Close
Faqja 14 prej 53 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 529
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    tung anthem!

Migjeni ishte pėr kosovarizim , pra komb kosovar , gjuhė kosovare , kultur e histori kosovare .
    Kjo nuk i takon njė intelektuali , kėshtuqė pėr mua Migjeni ishte njė "pseudo-intelektual". A Ndodhi kthesa tek ai tani!? Shpresoj.
    Unė nuk jam marrė shumė me Migjenin, kėshtuqė nuk e di mjaft mirė se si ėshtė puna e tij, e di se atij i pėlqen varianti geg.

Njė gjė qė kam vėrejtė ėshtė se Kosova ėshtė pothuaj ndėr tė vetmet krahina tė Shqipėrisė qė nuk ngatėrron LL me DH, (njė veēori e standardit kjo). Psh nė krahina tjera si nė Malėsi, jug, Tiranė, Shkodėr, Maqedoni, edhe nė diasporė, shpeshherė ngatėrrohet LL me DH, pėr shembull thuhet DRELLOJ nė vend tė dredhoj, ose thuhet DADHIM nė vend tė dallim.

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Cool

Citim Postuar mė parė nga anthem Lexo Postimin
    Unė nuk jam marrė shumė me Migjenin, kėshtuqė nuk e di mjaft mirė se si ėshtė puna e tij, e di se atij i pėlqen varianti geg.

Njė gjė qė kam vėrejtė ėshtė se Kosova ėshtė pothuaj ndėr tė vetmet krahina tė Shqipėrisė qė nuk ngatėrron LL me DH, (njė veēori e standardit kjo). Psh nė krahina tjera si nė Malėsi, jug, Tiranė, Shkodėr, Maqedoni, edhe nė diasporė, shpeshherė ngatėrrohet LL me DH, pėr shembull thuhet DRELLOJ nė vend tė dredhoj, ose thuhet DADHIM nė vend tė dallim.
    PO varianti geg le ti pelqej se nuk ka asgje te keqe,por ky mendje ndrituri po kerkon qe kosovaret ti quaj komb me vete qe nuk na paskan lidhje me vlezerit shqiptar sepse sipas tij kjo na qenkerka "nacionalizem"!
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784

Talking

Mer lale kam ken njiher andej nga Tepelena dhe u ndala tė flasė me njėrin, po nuk kuptoja gjė pėrveē emrave tė qyteteve, fjalėt e tjera shkonin pėr lesh se e kishte theksin pėr hata, nganjėherė pyesja me vete mos vallė po flet latinisht ky?
    po pse mu me kuptoje mer grupo kur te shkruja te temat e tjera
    po skuptove tepelensit vaji hallit pastaj

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    po pse mu me kuptoje mer grupo kur te shkruja te temat e tjera
    po skuptove tepelensit vaji hallit pastaj
    Po sikur tė flisje nuk besoj se dot kuptoja, tjetėr ėshtė shkrimi qė e bėn shkronjė pėr shkronjė,,, tjetėr tė folurit, qė nuk i shkoqit dot fjalėt,,,

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049

Allahile ku e ke pare kete "ndryshim"? Se per Zotin here e pare qe e degjoj.
    Te lutem shume mos ekzagjero kot gjerat, se po shkon tema dem.
    Me ate te Tepelenes e rregu"dh"ove shume .

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Allahile ku e ke pare kete "ndryshim"? Se per Zotin here e pare qe e degjoj.
    Te lutem shume mos ekzagjero kot gjerat, se po shkon tema dem.
    Me ate te Tepelenes e rregu"dh"ove shume
    Ke sa tė dush kėtu nė forum, nuk di a i ke parė.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Ke sa tė dush kėtu nė forum, nuk di a i ke parė.
    Per forumin me flet anthem? Po flasim per realitetin e jo lemshin virtual. Ne forum, per shume arsye, shpejtesia, mos-edukimi, emigrimi, nervat e momentit lol, apo "jystifikim" per perdorim dialekti si ai "dush-i" yt persiper, njerezia shkruan sipas qejfit. Une po them ne Shqiperi, qe as nuk kam degjuar te thote njeri "dadhimi" pervec ndoshta nje femije dy vjec.

Lere forumin te lutem dhe te diskutojme ne planin real. (Mgjth as ne forum, ndoshta gaboj, s'kam pare ndonje te shkruaj "dadhim.")

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Tung!

Sa pėr info, unė edhe nė shkrimin tim pėr Migjenin dhe shenjat e ndryshimit tė tij thash se ai pėr mua ishte njė psedointelektual, dhe kjo qėndron derisa ai tė tregoj se nė tė vėrtet mendon shqiptarėt pėr tė gjith shqiptarėt e jo vetėm pėr ata qė jetojn nė Shqipėri .

Sikur qė dikush shkruajti se , po i pėlqej gegrishtja Migjenit, ska asgjė tė keqe , e kam thėnė dhe unė mė heret , po e them edhe tani , se kultivimi i gegėrishtes nė njė gazet , radio lokale apo tv lokale vetėm do tė kontriboj nė rruajtjen e pasuris gjuhėsore .

Gabimi i Migjenit ėshtė se ai dėshiron tė mar e tė shėndroj gegėrishten nė gjuhė tjeter nga shqipja . Kėtė nuk do tė arrijė kurrėn e kurrės .

Kili

SHQIPĖRIA ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga labi i maleve Lexo Postimin
    PO varianti geg le ti pelqej se nuk ka asgje te keqe,por ky mendje ndrituri po kerkon qe kosovaret ti quaj komb me vete qe nuk na paskan lidhje me vlezerit shqiptar sepse sipas tij kjo na qenkerka "nacionalizem"!
    A e ki me t'nime a me te thanme ket deklarate ne emer te Migjenit?
    Se per aq sa di une, Migjeni ka propozu me u marre ne dore edhe nji here standardi, se asht vjetru ma.
    E di edhe nji gja tjeter. Se ky tipi si reakcion ndaj injorantave ofendues e ka hape nji gazete ku kultivohet dialekti gege. (Per mendimin t'em, -jo aq zhdervjellte, po me aq sa ka rezistu ky dialekt per kohen qe nuk asht shkru, fort mire asht). Pra, i ka nxjerre n'pah brinat e veta, me te drejte. Se gjuha asht tabuizu aq shume sa nuk guxon kush me e preke as aty ku i vjen lezet.

(Ku i morre keto qekerrka, a qenkerka se kjo menyre habitore e "qenka" nuk behet ashtu si e ke bere?), nejse...

Asht mire me e m'su tash, sa asht heret e para se me u ba vone, dallimin mes "nacionit" e "kombit", ase figurativisht: te leshit pej linit, mire 'i here, para se me ia nise me e tjerre se bahet lesh-e-li'.

Kosova, (per ashtu si i prine punes e luftes mbrapsht deri sod), nuk mundet me u ba shtet-komb, po shtet-nacion.

Ky asht ai "realiteti i ri" per t'cilin asht derdhe gjak e nuk mujshin me u marre vesh para lufte partizanet e manifestit te fabrikimit te k'ti "realiteti te ri" kunder intelektit te konservatoreve me mentalitetit "te vjetruar" qe "shihshin andrra" per nji Kosove Shtet-Komb t'shqiptarve me nji dallim te vogel n'flamurin shtetnor si kompromis maksimal.

Pran'a, partizante e imponimit te "realitetit te ri" me dhune, ta kane paracaktu se ne kete realitet -nuk mundesh ma me kane as pjestar i kombit shqiptar, as i kombit hipotetik kosovar, por i nacionit kosovo-ar.

Ne pasaportin kosovoar ka me t'shkru:
    -nacionaliteti: kosovoar;
    -etniciteti: shqiptar;
    -origjina: magjup,
    -(nejse, kjo e mbramta ke prej zemres s'plaste), se origjina nuk shkuran neper pasporta. Qashtu ka me i shkru edhe shkjaut edhe turkut edhe kujtdokjofte, -nacionaliteti, jo kombesia, po etniciteti! Pra, kemi derdhe gjak n'lufte kunder shqiptarve konzervativ, n'emen t'njifar "realiteti te ri" per me kane grup etnik ne shtetin tand si gjithe ardhacakte tjere.

Kshtu pra, nuk asht Migjeni ai qi po kerkon nji komb te ri kosovar qi s'kane lidhje me shqiptar, tek e fundit nuk asht Migjeni ai qi mundet me kerku kaq gjana te medha, e per mendimin t'em, kjo ashtu-kshtu nuk asht pune per ta. Ai asht thjeshte nji qytetar i revoltuem nga sulmet e mediokrietit e analfabetit t'perditshem.

Tash e kemi qeverine qe ka fitu gati 20% te votave te popullit me te drejte vote, qe me ba me iu teke t'shpalle marsian.

Well, they say: "who needs an enemy, when you have french for a friend?"
    (alas, we have them both!)
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    geg is beautiful. as topi s'e lun.
    '...never could stand that dog...' - TW

Faqja 14 prej 53 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjuha Shqipe dhe mediat
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 11-03-2018, 13:32
  2. Debati i Knusve (gjelave)
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 05:15
  3. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21
  4. Tragjedi tjetėr nė det, 21 tė mbytur e 7 tė humbur
    Nga ALBA nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 162
    Postimi i Fundit: 24-05-2004, 15:03
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •