Dashuria eshte syri qe shikon
Dashuria eshte fjala qe degjon
Era e trupit qe leshon
Eshte e bukura qe dashuron
Jo nuk jam materialist
Por dhe jo virtualist
Dashurine e kane hak
Ata qe e duan me mish e me gjak...............
Mendoj qe po..
Mendoj qe jo..
Dashuria eshte syri qe shikon
Dashuria eshte fjala qe degjon
Era e trupit qe leshon
Eshte e bukura qe dashuron
Jo nuk jam materialist
Por dhe jo virtualist
Dashurine e kane hak
Ata qe e duan me mish e me gjak...............
Dija eshte injorance e mesuar.....
Meqe kam pervoje ne chat dhe ne msn do thoja qe njeriu "dashurohet" me femren ne rastin e meshkujve dhe me mashkullin ne rastin e femrave me ate qe ajo/ai ka ne mendje apo mendon se eshtePrinci i kalter me pak fjale dashurohemi me "imagjinaten" ne nje fare menyre dhe tjeter gje eshte se dashurohen me nje person ideal ose me sakte personi me te cilin flet "hiqet" ose paraqitet ne virtualitet ndersa eshte e kunderta ne realitet
Me respekt AuGuSt
Edhe une jam i mendimit se virtualitetin duhet ta ndajme nga realiteti, pra me nje fjale nuk jane te njejte njeri me tjetrin, po te ishin te njejte ateher per cka do te nevoitej termi "virtualitet" kur eshte i njejt me realitetin, dmth vet fjala sdo te kete kuptim po te ishin te njejte, gjithashtu nje person duhet te njohesh ne realitet qe te besh gjykimet e tua reth tije.
Ne virtualitet secili mund te nxjer nje imazh te rreme nga vetvetja dhe duke u bazuar ne ate imazh ne krijojme nje personalitet te gabuar per nje x person, keshtu qe realiteti mer virtualitetin kane kodra ne mes veti.
Gjithe te mirat!
Sui generis
Po Egziston por rall e mbajn dashurin e internetit deri ne vdekje...
Ndoshta rrall e permall si thojn njerzit, sdi skam koment dikush e preferon e dikush jo eshte e drejte e gjithkujt te bej ne jeten e tij ate qe don vet dhe sduhet ti perzihemi askujt, sepse vjen puna edhe te gjerat me te ndryshme qe njeriu smund te vendos per fatin e tij/saj por ka zgjidhje dhe duhet te veprojme me kujdes sduhet te luajm me zjarr sepse digjemi, une per vete nuk e preferoj dhe sdo ia kisha preferu askujt/.
Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /
Per mendimin tim virtualiteti krijon nje zbrastesi ne personalitetin e njeriut sidomos tek ata te dobte nga natyra emocionale , ata qe perdorin shum internetin per arsye dashurie mendoj se me problem do te ken te thojne ate edhe ne realitet .
Nuk eshte rasti per te kriminalizuar internetin apo chat-in pasi te mirat qe sjellin jane me shume se te keqiat. Mjafton te kuptosh mekanizmat informatike dhe shoqerore dhe pastaj te shikosh pasojat.
Ke hapur nje teme te nxehte Diana!
Ideja eshte e qarte ; nuk ke asnje garanci identifikimi- kushdo mund te hiqet si dikush tjeter ne internet. Per me shume ne nje chat "normal"( pa telekamera) ku nuk duket , seksi, pamja, mosha, modulimi i zerit.
Mund te mendosh se chaton me nje braziliane te Copacabana-s kur nga ana tjeter e rrjetit eshte nje hidraulik me kanatiere , tere djerse dhe me kembe te shtrembera.
Te chatosh me te njohur (miq, shoke) nuk eshte e rrezikshme ( pervecse ndonje "normal" rrezik informatik, si virus, apo bashkangjitje), te vesh ne internet ku chatohet midis te panjohurve ,rreziku eshte real.
Disa "te shkathet" perdorin intimitetin fallso te krijuar nga kjo forme komunikimi per te fituar besimin
e tjetrit dhe ndoshta per kercenuar me pas.Ka njerez qe s kane ca bejne tjeter, dhe inetrneti per ta eshte terreni ideal.
Sidoqofte jemi ne qe e kemi situaten ne dore , jemi te sigurt ne shtepine tone, per te dale nga "muhabeti" mjafton te mbyllesh programin. Bashkebiseduesi anonim, anonim edhe ne.
Apo edhe kur dikush nuk te pelqen , te ben pyetje teper personale ose te ve ne siklet, mjafton ta eleminosh.
Ne fakt jane keshilla per te shmangur takime te pakendeshme ne jeten reale.Duhet te ishte keshtu, por kur jemi on-line tentojme tu besojme me shume bashkebiseduesve qe takojme ne mjegullnajen e bit-eve
La vida es un carnaval
Po egziston.. une pershembull kam nje terheqje te fuqishme ndaj Darius.. s'e di pse.
Darius T'du !![]()
Asiher n'bote.
Virtualiteti eshte shum i shpif.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Krijoni Kontakt