Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 46
    Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

Me pelqeka qe diskutimi eshte bere paksa pasionant!

Puhize e dashur...
    Nese ti nuk do ta kishe me mua, apo une me ty, apo ne te gjithe me njeri tjetrin, ky diskutim do te kish qene pa vlere pasi...do te kish qene nejsoj sikur te flisnim me veten. Gjithsesi, Cupka te falenderon per pergjigjen dhe...do ta kete parasysh te mos te te shqetesoje here tjeter

Pasioni....pasioni ...pasioni....

Pasioni eshte zemra, ndersa ndergjegja eshte truri. Pasioni eshte i lindur; ndergjegja e imponuar nga normat shoqerore. Kjo eshte arsyeja qe une nuk kam deshire ta klasifikoj. Ta klasifikosh pasionin do te thote ti imponosh ndergjegjen, dhe megjithese ne te shumten e rasteve eshte e domosdoshme qe ndergjegja te nderhyje, mendoj se kendveshtrimi me objektiv nga i cili duhet pare pasioni, eshte ai ku ndergjegja eshte menjanuar.

Mendoj se gjithcka qe eshte e lindur nga natura eshte e 'shenjte' dhe se nuk kam asnje te drejte te fajesoj dike qe e shfaq pasionin ne ekstrem, qofte kjo edhe e papranueshme per moralin. Shtypet apo shfrenohet nuk ka shume rendesi--pasioni mbetet aty. Nese ndergjegja imponohet nga shoqeria njerezore, pasioni imponohet nga natura njerezore, dhe si i tille, ai eshte i pashmangshem.

Diskutim te kendshem!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Cupke_pe_Korce : 04-12-2002 mė 19:40
    Summertime, and the livin' is easy...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-10-2002
    Vendndodhja
    Planeti "TOKE"
    Postime
    71
    Me pasion, pa pasion...

Pasioni eshte gjeja me e bukur, i pranoj pasojat e tij me gjithe qejf. Dhe jam gati te paguaj...eh

Anėtar Maska e GRESI30
    Anėtarėsuar
    03-12-2002
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    80
    Po flasim nese eshte i demshem apo i dobishem... per pasionin, qe beri qe nje TROJE te shakterrohet, beri qe ROMEO-ZHULIETE te vrasin veten , ---- pranoni nje shperblim te tille ?
    MOS DEGJONI KISHA E XHAMIJA FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Nqs pasioni eshte kaq i keq, nqs ka shkaktuar gjithe keto probleme PSE e lexojme Romeo dhe Zhulieta edhe sot e kesaj dite? Cfare na terheq per keto ngjarje qe kane ndodhur shekuj me pare?

Eshte pikerisht ai pasion qe ben romeo dhe zhuliete ate qe eshte. Pasioni eshte i demshem vetem nga pasojat e ligjeve te shoqerise sepse shoqeria nuk eshte ndertuar mbi pasione por mbi nevojen per te mbijetuar. Kjo bote eshte ndertuar mbi nevojen per te ngopur barkun. Ne nje bote ideale njerezit nuk do kishin nevoje te punonin. Buka eshte per trupin sic eshte pasioni per shpirtin. Nuk ka shpirt pa pasion.

A imagjinoni dot nje jete pa pasione?

Gjithe te mirat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 05-12-2002 mė 11:48
    Edi

hidhert
    Anėtarėsuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    pasioni eshte gjithcka qe kapet, dhe ne te njejtin moment, gjithcka qe zhduket .
    pasioni eshte ajo ndjenja jone imagjinarie qe vervitet e indentifikohet me impulsivitet.
    pasioni eshte talenti, eshte art i shprehur
    gjithashtu edhe nje pjese e madhe e fshehur.
    pasioni eshte dashuria misterios e paharrueshme.
    pasioni eshte kapaciteti per te mbijetuar.

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Bravo e shkrove poezine.

PASION, fr PASSION fjale qe vjen nga latinishtja PASSIO, nga PATI = VUAJTJE. Kjo me duket e shpjegon vete, s'ka nevoje per me bo poema.
    Tani a eshte nje VUAJTJE e demshme apo e dobishme, kjo ngelet ta zgjidhin "filozofat" e forumit.

hidhert
    Anėtarėsuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    behet fjale per vuajtejet e jezu krishtit per ate pasion po flet ti
    por eksiston nje origjinar i lindur me njeriun qe ngelet i pandryeshueshem deri sa njeriu te eksistoje, sigurisht ne histori eshte modifikuar duke e interpretuar ne forma te ndryshme
    dhe shume te tjere autor i kan qendruar duke e lidhur pasionin me ardhjen ne eksistenz te njeriut
    kjo eshte forma me e paster e pa paragjykimeve .

pasion eshte term qe i permbahet tradites filosofike ku ka nje domethenie te kundert e nje koerrelazioni aksionues.
    D.mth. subjekti qe eshte ne pasion e siper nuk vepron por pson (ne greqisht pathien).
    kurse ne sferen psikollogjike concepti i pasionit ka 3 domethenie
    - modificimin pasiv te karaterit intenso dhe te zgjatshem
    - reaksion qe lind ne nje kohe te shkurter e determinuar nga nje
    stimul ambiental
    - ne ndezjen psicoanalitice te fjaleve

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    tim, pikerisht PASION=PSON (pėson). Ne te gjitha rastet, mendoj qe njeriu pasionant VUAN, kjo s'do te thote qe ai s'merr "kenaqesi" nga kjo vuajtje.

Sidoqofte une mendoj se njerezit pasionante (nen ndikimin e pasionit), s'jane te AFTE per GJE. Pak a shume njesoj si njerezit nen ndikimin e droges, qe s'eshte tjeter veē simulimi i pasionit nepermjet ndikimit nga jashte.

Patjeter qe I PASIONUARI I PARE ishte Jezusi = P(ė)SUESI I MADH.

Ndersa personazhi me TIPIK, eshte princi HAMLET i Shekspirit.
    E keqja eshte se sot, kerkojme ti japim pasionit aresye, moral, karakter. Pyetja qe ben Mina shkon ne ket sens. A eshte i mire apo i keq, i dobishem apo i demshem.

Ne fakt pasioni eshte i PAKUPTIMTE, une do ta emeroja ate ; "aresyeja e njerzve me karakter te dobet".

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    pasioni?!
    Pasioni eshte fytyra binjaku im. Nuk ka pasion te keq, edhe pasiponi per te vrare eshte apsion i bukur.
    ( e di se keni per te marre ne thu te gjithe tani si mbrojtes te jetes e ku e di une. Ama jjemi ne forumin e filozofise dhe ne kuptimin filozofik vrasesit pasionant jane vrasesit me interesant. Lere me po te them dashnoret pasionant, apo krijuesit artistet pasionant.
    Do kaloji edhe i here ketej se po me pelqeka , kam dhene mendimin tim pa lexuar asnje pergjigje pervec te pelin...-it.\ e te shpirtit te fshehur.
    Hej kush ka nje bloshke ne vend te shpirtit nuk ka mundesi te jete pasionant.Ose kush ka nje bllok per shenime kalendarike e ku e di une ose makine llogaritese, per te bere llogarit kush me ka boxh kaq e kush kaq e ..tj etj.
    pra do vij prap.
    pershendes te gjithe pasionantet, pa harruar edhe
    jopasionantet lol.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Anėtar Maska e GRESI30
    Anėtarėsuar
    03-12-2002
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    80
    Miremengjez,
    Gjate jetes gjithsekush pershkohet nga pasione. Kur u futa une pyetja ishte nese pasioni eshte demshem apo , dobishem.
    Timi- shkruan per pasionin , duke perdorur fjale te huaja edhe i duket sikur ka shpejguar dicka, ( menyra se si shkruan fsheh ne vetvete pasionin qe ka ai ,per te shkruar). Do te ishte me mire te thonte nese eshte i dobishem apo i demshem, ndoshta duke shpjeguar edhe arsyejet pse mendon ne ate menyre. Po flasim per pasionin qe shtyn boten perpara, pa menduar qe vendimet me te rendesishme ne zhvillimin e njerzimit jane marre nga njerez me koka te ftohta, edhe jo te apasionuar rreth dickaje. Do me thene pasioni eshte nje force krijuese, por qe per tu pranuar si force shtytese e njerzimit perpara do te duhet qe te clirohemi nga pasionet edhe te vendosim. Tani , dikush tha qe ja vlen te vuash ,si pasoje e pasionit ... Cdo njeri ka mendimin e tij. Kjo na ben qe te dallohemi nga njeri tjetri .... Po te veprojme te gjithe me pasionin per dicka , atehere, cdo gje do te ishte mish-mash. Dikush ka pasion te vrase njerez, dikush ka pasion te pushtoje boten ,dikush ka pasion femrat, dikush (pedofilat) kane pasion femijet, edhe nga kush rregullohen keto mardhenie,? nga llogjika e ftohte, sepse pasioni eshte frulli qe mund te marre perpara, cfaredolloj edhe kedo , qofte i mire , edhe larg o zot, i keq.
    Askush nuk mund te thote qe sjam i apasionuar( dhene) pas dickaje , por ama kur mundesite jane te vogla per te kryer dicka te tille, atehere vuan. ...vazhdon ..pas orarit te punes..
    ju faleminderit
    MOS DEGJONI KISHA E XHAMIJA FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pasioni pėr artin i biznesmenit Eduard Mezuraj
    Nga no name nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 07:28
  2. Procesi i dėmshėm i decentralizimit dhe negociatave pėr Kosovėn
    Nga Hylli nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 03:44
  3. Sa i dobishem eshte interneti per shqiptaret
    Nga mitjuk nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 18-06-2006, 05:42
  4. Sa kohe zgjat Pasioni?
    Nga Dito nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 22:15
  5. Ē'ėshtė pasioni?
    Nga Davius nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 23-06-2005, 09:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •