Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6

AJAX - Teknologji nė rritje

Pershendetje per gjithe ato qe merren me programim . Kerkova neper forum te shohe mos ka ndonje teme te ngjajshme me kete, por nuk pashe dhe per kete qellim hapa temen qe te shprehin mendimet ata qe perdorin kete teknollgji dha ata qe mendojne te fillojne me kete lloj teknologjie qe eshte ne ritje e siper.
    AJAX qendron per : Asynchronous JavaScript and XML
    Ashtu si edhe si eshte emri i teknollogjithe shohim qarte se nuk eshte teknologji e re por nje kombinim i disa teknologjive qe deri tash vec kane egzistuar.
    AJAX mundeson krijim e web faqeve te pasura "Rich Internet Application". Shume komani boterore tash kalojne ne kete lloj te teknologjise, per shfrytezuesit e internetit kjo teknologj afron me teper shfrytezuesit me stilin e Desktop kompjutereve.
    Komentoni per kete teme dhe ndani njohurite e juaja per kete teme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Me pelqen ideja e AJAX, madje programuesit ne pergjithesi, perfshire dhe une ne rast nevoje, e kane perdorur nje lloj AJAX, ose SJAX , per faqet web.
    Eshte nje teknologji mjaft e mire, qe perdor ne menyre shume me efikase rrjetin, duke qene qe nga serveri, perveē heres se pare qe ngarkohet faqja, kerkohen vetem nje pjese e vogel e te dhenave, dhe qe vendosen ne vendet e duhura per vizualizim me anen e DOM+Javascript.
    Ekzistojne dhe librari per te qe lehetesojne mjaft punen.

Personalisht i trembem botes web, nuk gjen dy shfeltues interneti qe ta interpretojne nje faqe ne te njejten menyre, e te shkruash kod javascript cross-browser .... lere fare.
    Me AJAX natyrisht kjo eshte e zgjidhur sepse kod i tille cross-browser ekziston ne librarite javascript.

xfiles Me vine mire qe shkrove ne kete teme, kam literature te mjaftueshme ne gjuhen angleze per kete lloj teknollogji, por nuk kam hasur dikund ndonje literature shqip per kete lloj programimi do te isha mirenjohes nese dikush din ndonje literature shqip per AJAX

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Literature shqip, as une nuk di te kete per AJAX,
    po libra elektronik ne anglisht kam plot.
    problemi cili eshte, nuk ndihesh ne rehatine tende me gjuhen angelze?

Jo se nuk ndihem rehat me gjuhen angleze, por thjeshte me intereson nese egziston dicka e tille.
    Trgeo ndonje titull libre qe ke qe eshte me e mire ne lidhje AJAX- PHP
    ndoshta do te me ndihmonte meqe jam ende duke mesuar AJAX, por preferoj PHP mbasi jam me familjar me PHP.

Analog Brain Maska e josif
    Anėtarėsuar
    26-02-2004
    Vendndodhja
    madagaskar
    Postime
    245
    Edhe mua me pelqen shume si ide.

Me sa mbaj mend update-ohen vetem ato komponente te faqes qe jane aktive, pra qe kane kapur fokus eventesh. Ne kudershtim me HTML e cila ben refresh gjithe faqen per cdo update-im. Si rrjedhoje AJAX ofron shpejtesi dhe kualitet.

Eshte e vertete qe shume site serioze jane shkruar me teknologjine AJAX dhe pritet qe kjo teknologji te zgjerohet ne web.

.
    He walks among us, but He is not one of us ...

Tema tė Ngjashme

1. Rritja ekonomike nė Shqipėri mė e larta nė Evropė
    Nga ClaY_MorE nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 27-05-2009, 21:14
  2. Central berthamor ne Shkoder, nga Kroatet?
    Nga DOR nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 04-05-2009, 12:47
  3. Atropina
    Nga Vinjol nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  4. Projektbuxheti 2004, rritje pagash 5 per qind
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2003, 11:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •