Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 106
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Me sa e di un, ai e ka ndaluar sa ishte gjall, por pse e ndaloi kete nuk edi. (Nqs e di ti arsyen pse? ateher me trego)

Po fjalt ne kllapa jan te komentuesit, perkthimet ne gjuh te tjera te Kuranit, me shum konsiderohet si komentim, sepse eshte e pamundur te perkthet original Kurani. Pershembull nje ajet e perkthen ashtu si e kupton perkthyesi, ndersa po ai ajet mund te kete edhe disa kuptime tjera perveq asaj qe e ka perkthyer perkthyesi apo komentuesi.

Kurani origjinal eshte ne arabisht, dhe duhet ditur gjuhen arabe per ta kuptuar drejtperdrejt pa ndihmen e perkthyesit.
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Sic shihet ketu perfundi, -jam shume me mire se ti:

1. Gje e "veshtire" per t'u kuptuar hadithet jane shpikje te njerezve prej me te urtit, e deri te idiotet qe paten autoritet ne popull.
    Prandaj te tregon fare qarte se kjo fe dhe ky profet eshte i derguar i arabeve dhe per arabet enkas, -cdo shqiptar qe perqafon kete fe e cila nuk eshte obligim per te para kesaj duhet te shpall veten arab dhe te flase e te shkruaj arabisht. Deshimi per kete eshte cdo sure e Kur'anit.

2. Vetem i ashtuquajturi Musaf ju drejtohet te gjitheve, por jo ai qe e njohin dijetaret sot, por origjinali i tij. Dhe muslimanizmi me vet Muhamedin ne krye ne fillim ishte Mus'hafiz e Mus-ulema qe luftoi per ta kthyer besimin te burimi i drejte. Por me vone vet u be shirk a skizmat dhe shkroi kur'anin per popullin e vet e jo per gjithe popujt e botes. Se s'ka si spjegohen ndryshe traktatet ushtarale te luftes me javrejte. Ne nuk kemi kurrfare armiqsije me jevrejte as nuk i kemi ne udhe, -pse atehere allahu t'i drejtohet me qindra here besimtarit, ne evrope, ne amerike, alaske e australi se duhet ta luftojne jevreun? Sepse eshte shkruar per kombin e tij qe ishte ne lufte me jevrejte dhe ende eshte per hater te ketij libri.
    Celyy nqs profeti e ka ndalur te shkruhen hadithet ( fjalet dhe veprat e tija) kur ka qene gjalle per te cilen jam shum i sigurte qe ka pas ndonje arsye te forte, atehere kush e dha urdherin qe hadithet te shkruhen?!! Profeti osee .... ?!
    Sa i perket Kuranit , edhe vet arabet nuk e kuptojne, sepse eshte i shkruar me nje dialekt qe sot nuk perdoret ne arabi ( ose perdoret shum pak).

Baptist, nuk e ka feja fajin, feja eshte nje vegel qe nese nuk din ta perdorish , edhe lendohesh duke e keq perdorur.
    Paramendo fene si nje sharre per te pre dru, po nuk e perdore si duhet , ne vend qe te presish dru , pret veten tende!!!

Sa i perket pikes se dyte , ceshtja eshte me teper politike se sa fetare. Mos haro se para 1000 viteve muslimanet i kane mbrojtur cifutet, tani i luftojne, jo nga ana fetare por thjeshte per shkak politikes zioniste te Izraelit qe cdo dite ben krime ndaj njerezimit ne Palestine.
    Pra lufta kunder cifuteve nuk ka te bej me fene.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    A është e lejuar të pranojmë ushqime nga të tjerët në rastet e festave joislame?
    Kur'an Surah El-Maideh (5):5

Sot u lejuan për ju ushqimet e mira, edhe ushqimet (të therrurat) e ithtarëve të librit janë të lejuara (hallall) për ju, edhe ushqimet (të therrurat) tuaja janë të lejuara për ta (u janë lejuar). Gratë e ndershme besimtare, dhe (gra) të ndershme nga ata të cilëve u është dhënë libri para jush, kur atyre u jepni pjesën e caktuar të kurorës, por duke pasur për qëllim martesën, jo imoralitetin dhe jo si dashnore ilegale. E kush mohon (tradhton) besimin, ai ka asgjësuar veprën e vet dhe ai në botën tjetër është prej të shkatërruarve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Celyy nqs profeti e ka ndalur te shkruhen hadithet ( fjalet dhe veprat e tija) kur ka qene gjalle per te cilen jam shum i sigurte qe ka pas ndonje arsye te forte, atehere kush e dha urdherin qe hadithet te shkruhen?!! Profeti osee .... ?!
    Sa i perket Kuranit , edhe vet arabet nuk e kuptojne, sepse eshte i shkruar me nje dialekt qe sot nuk perdoret ne arabi ( ose perdoret shum pak).

Baptist, nuk e ka feja fajin, feja eshte nje vegel qe nese nuk din ta perdorish , edhe lendohesh duke e keq perdorur.
    Paramendo fene si nje sharre per te pre dru, po nuk e perdore si duhet , ne vend qe te presish dru , pret veten tende!!!

Sa i perket pikes se dyte , ceshtja eshte me teper politike se sa fetare. Mos haro se para 1000 viteve muslimanet i kane mbrojtur cifutet, tani i luftojne, jo nga ana fetare por thjeshte per shkak politikes zioniste te Izraelit qe cdo dite ben krime ndaj njerezimit ne Palestine.
    Pra lufta kunder cifuteve nuk ka te bej me fene.

Gostivari_usa
    Gostivar, u interesova rreth ksaj qeshtje.
    Muhammedi a.s ne fillim e kishte ndaluar nje gje te till, mirpo me pastaj e ka lejuar (e kam fjalen, sa ishte gjall), mirpo per kete do gjej me shum informacione, se pse ne fillim e ka ndaluar e pastaj e ka lejuar.

Po sa te gjej ndonje artikull nlidhje me kete do e postoj..

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Gostivar, u interesova rreth ksaj qeshtje.
    Muhammedi a.s ne fillim e kishte ndaluar nje gje te till, mirpo me pastaj e ka lejuar (e kam fjalen, sa ishte gjall), mirpo per kete do gjej me shum informacione, se pse ne fillim e ka ndaluar e pastaj e ka lejuar.

Po sa te gjej ndonje artikull nlidhje me kete do e postoj..
    Me trego arsyet pse i ndaloj dhe pastaj mi trego arsyet pse e lejoi ?!!

Dhe me trego nqs i lejoi kur ishte gjalle , pse hadithet nuk u mblodhen ne kohen e sundimit te kater kalifeve te pare , te quajtur te udheqehurit e drejte ?!!

Gostivari
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin

Sot u lejuan për ju ushqimet e mira, edhe ushqimet (të therrurat) e ithtarëve të librit janë të lejuara (hallall) për ju, edhe ushqimet (të therrurat) tuaja janë të lejuara për ta (u janë lejuar). Gratë e ndershme besimtare, dhe (gra) të ndershme nga ata të cilëve u është dhënë libri para jush, kur atyre u jepni pjesën e caktuar të kurorës, por duke pasur për qëllim martesën, jo imoralitetin dhe jo si dashnore ilegale. E kush mohon (tradhton) besimin, ai ka asgjësuar veprën e vet dhe ai në botën tjetër është prej të shkatërruarve.
    Kjo gjithqka ne rregull, kto ne i pranojm, por ajo qe behet fjal ketu eshte , shkembimi i ushqimeve ne rast te festave, si duket as ti se paske lexuar shkrimin

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin

ky ajet ka qellim tjeter dhe jo ate qe kerkone tema.

ky ajet nuk ka lidhje me festat politeiste.

faleminderit

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    A është e lejuar të pranojmë ushqime nga të tjerët në rastet e festave joislame ?
    Citim Postuar më parë nga Zëus

Citim Postuar më parë nga eri3000 Lexo Postimin
    ky ajet ka qellim tjeter dhe jo ate qe kerkone tema.

ky ajet nuk ka lidhje me festat politeiste.

faleminderit
    çfar qellimi ka ky ajet ?

dhe

me çka ka lidhje ky ajet ?

flm

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Kjo gjithqka ne rregull, kto ne i pranojm, por ajo qe behet fjal ketu eshte , shkembimi i ushqimeve ne rast te festave, si duket as ti se paske lexuar shkrimin
    Celyy nuk me tregove , nuk me dhe pergjigje ne pyetjen time.
    Ti the se profeti njehere i kaq ndalur hadithet te shkruhen dhe pastaj kur ka qene gjalle ka urdheruar qe te shkruhen prap.
    Te bena pyetje te sinqerte , pres pergjigje te sinqerte.

Me trego nqs profeti i pati lejuar te shkruhen hadithet , atehere pse hadithet nuk u mblodhen ne kohen e kater kalife te pare ?!!!
    Pse kater kalifet e pare nuk ndjeken urdherin e profetit a.s. Muhamed ?!!!
    Nsq se profeti ka dhene urdher te mblidhen hadithet e tija kur ka qene gjalle , dhe keto kater kalifet e pare nuk e kane be kete pune, a nuk eshte kjo tradheti ndaj profetit e bere prej ketyre kater kalifeve te pare ?!!

Mendo , lexo , pyet dijetaret e tu dhe me sjell pergjigje .

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Ti the se profeti njehere i kaq ndalur hadithet te shkruhen dhe pastaj kur ka qene gjalle ka urdheruar qe te shkruhen prap.

Me trego nqs profeti i pati lejuar te shkruhen hadithet , atehere pse hadithet nuk u mblodhen ne kohen e kater kalife te pare ?!!!
    Nsq se profeti ka dhene urdher te mblidhen hadithet e tija kur ka qene gjalle , dhe keto kater kalifet e pare nuk e kane be kete pune, a nuk eshte kjo tradheti ndaj profetit e bere prej ketyre kater kalifeve te pare ?!!

Gostivari_usa
    Mendoj se u morem vesh me par, prandaj ske nevoj te perserisesh pytjen.
    Kur te gjej pergjigje nlidhje me kete do te tregoj.

Dhe nese ti ke ndonje pergjigje te verzionit tend ateher postoje.

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639

Gostivari_usa
    Mendoj se u morem vesh me par, prandaj ske nevoj te perserisesh pytjen.
    Kur te gjej pergjigje nlidhje me kete do te tregoj.

Dhe nese ti ke ndonje pergjigje te verzionit tend ateher postoje.

Pergjegjeja e versionit tim eshte e thjeshte. Perderisa kater kalifet e pare kane qene kunder mbledhjes se haditheve dhe perderisa keta kater kalif i quajne "te drejte udhezuarit" mendoj qe profeti ka ndaluar mbledhjen e haditheve, dhe njerezit me vone e kane thy kete regull.
    Perndryshe , nuk ke si e sqaron mos mbledhjen e haditheve ne kohen e kater kalifeve te pare.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •