Close

Rezultati i Sondazhit: Si e kuptoni thelbin e lëvizjes 'Vetëvendosja' së Albin Kurtit?

Votues
68. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Referendum për pavarësi të Kosovës

10 14.71%
  • Referendum për bashkim me Shqipërinë

9 13.24%
  • Referendum për bashkim të të gjitha trojeve shqiptare

33 48.53%
  • Nuk më intereson

16 23.53%
Faqja 9 prej 40 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 400
    i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

daqrdan

Citim Postuar më parë nga DardanG Lexo Postimin
    Albini është si ajo puna e dhënërrit të miqtë!
    " Dhanerr, na fol dicka!"- i tha i zoti shpisë. Shpi e madhe ishin miqtë e oda përplot burra.
    "Jo se manej po ma mshojnë!"- ia ktheu dhanërri.
    I zoti i shpisë uli kryet e po menon e të tjerët po e këqyrin njani tjetrin.
    "Hajt, hajt noj fjalë, dhanërr! Oda asht e jona e mos ki dert, se kush nuk të ngucë këtu! - foli, prapë, sa për të folë, i zoti i shpisë.
    "Jo, jo se ma mëshojnë, e di unë...!"- ia ktheu dhanërri.
    Pas pak, një nuse e re, me tabake përplot filxhan e xhezve, hyni në Odë, dhe nisi t´u ofroj burrave kafe. Së pari, sic asht zakoni, kafja iu ofrua të zotit të shpisë, pastaj, nusja u nis kah dhanërri...!
    "Eu, ndaqi me ditë, nusja e ka atë senin qaty!"- foli dhanrri tuj lujt veni e tuj ba me gisht, drejt nusës...!
    Oda u shtangë niherë, pastaj u pshtjellua e disa të ri iu gjujten dhanrrit i tía ban kryet gunga gunga!
    "U thash bre se sa herë flas ia qelloj, e sa herë ia qelloj, ma mshojnë, ankohej dhanrri...!"

Albini e flet atë që e dinë të gjithë shqipëtarët! Zgjidhja e cështjes së Kosovës ka shkuar shumë ngadalë dhe tani, pas shpalljes së Pavarsisë dhe njohjeve ndërkombëtare, që vijnë, sërish jemi pak të shqetësuar se mos kjo pavarësi e mbikëqyrur do të jetë shumë e mbikëqyrur nga të tjerët dhe sa mund të zgjasë kjo mbikëqyrje ndëkombëtare! Albini dhe "Vetëvendosja" e tij jo vetëm që nuk i beson shpalljes së Pavarsisë dhe njohjeve ndërkombëtare, përkundrazi do dicka tjetër, do "vetëvendosje", do..., kush mund ta dijë se cfarë do ai dhe "Vetëvendosja" e tij?!
    Por, Albini, nuk ka të drejtë të mos besoj në realitetin e ri të Kosovës, shtet i pavarur! Nuk ka të dretë të kërkojë "Vetëvendosje", kur shteti i Kosovës është shpallur i pavarur. A ka të drejtë të shpreh shqetësimet, por jo të vazhdoj edhe më tej ta shprej nihilizmin dhe të mohoj cdo gjë që është arritur, dhe vërtetë është arritur! Ndoshta, Albinit i ka mbetur hatri(si personalitet i rënësishëm politik që është, nëse mendon ai kështu për vetëvetën) se është lënë anash nga klasa politike, pa i dhënë ndonjë post, apo pa i dhënë postin kryesorë, apo luan ndon- jë rol që Kosovën e con drejt pështjellimeve, ose, ruena Zot, sic thonë, bëne Zot llugë!
    Dhe unë do të thoja se Kosova vërtetë ecën ngadalë, shumë ngadalë, me hapa breshke, porse kujdesëshëm dhe sigurt. Hidhni sytë pas, ju admiruesit e Albinit, vetëm tre muaji e ca më pas, kur Kosova nuk ishte shtet dhe të gjithë ëndërronim shtetin e Kosovës! E, sot?! Kosova është shtet dhe atë e kanë njohur 41 shtete, njohje cilësore, nga shtetet kryesore të Botëssa, Angli, Francë, Gjermani, Itali, Japoni, Australi...! Shumë shtete kanë filluar ish zyrat e tyre ndërlidhëse në Prishtinë, t´i kthejnë në ambasada e ambasadat ku hapen tjetër vetëm në shtetet sovrane, e shtet sovran konsiderohet edhe Kosova....! Unë them se kjo që është arritur këtë vit është ëndërruar që moti, shumë moti, që nga koha e Mbretërisë Dardane!
    Cështjen e Kosovës nuk mund ta zgjidhë një Albin Kurt dhe simpatizantët e tij të grumbulluer rreth "Vetëvendosjes" së tyre! Nuk kanë mundur ta zgjidhin as gjithë shqipëtarët, sado luftarak të ishin, sado patriot të ishin, sado të një fjale të ishin, sado sakrifikues të ishin, sado shumë para të kishin, sado ushtri të fortë të kishin, sado..., pa ndihmën dhe ndërhyrjen e NATOS dhe shteteve që na ndihmuan, na njohën dhe na mbrojnë! Nuk ishte lehtë të ndihmohet Kosova as për Amerikikën e EUropën...!Shihni se cbënë Rusia, Kina, India..., që janë proserbe, pro politikës sllave! Cdo të bënte vallë një e Albin Kurt dhe një vetëvendosje e tij kundër rusve, kundër...!
    Kosova ngadalë po i rrëshqet nga dora serbit, njëherë e përgjithmonë! Ka qenë e pabesueshme që përfaqësues të dy shteteve, ata të Kosovës dhe Serbisë, të ndodhen ballëpërballë dhe të barabartë kundrejt njeri tjetrit në një samit ndërkombëtarë, e përfaqësuesit serb t´ua mbathin në shënjë proteste! Nuk është e arritur kjo?! Nuk është fitore kjo?! Nuk është për tu qeshur me mjerimin e armikut tonë të përjetshëm?! Nuk është kjo sënjë se Kosova është, megjithatë një realitet i ri që i shqetëson serbët dhe miqtë e tyre!
    Nuk është e cuditshme se si, këtë e kam thënë edhe herave të tjera, kundër Pavarsisë së Kosovës është një Serbi e Rusi..., por shumë e cuditshme është se si një Albin Kurt dhe "Vetëvendosja" e tij, bëjnë aq zhurmë dhe mohojnë Pavarësin e Kosovës, edhe kur ajo është shpallur, e mohojnë atë edhe kur Pavarësia e Kosovës është në proces të njohjeve ndërkombëtare, edhe kur ambasadat e huaja vendosën në Prishtinë, në kryeqytetin e saj, në shtetin sovran të Kosovës!
    Kosovës dhe gjithë kombit shqipëtarë iu desh një periudhë e gjatë për të arritur deri këtu, deri në dëbimin e sovranitetit serb mbi Kosovën, deri në shpalljen e Kosovës shtet i pavarur, por do t´i duhet edhe një kohë shumë e gjatë derisa ajo të lirohet nga "pseudopatriotët", nga karrieristet, nga nihilistet, nga inatistet, apo edhe më keq, nga njerëz me dy fytyra e që hanë me dy lugë, duke u shërbyer interesave, aq më keq, të armiqve tonë të përjetshëm!
    po dardan mir eki ti shum po aki **** ti me hy ne mitroivic ti ksaj poj thu pavarsi dhe sovranitet ti mendon se albin kurti nuk don qe kosova te jet e pavarur e ke gabim por aj resht kundere nje pavarsije qe nuk ke qasje o zotri i nderuar jo vetem ne mitrovic po jan rrth 50klm qwe ti nuk ke qasje ne teritorin tend e per ty ndoshta kjo nuk qon peesh por per mua po se spe jam shqiptar dhe mendoj shqip e disa flasin shqip po ne shpirt kan vllaznim bashkimin me vjen keq kjo ka mbaruar nje her e pergjithmon
    pra mos harro i ke rreth 50.kilometra treritoir qe ti nuk ke mundesi te kontrollosh dhe nuk ke kuzim te shkosh veq nese jen ndonje biznis men qe ke dallavwere me serb at her po perndryshe jo
    e le ti punen e dhendrrit se ka ka luar koha e fjalve por veperave
    ju sikur nuk po ju len as pak pershtypje kjo ndarje e kosoves apo edhe aneksimi tokes ne kufi me maqedonin por ju me shum jeni te prit ta kritikoni albinin kjo po po behet me qellim te caktuar zaten edhe kjo prapagand ka dal e qellimshme qe kur albini filloj te identifikoj te gjitha pasojat e enklavizimit te kosoves dolen disa njerz te porositur nga disa parti ne kosove qe ta etikoetojn albin kurtin sepse ne momentin qe populli dote bindet qe kta e dnan kosoven shqiptarrt buk dote rrin duar kryq dhe nuk doite degjojne per hshimin as per sejdiun
    por per momentin jan te ndikuar nga nan parti
    dhe kur te ndahen nga nena parti at her dote prnaojne faktin se diq ka ndodh me kosoven
    por un ju kuptoj ju z.dardan se pse urrejtja esht nje smundje shum e rend
    ju keni at urrejtje ndaj .z..albin kurtit por ket ekeni nga ndikimi qe ke
    nga nena parti por esht e drejt e juaja te jeni perkrahes i ndonje partie siq kam drejt edhe un por urrejtja esht shum smundje e keqe
    un te them hapur kam qen nje fanatik i patis demokratike te kosoves deri ne vitet 2007 aty afersisht por nuk me vjen keq pse kam qen as pak sepse ka njerz shum atdhetar dhe kan bindje kombetare por koka esht e kalbur aq shum sa esht para vdekjes
    e sa iperket levizjes vetvendosje at un e mbeshtes sepse ka nje qellim patriotik dhe nuk dyshoj as pak
    dhe nuk kam ndermend te merrem me fjal kafiterish siq esht zakon te ne ne kosove me trillime dhe shpifje
    pra z..dardan te pershendes shummmm

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Beni33 .Me gjithate une se perkrahi Albini , edhe pse disa nga familja ime e perkrahin ashtu si ju, shpresoj te mos bej me trazira ......
    flm ...per komentet

Shendet.

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

flra82

Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Beni33 .Me gjithate une se perkrahi Albini , edhe pse disa nga familja ime e perkrahin ashtu si ju, shpresoj te mos bej me trazira ......
    flm ...per komentet

Shendet.
    nuk te thaSH qe ti duhet ta perkrahesh per kundrazi
    veq mos pengoni ju kshilloj
    se ju nuk e kundershtoni as qkomtarizimin sa po duket kjo ty nuk te len as pak pershtypje apo
    pra mos pengo te lutem

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

drdang

Citim Postuar më parë nga DardanG Lexo Postimin
    Albini është si ajo puna e dhënërrit të miqtë!
    " Dhanerr, na fol dicka!"- i tha i zoti shpisë. Shpi e madhe ishin miqtë e oda përplot burra.
    "Jo se manej po ma mshojnë!"- ia ktheu dhanërri.
    I zoti i shpisë uli kryet e po menon e të tjerët po e këqyrin njani tjetrin.
    "Hajt, hajt noj fjalë, dhanërr! Oda asht e jona e mos ki dert, se kush nuk të ngucë këtu! - foli, prapë, sa për të folë, i zoti i shpisë.
    "Jo, jo se ma mëshojnë, e di unë...!"- ia ktheu dhanërri.
    Pas pak, një nuse e re, me tabake përplot filxhan e xhezve, hyni në Odë, dhe nisi t´u ofroj burrave kafe. Së pari, sic asht zakoni, kafja iu ofrua të zotit të shpisë, pastaj, nusja u nis kah dhanërri...!
    "Eu, ndaqi me ditë, nusja e ka atë senin qaty!"- foli dhanrri tuj lujt veni e tuj ba me gisht, drejt nusës...!
    Oda u shtangë niherë, pastaj u pshtjellua e disa të ri iu gjujten dhanrrit i tía ban kryet gunga gunga!
    "U thash bre se sa herë flas ia qelloj, e sa herë ia qelloj, ma mshojnë, ankohej dhanrri...!"

Albini e flet atë që e dinë të gjithë shqipëtarët! Zgjidhja e cështjes së Kosovës ka shkuar shumë ngadalë dhe tani, pas shpalljes së Pavarsisë dhe njohjeve ndërkombëtare, që vijnë, sërish jemi pak të shqetësuar se mos kjo pavarësi e mbikëqyrur do të jetë shumë e mbikëqyrur nga të tjerët dhe sa mund të zgjasë kjo mbikëqyrje ndëkombëtare! Albini dhe "Vetëvendosja" e tij jo vetëm që nuk i beson shpalljes së Pavarsisë dhe njohjeve ndërkombëtare, përkundrazi do dicka tjetër, do "vetëvendosje", do..., kush mund ta dijë se cfarë do ai dhe "Vetëvendosja" e tij?!
    Por, Albini, nuk ka të drejtë të mos besoj në realitetin e ri të Kosovës, shtet i pavarur! Nuk ka të dretë të kërkojë "Vetëvendosje", kur shteti i Kosovës është shpallur i pavarur. A ka të drejtë të shpreh shqetësimet, por jo të vazhdoj edhe më tej ta shprej nihilizmin dhe të mohoj cdo gjë që është arritur, dhe vërtetë është arritur! Ndoshta, Albinit i ka mbetur hatri(si personalitet i rënësishëm politik që është, nëse mendon ai kështu për vetëvetën) se është lënë anash nga klasa politike, pa i dhënë ndonjë post, apo pa i dhënë postin kryesorë, apo luan ndon- jë rol që Kosovën e con drejt pështjellimeve, ose, ruena Zot, sic thonë, bëne Zot llugë!
    Dhe unë do të thoja se Kosova vërtetë ecën ngadalë, shumë ngadalë, me hapa breshke, porse kujdesëshëm dhe sigurt. Hidhni sytë pas, ju admiruesit e Albinit, vetëm tre muaji e ca më pas, kur Kosova nuk ishte shtet dhe të gjithë ëndërronim shtetin e Kosovës! E, sot?! Kosova është shtet dhe atë e kanë njohur 41 shtete, njohje cilësore, nga shtetet kryesore të Botëssa, Angli, Francë, Gjermani, Itali, Japoni, Australi...! Shumë shtete kanë filluar ish zyrat e tyre ndërlidhëse në Prishtinë, t´i kthejnë në ambasada e ambasadat ku hapen tjetër vetëm në shtetet sovrane, e shtet sovran konsiderohet edhe Kosova....! Unë them se kjo që është arritur këtë vit është ëndërruar që moti, shumë moti, që nga koha e Mbretërisë Dardane!
    Cështjen e Kosovës nuk mund ta zgjidhë një Albin Kurt dhe simpatizantët e tij të grumbulluer rreth "Vetëvendosjes" së tyre! Nuk kanë mundur ta zgjidhin as gjithë shqipëtarët, sado luftarak të ishin, sado patriot të ishin, sado të një fjale të ishin, sado sakrifikues të ishin, sado shumë para të kishin, sado ushtri të fortë të kishin, sado..., pa ndihmën dhe ndërhyrjen e NATOS dhe shteteve që na ndihmuan, na njohën dhe na mbrojnë! Nuk ishte lehtë të ndihmohet Kosova as për Amerikikën e EUropën...!Shihni se cbënë Rusia, Kina, India..., që janë proserbe, pro politikës sllave! Cdo të bënte vallë një e Albin Kurt dhe një vetëvendosje e tij kundër rusve, kundër...!
    Kosova ngadalë po i rrëshqet nga dora serbit, njëherë e përgjithmonë! Ka qenë e pabesueshme që përfaqësues të dy shteteve, ata të Kosovës dhe Serbisë, të ndodhen ballëpërballë dhe të barabartë kundrejt njeri tjetrit në një samit ndërkombëtarë, e përfaqësuesit serb t´ua mbathin në shënjë proteste! Nuk është e arritur kjo?! Nuk është fitore kjo?! Nuk është për tu qeshur me mjerimin e armikut tonë të përjetshëm?! Nuk është kjo sënjë se Kosova është, megjithatë një realitet i ri që i shqetëson serbët dhe miqtë e tyre!
    Nuk është e cuditshme se si, këtë e kam thënë edhe herave të tjera, kundër Pavarsisë së Kosovës është një Serbi e Rusi..., por shumë e cuditshme është se si një Albin Kurt dhe "Vetëvendosja" e tij, bëjnë aq zhurmë dhe mohojnë Pavarësin e Kosovës, edhe kur ajo është shpallur, e mohojnë atë edhe kur Pavarësia e Kosovës është në proces të njohjeve ndërkombëtare, edhe kur ambasadat e huaja vendosën në Prishtinë, në kryeqytetin e saj, në shtetin sovran të Kosovës!
    Kosovës dhe gjithë kombit shqipëtarë iu desh një periudhë e gjatë për të arritur deri këtu, deri në dëbimin e sovranitetit serb mbi Kosovën, deri në shpalljen e Kosovës shtet i pavarur, por do t´i duhet edhe një kohë shumë e gjatë derisa ajo të lirohet nga "pseudopatriotët", nga karrieristet, nga nihilistet, nga inatistet, apo edhe më keq, nga njerëz me dy fytyra e që hanë me dy lugë, duke u shërbyer interesave, aq më keq, të armiqve tonë të përjetshëm!
    e dim se kosova esht nje shtet pa sovranitet o z.dardan.g
    por albini bindu se esht nje idhtar i pavarsis por albini nuk esht njeri qe perkulet kur hapur kosova po shkon drejt ndarjes dhe per ket kta njerzt siq ti poj quan nuk dote pajtohen kurr qe kosova te ndahet
    me thuj ti qka nese kta politikan dhe kjo europ lavire neser merr vendim zyrtar per ndarjen e kosoves
    pastaj qka dote ndodh ta them un luft shum isigurt jam e lufta te jesh i bindur se dote ndodh
    a nuk mjafton per per ju qe mitrovica nuk kontrollohet nga qeveria e kosoves a tuhet te pritet qe zyrtarisht te shpallet ndarja e kosoves e pastaj te reagojme ashtu shuani ju
    un mendoj se at her dote kemi me veshtire
    e albin kurti
    ket po e alarmon qe kosova po enklavizohet hapur e kjo dote thot ndarje
    o vlla
    e leni urrejtjet i deologjike se ato nuk na shpien as kund por veq na bejn dem

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Citim Postuar më parë nga Loriku11 Lexo Postimin
    albin berllogu edhe niher e tregoi veten se eshte kunder çdo gjeje qe eshte ne te mire te kosoves dhe shqiptarve

Po ma berllog se ti ku ka, hajt mos na çaj koken, kur ishte Albini ne burg ti ja mbathje prapanices tende duke ikur nga frika e hijes tende Berllog.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-06-2008
    Postime
    16
    rroft kosova rroft shqipria rroft populli shqiptar rroft ushtria qlirimtare e kosoves rrofte partia demokratike ne kosoves rroft krahu i luftes edhe lirisht munde te me perjashtoni po e verteta eshte keshtu si e tash une e jo albin kurti me protesta me ba diqka
    pse nuk ke i zoti edhe ne kohe te luftes me dal edhe me luftu perkrah shume shokeve te tij tung klm

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-06-2008
    Postime
    16
    po kur u qlirua po rrh gjyks kyshe une jam aydhetar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-06-2008
    Postime
    16
    albin kurti eshte njeri i deshtuar kaq kisha per kete tem klm

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2008
    Postime
    55

Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    HaHaHa
    kush e paska lavdue Albinin
    e more albin po poshte ke ra po me kesi rrugaqa as ne rrug nuk dilet
    se le ma ne politik
    Albin nje here ka ba nana sikurse nje Adem Jashar e mos u mundo me ja hup ate se qka eshte tuj ba dhq ka ka ba Albin Kurti njeri me te menqur vigjilent se sa Albini nuk ka kot e ke ti qe mbron Hashim Thaqin une jam nga Skenderaj pra nga Drenica por nuk i perkas PDK-ucave sepse e kan tradhetuar gjakun e deshmoreve dhe e kan tradhetuar betimin qe kan jepur apo do te jav perkujtoj e ti Llapjan qe po fshihesh nuk ki nevoj em u fshih po dil si burr edhe thuj po ti je filan flani qe ke ba qit veper pra , e mos i mbroj politiken e ketyre matrapazeve qe ne kurriz te popullit jan pasuruar , sa i perket Lëvizjes VETËVENDOSJE! vetem perpara vellezer shqipetar se te gjithe do te jav ken lakmi per ate qe ju jeni duke ber per vendin tuaj pra qe amanetin e deshmoreve ta qoni deri ne funde une do te behem antar i juaji sepse e vetmja jeni ju qe keni mbetur te pa prekshem nga sistemi neokolonjalis i UNMIK-ut e tash EULEXI-it
    pra perpara drejt VETËVENDOSJES dhe deri ne VETËVENDOSJE .. Albin jemi me ty vella qe po i prine popullit duke mos u mashtruar sikurse Bujar Dugollo e disa te tjere sot kryeminister e ministra e deputet qe e shkelen gjakun e "bashk"luftetareve te tyre

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2008
    Postime
    55
    o selo2006 lufta nuk ka perfundu ende , eshte fakt se lirin e gezojne tuxat ,
    __________________________________________________ ______________________
    "Ne vend te nje kolltuku me turpe, preferova kryengritje me nder ne malet e Kosoves" Hasan Prishtina

Faqja 9 prej 40 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Lec Kurti, kompozitori dhe diplomati i shquar shkodran
    Nga Albo në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 16:13
  4. Vlerësimi për Luftën Nacional Çlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •