hahahah e e ashtu. do ta thote mendohesha apo jo. predictable. lol
e, o Lioness, me firmen e bukur, me kaq do shpetoje drity? pas pyetjes qe beri?? kane humbur valle feministet e forumit..lol ika njehere une se kam nje hang over nga dje, te pi ndonje southern te mbledh veten. diskutim te kendshem
![]()
You were meant for me. Perhaps as a punishment.
S'besoj pasi prostitucioni eshte nje fenomen i gjitha koherave dhe jo fenomen i lindur me "femren moderne".
Mgjth, per ato qe thane qe Shqiperia paska probleme te tjera me te cilat te merret: nje nga krimet qe forcat e rendit ndeshen me teper kohet e fundit jane krimet e ngjyrosura seksualisht. Ky eshte dukshem nje indikator i faktit qe dicka s'ecen ne sistemin social dhe legjislativ te vendit. Meqe nje forme per te arritur nje zbritje te nivelit te ketij krimi do ishte legalizimi i prostitucionit, pse jo dhe kanalizimi i tije, atehere eshte nje ceshtje e cila ja vlen te merret ne shqyrtim.
Nese ne njeren ane ke femra qe nuk kane shqetesime morale me seksin me pagese dhe ne anen tjeter ke meshkuj qe poashtu se kane problem te paguajne per dicka te tille, atehere si qofshin vofshin. S'demtojne njeri.
Blackeagle: besoj qe ti para se te shprehesh ne forma te tilla ekstreme si ne ate postimin e pare, duhet te merrje parasysh veten. Ishte forme ofenduese e te folurit. Mos prit mirekuptim nga te tjeret nese i ofendon pa lidhje. Une s'kam asnje shqetesim ndaj speedos qe ti vesh ne foto te tilla(shqetesimin do e kisha sikur te ishe ne nje ader perkrah times) ose me nr. e femrave me te cilat shkon. Une jam PRO lirise individuale derikur nuk cenon lirite e te tjereve. Per ty liri individuale mund te jete te dalesh ne speedos me dy femra perkrah si P.I.M.P, per prostitutat/giggolo-te liri individuale mund te thote te kene maredhenie intime kundrejt pagesave me meshkuj/femra te ndryshem. Kjo bote eshte e nuancuar, ndaj eshte e bukur.
Kalofshi mire![]()
Ndryshuar pr her t fundit nga Blue_sky : 29-12-2007 m 17:47
Kam vetem nje limit: qiellin!
Per ato qe thone? Une e thashe de, lol, mgjth mund te kete pasur ndonje me lart.Mgjth, per ato qe thane qe Shqiperia paska probleme te tjera me te cilat te merret: nje nga krimet qe forcat e rendit ndeshen me teper kohet e fundit jane krimet e ngjyrosura seksualisht. Ky eshte dukshem nje indikator i faktit qe dicka s'ecen ne sistemin social dhe legjislativ te vendit.
Dmth ti mendon se krimet seksuale do zhdukeshin apo do minimizoheshin nqs prostitucioni do qe legal? Nuk mendoj ashtu. Tjeter krimi, tjeter epshi.
E thene shqiptarce, legalizimi i prostitucionit vetem sa do te pershpejtonte "procesin e kurvezimit" te shoqerise e sidomos pjeses femerore te saj. Prostitucioni legal, sikurse ligjerimi i drogerave, s'jane gje tjeter por vetem rruga me e sigurte per ta shkaterruar nje shtet. Pervec Hollandes qe ka kohe qe po i eksperimenton te dyja dhe qe se fundmi po i mbyll gradualisht bizneset e seksit, asnje nga shtetet e tjera perendimore nuk guxon te lejoje nje gje te tille. Aq me pak qe kjo te aplikohet ne realitetin hallexhi shqiptar. Vetem sa do ta shkaterronte edhe me tutje rinine e pashprese te atij vendi, por edhe cdo pjese tjeter te shoqerise shqiptare. Kundra, totalisht kundra legalizimit te bordellove![]()
ABCDDhEFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 grma)
Une jam e bindjes te plote qe do kishte nje renie te krimeve seksuale sikur prostitucioni te legalizohej:
-prostitutat do ushtronin kete profesion ne nje klimat te kontrolluar nga policia. ->siguri me te madhe->vdekje me te pakta.
-qendrat e ndryshme humanitare do dine se ku ti gjejne per te ju ofruar informacione ne lidhje me mbrojtjet nga SST-te, vizita mjekesore etj.
-ulje e prostitucionit ne qendra te banuara.
-njerez qe kane nevoja seksuale dhe s'kane probleme morale me dicka te tille, do dine se ku te drejtohen. Pra do dine se ku te shkojne me epshet e tyre. Eshte mese llogjike qe nje njeri nese ka uri, nese nuk di se ku te nxjerre buken, do marre(beje krime, vjedhe etj)aty ku te gjeje. E njejta gje dhe me seksin.
Sa per brooklyn qe flet per Hollanden pa jetuar ne Hollande: Hollanda eshte nje shtetet me nivel me te ulet krimi. Legalizim drogash te lehta dhe prostitucioni. Hollanda po mbyll ca qendra afer ca zonave te banuara, por s'ka asnje vendim qe do mbylle zonat me te medha te prostitucionit te ligjeruara.
Dhe sa per ju moralistet e shekullit: sa nga ju keni shkuar me prostituta te paguara ne vlefta monetare ose ne vlefta te tjera materiale(por qe ne kete rast nuk i quanit prostituta nese mendoj ne forme induktive)? Ah jo, te na falni, pasi gjera te tilla nuk i tregoni ju. Gurin doni ta hidhni te gjithe te paret...Aman se na e shpifet me kete puritanizem ekstrem, thua se s'ishin shqipetaret te paret qe sa dolen ne Europe, o burra, rane ne femra...plasen duke treguar dashnoret e huaja sa lart-sa poshte, ose duke vajtur me femra qe jane sa mamate e tyre ne moshe. Puritanet e medhenj, te ndershmit e ketij globi!
Ndryshuar pr her t fundit nga Blue_sky : 29-12-2007 m 18:08
Kam vetem nje limit: qiellin!
Dakort me teorine. Praktika? Policia jone, vizitat mjekesore ku femrat akoma nuk shkojne per vizita te rregullta te doktori etj. Po flasim per Shqiperine dhe kushtet e saj.Une jam e bindjes te plote qe do kishte nje renie te krimeve seksuale sikur prostitucioni te legalizohej:
-prostitutat do ushtronin kete profesion ne nje klimat te kontrolluar nga policia. ->siguri me te madhe->vdekje me te pakta.
-qendrat e ndryshme humanitare do dine se ku ti gjejne per te ju ofruar informacione ne lidhje me mbrojtjet nga SST-te, vizita mjekesore etj.
-ulje e prostitucionit ne qendra te banuara.
-njerez qe kane nevoja seksuale dhe s'kane probleme morale me dicka te tille, do dine se ku te drejtohen. Pra do dine se ku te shkojne me epshet e tyre.
Sa me beni per te qeshur o njerez . hahahahahahahaha
Po mire more, po, thjesht, nuk ju shkon pak ne mendje, se njera nga te dyja, ajo ne te majten time eshte e dashura ime dhe ajo ne te djathten time eshte thjesht nje shoqe e saje dhe imja ?????,,,
Po mendoni se shkoj me te dyja ? hahahahahahahahah
Rrofshi se vertete me zgjatet jeten. hidhuni pak nga tema e fotove se po vendos dhe nje tjeter, harruat fotografen, ishte femer dhe ajo.
hahahahahahahah
Sa per breket shqip shqip dhe jo speedo se une ne anglisht s'ja them. Jane per plazh dhe ato jo ! ?
Me falni mua, ca nga ju ndjekin moden. Ne plazh vishen me pantallona te gjata, por diku tjeter heqin dhe ........
Rrofsh dhe nje here tjeter, se me shtove jeten me te qeshura.
Kalofsh mire dhe ti.
Krijoni Kontakt