Une them se per Dashuri te Paster po flasim, Sokol.![]()
Une them se per Dashuri te Paster po flasim, Sokol.![]()
lol, me shkrive.
Po padyshim qe per dashuri te paster po behet fjale.
Sidoqofte, fakti qe po kerkoj te percaktojme objektin per te cilin po dhe do diskutojme, ka te beje me nje fakt tjeter.
Pa e percaktuar mire ate Objektin te cilin trajtojme), do te biem ndesh menjehere ne debate te kota dhe teper te ndryshme nga njeri-tjetri.
Sepse dikush mund te marre shembuj apo te bazoje logjiken ne dashuri miqsore dhe dikush tjeter e kundershton ndac me shembuj konkrete ndac i bazuar ne shembuj krejtesisht te ndryshem nga ata te te parit. Ketu lindin polemika, divergjenca, dhe nese mungon dhe toleranca, jo vetem qe deviojme temen per arsye botkuptimesh te ndryshme, por edhe detyrohet moderatori te nderhyje e ju ta "gozhdoni"si ne rolin e xhandarit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 04-12-2002 mė 07:00
- Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.
- Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetė.
Sokol, ti ate timen me duket shume siperfaqesisht e morre. Sepse po ta analizosh, ajo fjale e Paster, i eliminon shume nga ato "Dashurite" qe ti i permende. Them keshtu sepse, psh. dashuria materialiste simbas botekuptimit tim, s'mund te jete e paster.
Por, nejse mos ta bejme temen "lemsh pa fije" se e kemi moderatorin e rrezikshem, frigohem se na tregon dere.![]()
Per cfare dashuri po flasim?
Une them se duhet llogaritur vetem dashuria per njerezit pasi ajo eshte me sublimja dhe nuk ka sens te flitet per dashuri materiale.
Gjithsesi dashurine une e kam provuar ne te ndjerit per time bijedo qelize e trupit tend eshte ne gjendje ankthi, predispozicioni per t'iu pergjigjur cdo tingulli qe nxjerr ajo, cdo afshi qe leshon trupi i saj, cdo fjale qe artikulon goja e saj e vockel........
Besoj se dashuri me kuptimin e mirefillte te saj kjo eshte apo jo....
Ndersa per urrejtjen nuk arrij ta realizoj sepse ne shpirtin tim nuk gjej aq forca sa ta coj ne fund....
Mbase eshte dobesia ime por deri diku ndjehem mire qe se posedoj ate te ashtequajturen: aftesi per te urryer!!!!!!
Te mesosh dicka eshte gje e mrekullueshme, sepse sa here qe meson dicka,SHNDERROHESH NE DICKA TE RE.
Leo BUSCAGLIA
Vertet qe eshte shume e gjere si teme dhe do na duhet te perqendrohemi me pare te perkufizimi i dashurise ( nese ekzistojne vertet fjalet per ta bere nje gje te tille).
Mendoj se ka nje dashuri qe qendron mbi te gjitha dashurite: kjo eshte dashuria qe i kalon kufijte e egoizmit apo te altruizmit, qe del pertej vetes, pertej se mires dhe se keqes, pertej te dukshmes dhe te padukshmes, pertej se kaluares dhe se ardhmes. Eshte ajo qe ngjizet ne shpirt dhe sendertohet ne te gjitha qelizat e prekshme dhe abstrakte. Eshte dashuria per Absoluten, per ate qe i kapercen te gjitha dhe qe kalon ne tre shtigje tokesore: ne ate te trupit, te mendjes, dhe te shpirtit; per t'u "ngjizur" me pas me madheshtine e universit hyjnor.
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Per cfare dashuri po flasim?
Une them se duhet llogaritur vetem dashuria per njerezit pasi ajo eshte me sublimja dhe nuk ka sens te flitet per dashuri materiale.
Gjithsesi dashurine une e kam provuar ne te ndjerit per time bijedo qelize e trupit tend eshte ne gjendje ankthi, predispozicioni per t'iu pergjigjur cdo tingulli qe nxjerr ajo, cdo afshi qe leshon trupi i saj, cdo fjale qe artikulon goja e saj e vockel........
Besoj se dashuri me kuptimin e mirefillte te saj kjo eshte apo jo....
Ndersa per urrejtjen nuk arrij ta realizoj sepse ne shpirtin tim nuk gjej aq forca sa ta coj ne fund....
Mbase eshte dobesia ime por deri diku ndjehem mire qe se nuk e posedoj ate te ashtequajturen: aftesi per te urryer!!!!!!
Te mesosh dicka eshte gje e mrekullueshme, sepse sa here qe meson dicka,SHNDERROHESH NE DICKA TE RE.
Leo BUSCAGLIA
Te dal nje cike nga tema une?
Ta zeme se dikush eshte dashuruar marrezisht pas meje. Per kete person une ndjej vetem respekt dhe jo ndjenje. Personi ne fjale ben te pamunduren qe te mos shkeputet nga une edhe pse eshte i ndergjegjshem per faktin se nuk ekziston nje dashuri e ndersjellte. Une qe sikletosem nga kjo gje, dua te mos e vazhdoj me kete lidhje. Si mund te veproje ky njeri (qofte mashkull apo femer) per t'u shkeputur nga dikush qe e dashuron por qe nuk e dashuron vete?!
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Urrejtja burron nga mendja qe trillon per ti bere keq njeriut qe urren. Dashuria buron nga zemra qe eshte strehe e shpirtit qe leviz me gjakun e cdo qenie te gjalle.Postuar mė parė nga Ihti
kush e turbullon mendjen me teper....intensiteti i ciles prej ketyre ndjenjave ju verbon syte--kjo ishte pyetja, jo analiza e dashurise dhe e urrejtjes...a ka mundesi ndonjeri te flase per kete...nuk po i hyjme vlerave normave e raportit qe kto ndjenja marrin ne shoqeri!
"Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"
Postuar mė parė nga Ihti
Eh c'po behem pishman qe e hapa ket teme
![]()
Where does a thought go when it's forgotten?
Postuar mė parė nga Puhiza
Te dal nje cike nga tema une?
Ta zeme se dikush eshte dashuruar marrezisht pas meje. Per kete person une ndjej vetem respekt dhe jo ndjenje. Personi ne fjale ben te pamunduren qe te mos shkeputet nga une edhe pse eshte i ndergjegjshem per faktin se nuk ekziston nje dashuri e ndersjellte. Une qe sikletosem nga kjo gje, dua te mos e vazhdoj me kete lidhje. Si mund te veproje ky njeri (qofte mashkull apo femer) per t'u shkeputur nga dikush qe e dashuron por qe nuk e dashuron vete?!
Eshte ceshtje delikate shume kjo.......me durim zemer, vetem me durim.....ose dashurohu edhe ti me te.....S'ke c'ben kur te ze........
Where does a thought go when it's forgotten?
Krijoni Kontakt