Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Per mendimin tim te gjitha vendet jane njesoj karshi urrejtjes: nuk ka me shume apo me pak urrejtje, por jane nje sere kushtesh ekonomike, sociale pse jo edhe politike qe e bejne njeriun disi me te eger nder syte e te afermeve e atyre qe na shikojne nga jashte.

Mendoj se shumica e atdhetareve qe jetojne jashte shtetit sidomos ne veprat e tyre nuk mundohen te gjejne pikat e bukurise se shqiperise apo te vendit qe mund te kene lene, por gjejne gjithmone negativitetin e te keqen! Keshtu nuk ngrihet nje vend duke qene ne shqipetaret te paret qe e shajme e duke qene ne te paret qe veme ne dukje agresivitetin e urrejtjen per njeri-tjetrin qe per mendimin tim s'eshte e vertete...

Personalisht me behet shume qejfi kur shikoj njerez nga vendi im! Nuk di nese kam mundesi t'i ndihmoj, por e dua shume vendin tim, e i dua shume njerezit e mi.

Duhet ndryshuar vezhgimi, kot s'e thote edhe kenga e Elsa Liles: "Larg urrejtjes"!

P. S Ciao Di_Ana, mire je?
    La vita è bella...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2007
    Postime
    119
    Mendoj se libri do botohet vetem ne Shqip edhe pse eshte nje teme e goditur qe su perket vetem Shqiptareve por edhe shteteve qe jane ne zhvillim sbesoj se dot gjej lexues jashte vendit.Edhe pse do te botohet ne shqip prap sdo te lexohet apo ti kushtohet rendesi nga ai 70% qe e gezon kete (semundje )n.q.se do lihet vetem ne liber.
    « filozofi ka vetëm një detyrim profesional, të gjejë të vërtetën e fshehur, atë që njerëzit e fshehin, të nxjerrë në dritë atë gënjeshtrën e madhe » vertet eshte keshtu po tek ne njerezit nuk eshte se e fshehin ,ato thjesht nuk e din se e kan , pse e kane, nga i vjen dhe si mund ta heqin kete (semundje)po e quaj,dhe dot mbeten po te till n.q.se ky liber nuk do te zeje nje pasqyrim me te gjere ne media,shtyp, tv edhe ne tekstet shkollore (edhe pse se kam lexuar librin vetem nga ato qe po shkruani ju me lart,eshte nje teme e goditur per mentalitetin e kombit tone) ne menyre qe te preke sa me shum veshin e ketyre 70% ndeshit.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga shiu2008 Lexo Postimin
    Mendoj se libri do botohet vetem ne Shqip edhe pse eshte nje teme e goditur qe su perket vetem Shqiptareve por edhe shteteve qe jane ne zhvillim sbesoj se dot gjej lexues jashte vendit.Edhe pse do te botohet ne shqip prap sdo te lexohet apo ti kushtohet rendesi nga ai 70% qe e gezon kete (semundje )n.q.se do lihet vetem ne liber.
    Une e mendoj ndryshe nga ti e pikerisht sepse flitet per urrejtje apo per hidherim ndaj vendit, kjo ben qe te huajt e sidomos studiuesit ta lexojne akoma me teper per te share me shume vendet e ballkanit, kot nuk i eshte vene cdo gjeje te keqe emri "ballkanizim", qe dmth pergjakje sepse jemi te paret qe shajme veten tone e pastaj na vjen keq kur na shajn te tjeret... Eh te gjoret ne! Na duhet akoma kohe qe te futemi ne Boten e optimizmit per veten tone pa u ankuar per cdo gje.
    La vita è bella...

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •