Close
Faqja 33 prej 37 FillimFillim ... 233132333435 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 362
    ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Citim Postuar më parë nga autori Lexo Postimin
    2 ore e 20 minuta te humbura kot !
    Unë e pash këtë film dhe nuk mu duk dhe aq i keq, gjëja që unë nuk pëlqeva ishte se disa episode ishin stërgjatur pa kuptim. Por subjekti i filmit ishte shumë i veçante aq më teper që ishte dhe i bazuar në një ngjarje të vërtetë.
    Mesazhi që i jepej publikut ishte po ashtu edukativ. Aktorët, çfar mund të thuash për Angelina Jolie?
    Mua më pëlqeu me pak fjalë.
    Nga 1 deri në 10 unë do ti jepja 8
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga flory80 Lexo Postimin
    Mua më pëlqeu me pak fjalë.
    Nga 1 deri në 10 unë do ti jepja 8
    Une, po deshe ti, i jap dhe 10, seriozisht !
    Problemi nuk eshte aty. Nuke eshte as tek 8-a , as tek 10-a. Nuk ka sesi nje film i realizuar nga Clint eastwood te jete "i realizuar keq".

Problemi eshte gjetiu. problemi eshte ky : pse nje nga regjizoret me te talentuar amerikane te viteve 80-90, dmth Clint Eastwood, nuk i thote atyre producenteve qe e finacojne: "une s'kam më ndonje gje te veçante per te thene, ç'pata per te thene, e thashë ! Ka plot çuna dhe goca te reja te talentuara qe heqin te zinjte e ullirit per te finacuar filmat e tyre. Jepjani atyre parate, dhe une po gezoj kete pension, se 76 a kusur vjet i kam, dhe nuk jane pak".

Me kupton tani ku eshte problemi me ate film ?

Citim Postuar më parë nga flory80 Lexo Postimin
    Aktorët, çfar mund të thuash për Angelina Jolie?
    Po sigurisht qe Angelina Jolie luan mire ! E ka drejtuar nje nga regjizoret me te sprovuar amerikane. Ajo s'ka ndonje merite personanale. Por edhe ai nuk kà: ka mbi 40 vjet qe merret me industrine e filmit, edhe debil te kish qene (per me teper qe NUK eshte !!), kaq gjera do i kish mesuar.

Pra problemi nuk eshte as tek buzet e trasha te Angelina Jolie-se. Problemi eshte ai qe te shpjegova me lart.

Mosha ben te veten. Nje regjizor duhet ta kuptoje kur vjen momenti per t'u hapur rrugen te tjereve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga kino Lexo Postimin
    Mosha ben te veten. Nje regjizor duhet ta kuptoje kur vjen momenti per t'u hapur rrugen te tjereve.
    Mor po te ishte vetem kjo, gjysma e te keqes ! Manuel de Oliveira, i cili me 12 dhjetor te ketij viti mbush plot 100 vjeç (edhe nje qind te tjera i uroj une !!), vazhdon te beje dhe sot e kesaj dite filma (nje habi !!), por ç'filma se !

Dua te them qe, ne vlere absolute, nuk kam asgje kunder regjizorëve-pleq, por jane krejt te ndryshme perçapjet artistike, financiare etj etj te njerit nga ato te tjetrit. Jane krejt te ndryshme ! De Oliveira, ato pak financime qe siguron, i siguron nga producente indipendente dhe filmat e tij realizohen me buxhete nga me te ultat qe mund te ekzistojne !
    Ndersa Eastwood i merr financimet nga kodra, dmth nga Hollywood-i. Por dhe ne kete rast, jo se ka gje te keqe te te financoje Hollywood-i, por problemi eshte se me ç'qellim !

Une e kuptoj qe keto viteve te fundit, kompanite Hollywood-jane i jane qepur plakushit per te dokumentuar historine e vendit te tyre (te gjithe filmat e fundit te tij bejne kete gje, dokumentojne Historine Amerikane te ketyre 100 viteve : "Flags of our fathers", "Letters from Iwo Jima", "Changeling"...). Ok, pune e tyre.
    Por mua me duket se:
    1. Hollywood-i ka gjera te tjera më emergjente per te trajtuar permes Artit te Shtate (jo per gje, por meqe duan te tregohen nganjehere serioze - meqe punesojne njerez me kualitete si C. Eastwood).
    2. Edhe pse i "realizuar jo keq" (siç thoja ne mesazhin pararendes), personalisht nuk me intereson më ajo lloj kinematografie qe ben Eastwood-i qe prej 5 a 6 vitesh. Ne kete prizëm dhe thoja me lart : "kur s'ka më gje per te thene, njeriu e qep".

Meqe e zgjatem kaq shume me të, po aventurohem e po bej nje TOP-10 te filmave te tij më te preferuar per mua :

1. The bridges of Madison County
    2. ..... (bosh)
    3. ..... (bosh)
    4. ..... (bosh)
    5. ..... (bosh)
    6. Mystic River
    7. A perfect world
    8. Unforgiven
    9. Million dollar baby
    10 ... kaq kam pare

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    The bridges of Madison County e ka qare ama Autor . I love that movie .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    The bridges of Madison County e ka qare ama Autor . I love that movie .
    Po sigurisht ! Pse, kot i lashe bosh 4 vendet ne vazhdim te "Madison Country"-t ??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga korçar Lexo Postimin
    ... ose me me mire ajo qe i reziston filmit HUNGER eshte ndjesia prej borgjezi te mesem qe ç’do kush prej nesh perfaqeson. Nuk ka asgje te perbashket, madje dhe shkembimi i ideve eshte i kote. Ka vetem te forte e te dobet, dhe i dobti eshte i detyruar te ktheje dhunen ndaj tij, per te mposhtur te fortin dhe per te mos u perulur.
    Dje kam ripare, per here te pare qe kur e kisha pare ne ekran kinemaje perpara disa vitesh, "Salo ose 120 ditet e Sodomës" se Pasolinit. Perjetova diçka te jashtezakonshme. Kam pershtypjen se sa here qe do ta rishikoj, do te kuptoj më mire diçka nga vetja. Te ben mire t'ja hapesh vetes syte, pergjate dy oresh, çdo 5 vjet...

E permend "Salo"-n, sepse "HUNGER" ka jo pak gjera te perbashketa me të. Ndofta "HUNGER" krijon me pak dispozitiv reprezentacioni sesa filmi i Pasolinit. Ndofta HUNGER "luan" me se tepermi me karten e fashinacionit, te shoc-ut, por ka pothuaj po ate rradikalitet piktural dhe intelektual sa dhe "Salo", pothuaj te njejten fuqi te na detyroje te shikojme veten. Pa maskë.

pa he!... Maska e korçar
    Anëtarësuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Autor-o a e di se cili do te ishte slogani me i mire politik, ever : "M.u.t.i na bashkon." Vetem se asnjeri nuk ka kurajon ta perflase, aq me pak ta pranoje. Ne fund te fundit mbase maskat, cilat do qofshin, kane pikerisht kete detyre, veti me mire, te mbrojne njerezit nga kjo e vertete qe perfaqesojne mbeturinat ushqimore trupore, dhe rituali i tyre. Eshte "fenomen" kaq i qarte, ky i fundit, sa qe hierarkite jane te rendomta aq sa fuqia e tyre per te anashkaluar, apo maskuar kete fenomen.
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

pa he!... Maska e korçar
    Anëtarësuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    "Eduart", film i Angeliki Antoniou.

"Eduart more trim me flete." Historia e Eduartit, si ngjarje, nuk eshte me e rendesishme se qindra mijra ngjarjet kronikale qe kane perhapur trupat (thua jane ushtri) shqiptare, anembane europes, per te mos thene botes. Ajo qe e ben mbase me origjinal eshte fenomeni i "PENDIMIT" (tip pendim i krishtere - pak per mua). Me sa thone ngjarja e filmit eshte e frymezuar nga nje "histori e vertete", pra filmi nuk i shpetonte dot ligjerates ne hyrje "Frymezuar nga ngjarje te verteta". Ne shqip fjala "ngjarje" rrjedh nga "ngjan" (si per shembull nje film i ngjan realitetit), dhe filmi duket ne pamje te pare se e pranon, ose e negocion, mire kete plage te "ngjarjes". Keshtu duhet ta pranoje dhe spektatori, nuk ka se ç'ben. Djaloshi qe luan rolin e Eduartit, ka diçka interesante, thjesht si imazh : ne pamje djalosh i shkathet, i shendetshem, plot vrull e plot vrap, nazeqar me raste, me te liga qe kinemaja i ka qejf si virtytin e vjedhjes, dashurine per rokun (rock&roll), si dhe romantizmin e te qenit kurbetlli. Aktori eshte i pashem, kaçurel, i mire formuar, me nje shikim "tenebroz" (biçim qe duhet tu pelqeje gocave them une). Kamera eshte plotesisht e dhene ndaj kaçurelave te aktorit, te thuash ti regjizorja "ka rene brenda". Aq me mire, sepse eshte e vetmja gje qe e shpeton filmin : dashuria, terheqja, e regjizores per interpretusin, aktorin. (Dhe kjo e shpeton dhe regjizoren dhe aktorin. S'guxoj te flas per interpretimet e tjera...) Dhe ka diçka joshese te shohesh nje film ku kaçurelat e interpretuesit, dashuria per floket e..., shndrohen ne motor te fiksionit, peralles, dhe ne qendrese te imazhit. Nje detaj tjeter qe e konfirmon kete, besoj une, eshte fakti qe te liqte e peralles (si psh ujku te kesulkuqja), sipas moralit te regjizores besoj, jane te gjithe qerose, tullace (jo te gjithe por dy me te rendesishmet). Pa zgjatje, filmi mua me duket si tip "telefilmi epik". Te qenit pak epik e shpeton nga te qenit krejt telefilm. Dhe te qenit telefilm e pengon nga te qenit krejt epik.

Skenari, me duhet te flas per te sepse eshte skenar goxha interesant per "nxenesit e shkollave te kinemase", thua ti eshte i thurrur me nje manual "dramaturgjie" ne dore. Profesionistet e regullave dramaturgjike (me rampo llaf, script doctors etj. gjema te kesaj bote) do thoshin i thurrur ne baze te frytshme te "pay-in, pay-off", dhe ne kete aspekt (jo mo!) shfaq nje barazpeshim te vlerave morale goxha te aritur. Akademik patjeter, por gjithesesi te aritur.

"Eduart" e pashe ne nje festival me teme "kinemaja mesdhetare", ku duhet te kishte dhe filma shqiptare. Nuk kishte filma shqiptare (ç'do te thote, shqiptare?), jo se nuk ka ne qarkullim, por sepse, mendoj une, sipas gjykimit te seleksionuesve nuk ja vlenin. Pra "Eduart" ne nje menyre apo ne nje tjeter duket se perfaqesonte dhe Shqiperine. Pyes veten se ç'gjullurdi do kene gatuar trimat e kinematografise shqiptare keto kohet e fundit, paçka se pjesemarrja ne nje festival nuk eshte garant i "cilesise"? Nejse...

Ndryshuar për herë të fundit nga korçar : 04-12-2008 më 22:14
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar më parë nga korçar Lexo Postimin
    Te qenit pak epik e shpeton nga te qenit krejt telefilm. Dhe te qenit telefilm e pengon nga te qenit krejt epik.

e bukur kjo !

une kam pare disa te tjere kohet e fundit, po i permend shpejt e shpejt kalimthi:

Faqja 33 prej 37 FillimFillim ... 233132333435 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ditari im pa flete
    Nga ash në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 19-03-2010, 10:27
  2. Zekeria Cana: Ditari i luftës, 1999
    Nga Dita në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 09-06-2007, 02:51
  3. Pjese nga ditari qe s'mbaj - II
    Nga Henri në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 07:44
  4. (Shkëputur nga ditari im) "Na ishte njëherë... Otranto '97"
    Nga Auloni në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-09-2003, 17:40
  5. Ditari I Një Adoleshenti
    Nga eris në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-08-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •