Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13

Question Sa e ka jetëgjatësinë një laptop?

Kam nje laptop Compaq Presario 3230US prej rreth 3 vjetesh e gjysem. Gjate kesaj periudhe ka pasur nje difekt te vetem dhe qe e kam rregulluar fale garancise, cdo gje tjeter eshte perfekt, aq me teper tani qe i kam vene edhe nje extra RAM 1Gb. Pyetja ime eshte: Dhe sa kohe mund te shpresoj se do me zgjase ky kompjuter?!.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Pyetje shtrihet ne dy koncepte :
    1.Jetgjatsia e mirefillte fizike
    2.Jetegjatsia ne kornizen e aktualitetit

Jetgjatsia fizike varet nga marka... presarios do ti jepja edhe 2-3 vjet ne rastin me te mire. Nje IBM, nje DELL, Vaio , Toshiba edhe 7 vjet te tjera pa frike.

Aktualiteti... nqs ke nje procesor te mire edhe nje HD rreth 60 gig edhe 2 vjet mund te ekzekutosh akoma programe nga te rejat besoj. Me pas si zor.

Teorikisht une kam akoma me nje cep nje laptop te '93 qe puno me windows 3.11 qe e ruj si syte e ballit si relike.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Nqs do ta mirmbash te jesh i sigurt qe do te te shkoje per shume kohe.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Force-Intruder, te falenderoj per pergjigjen. Gjithsesi une e kam fjalen per jetegjatesine teknike ose funksionale.

Parametrat me kryesore te kompjuterit tim jane keto:

Compaq Presario 3230US
    Processor: Intel Pentium 4 2.8 Ghz
    Ram Memory: 1.2 Gb
    Hardrive: 60 Gb
    Graphic Card: 128 Mb
    Monitor: 15.4 inches

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Parametrat jane shume te mira per nje Lap Top. Nese te pelqen te luash lojra te keshilloj te nderrosh Graphic Card dhe te maresh nje me te madhe. Ose dhe nqs perdor programe te avancuara gjithashtu duhet nje Graphic Card me e madhe. Per te tjerat i ke Ok dhe nqs do ta mirmbash do te kete jetegjatesi si nga ana teknike e funksionale ashtu dhe nga ana fizike.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Te falenderoj dhe ty MadaBer per pergjigjen. Te them te drejten karta grafike eshte e lidhur me ramin. Pra nuk eshte aparatur me vete ketu ne kompjuterin tim por nje pjese e Ram-it perdoret nga BIOS-i si karte grafike ose sic quhet ndryshe shared memory. Maksimumi qe mund ta coj eshte 128 mb. Persa i perket lojrave te koheve te fundit kam pak probleme pasi shume prej tyre ecin ngavasht ose duan shume qe te ngarkohen. Normalisht me kete ram dhe procesor qe kam nuk duhej te mi nxirrte kto probleme. Nuk e di c'te them, mbase aparaturat kane filluar te amortizohen dhe kane ulur eficensen e tyre te punes!!.

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Po e mirembajte (edhe besoj se tani do kesh vene re qe i ka ardh koha me i nderru battery pack) dmth pastroji fan nga leshi qe ze me kalimin e kohes... furi icik paste cpu , mos derdh kafe mbi tastiere...mos ver gishtin ne ekran per te te tregu ndonje gje ... keto gjera mo shkurt...
    ka shanse te jetoje goxha sa te te merzitet e ta thysh kastile me ble nje tjeter

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ajo qe thote ai me lart ... dmth me i nderru karten grafike me lujt lojra (LOOOOOOOL) eshte rruga me e shpejt drejt shaktrrimit te nje laptopi. CYA Bro!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    F_I, i imi vajti 3 vjet. E kam VAYO. Ama ka filluar te renkoje. Dmth nga momenti qe e ndez, derisa kam mundesi te hap internetin do rreth 30 min.
    Ndryshuar për herë të fundit nga edspace : 23-12-2007 më 02:29

Une perdor prej 4 vitesh nje
    Dell Inspiron 5160, Pentium 4 3.2 Ghz Hyper-Thread Technology
    RAM 2 GB (ne fillim ka patur 512MB)
    NVIDIA GeForce FX Go5200 - AGP 4x 64 MB
    Deri tani nuk me ka lene ne balte dhe kam ndermend ta perdor edhe per nja 2-3 vjet te tjera
    Per pune lojra pastaj eshte pune tjeter... gjithesesi (Call of Duty 2, te gjitha serite e Medal of Honor, The Cossacks i ka luajtur pa probleme fare)
    Pervec baterise qe nga min 2 ore eshte katandisur ne 40 min nuk shikoj ndonje renie ne performance
    Punoj njekohesisht ne shume programe online per bukuri...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •