Close

Rezultati i Sondazhit: Si e kuptoni thelbin e lëvizjes 'Vetëvendosja' së Albin Kurtit?

Votues
68. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Referendum për pavarësi të Kosovës

10 14.71%
  • Referendum për bashkim me Shqipërinë

9 13.24%
  • Referendum për bashkim të të gjitha trojeve shqiptare

33 48.53%
  • Nuk më intereson

16 23.53%
Faqja 4 prej 40 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 400
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Beni, edhe une te pershendes shume,

Une te kuptoj ty qe je brengose rrethe enklavav serbe, dhe decentralizimit, ne kosove, por edhe rrethe vizitave te shpeshta te kryjeqetnikut serb samarxhiq, por banu i bindur qe as Albin Kurti e as "Vetvendosja" nuk kishin me punue ma mire se qe eshte duke punuar Thaqi dhe sejdiu.
    Kaqe e kemi kapacitetin e forces per ta mbajtur ksoven nene kontroll, por kemi fatin qe Amerikanet po na perkrahuen,se sa per Thaqin e Albin Kurtin kosova ishte nen Rusi-Serbi!

Tregom ti mue sa qka po thue ti me ba? Qka mundet me ba ma shume Albin Kurti se Fatmir Sejdiu!
    Nese filljm te ngatrrohemi me serb dhe me bashksin nderkombetare[siq po thot Beni] ateher ne do te psojm shume keq, ne kete faze te pavarsis qe ende nuk na kane ngjoftur as 50 shtete!
    Trego ndonje zgjedhje te menqur per kete problem me serbet!

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Dardani

Citim Postuar më parë nga dardaniAU Lexo Postimin
    Beni, edhe une te pershendes shume,

Une te kuptoj ty qe je brengose rrethe enklavav serbe, dhe decentralizimit, ne kosove, por edhe rrethe vizitave te shpeshta te kryjeqetnikut serb samarxhiq, por banu i bindur qe as Albin Kurti e as "Vetvendosja" nuk kishin me punue ma mire se qe eshte duke punuar Thaqi dhe sejdiu.
    Kaqe e kemi kapacitetin e forces per ta mbajtur ksoven nene kontroll, por kemi fatin qe Amerikanet po na perkrahuen,se sa per Thaqin e Albin Kurtin kosova ishte nen Rusi-Serbi!

Tregom ti mue sa qka po thue ti me ba? Qka mundet me ba ma shume Albin Kurti se Fatmir Sejdiu!
    Nese filljm te ngatrrohemi me serb dhe me bashksin nderkombetare[siq po thot Beni] ateher ne do te psojm shume keq, ne kete faze te pavarsis qe ende nuk na kane ngjoftur as 50 shtete!
    Trego ndonje zgjedhje te menqur per kete problem me serbet!
    un te
    z.dardan un te pershendes shumm
    vlla dardan un them qe memir te behemi nje grusht dhe te kundershtojme enklavezimin e kosoves nga ana e serbis me nje protest gjith popullore se pse koha po punon per serbin dhe rusin ne jemi ne agoni te thell duhet te tregojm se nuk lejojme qe pjes averiore te ndahet edhe ne fund vlla dardan memir nje dit protest sesa nje dit luft sepse lufta vjen ne mnyra te llojllojshme serbi ben provokime qe esht shum veshtir te rrish gjak ftoht ajo perdor mjete mete flliquara ajo provokon dhe vjen momenti qe ti si shqiptar me nuk ke ku te shkosh per ket po them vlla i dashur dardan
    daredan ju ishit shum i sinqert dhe kam nje rreswpekt te veqnt ndaj jush
    por ne kmei drejt ti shprehim mendimet tona se tek e fundit ne jemi vllezer
    me rrespekt nga beni

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    o keto protesta albinUNMIK-u i ban per te testue edhe njiher masen se a po i mbushet nji autobus
    sepse deri tani at ka deshtue ne qdo demostrat
    e tani pasiqe e kemi edhe shtetin ai do te deshtoi edhe me keq
    nuk eshte qellimi as i zgjedhjeve serbe as i enklavizimit te kosoves se as qe ja nien per kosoven albin-UNMIKU-t
    po po mendon te kyqet i shkreti ne politik e ne politik me nji furgon hajna e rrugaqa nuk ka qka lyp e din ket ai mire.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Perhsendetje "beni33"

Une plotsishte te perkrahu ne mesazhine tuaj, ku thue se te qohemi ne demostrat, masovike, si ne Prishtin, Mitrovic e gjitha qytetet e kosoves, por une kisha me apelue se qe demostratat te jen shume te qeta, shum shume te qeta dhe ne menyre civilizuese,Por i dashuri "Beni" kushe garanton qe me mija njerz te kete nje kontrolle, nuk besoj se kete munde ta ben Albin Kurti, e nese vije deri te ndonje trazir, trazira si te marsit vitit 2004, ateher vaje halli per ne, e gjith bota do te na kthej shqelmat, dhe Rusi e serbia e sapanja e greqia mezi presin qe te ndodhe diqka! Per kete duhet te kemi shume kujdes!
    Per ndryshe Pajtoj me dia mendime tujat.
    [Beni]Pershendetje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-04-2008
    Postime
    58
    Nje diskutues i mesiper thote se Albin kurti nuk lufton per pushtet, por per qka k.... po luftojka pra!

O"Beni" mose balit se nuk paske lidhje ne politik, ndoshta ke luftue, qka te prshendes, por ne politik lejav politikanave,
    Ne kosove nuk eshte pritue/as nuk pritet, ndreshime te shumta dhe te shpejta edhe pas pavarsis, rrethanat ne kosove dhe ne bote jane qe kosova nuk munde meniher qe te perparoj si ne lemin e ekonomis ashtu edhe ne ate te politikes, kryesorja eshte qe u shkeputem nga okupatori shekullor serb, kemi pasur zgjedhje te lira dhe shume demokratike, qe i ka pranuar e gjithe bota bashkohare, kemi nje kryeminister qe udhehoqi luften clirimtare, qe shkau ka menduar dhe gjithmon endrron qe do ta burgoste, e jo te udheheqe kosoven, bota demokratike e pranon Thaqin si kryeministr i matur dhe i pjekur per politik shtetrore, e pse nje Albin Kurt nuk ja pranon nuk qone shume pluhur!
    kemi edhe kryetarin Fatmir Sejdiun, qe eshte shume i matur dhe i pjekur politikisht, ka mesimet e I Rugoves te ndjerit qe i nguli themelet e pavarsis, ku kthej gjithe boten perparimtare nga Kosova.
    Keshtu qe mbetet vetem qe sa me shume vende ta pranojn kosoven si shtet me te ri ne bote, nuk e di se qka k...jane kahe bejn shtetet mislimane te pista, qe nuk po na pranojn me!
    Dhe kosova te antarsohet ne gjitha instucionet botrore, ekonomia te zhvillohet pake a shume, investime te huja dhe vendore te fillojn lirishem te zhvillohen ne kosove, dhe jeta do te hece perpara me gjitha te mirat, kur mbahen zgjedhjet e reja, si deri me tani duhet qe populli te jete i matur i urte i kujdeseshem, i qetetruar dhe te civilizuar, te votojn per ka deshiroj, dhe po qe Albin kurti fiton ateher edhe une do te bej perhajre.
    Me terme te padiferencuara, te cilat mund te interpretohen sipas deshires, si p.sh. "shumta", "shpejt", "rrethanat", "gjithe bota bashkekohore", " i matur", "i pjekur" e keshtu me radhe... nuk mund te analizohen, paraqiten drejte dhe shpjegohen problemet dhe konfliktet shoqereore, politike, ekonomike, kulturore etj.

Ne si qytetare te Kosoves dhe vecanarisht si diskutues dhe vezhgues te pavarur, nuk kemi as nevoje, dhe nuk jemi as te detyruar te perseritim fraza boshe te politikes dhe diplomacise, asaj shqiptare apo nderkombetar. Sepse keshtu ne faktikisht do te hiqnim dore ndaj rolit te rendesishem kontrollues te kritikes dhe opozites ne demokraci.
    Ne duhet te diskutojme fakte dhe argumente, te bazuara ne probleme konkrete dhe reale, jo pershpertije frazash boshe dhe termesh te padiferencuara, qe jane mjete dhe metoda te propagandes dhe diplomacise se perditshme politike.

Nese p.sh. diskutojme per mosfunksionimin absolut te pushtetit ne veri te Kosoves, ne nuk guxojme vetem te perserisim ato qe pohojne politikanet dhe diplomatet e ndryshem, qe ne shumicen e rasteve nuk permbajne asgje konkrete. Ne duhet ti analizojme dhe diskutojme veprimet/mosveprimet konkrete te secilit faktor politik etj. te involvuar ne kete ceshtje. Nese kemi arritur deri ketu, atehere ne mund ti shkembejme argumentet dhe kunderargumentet tona qe mbrojne apo kundeshtojne veprime dhe vendime konkrete te akterve kompetent, relevant
    dhe te involvuar ne ceshtjen konkrete per te cilen diskutojme. Ne kete kontekst nuk mund te pranohen si argumente terme apo formulime te padiferencuara sa duhet, si p.sh.:
    "Ne kosove nuk eshte pritue/as nuk pritet, ndreshime te shumta dhe te shpejta edhe pas pavarsis, rrethanat ne kosove dhe ne bote jane qe kosova nuk munde meniher qe te perparoj si ne lemin e ekonomis ashtu edhe ne ate te politikes..."

Formulimi ne vete nuk eshte aq problematik apo i jashtezakonshem. Problemi qendron ne faktin se ky formulim, keshtu si eshte, nuk permban asgje, asnje fakt apo argument konkret, qe mund te diskutohet apo kundershtohet.
    Ne fakt njeriu mund te kudershtoje edhe ketu, por vetem sa per te kundershtuar, pa kurrfar domethenje.
    P.sh. "...jo rethanat ne kosove dhe ne bote jane qe kosova mund te perparoj si ne lemin e ekonomis ashtu edhe ne ate politik"

Cka kemi arritur apo thene? Asgje!

Nese kemi fat, atehere autori i cituar do te kundershtonte dhe te numronte fakte dhe argumente konkrete qe mbeshtesin tezat e tija "neutrale".
    Por ne shumicen e rasteve regimi eshte krejtesisht ndryshe. Ose pason nje "...nuk paske lidhje ne politik" ose ndonje karakterizim tjeter personal. Megjithte me e preferueshme, sesa perseritja e frazave boshe, qe nuk thone asgje. Perpos ndoshta "...hajt ti, prit se ka mu bo mire. mes ta nin, se amerika ka thon. ata e din ma mir se ti. a pi sheh qysh na dhan shtetin. a din se mos me pa kon amerika na kish gri shkau. tash shkau smunet me na bo gjo. na veq perpara kemi me hec, me hashimin, ramushin e krejt herojt tjere, kta sna lojn me hek keq neve...mos u gut se bohet mir, eu, eu!

Madje edhe une e di se dikur cdo gje do te jete ndryshe, me mire ose me keqe.
    Dikur, para kohes se Ali Bungit, iliret e kan pas krejt ballkanin
    Pyetja eshte, se cfare perparesie kemi uni, ti, ne...dhe shume gjenerata para dhe pas nesh ne krahasim me popuj tjere ne ballkan dhe me gjere, nga nje fakt i tille historik.

Tung

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

pdk kuqka

Citim Postuar më parë nga _PDK_ Lexo Postimin
    o keto protesta albinUNMIK-u i ban per te testue edhe njiher masen se a po i mbushet nji autobus
    sepse deri tani at ka deshtue ne qdo demostrat
    e tani pasiqe e kemi edhe shtetin ai do te deshtoi edhe me keq
    nuk eshte qellimi as i zgjedhjeve serbe as i enklavizimit te kosoves se as qe ja nien per kosoven albin-UNMIKU-t
    po po mendon te kyqet i shkreti ne politik e ne politik me nji furgon hajna e rrugaqa nuk ka qka lyp e din ket ai mire.
    o more pdk ti po vujshe per parti
    o imjer a bohen ni autobus a sa kjo ka shum pak rendesi kryesorja kunder shakut po ti ske faj se ju 8 vjet keni qen opozit ahahahha upa sa ishte populli me ju keni korit e dhe deshmoret o pisa ju keni vjedh ne emet twe luftes qlirimtare vdiq rugova ju shfrytzut rastin e fitut kishe po qeverin vet smujt me formu e prap u bot me ldk-n
    e ti pona tregon se kush esht patriot
    edhe nje vet kuvendi i kosoves esht per protesta nese nuk te vjen keq o pdk
    por un jam i bindur qe ti nuk je antar i pdk. se po te ishe nuk dote jesh aq pis si po shprehesh ti je nje vegel e UDB-S ..
    NJERZVE SI JU ju konvenon qe serbia te kontrollon nje pjes te teritorit te kosoves se pse ju beni biznise me serb ket dihet botrisht po ti more trim i pdk-s sa ofendon apo kercnon shqiptar pse nuk del kunder ardhjes se koshtunices apo dadiqit dote ishte shum ma patriotike ejo te etikotejsh njerz veq qe nuk pajtohen me mendimin tuaj o imjr odk
    ti thua se i kemi kap njerz te vetvendosjes me kufera me te holla duke marr nga serbia auuuuuu po pse nuk i publikut apo si ndodhi apo ndoshta ju i morret parat e heshtet apo lej kto rrena o i poshter ju duht te dilni me fakte se koha e genjeshtrave ka kaluar si ti te kishe fakte un dite jam i pari qe publikisht dote jam kunder albinit sikur qe jam distancua kunder thaqit thaqin e kam adhuru aq shum qe jam kan i gatshem te prishem me vlla ..
    por jam pendu se nuk esht aj qe kam mendu ishte mashtrim
    un kam then qe jam kuder gjdo gjeje qe esht serbe ne kosove dhe jam krenar per ket te kshilloj mosu merr me gjera te ndyta dhe me kersnime se nuk kombetare aq makeq nese flet ne emer tge luftes apo te UQK-S
    JU JENI ATA qe keni ber gjera te pista e qlirimtaret po vuajn ne burgjet e kosoves ata qe sot jan ne burgje jan krenariae kombit ata luftuan e njerzit si ju e qe shajn dhe etiketojn shqiptar jan ne liri ty duhet te vjen turp per at qe ben
    po ti mbaje qendrimin tuaj kunder albinit dhe te gjithatyre qe jan kunder serbis dhe kolonizimit te kosoves
    kurese ju qe shtriheni si patriota pse nuk ket ne varrrim te ish ushtarit te liris icili u masacrua nga dora serbofashiste ne vushtrri para disa dite ju as ne varrim sishit kjo trregon se sa te bashkur jeni ku esht thaqi qe as ngushllime nuk tha per ushtarin e uqk-s e lere te shkoj ne varrim ...
    nuk kam besur qe ka njerz te pdk=s qe shajn shqiptar ket kurr se kambesuar
    po u binda edhe vet
    ju z.pdk ne start me keni etiketuar si spihun po kjo esht qmenduri kjo esht nje budallak i juaji

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Dardani

Perhsendetje "beni33"

Une plotsishte te perkrahu ne mesazhine tuaj, ku thue se te qohemi ne demostrat, masovike, si ne Prishtin, Mitrovic e gjitha qytetet e kosoves, por une kisha me apelue se qe demostratat te jen shume te qeta, shum shume te qeta dhe ne menyre civilizuese,Por i dashuri "Beni" kushe garanton qe me mija njerz te kete nje kontrolle, nuk besoj se kete munde ta ben Albin Kurti, e nese vije deri te ndonje trazir, trazira si te marsit vitit 2004, ateher vaje halli per ne, e gjith bota do te na kthej shqelmat, dhe Rusi e serbia e sapanja e greqia mezi presin qe te ndodhe diqka! Per kete duhet te kemi shume kujdes!
    Per ndryshe Pajtoj me dia mendime tujat.
    [Beni]Pershendetje
    te lumt vlla dardan e kuptoj brengen tuaj
    shiqo dardan ti duhesh ta kuptosh se ne si shqiptar kemi dit te organozokm demostrata edhe ne kohen e okupimit serb ket e din edhe ju apo
    nje protest qe ka organizim ajo nuk ka gjas te del jash kontrollit ato te marsit ishin pa orgnizim dhe nuk dua te hy aty .
    por nes e ne ket protest bashkohen edh deputet apo ftyra publike kengetar apo njerz me rreeputacion ato protesta nuk dote dalin jash kontrollit me siguri edhe deri sot nuyk kan dal kurr
    ne jemi eksperta te demostratave kemi provoj ne ket lemi o vlla
    dasha keqet e kosoves mbjellin urrejtje ndaj albinit te lutem mos bir pre e fjalve te kota ata qe thon se albini esht anti shqiptar jan njerzqe me tradit kan mardhenie me srerbin dhe po underpren koto mardhenije ata dote ngordhin si qen
    ata njerz jan per vllaznim bashkim ata shqip flasin e mendojn serbisht ata jan jasht qitja e kombit ton dhe bejne prapagand kunder albinit dhe te gjith atyre qe kundershtojn planin serb mbi kosoven
    ju veq shiqoni si heshtin kta njerz kur vjen ndonje delegacion nga serbia as nje gundershtim vjen tadiqi ata heshtin vjen koshtunica prap heshtin kjo mjafton te kuptosh se kush jan keta edhe nje para ca ditesh nje ish ushtar i UQK-S u masakrua nga nje serbofashist dhe as nje koment nga ana e qeveris se kosoves bile as ne varrim sishin
    kjo mjafton te kuptojme se ku esht qwellimi
    vlla dardan un nuk dua qe te inponoj ty se ate dalesh apo jo ne protest por te pakten te lutem si vlla jo urrejtje skemi nevoj mjaft me urrejtje evropa nuk na don nese ne e urrejm njeri tjetrin por ajo na pranon te bsahkur
    si nje grusht dhe ne duhet ti themi se nuk lejojme te coptohet kosova jon kurrrr vlla dardan te lutem ke mirkuptim se me ju mund te bisedoj pa asnje problem se nuk esht ne trsaditen time ta ofendoj as kend vetrem neraste kur dikush e tepron me ofendime ather edhe un jam i detyruar
    me rrespekt nga ..beni

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    albin berllogu edhe niher e tregoi veten se eshte kunder çdo gjeje qe eshte ne te mire te kosoves dhe shqiptarve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    "Beni33" Ku je tani, a po e shfe se ne nuk jemi njerz, ti thojshe se ka kontrolle ne demostrata, qfare kontrolle kashqiptari, vetem frigen!!!
    A epo e shefe Albin BURLLOGUN, kishe po bejm diqka, vetem deme per popullin e kosoves dhe Kosoven, ky djaloshe eshte e vertet se ka qefe qe kosoven ta shefe te shkatrrume!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dar_di : 19-11-2010 më 15:32

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Po ku mundet njeriu ta perkrah ket te qmendur
    kur koh me par protestoi kunder njohjes se pavarsis
    tani siq e pam te gjith perpos berllogut ai e ngjyrosi ndertesen e Qeveris se Republikes se Kosoves dhe Flamurin e Shtetit te Kosoves me ujra te zeza qe siq po flitet ja kishin sigurue serbet e graqanices po alyhet Flamuri i shtetit me shurr te qenefeve te shkieve te graqanices bre po ket veq albin hora i shqiptaris me pak perkrahes te ti mund ta bejn e askush tjeter
    kesaj radhe ai e ka tregue fytyren e vet te vertet
    ai berllog e meriton me te vertet burgun dhe ate deri sa te mbushet mend e mos te pengoi e te ndyej ma

Faqja 4 prej 40 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Lec Kurti, kompozitori dhe diplomati i shquar shkodran
    Nga Albo në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 16:13
  4. Vlerësimi për Luftën Nacional Çlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •