Close
Faqja 13 prej 53 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 529
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    E mire, se ka shkruar "Geg iz bjulifull" s'ka permend qe "tosk iz not".
    Nuk u be kijameti.

Neper gjithe shtetet e botes ka me shume se dy dialekte, po gjithnje njera eshte vendosur si gjuhe zyrtare.
    Se zanafillen e ka pasur per ceshtje politike vendosja e gjuhes, ajo nuk i hyn me ne pune kujt.
    Ato amatorizmat me vendosjen e o-se per ta bere Bardhen - Bordha jane gjuhesisht donkishoteske.
    E rendesishme eshte te vihen ne pah vlerat e dialektit gege, ku midis te tjerash qendron edhe etimologjia e shume fjaleve te shpjeguara ne shqip. Gjithashtu kerkimi i rrenjeve te shqipes se vjeter, kalon permes gegerishtes.
    Nese pranohet se eshte bere padrejtesi, energjite qe do harxhohen per "realizime artistike" do jene dyfish padrejtesi te gjuhes shqipe.

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Gheg And Tosk Are Beautifull!

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    MIGJEN KELMENDI!!!

Dėgjova sonte nė TV njė intervistė tė Migjenit , i cili nė mėnyr tė qart u shpreh pėr Pavarsinė e Kosoves .
    Migjeni u shpreh se lindja e shtetit tė Kosoves ėshtė sikur u lindja njė vajze , e jo djalė.
    Arsyaetimi ishte se Kosova u shpall shtet i qytetarėve tė Kosoves e jo shtet i popullatės shumicė tė vendit , Shqiptarėve .
    Ky qėndrim i Migjenit tregon njė kthes tė qėndrimeve tė tij ndaj kombit , nė kuptim pozitiv tė fjalės .

Migjeni duhet tė kthehet nė vendin ku duhet ta ket.

KILI

SHQIPĖRIA ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Arsyaetimi ishte se Kosova u shpall shtet i qytetarėve tė Kosoves e jo shtet i popullatės shumicė tė vendit , Shqiptarėve .
    Ndoshta ti e ke vėrejtė qė Migjeni qenka bėrė apo edhe mbase ka qenė kundėr ndarjes shpirtėrore mes shqiptarėve tė kosovės dhe atyre tė shqipėrisė.

Unė kam vėrejtė diēka tjetėr: Qė Migjeni, pothuaj ndėr tė parėt, nuk u ngut tė ata qė deri dje na gėnjyen, por i sheh ngjarjet ashtu siē janė, se pavarėsia ėshtė bėrė nga njė grup politikanėsh, pa referendum tė popullit, i cili do t'i jepte vulėn e vėrtetė pavarėsisė. Poashtu pavarėsia ėshtė bėrė nė kuadėr tė Pakos sė Ahtisarit, e cila ėshtė e kundėrta e pavarėsisė, dhe Hashim Thaēi ėshtė thirrė nė Rezolutėn 1244 se cila ende nuk ėshtė shfuqizuar dhe e njeh sovranitetin e Serbisė mbi Kosovėn.

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    tung anthem!

Migjeni ishte pėr kosovarizim , pra komb kosovar , gjuhė kosovare , kultur e histori kosovare .
    Kjo nuk i takon njė intelektuali , kėshtuqė pėr mua Migjeni ishte njė "pseudo-intelektual". A Ndodhi kthesa tek ai tani!? Shpresoj.

Se Kosova ka pas nevoj pėr referendum gjithpopullorė , nuk ka dyshim , por kjo nuk ėshtė pėrfill nga politika e mbrapsht e Kosoves.

Cdo ditė e mė shumė do tė binden njerzit e Kosoves se mosmbajtja e referendumit , pra Vetvendosje=vulosje e fatit tė vendit me forcenpopullore , ėshtė gabimi mė i madh qė ka bėrė populli dhe politika e vendit .

Kur tė na del nė dritė Kushtetuta , do tė shifet se sa tė "pavarur" kemi me qenė .

Kur miratohet ai far dokumenti , do tė kemi shumė mė pak mundėsi tė kemi referendum pėr pavarsi tė plotė .

Nuk ka me pas nevoj pėr referendum pėr Kosoven qė do tė jet nėn kontroll tė politikes kosovare , kurse pėr enklavat e serbis nė kosovė nuk do tė mund tė mbajm referendum sepse vet kushtetuta e vendit nuk do tė lejoj kėtė punė , dhe kėshtu referendumi pėr tėrisn teritoriale tė kosoves do tė jet i pamundur me nėnshkrimin e vet kosovarėve (tė padishėm)

Kili

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114

jo

Citim Postuar mė parė nga anthem Lexo Postimin
    Ndoshta ti e ke vėrejtė qė Migjeni qenka bėrė apo edhe mbase ka qenė kundėr ndarjes shpirtėrore mes shqiptarėve tė kosovės dhe atyre tė shqipėrisė.

Unė kam vėrejtė diēka tjetėr: Qė Migjeni, pothuaj ndėr tė parėt, nuk u ngut tė ata qė deri dje na gėnjyen, por i sheh ngjarjet ashtu siē janė, se pavarėsia ėshtė bėrė nga njė grup politikanėsh, pa referendum tė popullit, i cili do t'i jepte vulėn e vėrtetė pavarėsisė. Poashtu pavarėsia ėshtė bėrė nė kuadėr tė Pakos sė Ahtisarit, e cila ėshtė e kundėrta e pavarėsisė, dhe Hashim Thaēi ėshtė thirrė nė Rezolutėn 1244 se cila ende nuk ėshtė shfuqizuar dhe e njeh sovranitetin e Serbisė mbi Kosovėn.

vėrejtjet tuaja janė lesh, ēfarė ka tė bėjė pavarėsia kėtu nė kėtėt themė? Ato vėrejtje shtini n.......n'xhepin prapa. Ti nuk din as ēfarė flet!

Vula e pavarėsisė sė Kosovės - Republika e Kosovės! Kosova prej dje ka vulėn e vet - shtet! E mos pėrzieni lesh kėtu...

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Oj nona shqypni po pse po fol qiqna n'hellet..................
    Jo nuk po flas qiqna nė hell, po kėtu ka jam lind e rrit i kuptoj njerėzit shumė mirė, sa mė nė jug aq mė pak kuptoj.
    Nė qytete pak mė ndryshe, por nėpėr fshatra ėshtė totalisht i pakuptueshėm dialekti i jugut.

i/e larguar Maska e Lumnjani
    Anėtarėsuar
    15-08-2005
    Vendndodhja
    N'prag t'ardhmes
    Postime
    118
    Citim Postuar mė parė nga dodoni Lexo Postimin
    Une personalisht nuk jam i pajtimit qe te kemi dy gjuhe te shkruara por mendoj qe gjuha standarde duhet te reformohet dhe te behet me e lehte per ta perdorur edhe geget.
    Merre me mend sa kishin me zgjate debatet e konferencat? Standardizime te tilla nuk pranohen por imponohen.

Jam i bindun se t'ish lejue gegnishtja m'u botue dhe m'u msue naper shkolla nuk e kishim pas kete problem sot. Kishim vazhdue ta permbajme gjuhen e lashte dhe me zhvillue ne menyre sistematike. Si pasoje, sot cdo fshat e ka mar persiper ta ta krijoj dialektin e vet. Po i shmangemi Shqipes me turli far bastardizimi (lol) dhe tipa si une qe nuk munden me shkrue as njanen as tjetren

Une jam per te dy dialektet, mjaft ma me pretendime artificiale.

+ sa e dij une, Norvegjia permbane dy dialekte, te dyjat shkruhen e te dyjat i gjen ne formulare zyrtare...prap nuk duken si popull qe hjekin per s'tepri

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    źshtė e vėrtet qė Norvegjia ka dy dialekte , por ėshtė e vėrtet se ata edhe hekin pėr kėtė fakt .Prandaj njėri nga dialektet ėshtė nė zhdukje pėrdit e mė shumė , kurse tjetri qė po mbetet nuk po mer asgjė nga i vjetri .

I vjetri ėshtė ai qė po shuhet!

Vetėm njė gjuhė , pėr tė gjith ne qė jemi njė komb , ata qė nuk hyjn nė kėtė rreth , le tė krijojn gjuhė tjera , le ti pėrzin pak edhe me gjuhė tė pakicave nė Kosovė , kėshtu pi lyp politika , hat e thefshit qafen!

Kili

SHQIPĖRIA ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET
    NJĖ KOMB - NJĖ GJUHĖ!

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Cool

Citim Postuar mė parė nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    tung anthem!

Migjeni ishte pėr kosovarizim , pra komb kosovar , gjuhė kosovare , kultur e histori kosovare .
    Kjo nuk i takon njė intelektuali , kėshtuqė pėr mua Migjeni ishte njė "pseudo-intelektual". A Ndodhi kthesa tek ai tani!? Shpresoj.

Se Kosova ka pas nevoj pėr referendum gjithpopullorė , nuk ka dyshim , por kjo nuk ėshtė pėrfill nga politika e mbrapsht e Kosoves.

Cdo ditė e mė shumė do tė binden njerzit e Kosoves se mosmbajtja e referendumit , pra Vetvendosje=vulosje e fatit tė vendit me forcenpopullore , ėshtė gabimi mė i madh qė ka bėrė populli dhe politika e vendit .

Kur tė na del nė dritė Kushtetuta , do tė shifet se sa tė "pavarur" kemi me qenė .

Kur miratohet ai far dokumenti , do tė kemi shumė mė pak mundėsi tė kemi referendum pėr pavarsi tė plotė .

Nuk ka me pas nevoj pėr referendum pėr Kosoven qė do tė jet nėn kontroll tė politikes kosovare , kurse pėr enklavat e serbis nė kosovė nuk do tė mund tė mbajm referendum sepse vet kushtetuta e vendit nuk do tė lejoj kėtė punė , dhe kėshtu referendumi pėr tėrisn teritoriale tė kosoves do tė jet i pamundur me nėnshkrimin e vet kosovarėve (tė padishėm)

Kili

Migjeni ka kohe qe do ti vere shkelmin vllazerise mes shqiptareve,per te gjaku i derdhur nder shekuj nga shqiptaret e kosoves per te arritur kete fare pavaresie qe eshte ende e cunguar nuk perfaqeson asgje,madje per te u pavaresua populli kosovar......... po une po pyes kush eshte ky popull qe u pavaresua,mos jane gje serbet cetnik qe kane mese 3 dite qe po hedhin ne ere cdo gje e cila i takon atyre qe perkrahen pavarsine,mos eshte e magjypve qe jetojne ne cdo vend te rajonit apo e romeve,me thoni e kujt?
    E pra ja qe Migjeni per mua eshte nje politikan i paskrupullt qe mendon vetem per karieren e tij ne shtetin e ri te kosoves dhe qe as i behet vone per aspiratat e kahershme te kombit shqiptar per pavarsi dhe ribashkim!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga labi i maleve : 20-02-2008 mė 08:57
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Faqja 13 prej 53 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjuha Shqipe dhe mediat
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 11-03-2018, 13:32
  2. Debati i Knusve (gjelave)
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 05:15
  3. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21
  4. Tragjedi tjetėr nė det, 21 tė mbytur e 7 tė humbur
    Nga ALBA nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 162
    Postimi i Fundit: 24-05-2004, 15:03
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •