Xhamia sic e kemi thene edhe me pare , ose me mire me thene sic eshte sqaruar me pare , ditelindja e Jezu Krishtit qe festohet me 25 dhejtor nga kristijanet eshte nje huazim 100% -desh i besimeve pagane.
Pra cdo kallkullim qe kane be kristijanet e kane be duke e buzuar tek data 25 dhjetor kjo vlen edhe per vitin e ri.
Nga shkaku se 25 dhejtori eshte feste pagane, rrjedhimisht del se cdo derivat i dalur nga kjo date eshte pagan poashtu.
Tani une nuk mund te them dicka qe nuk di , por duke pasur parasysh emrin e ketij Kalendari pra "Gregorian" dhe Gregoriani ka qene nese nuk gaboj nje prist katolik del qe te gjitha dalet qe festohen aty ne nje fare menyre lidhen ngushte me jeten e Jezu Krishtit ne te cilen ata e marrin si date per kallkullimet e tyre 25 dhjetorin.
Me pare psh viti i ri tek kristijaneteshte festuar me 15 Mars qe njekohesisht sipas besimeve te tyre ka pas te bej me dy ngjarje. E para me vrasjen e Julius Cesarit dhe e dyte me lajmerimin qe i jepet Merit ( se do te lindi birin e Zotit - sipas besimeve kristijane).
Me vone ne vitin me duket 152 pas krishtit , vendoset qe viti i ri te festohet me 1 Janar dhe perseri ka te bej me ditelindjen e Jezu Krishtit , ku sipas bibles nese jam i sigurte 1 jave pas lindjes , Jezu Krishti eshte be synnet. Pra 1 Janari ka pasur si qellim festimin dites se synetllekut te Jezu Krishtit ( pasi permenda kete Jezu Krishti eshte be synnet e besimtaret e sotem kristijan qe tan kohen flasin per Jezu Krishtin , se sa e duan , se sa shum shkojne ruges se tij etj etj, synnet nuk behet !!!).
Pra Xhamia sic e shikon cdo gje bazohet tek 25 dhjetori, dita pagane qe eshte perdorur per te festuar ditelindjen e Horasit, Dionisit , Mythres etj etj te gjithe keta zotra pagan.
Gostivari_usa
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 31-12-2007 mė 18:14
WE WILL NOT GO DOWN!
Gostivar po na shqiptaret dhe me afer familja ime nuk e feston as lindjen e Jesu Krishtit e keto gjera qe po i thu ti nuk kan te bejne aspak me tradit te krishtere .
Viti i Ri te na festohet si qdo dite tjeter po sonte duke qendruar me shum dhe duke shikuar me shum se tjera her programe ne tv . Askush nuk pine pije alkoolike dhe askush nuk han mish derri . Dhe nuk adhurohet asgje , sipas mendimit tim nese nuk behen keto gjera asgje nuk eshte ne kundershtim me fene tone
Exacly. Nese ti kete dite nuk e trajton me larte se ditet tjera , ma merr mendja nuk ben gjynah. Por ti doje te dish prej nga buron 1 janari dhe te tregova, 1 janari eshte festuar dhe festohet sot e kasaj dite si diter kur Jezu Krishti eshte be synnet.
Nese ti e feston kete dite , me te njejtat qellime sic e festojne kristijanet atehere je duke be mekat.
Por, psh tek familja ime fol personalisht , njerezit mblidhen me 31 dhejetor , por jo per te festuar ditelindjen , por per te pa ato programet muzikore se bashku , per me be pak gallat por jo me festu kete dite nen hijen e traditave pagane te krishtijaneve.
Gostivari_usa
WE WILL NOT GO DOWN!
Gezuar nderrimi i motmoteve. Nje vit te mbare per te gjithe.
Gostivar me ne fund me dikend qe po perthumem me ate qe po du me than sepse deri tani asnjeri sme ka kuptuar .
Po asnje familje me sa e di une nuk e feston ne ate menyre o gostivar sepse edhe pse nuk shkojne ne xhami ata jan ma shum musliman se keta qe po shiten ne forum .
Viti i ri festohet ne menyr te thjeshte duke pare tv dhe duke degjuar muzike , as nuk stolisim bredh e as gjera tjera e nuk japim dhurata edhe pse duhet me dhan pa marr parasysh kohen .
pjerdhni pjerdhni se liroheni me gjith msulimanizem e me gjith krisht
o ba krishti synet thot ky pranej festohet hajde gallat hajde
o dita e pare e vitit o shoku ndrrohet viti pranej e festojm ska te baj hic me bibilushin e krishtit
JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE
Po ec e mushi men keta , me sa di une asnje her nuk eshte thene qe te festohet sunetllaku po vetem ndrrimi i viteve kemi kalu prej vitit 2007 ne 2008 asgje me shum .
Qe edhe kjo kaloj a u be diq su bo sdi pse kaq shum zhurme per asgje ?
O njerez duhet ta kuptoni qe festa e vitit te ri festohet vetem per shkakun e nderrimit te motmoteve dhe nuk eshte krishtlindje. Mos u mundoni tash cdo gje ta lidhni me fene, sepse eshte nje tjeter gje te festosh krishtlindje (pra lindjen e Jesus) dhe krejt nje gje tjeter te festosh perfundimin e nje viti, duke shpresuar per nje vit tjeter me te mire.
Krijoni Kontakt