Close
Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 106
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    eshte haram nese i merr ndokujte per krishlindej apo per vit te ri apo per festat jo muslimane edhe me jav festu krishlindjen edhe vitin e ri edhe krejte festar jo muslimane jan haram nese nje musliman del edhe i uron krishlindjet apo vitin e ri apo nje feste tjeter qe nuk ashte emuslimanve aji del nga feja e ALL-LLAHUT XH.SH

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    eshte haram nese i merr ndokujte per krishlindej apo per vit te ri apo per festat jo muslimane edhe me jav festu krishlindjen edhe vitin e ri edhe krejte festar jo muslimane jan haram nese nje musliman del edhe i uron krishlindjet apo vitin e ri apo nje feste tjeter qe nuk ashte emuslimanve aji del nga feja e ALL-LLAHUT XH.SH
    mete vertet per ushqim nuk e kom dit se asht haram memar prej tyre, por me dhan asht e lejume pom doket p.sh mishin e kurbanit etj .qka ta mer mendja , ni hoxh thoje bon meju dhon amelsira e mishin me ju da te kurbanit kojshive pa besimtar. nuk e di sa asht e sigurt.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Po po un per vete jam 100 % i sigurt qe eshte e ndaluar, mirpo per te me besuar te tjeter duhet te sjell fetwa te dijetareve qe jan te argumentuara me Kuran dhe sunnetin e Pejgamberit a.s
    Citim Postuar më parë nga heathcliff Lexo Postimin
    ok po mesa kuptova une te ky postimi i fundit ti the qe eshte e ndaluar te ia urosh festat... excuse me.
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Sinqerisht po bej nje pyetje (pyetje nga nje besimtare e krishtere qe ka uruar para disa ditesh festen e Kurban Bajramit.)

A eshte e vlefshme kjo keshille ne Shqiperi ku nderlidhjet fetare jane realitet shoqeror? Nderlidhje keto ne saje te martesave, krushqive, fisit etj. A mund te behet nje segregim i tille, nje aparteid ne nje fare menyre i shoqerise? Kujt i sherben? Nqs zbatohet ne maksimum, cdo te thote per te ashtequajturen "tolerance fetare" ne Shqiperi, per te cilen merremi si shembull ne shume qarqe?

PS: Mundesisht pergjigjuni sa me shpejt te jete e mundur, sepse tek tema e urimeve per Krishtlindjen, po shkruajne shume anetare myslymane.
    Celyy , jam dakort me ty , kur thua qe per nje musliman eshte e ndaluar te festohen festat e besimtareve te librit sic jane kristijanet dhe cifutet. Nuk ka diskutim ketu, cdo musliman qe feston krishtilindjen , nuk mund te quaj veten musliman.
    Por neve nuk folim ketu per te festuar festat e tyre, neve folim ketu per te treguar respekt ndaj festave te tyre.
    Feja islame eshte fe e paqes dhe tolerances , nqs ti nuk tregohesh tolerant ndaj festave te te tjereve, ku eshte paqja dhe toleranca ne besimin tend ?!!
    Nje fjale e gojes nuk te vret celyy , po i the nje te krishteri "urime Krishtlindjet" nuk te ben dem ty aspak, te pakten arin te krijojsh nje mendim te mire tek pjestaret e besimeve tjera dhe fundja ti e di mire ne zemren tende se nga pikepamja islame kjo feste eshte e gabuar. E gabuar per ty , por jo per 1.5 bilion njerez.
    Andaj lejoj ata te besojne lirshem ne fene e tyre , remember "There is no compulsion in Religion" dhe kjo eshte urdher direkt nga Zoti i yt dhe Zoti im.
    Sa i perket dhuratave, kisha thene se ato duhet te pranohen, fundja pasi i pranon ti mund te bejsh cfar te duash me to, pa prezencen e personit qe ti ka dhene, mund ti hedhish ne kosh , mund tia japish dikujt tjeter, nuk dmth qe pasi e pranove ate dhurate qe ti doemosdo ta hash ate, jo.
    Dhuraten e pranon thjeshte si shenje respekti asgje ma shum.

Heathcliff, per mendimin tim , nuk ben gabim nese i uron festen dikujt qe eshte jo musliman.

Lioness, nuk na duhet percarje te tilla, mendoj qe celyy ka qendrime te gabuara te cilat nuk ndimojne telerancen fetare midis komuniteteve dhe jam i mendimit qe qendrimet e tija nuk kane baze Kuranore.
    Andaj kisha thene se nuk ka nevoje per shqetesime.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Gostivari_usa, nuk e pata nijet me permend pershkak te respektit ndaj te krishtereve, po tani me shtine me permend.

Nuk edi sa je i informuar ti se Krishtlindjet skan te bejn asgje as me vet fen Krishtere, Krishtlindjet jan kryekput fest pagane qe romakeve te vjeter. Ne fakt me 25 dhjetor eshte festuar ditlindja e zotit te diellit, mirpo Konstandini kur bere legalizimin e fes Krishtere dhe per te shpetuar Perandorin, 25 dhjetorin beri si datelindje te krishtit.
    Dhe ti me thua ti uroj un festen e Krishtlindjeve ?.

Edhe nje gje desha te cek ketu, se qellimi im nuk eshte te prish tolerancen, qellimi im ishte ti informoj muslimanet me dispozitat e fes Islame. Nuk eshte e ndaluar te shkosh ta vizitosh komshiun tend krishter, por kete bere ne dit tjera, jo bash ne krishtlindje.
    Te rikujtojm se Muhammedi a.s ka vizituar komshinjt e tij, ai ishte çifut, kur komshiu u semur Muhammedi a.s shkoi per vizit te ai.

Sido qe te jete ai eshte vetem mendimi yt personal

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    argumentet jane te shumta per sa i perket ndalimit te urimit dhe marrjes se ndonje gjeje per ditet e festave te tyre. e theksoj per festat e tyre.
    shpreh keq ardhjen per disaa shkrime te nje llogjike jo te matur. po qe se duhet te perfitohet le te tregohet kujdes ne shkrime, pasi ulim atoritetin si njeri.

faleminderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    me duket se po tejkalohen kufijt e nje llogjike qe pranon debati.
    heshtja ndaj nje ceshtje qe nuk njihet eshte dije dhe njekohsisht shume e vleresuar.ne ne Islam thenien nuk e di per ate qe se dim nuk e kemi poshterim, por vleresim.
    thelbi i kesaj teme me argumenta te plota ka mbaruar.
    ajo qe shikoj une eshte se flasim vetem per kundershim te pa bazuar. duhet dime se feja ka baza dhe ato jane argumentat qe te qartesojne per cdo ceshtje, kur behet fjale per islamin.
    me duket e tepruar dhe jo morale fjalet " percarje, kombi etj. si keto" nuk kane lidhje keto fjale ne nje tem qe kerkone sqarim apo argumentim.

faleminderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    mete vertet per ushqim nuk e kom dit se asht haram memar prej tyre, por me dhan asht e lejume pom doket p.sh mishin e kurbanit etj .qka ta mer mendja , ni hoxh thoje bon meju dhon amelsira e mishin me ju da te kurbanit kojshive pa besimtar. nuk e di sa asht e sigurt.

o haver hogja hogja hogj jam vet edhe sa i perket qe kur ta presim kurbanin nese kojshia i jem ashte afer ose pak ma large te katunit e kam per obligim mi dhan mish se zoti xh.sh naj ka ba obligim dhe aji skuxon me than qe nuk e marr mishin se nuk ka te drejte

ata qka ta jep muslimani qe ashte mishi i kurbanit edhe pse ashte kojshia jot me kriq ashte dhurat e mir mishi i kurbait per bajram qe ipet te varfreve e edhe te tjerve spo i ceki krejte

sa i perket dhurata qe ti japin katolikte per festat e tyre munde te japin mish thivi raki apo naj shihs te rakis munde te japin naj kriq munde te japin naj dhurat tjeter qe ne skuxojna me marr

e perqata nuk ban me marr se sdihet qka te jep katoliki per krishlindje edhe une than qe ashte haram me marr ata qka ta jep se munde te jet sprov nga zoti xh.sh qajo qka ta japin katolikte per festen e tyre munde te japin najsen keq edhe ti e pranon ate dhurat edhe ajo te sjell dam

qushtu haver ashte

katoliki duhet me marr dhuraten mishin e mir edhe te bukur pa kurrfar frike se mishi i kurbanit ashte perplot shendet perplot knaqesi kshtu qe ska nevoj mu tute qe po i ban najsen

e katoliki per krishlindje apo per vit te ri mundet te bjen diqka qe ajo ashte e ndalushme per muslimanet

besoje qe ashte sqarim i mir nga hogja i nderuar bekim prushi

Perjashtuar Maska e Arsyetimi
    Anëtarësuar
    09-10-2006
    Vendndodhja
    i zbuluar , tek dy maloret :p INTERIST per jete jam,se per vdekje jan kto milanistat :D
    Postime
    119
    sot me mori nje mik ne tel, ajd tha se te kam ftuar per krishlindjet, vajta ai me familjen e tij u gezu jasht mase hengrem drek dhe i festova me ato krishlindjet sado qe un jam mysliman,por zemrat e mira un mendoj qe skan fe por zemer .

Gjith tmirat t-du.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    nuk duhet mi than te padrejtes e drejt je, nuk ban te pranohet ftesa e tyre,

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    UNE MENDOJ SE
    eshte zgjedhja e secilit te besoj ose jo!!
    eshte zgjedhje e secilit se ne cilen fe te besoj!
    eshte zgjedhje e secilit ne se deshiron te uroje apo te vizitoj tek nje i fese tjeter!!
    eshte zgjedhje e secilit nese deshiron te marre apo jo sende dhurata apo ushqime nga nje besimtar i fese tjeter!!

une i perkas besimit mysliman,uroj festat e besimeve te tjera,mbase bej dhe vizita po pata mundesi pamvarsisht se cilit besim i perkasin dhe sa i vertete mund te jete feja apo besimi i tyre!
    asnjeri nuk jemi perfekt per te percaktuar se cili besim eshte me i miri,pamvarsisht se une mendoj qe besimi im islami eshte me i miri,por kjo nuk dote thote qe te mos uroj apo mos te bej vizita tek besimtaret e feve te tjera!!

me duket shume shqetsuese fakti se disa antare qe hiqen si te krishtere qe realisht nuk kan asgje te perbashket me krishterimin,pikerisht naten dhe diten e krishtelindjeve nxjerrin vrere nga goja e tyre duke banalizuar debatin, urimet, dhe bukurine e festes se tyre,njehkosisht njerez te tille te pa moral dhe te pa fe mund te thoja nuk bejne asgje tjeter vetem se flligjin vehten e tyre personalisht dhe zbehin imazhin e fese tyre qe gjoja identifikohen si te krishtere!!

te pakten 24 orshin e festes se krishtelindjeve pastrojeni gojen nga banalitetet ekstreme me qellim qe te respektoni vehten dhe fene tuaj!!

GEZUAR KRISHTELINDJET TE GJITHE TE KRISHTERVE TE MIRFILLTE SHQIPTARE!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BEHARI : 25-12-2007 më 19:19

Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •