Close
Faqja 36 prej 53 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 529
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga neptun Lexo Postimin
    Jarania u rrit dhe u shtua pa pritur dhe pa kujtua.... Nga unė mos ke frikė, nuk tė qes ne konop dhe mund tė flesh rehat.
    1) Pikėn e parė te mesipėrme e mbroj ku tė duash. Nė fjalet nė thonjėza, mos bėn aludim tek personi im, sepse as unė nuk kam aftėsi te sjell mrekullira nė kete botė. Kėtė ta kam thene qe mė pare. Unė, si person , qytetar i thjeshtė kosovar do ta mbroj ēdo vendim qe mirret nga organet kulturore mbarekombėtare shqiptare. Deri ne kongresin e ardhshem, me fanatizem do tė mbroj 72-shin.
    ...
    I kam ndoqa me kujdes postimet e tua ne kete teme. Mendoj se paragrafi q ekeni cituar me lart permbledh thelbin e gjithe pozicionit tuaj ne kete teme. Ju do mbroni kongresin e '72 me fanatizem.

Bukur fort. Atehere na lejo ne te tjreve te pergatisim nje kongres tjeter, sepse pa sjelle material te ri, kongresi i '72 do te mbetet ne fuqi fale perpjeksjeve tuaja deri ne 4072.

Jarania u rrit dhe u shtua pa pritur dhe pa kujtua.... Nga unė mos ke frikė, nuk tė qes ne konop dhe mund tė flesh rehat.
    Une kam degjuar se kjo eshte menyra europiane per te quajtuar vellamin. Nuk mund te them ne se vesi mbeti i njejte.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2008
    Postime
    171
    po thom u - na po pretendojmė tė jetė shqipja krejt gjuhė e moēme para tė gjithave e ty tu duk e moēme veē njė fjalė germe?
    Nuk ka ligj qė mund tė tė dėnojė nėse e flet gjuhėn e vjetėr, veē ndoshta mund tė biesh nga provimi i gjuhes. Po me njė fjalė tė vjeter e me 100 te reja nuk mund tė themi se e flasim gjuhen e te pareve. Tung!
    Atehere na lejo ne te tjreve te pergatisim nje kongres tjeter
    mOS I MPREH DHĖMBĖT SE DIKUSH MUND TĖ TĖ FTOJĖ NĖ KĖTĖ KONGRES. Kėtė e bėjnė personat eminentė, e nėse ēėshtja e gjuhės ka mbetur nė duart tona si forumista, ateherė vaj halli pėr ne!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga neptun : 07-06-2009 mė 15:12

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Zoti baptist,
    mė vjen mirė qe je duke dialoguar me logjikė "ke thėnė..., ka thėnė...etj" dhe mė tepėr mirė po mė vjen kur nuk mė ke quajtur "jaran". Mė beso se kėtu mu kujtua fjala jaran (nga letersia popullore-e vertete ose jo=?), kur nje njeri e therret njė kalores te panjohur nė fshatin e tij me fjalen "jaran" dhe i lutet atij t'ia japė kalin pėr njė kalurim tė vogėl. Me deshirė i panjohuri ia jep kalin pėr njė ngasje te vogėl ( pa e ditur se ky i panjohur i kishte ditet e numruara sepse ishte dėnuar me vdekje-nė litar pėr njė krim qė e kishte bere), ky e nget kalin me aq fuqi sa e hjek merakun dhe ia kthen tė zotit. Kur tė tjeret i tregojnė se ky jarani yt pas disa ditesh ka pėr tė dalur nė litar, ky habitet aq fort, sa nuk di se ēka tė bėjė, por sipas zakonit se" jarani pėr jaranin e lė kokėn" dhe ky pra nuk i bie prapa kėtij zakonit: shkon nė vend tė "jaranit" tė tij pėr t'u egzekutuar. Kur te "fuqishmit" kuptojnė se ē'kishte ndodhur, atij tė parit ia falin jeten. Jarania u rrit dhe u shtua pa pritur dhe pa kujtua.... Nga unė mos ke frikė, nuk tė qes ne konop dhe mund tė flesh rehat.
    1) Pikėn e parė te mesipėrme e mbroj ku tė duash. Nė fjalet nė thonjėza, mos bėn aludim tek personi im, sepse as unė nuk kam aftėsi te sjell mrekullira nė kete botė. Kėtė ta kam thene qe mė pare. Unė, si person , qytetar i thjeshtė kosovar do ta mbroj ēdo vendim qe mirret nga organet kulturore mbarekombėtare shqiptare. Deri ne kongresin e ardhshem, me fanatizem do tė mbroj 72-shin.
    2)Normalisht qe nuk e njeh dialektin geg. Tregomė njė veper tė migjen kelmendit per dialektin geg, njė studim tė tij per kėtė dialekt. Unė deri tash nuk kam degjuar se zotėria m. kelmendi e ka te botuar ndonjė liber tė tillė.
    3
    Kėtu kemi ndrrimin e tezave. Unė ketė fjali e kam thėnė pėr z. migjen kelmendin e ju ma drejtoni mua. Mė duket shume naive dhe paradoksale. Mos mė keni pare vallė mua ndonjėhere ne tv duke folur kunder standartit shqip? Mos me keni pare apo degjuar se zotria im (neptun) ka thene ndonjėher se nuk ėshtė shqiptar, se ėshtė kosovar etj? Jo zoti baptist, nuk pranohet shpifjet e juaja. keto mund t'ia drejtoni atij qe i ka thene dhe i thot vazhdimisht.
    4)
    Gabim e ke. Gjuha e tij eshte plot me barbarizma dhe lokalizma. kėte gjuhe nėna e tij nuk ia ka mėsuar. Ai gjuhėn e nenes sė tij e ka bastarduar.
    5)Po. ai shpesh flet nė emer te te gjithe gegefolėsve. Unė nė tv e kam degjuar tė thot kėshtu (pėrafersisht): Nxenesit e shkollave te mesme nė kosovė nuk dinė mirė tė shprehen nė gjuhėn standarte sepse nuk e kuptojnė atė! . Merrni me mend, sa qesharake qe ėshtė. Nxenesit nuk po e kuptuakan gjuhen standarte shqipe. Unė kam pasur rastin te pyes disa voglush ne rrugė pas kėsaj deklarate te tij, nė gjuhen standarte ne kosovė. Besoni ju apo nuk besoni tė gjithe mė kanė kuptuar shumė bukur edhepse kėta vogėlush kanė qenė 7,8 ose 9 vjeq! Tė shprehurit jo bukur ėshtė pasojė e mosleximit tė literatures apo te teksteve tjera ne gjuhen tonė dhe jo mungese e moskuptimit.
    6)
    Sipas mendimit tėnd e folmja nuk ėshtė e thėnė dhe e kunderta? Apo mos doni tė thoni se me ato qė kam "thene" kryekėput janė llomotitje pa asnjė vlerė? Sigurisht se nuk kanė vlerė shkencore. Unė kam bėre dialog, muhabet dhe ky muhabeti im nuk mund ta frikojė askė, sepse ėshtė pa fuqi shkencore. Unė nuk e lodhi kokėn kot pėr ate qe nuk jam i zoti. Ka zotėri njerėz kosova, shqipėria, maqedonia dhe trevat tjera qė i dalin zot gjuhės sonė, por pėrsėri qellon njė migjen kelmend tjeter qe do tė thot " jo, unė s'e pranoj kėte gjuhė, se nuk ėshtė e mire, se nuk e kuptoj", se nuk ėshtė e nėnės sime e pastaj ēka tė bėjmė?
    Serish
    1] Ke thene:

-Absolutisht asgje - ju falemnderit.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Nuk ka ligj qė mund tė tė dėnojė nėse e flet gjuhėn e vjetėr, veē ndoshta mund tė biesh nga provimi i gjuhes. Po me njė fjalė tė vjeter e me 100 te reja nuk mund tė themi se e flasim gjuhen e te pareve. Tung!
    Sigurisht. Po asnje nga keto nuk ka rendesi, pa si qe e rendesishme mbetet te kemi ne fuqi ligjore kongresin e '72 (te aplikueshem ose jo.)

mOS I MPREH DHĖMBĖT SE DIKUSH MUND TĖ TĖ FTOJĖ NĖ KĖTĖ KONGRES. Kėtė e bėjnė personat eminentė, e nėse ēėshtja e gjuhės ka mbetur nė duart tona si forumista, ateherė vaj halli pėr ne!
    Nuk me kujtohet te te kem kerkuar ftese.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2008
    Postime
    171
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Serish
    1] Ke thene:

-Absolutisht asgje - ju falemnderit.
    Mos deshe qė ta zbuloj pėr sĖ dyti herė AMERIKĖN? Kam frikė se hidhėrohet k.kolombo!

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po ty ēa po tė duket vetja, qė u tregon tjerėve si tė flasin. A ēa po tė duket vetja qė na i paske tjekaluar ato fjalėt e moēme?

Unė them ul kokėn shikoj punėt tua, unė flas si tė du, ai tjetri flet si tė dojė, dhe ne kuptohemi fare mirė me gegnishten tonė. Nuk e kemi menden me ndryshu gjuhėn pėr njė snob qė nuk kupton shqipen e pastėr.

Ne 10 vetė tė ndryshojmė gjuhėn veēse ty nuk po tė shkon muhabeti me kėtė gjuhė?

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ai tha sa tė vazhdojė kjo diktaturė, do t'i lėpij bythėn kėsaj diktature me fanatizmin mė tė madh.

Kur tė rrėzohet kjo diktaturė, e tė vijė pushteti i ri, atėherė pėrsėri do t'i lėpijė bythėn me fanatizmin mė tė madh.

Dele e Perėndisė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2008
    Postime
    171
    Po ty ēa po tė duket vetja, qė u tregon tjerėve si tė flasin. A ēa po tė duket vetja qė na i paske tjekaluar ato fjalėt e moēme?
    Unė them ul kokėn shikoj punėt tua, unė flas si tė du, ai tjetri flet si tė dojė, dhe ne kuptohemi fare mirė me gegnishten tonė. Nuk e kemi menden me ndryshu gjuhėn pėr njė snob qė nuk kupton shqipen e pastėr.

Ne 10 vetė tė ndryshojmė gjuhėn veēse ty nuk po tė shkon muhabeti me kėtė gjuhė?
    Alibaba,
    NUk je kah i mshon aty ku duhet. NUk e di se i kam thene dikujt se si tė flasė. Thjeshte po e potencoj se nuk jam pajtuar me ata qė e kundėrshtojnė hapur dejtshkrimin e 72-tės pa kurrfare mbeshtetje dhe ne vend tė tij trumbetojnė per njėrin dialekt, pėrkatėsisht gegėnishten.
    Unė fjalėt e moēme nuk i kam tejkaluar z. alibaba, por i ka tejkaluar vetė populli jonė. Unė asnjė fjalė nuk e kam shpikur. Pse ia rras kot sė koti?
    Nga kush tė ul kokėn? Mos vallė dėshiron tė imponosh dhe kėtu nė forum forcen e diktatures? Njeriu ul kokėn kur bėn ndonjė marri padashje dhe detyrohet te kėrkojė ndjese, porse tė shtrosh mendimin tėnd dhe tė mbrosh poashtu mendimin tėnd, ėshtė e drejtė e gjithkujt. Kėtė vetė perėndia ia ka dhuruar secilit person qė mund tė quhet njeri. Askush askujt nuk i kėrkon tė ndėrrojė gjuhen e tij, a kupton, dhe le ta flasė si tė dojė, por standarti gjuhėsor ka pėr t'u respektuar kudo qė gjuha ėshtė e lidhur me shtetin (kosovė, shqipėri, maqedoni etj) deshte ti, unė apo tjetri. Ēdo gjuhė ėshtė e standartizuar, prandaj ashtu vlen edhe pėr shqipen.
    Alibaba!
    Gjuha nuk ndryshohet pse njė grup prej 10 vetave kėte e kerkon dhe sigurisht se nuk ka pėr tė mė shkuar muhabeti me ta. Edhe po ta kerkojnė 100, edhe 1000, pėrseri janė pak nga tere popullata jonė mbareshqiptare prej milonave banorė . Duhet gjithashtu ta kuptosh se gjuha ndryshohet vetė, me vetė jeten dhe pėrvojen e popullit dhe sado qė dikush mundohet ta pengojė ketė, nuk ia arrin fare. Grupi prej 10 vetave mund te ndryshojė vetem ku ata mund tė komunikojnė ne mes vedi: Nė shpellen e tyre tė piratėve.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Alibaba,

Askush askujt nuk i kėrkon tė ndėrrojė gjuhen e tij, a kupton, dhe le ta flasė si tė dojė, por standarti gjuhėsor ka pėr t'u respektuar kudo qė gjuha ėshtė e lidhur me shtetin (kosovė, shqipėri, maqedoni etj) deshte ti, unė apo tjetri. Ēdo gjuhė ėshtė e standartizuar, prandaj ashtu vlen edhe pėr shqipen.
    Alibaba!
    Gjuha nuk ndryshohet pse njė grup prej 10 vetave kėte e kerkon dhe sigurisht se nuk ka pėr tė mė shkuar muhabeti me ta. Edhe po ta kerkojnė 100, edhe 1000, pėrseri janė pak nga tere popullata jonė mbareshqiptare prej milonave banorė .
    Duhet gjithashtu ta kuptosh se gjuha ndryshohet vetė, me vetė jeten dhe pėrvojen e popullit dhe sado qė dikush mundohet ta pengojė ketė
    , nuk ia arrin fare. Grupi prej 10 vetave mund te ndryshojė vetem ku ata mund tė komunikojnė ne mes vedi: Nė shpellen e tyre tė piratėve.
    Ng'jatjeta

citim nga lart
    Duhet gjithashtu ta kuptosh se gjuha ndryshohet vetė, me vetė jeten dhe pėrvojen e popullit dhe sado qė dikush mundohet ta pengojė ketė

keto fjale bien ndesh me qendrimin tuaj ?

SHIFE SHIFE
    Neptun ky grupi juaj eshte llogaritur gabim se jane nja tre miljon qe vlersohen se jan per ndryshime sidomos kur ashte ne pyetje gjuha e nenes pamvarsisht cilit dialekt i takon, dashte apo nuk dashte ti zotni ndryshimi do te behet , ju i nderuar keni te drejt ta mbroni ne gjdo aspekt Kongresin gjuhesor eshte e drejt personale e juaja por te lutem femiun tim mos e vlerso me nota te nje standardi majorizues .Urdhero jepe ndonje ide apo mendim nese munesh me dhane si kontribut ne permirsim te gjendjes faktike
    - perndryshe je tuj pa andrra .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 09-06-2009 mė 07:53

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2008
    Postime
    171
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Ng'jatjeta

SHIFE SHIFE
    Neptun ky grupi juaj eshte llogaritur gabim se jane nja tre miljon qe vlersohen se jan per ndryshime sidomos kur ashte ne pyetje gjuha e nenes pamvarsisht cilit dialekt i takon, dashte apo nuk dashte ti zotni ndryshimi do te behet , ju i nderuar keni te drejt ta mbroni ne gjdo aspekt Kongresin gjuhesor eshte e drejt personale e juaja por te lutem femiun tim mos e vlerso me nota te nje standardi majorizues .Urdhero jepe ndonje ide apo mendim nese munesh me dhane si kontribut ne permirsim te gjendjes faktike
    - perndryshe je tuj pa andrra .
    Dakord, dakord. Z. gashi unė nuk mund tė pengoj asnjė grup shoqėror pėr njė punė qė duhet bėrė. Tė jemi tė qarte: Nuk jam ortodoks ne tė mendura dhe se e dij se ēdo gjė rrjedh, ēdo gjėndryshohet, prandaj ndryshohet edhe gjuha. Se ne tė ardhmen a do tė ketė njė kongres tė ri drejtshkrimor, apo nuk do tė ketė, nuk varet prej meje as njė mm. Jam pėr atė qė tė futen pika shtesė pėr shumė ēėshtje tė gjuhės, por qė tė rrezohet teresisht ky drejtshkrim, ma merr mendja se nuk eshte i marr askush ta bėjė kėtė, kėtė mundim dhe lodhje prej gti 4 dekada.

Faqja 36 prej 53 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjuha Shqipe dhe mediat
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 11-03-2018, 13:32
  2. Debati i Knusve (gjelave)
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 05:15
  3. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21
  4. Tragjedi tjetėr nė det, 21 tė mbytur e 7 tė humbur
    Nga ALBA nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 162
    Postimi i Fundit: 24-05-2004, 15:03
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •