Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 53 prej 53
    Letersia Maska e feneri
    Anėtarėsuar
    05-12-2007
    Vendndodhja
    Nė Kėrēovė
    Postime
    359
    Rexhep ELMAZI:

I VETMUAR

Tash jam vetėm
    fill i vetėm
    veē ndonjė ujdhesė nė oqean
    mund t'i shėmbėllejė fatit tim
    s'e kam besuar dot
    qė njė erė kaq e lehtė
    tė m'i marrė tėrė shokėt
    e tė mė lerė kėrcun
    vetėm me kujtimet.

Askend pėr afėr !

e ndjej veē erėn
    tek loz me derėn
    tė lėnė shkretė gjymės tė hapur
    pėr tė mė kujtuar
    dike tė shkuar
    athua vallė sa i kam dashur ?

Ti fati im s'tė kam menduar
    kaq tė trishtuar pėrse mė ndryshe
    pėrse kjo heshtje ?
    dikush pėrgjegji n'emėr tė ndėrgjegjes :

- dikur e lypnje ja tek e ke !
    dhe bėri shoqėri si mikut zemrės...

Qetėsi... qetėsi...pushon ndėrgjegja
    vetėm era lodron me derėn
    tė lėnė shkretė gjymės tė hapur
    pėr t'ma kujtuar
    dike tė shkuar dhe tė dashur
    vallė, kurrė mė, tė ardhur ?
    Arbėri tė qofsha fal, tė kam nėnė e mė ke djalė !

Letersia Maska e feneri
    Anėtarėsuar
    05-12-2007
    Vendndodhja
    Nė Kėrēovė
    Postime
    359
    Duke dashur sadopak tė ndėrlidhem nė kėtė fytyrė markante krijuese, siē del poeti Rexhep Elmazi me veprėn " pėrmallė " poetike '' FRYMĖMARRJE '' desha njėkohėsisht tė kontribuoj nė plotėsimin e saj, tė dalė nė dritėn e Forumit shqiptar, dhe, tė falnderoj Fenerin qė rizgjon nga heshtja kėta viganė tė profilit si Rexhep Elmazi !

Le tė jetė kjo njė ftesė edhe drejt institucioneve tė kulturės nė Republikėn e Kosovės, por edhe nė Republikėn e Shqipėrisė, qė pėr tė, tė bėjnė ma tepėr ! Bie fjala, Rexhep Elmazi me kontributin qė dha , patjetėr duhet tė hyjė nė pėrditshmėrinė e shqiptarėve, ashtu qė duke e kthyer atė nė lapidar kujtimi, nėpėr shkolla, rrugė , institucione ku ligjėrohet pėr letėrsinė dhe artin , u shtohet vlera shqiptarėve , se nuk i harrojnė bijtė e vėrtetė... !

Rexhep Elamazi, padyshim, ėshtė edhe hallka qė i shtohet varganit qė dora vrastare e bashkėpunėtorėve tė sistemit federalist i godiste !

Pėrshėndetje Feneri !

Lavdi poetit martir Rexhep ELMAZI !

U nisa nga njė motiv qė tė sjell kėtė vepėr nė Forumi shqiptar, sepse , jam i bindur se kėtu ka lexues dhe kritikė tė njė niveli tė lartė. Ndėrsa Rexhep Elmazi, meteori i shkėputur nga dora vrasėse, pa tjetėr duhet tė ndriēohet edhe si njeri , intelektual i kohės, kur Kosova mbytej nga injoranca, edhe si poet, qė di t'i ndėrtoj me qetėsi vargjet pėr popullin e vet, ku zgjohet jehona e njė kushtrimi , dhe zgjimi pėr tė qenė i gatshėm shqiptari, tė pėrballet me padrejtėsitė, ia bėnte pushteti .

Mbes me shpresė se kėtė vepėr do ta trajtojnė edhe administratorėt e Forumit shqiptar, qė e mundėsuan tė bėjė jetė nė mesin e shumė krijuesėve ! Lexuesit , poashtu do tė tregojnė interesin e tyre pėr ta lexuar! Dhe tė gjithė ata qė do tė pėrpiqen tė zbulojnė nga margaritarėt e domethėnieve tė poezive nė pėrmbledhjen Frymėmarrje.

I bashkangjitem edhe kėrkesės sė biligoas qė fton institucionet e Republikės sė Kosovės dhe tė Shqipėrisė, tė bėjnė ma shumė pėr Rexhep Elmazin ! Veēmas, e pėrshėndes pėr postimet qė i bėri
    me qėllim qė vepra Frymėmarrje, tė vijė ma shpejt nė faqet e Forumit shqiptar.

Unė pata kėnaqėsinė qė duke e postuar vėllimin poetik Frymėmarrje tė Rexhep Elmazit, tė lidhem me trokitjen e shpirtit dhe mendjes sė tij, dhe tė zbuloj se ai dhe shumė krijues si ai, janė vullkane tė pėrhershme qė e kanė mundur vdekjen!

Ndaj, ua lė lexuesve ta ndajmė kėtė mendim se Rexhep Elmazi dhe vėllimi poetik ''Frymėmarrje '' pėrditė dalin dhe komunikojnė me pėrmasat...

Letersia Maska e feneri
    Anėtarėsuar
    05-12-2007
    Vendndodhja
    Nė Kėrēovė
    Postime
    359
    [QUOTE=feneri;1805901]Duke dashur sadopak tė ndėrlidhem nė kėtė fytyrė markante krijuese, siē del poeti Rexhep Elmazi me veprėn " pėrmallė " poetike '' FRYMĖMARRJE '' desha njėkohėsisht tė kontribuoj nė plotėsimin e saj, tė dalė nė dritėn e Forumit shqiptar, dhe, tė falnderoj Fenerin qė rizgjon nga heshtja kėta viganė tė profilit si Rexhep Elmazi !

Le tė jetė kjo njė ftesė edhe drejt institucioneve tė kulturės nė Republikėn e Kosovės, por edhe nė Republikėn e Shqipėrisė, qė pėr tė, tė bėjnė ma tepėr ! Bie fjala, Rexhep Elmazi me kontributin qė dha , patjetėr duhet tė hyjė nė pėrditshmėrinė e shqiptarėve, ashtu qė duke e kthyer atė nė lapidar kujtimi, nėpėr shkolla, rrugė , institucione ku ligjėrohet pėr letėrsinė dhe artin , u shtohet vlera shqiptarėve , se nuk i harrojnė bijtė e vėrtetė... !

Rexhep Elamazi, padyshim, ėshtė edhe hallka qė i shtohet varganit qė dora vrastare e bashkėpunėtorėve tė sistemit federalist i godiste !

Pėrshėndetje Feneri !

Lavdi poetit martir Rexhep ELMAZI !

citimi lart ėshtė i biligoas

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Rexhep Kastrati per RTK-n
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-05-2008, 07:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •