bej me politike se sa me fe, njerezit nuk djegin ambasada sepse ke ofenduar fene Islame por kjo ndodh pershkak te represionit qe behet ndaj muslimanve ana mban botes.
    Fene islame e ka Bekuar ZOTI dhe asnje njeri nuk eshte ne gjendje te ofendoj kete fe, ne fakt ata ofendojne veten e tyre!!
    Me thua te krishteret jane tolerante , ku e shikon tolerancen e tyre ?!! Lexoj postimet e tyre dhe shko shfleto pak internetin dhe do te bindesh vete se 99% qe ata thuajne per fene islame eshte genjeshter me te cilen mundohet ti rejne njerezit e drejte.
    Por drejetsia mund te vonoj , por kurre nuk haron , nje dite do te vij dhe ndoshta do te trokasi edhe ne dyert e tua.
    A nuk kuptoj njerezit qe akuzojne fene islame si jo tolerante , kur ne librin e Shejnte thuhet shume qarte "NUK KA DHUNE NE RELIGJION", nese dikush perdor dhune ne religjion atehere ai nuk ka fe fene Islame , ka per fe ndonje fe tjeter.

Me Respekt Gostivari_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Diesel Industry Lexo Postimin
    une spara kam pare te mira nga fete...ma shpifin bile. Me ckam vene re te krishteret jane me tolerante se islamiket. Feja e tyre nuk i quan te tjeter qafire apo te pafe,vetem sepse kane bindje te tjera.Nuk kam pare as te grinden e te djegin ambasada se ja u shan jezusin papen apo ku di un.... pastaj ato budalleqet duaje tjetrin,bej mire ,bej kshu bej ashtu...jane pak a shume njesoj ne cdo fe. kto gjera i di vete njeriu,ska nevoje tja thote feja
    Edhe dicka doja te them pasi thua se te krishteret qenkan me shum tolerant.
    Mos valle tolerancen e tyre e shikon ne shlyerjen e postimeve ndaj te cilava mbesin goje hapur se nuk dine se si te pergjigjen ?!!

Nese per ty kjo eshte tolerance, atehere me keq ardhje te them se per mua kjo nuk paraqet tolerance , paraqet DIKTATURE.
    Sepse cdo here mundohen te diktojne vetem mendimet e tyre dhe njeriut normal nuk i lene hapesire te vendosi vete se cfar eshte e vertete dhe cfar eshte shpifje!!!

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Pershendetje Daja-GONI.
    Une mendoj se islami eshte fe e rreme, a me ben kjo ekstremist? A po dal me mbyt njerez une, a po predikoj urrejtje ndaj myslimaneve, a po kercenoj dike, a po ofendoj, a po shantazhoj dike apo cka eshte puna ketu? Hajde pra edhe une po i akuzoj per 'ekstremizem' te gjithe ata qe nuk pajtohen me mua. Sa literatura, mijera libra te shkruara nga Mulla 'Injoranca' kunder Bibles dhe besimit krishter gjendet, do te kisha dashur pra qe edhe ata autore t'i quash ekstremiste pasi edhe qenkam 'ekstremist'. Ti mund te besosh se besimi krishter eshte i rreme apo edhe se edhe vet Jezusi ishte mashtrues, por kjo nuk te ben ekstremist, ti mund bile te jesh edhe i sinqerte kur e thua ate. Ekstremist eshte kur ti kercenon dikend me dhune fizike apo edhe me vet eliminim fizik, pra perdore shantazhe dhe kercenime e jo kur poston nje hadith. Une nganjehere kam postuar edhe hadithe ku flitet per krimet e Muhamedit dhe islamit qe nga fillimi i kesaj feje, por kjo mua nuk me ben ekstremist aspak, perkundrazi une tregoj realitetin. Une nuk deshiroj qe neser mua apo edhe femijes sim te i pritet koka ne atdheun e tij vetem pse nuk i beson pretendimet e Muhamedit per veten, nese kjo me ben ekstremist atehere pra le te ma beje ky forum BAN dhe te me perjashtoje ose te tregoj se nuk deshiron postimet e mia une vet do te largohem se edhe ashtu nuk po kam shume kohe keto kohet e fundit. Une i dua myslimanet si gjithe njerzit tjere, sa ofendime e kercenime kam pranuar edhe ne forume por edhe ne jeten e perditshme, por une perseri i dua, bile edhe me shume, a eshte kjo ekstremizem.

9:30. E jehuditë thanë: Uzejri është djali i All-llahut, e të krishterët thanë: Mesihu është djalë i All-llahut. Ato ishim thënie të tyre me gojët e tyre (fraza të thata), që imitojnë thëniet e jobesimtarëve të mëhershëm. All-llahu i vraftë, si largohen (nga e vërteta)!

5:51. O ju që besuat! Mos zini miq as jehuditë, e as të krishterët. Ata janë miq të njëri-tjetrit. E kush prej jush i miqëson ata, ai është prej tyre. Vërtetë All-llahu nuk vë në rrugë të drejtë popullin zullumqarë.

A eshte ekstremizem kjo apo predikim paqeje dhe dashurie? Vjen arabi prej arabie edhe t'i kthen vellezerit e tu kunder teje e ti me akuzon mua per ekstremizem- une nuk di se a jeni injorante apo jeni futur ne hipokrizi.
    Fatkeqesisht ka ndodhe mu ajo cfare une kam parashikuar.
    1.Ti i je bashkangjitur ketije diskutimi
    2.Fillove prap me avazet e vjetra
    3.Si pasoje,prishe temen

Ta perkujtoj edhe nje here.Tema thrret ne spjegimin e te mirave te te dyja feve.Jo ne kritiken,ne sulmin dhe ne luften ne mes feve.Dhe cfare ben ti?Ate qe une e kam parapare.Ti fillon te na tregosh se si islamiket djegun ambasadat...Pa na treguar ku dhe pa treguar pse ndodhin keto gjera.Nese e "spjegon"atehere perdore alfabet fundamentalist prej krishteri,dhe si rrjedhoje me duhet te te therrase ne emer:ekstremist.Aq me pak kur ti ne shkrimet e tua kurre deri me sot nuk ke qene realist siq ke deshire te prezentohesh.
    Kur kujton Muhamedin a.s. mos harro te kujtosh kryqezatat(edhe keto te sotit),mos harro popujt tani me te zhdukur te Amerikes latine.
    Ja qe me bere edhe njehere te te pergjigjem edhe pse pata vendosur te te injoroj(per aq sa do te ishte e mundur).
    Me mire do te ishte sikur te postoje edhe me tutje ne temat e tjera te cilat tashme i ke shnderruar ne beteja ndershqiptare,kurse kete teme mos ta njollosesh me "dijen " tende prej "eksperti".

Nuk e di se cilat qarqe antishqiptare te ushqejn,por se je antishqiptare,kete e ke deshmuar tashme shume here.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Daja-GONI : 08-01-2008 më 06:19

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nese duam te shiqojme anet pozitive, atehere mund te themi se edhe Enveri, Stalini, Milloshi, Sadami,Fideli, Homeini, sulltanet, ..., jane te mire. I marrim anet pozitive te tyre dhe i harrojme masakrat dhe krimet e kryera nga keta. Ja keshtu pomundoheni te lemoni fete.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Cuna sikur mos ekzistonin fete kushedi sa here me mire do ishte bota sot....kushedi sa me mire! Ky nje forum i vogel eshte dhe shikoni si antaret grinden me njeri tjetrin, ti je tolerant une jo,ai me fshin postimet, ai me shau..une keshtu e ti ashtu....
    ABSURDE.....
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile E mira e Krishterimit..............

.................Eshte qe Jezusi eshte Zot

Krishterimi nuk ka kuptim pa personin e Jezus Krishtit
    Tani dua te tregoj per besimin tim dhe jo per fene sepse edhe une bashkohem me mendimin qe fete na ndajne ne nga njeri tjetri sic edhe mund te shikosh ne disa vende ku myslimanet dhe te Krishteret jane te varrosur ne largesi nga njeri tjetri kete efekt sjell feja.
    Une nuk mundohem tu sjell njerezve nje fe sepse ata skane nevoje per nje fe te re sepse mund ta kene ose nuk kane dhe sduan te kene
    Por u sjell lajmin e mire qe Perendia aq shume e deshi boten sa dergoi Birin e vet Jezusin qe te vdiste ne kryq per mekatet tona dhe te te gjith botes dhe kush beson ne kete veper dhe pranon Jezusin ne jeten e vet dhe e rrefen me goje si Zotin e tij shpetimtarin e tij atehere do te shpetohet.

Ky eshte lajmi i mire qe mund te lexohet ne ungjillin sipas apostullit gjon kapitulli 3 vargu 16.

A nuk eshte lajm i gezueshem qe skemi nevoje fare te shkojme gjekundi per ta gjetur Perendine sepse ai erdhi vet dhe na ka treguar se kush eshte se cfare ka bere dhe si ?

Nuk ka te beje me rregulla fetare dhe as me norma sjelljeje te jashtme se si te dukesh mire ose bukur por ka te beje me zemren e cdo personi me gjendjen e zemres

Perendia ben mrekulli por nuk i ben kot por qellimi i tij eshte qe te levdohet Ai vet dhe kur e them kete ka kuptimin qe ne te ndryshojme nga nje pozicion ne nje tjeter dhe ta levdojme Ate sepse Ai banon mes lavderimit te popullit te vet Zoti nuk ka nje fe qe ta mbroje por nje popull qe ta levdoje perjet dhe kristianet jane populli i tij madje Ai vet ka thene une nuk ju quaj me sherbetor por Miqte e mi madje tashme jemi quajtur bijte e Perendise a nuk eshte e mrekullueshme te jesh bir i Perendise.
    Faleminderit.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Tani te besoj vertet qe nuk je mysliman......................por islamik. Nuk kam gabuar kur te kam then se je nje islamik i fshehur...
    nje kopi paste nga google(ku e shef ti qe esht islamik pao se esht perjashtuar dhe sta kthen dot?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Cudi si nuk ke dhene vleresim, si "paanshem" qe je.
    prap kopi paste nga google
    ku i shef ti islamizmin e offsoring.
    ne te dyja rastet ka ber kopy paste e disa te mirave te te dyje feve.mos fol pallavra

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga cizmja Lexo Postimin
    prap kopi paste nga google
    ku i shef ti islamizmin e offsoring.
    ne te dyja rastet ka ber kopy paste e disa te mirave te te dyje feve.mos fol pallavra
    cizme, shiko opinjonin qe ai jep ne fune per islamin, eshte no coment.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •