Rrene me bisht. Shko mashtro ato qi s'i kane jetue ato kohe.Postuar mė parė nga Sander Mafishja
Krimi bjen mbi te dyja duert ne se dora qi ngul thiken asht e vetedijeshme.Postuar mė parė nga Sander Mafishja
-Sa bukur merr anen e vrasesit! Nji femije i pa te keq! I shkreti! Apo nji kriminel...Postuar mė parė nga Sander Mafishja
-Kush ishte "prindi" i kriminelave ti e din. Ke te drejte qi nji popull normal duhet t'ja hiqte te drejten atyne per me qene 'custodian' i tij.
Budallallek me brena. Krimet i kryejn ato "dy duert" qi ke permende ma siper.Postuar mė parė nga Sander Mafishja
Rrene me bisht.Postuar mė parė nga Sander Mafishja
---Une nuk baj pjese ne te persekutuemt prej rregjimit, por:Postuar mė parė nga Sander Mafishja
-E kam aq ndershmeni sa me ja njofte vlerat.
-E kam aq shpirt sa me i bekue plaget e tyne e me i meshirue te poseduemt prej djallit qi ja shkaktuen.
-E kam aq mend sa me e marre vesht se masakrimi i tyne deshti me thane masakrimi i Shqipnise.
E para ti s'ke ndjenja dhe e dyta, ala s'e ke marre vesht se ke kene i humbun qysh ne fillim. Ti ke humbe! Ke humbe! Vec ti s'e shef! Ti ke jete e fitore aq sa sundon terri!Postuar mė parė nga Sander Mafishja
Une ne fakt isha ne universitet e jo ne Spac e fatkeqsisht ne komunizem kam ba, se pakut, po aq vjet shkolle sa ti. Ndryshimi asht qi ne se une fillova prej nji nivelit te caktuem, ty te asht dasht me i humbe do vjete te mira me mesue si shkruhet, cila asht luga e cili piruni (thiken e ke dite mire) e si pastrohen morrat. "Katedra e akademi shkencore" ishin ato qi ju shkaterruet.Postuar mė parė nga Sander Mafishja
E sa per "...ne minieren e Spacit, qe sot ke qejf ta quash Universitet..." ne fakt tue lexue listen intelektualve te burgosun e kuptoj qi per shume te denuem kontakti i perditshem me to ishte shkolle e madhe. Por ti s'kishe se si as prej tyne me perfitue se ne se te burgosunit perfitojshin me marre ndonji dije gardianet mbeten po aq injorante.
Jeni ju qi kerkoni integrim prej atyne qi keni vra e ne shoqnine e "kasten" e tyne.Postuar mė parė nga Sander Mafishja
Sikur une te kerkojshe me hy ne Partine Komuniste athere ti do te kishe te drejte, por ju po doni me hy te tjeret.
Po doni me hy ne shoqnine e vendeve demokratike. Pra ju po kerkoni me u integrue ku s'ju takon. Ku e late mallkimin per perendimin? Sa njerez keni vra si te perendimit?
Po doni me hy ne NATO. Ku e late mallkimin per NATO-n? Sa njerez keni vra si agjenta te vendeve te NATO-s
Po doni pluralizmin. Ku e late mallkimin per sistemin pluralist? Sa njerez keni vra si pjesetare te nji partijet tjeter?
Po doni me levize lirshem neper bote. Ku i late kufijte me klone me korrent? Sa njerez keni vra tue u arratise?
Po doni me studjue. Sa rektora e profesora keni pushkatue? A don me ti numrue prej '45?
Po doni me hy ne ekonomine e tregut. Ku e late superioritetin e sistemit komunist e mallkimin per kapitalizmin? Sa tregtare e sipermarres ndermarrjesh keni pushkatue?
Pra jeni ju qi doni me u integrue aty ku ato qi shpallet armiq ishin me kohe. Por nuk mundeni se jeni te formuem keq. Ti nuk bahesh kurre kapitalist sic thue, aq ma shume i suksesshem. Shume, shume shkon te niveli i mafjozit. Kur te tham qi ke lind i humbun...
Ika tash se s'kam kohe me u marre me ty. Une po ta diftoj rrugen per me u ba njeri: dashnija e meshira. Largoju urrejtjes, jo per tjere po per vedin tand.
Adios!
Krijoni Kontakt