qefi maj madh se stambolli
qefi maj madh se stambolli
Pershendetje Only_Truth,
Edhe une i bashkohem mendimit tend. Pra gjendem ne te njejten pozite, vetem se
nuk kam pase fatin tend te takoje ndonje Sufiste, por kam mesuar vetem nga literatura e tyre qe kan len mbrapa.
Me te thene te drejten eshte Sufizmi (jo ndonje tarikat specifik) qe me ka be ta perqafoje Islamin me zemer e me shpirte, edhe pse farefisi im Suni, nga ata te paktit qe jane te dhene mbas fese, ndoshta mund te me quajne edhe Kafir.
Sa per anetarin "injejti" qe tha per Sufinjte jane hipokrita: I nderuar te lutem studio me shume per kete pune dhe mos u ngut me lshu fjale, sepse je shume shume larg se vertetes. Sufinjte (ashtu siq kam lexuar une) jane nder njerezit me te pastert per nga karakteri dhe morali. Tani mund te kene ndoshta disa qe kan kaluar ne ekstreme, por kjo nuk do te thote se mund ti gjeneralizosh te gjithe Sufinjte ne nje kategori. Ne qofte se ke aspirata te behesh musliman duhet te kesh kujdes dhe frige Allahun xh.sh. para se te akuzosh.sufistat jan bidatgji , per ndryshe munafik (HIPOKRITA),,,,,,,,,, edhe keta jan te ndar ne diasa grupe (katastrofale) hyni ne googel jepjanu ni shiqim video pastaj (sufi) edhe e shihni se kush jan sufitat , era musliman nuk ju vjen, shum larg islamt jan, te ju tregoj ni tregim te ni vllau musliman nga qeqenija me shumic sufiste, ,, bojn gara kush poi then drasat e podit me kom duke kercy ty bertit dhe duke ba dhiker, shum e shum sende tjera te kota dhe pa kurfar deshmije, ALLAH,, runa prej pa besimtarve.
Kalofshi mire
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 20-05-2008 mė 09:19
"Koka duhet pėrkulur zemrės"
Ishte double - Ju lutem moderatoreve ta fshini kete postim. Flm.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 20-05-2008 mė 09:11
"Koka duhet pėrkulur zemrės"
Pershendetje celyy
Dervishet nuk bejn ahu uhu ahu, ne ziqer permendet emri Hu Hu Hu Hu ose Hu Allah Hu Allah nga njeqind here apo mvarret se si e bejn ziqrin.
Emri Hu nuk eshte sikur emrat tjere te Allahut si p.sh Rrahman (Meshirues), Rrahim (Meshirues i Pergjithshem) etj etj , ky eshte peremer vetor i Allahut , ka shume domethenie ky emer disa thojn eshte vetem per me e permend Allahu me TI je Allah ose AI eshte Allahu , kam degjuar se me kete emer kur thuhet meditohet duke menduar ne Esencen e Allahut ;
Emri Hu gjendet edhe ne Kuran edhe ne lutjet tona 5 namazet tona te perditshme eshte ky emer.
Ka shume njerez qe nuk e kuptojn as kete emer as dhikrin e shkojn e tallen
SE KENDUAM "LET IT BE"
Peshendetje ocean dhe faleminderit per postimin tend.
Edhe une njejt jam vij nga nje rreth ku shumica jane te shkolles hanefite (edhepse se dijn) . E kam thene edhe me pare nga ana e Prishtines dhe gati kudo ne Kosove e perdorin njerezit kete shprehje a je me hoxhe a me sheh ,nuk i dijn as dallimet e thjeshta edhepse ne islamin e plote nuk duhet te kete dallime qe na ndajn .
Shpesh here kam degjuar nga dervishet shehleret se nuk ben te fyhemi me hoxhallar dhe duhet ti ikim polemikave palidhje. Edhe kjo me ka pelqyer shume tek sufistat
Une shpesh here po gaboj se nganjeher po polemizoj si shume po me duket.
Ishalla te gjitheve na plotesohen deshirat dhe arrijn diēka ne jeten tone te perditshme dhe ne jeten shpirterore.
SE KENDUAM "LET IT BE"
pershendetje,
A jane dervishet, ata qe po u sillshin si trullana, rrethe e rrethe ne dhoma, duke ba si ,agaret HU HU HU, e pasandej po e shpojshin trupin e vet, gojen hunden fytin e gjitha pjeset e trupit, edhe femit e vegjel po i mesojshin se si te shpohen, bile bile ai shehu i MADHE vete po ja shpojke fetyren me lloj lloj mjete te forta!
Valla budallakij ma e madhe qe kame pa une ishte ajo duke u shpuar veten drevishe, keshtu qe une kam ardhe ne purfundim qe kjo fe[tarik] nuk e meriton rrespekt, ngase nuk e rrespektojn as veten!
Shiko per keta te Kosoves keta haberin s ja kan ata ta them me pergjegjesi te plote shehat nuk e di veq populli sa kam pyetur une as Ku'ranin nuk e pranojn shum nga ta , nuk m eduket qudi kjo me te vertet sepse ka edh enga ne qe nuk epranojn mirepo qudia me e madhe eshte kur deklarohen " ky Ku'rani nuk eshte i verteti ate te vertetin e ka shehi " e kur te i pyesesh ani ajt bjere ata " Jo ata e man veq shehi se na me pas ateher ishim ka kret sheha " . edhe pse une e kuptoj qe hoxh eshte nga turqishtja problemi qendron tek ikja juaj sepse nuk mund te argumentoni kur vje qeshtja tek shirku sepse jane te rrast deri ne fyt per ty nuk them asgje sepse nuke di ene i lutesh varreve mirepo ata qe i luten varreve deri ne fyt jane te mbushun , tjeter po kaloj te sufistat ata thojn qe "Allahu eshte qdo kund" ma shpjego qete pasi po thua sufist .
KOSOVA E MADHE
Me kete postim tendin te fundit nuk e di se ēka ke dasht me thane (shumeēka nuk te kuptova) , a popullin po e kritikon a hoxhallart a shehleret a kon tjeter.
Per ate biseden tende me ate dervishin qe ke bere a mund t'na tregosh ma shume se une hera e pare qe po ndegjoj diēka te tille.
Edhe ma pare e thash asgje nuk ben te merret literarisht tek sufistat Ibni Arabi ka thene per librat e tij se nuk ben te lexohen ne qofte se nuk mundesh me i kuptuar apo nuk ke dikend qe te ndihmon ti kuptojsh.
Duhet te kerkosh ma shume per ti kuptuar disa gjera , ndoshta ai dervishi ka dasht me te treguar se kuptimi i Kuranit gjendet tek Shehu e ai eshte Kurani i vertet. Te gjitha grupet ne islam e kane nje Kuran edhe sunnite,shiat (perveēse nja 5% te tyre) , ahmedit , kadijanit sufite etj ,etj por te gjithe i jepin komentime ndryshe. Ne fillim te fillimit nuk ka qene Kurani i shkruar si e kemi sot . Kuranin dhe interpretimin e tij e kane bere Muhamedi a.s Ehlibejti dhe sahabet e tij dhe ai ka qene Kurani i vertet se eshte shpjeguar drejt . Kurse sot po e shpjegojn ne 100 menyra edhe mbrenda permbrenda grupeve.
Sa per varreza e kam shpjeguar njeqind here se nuk eshte shirk ,nuk jam ketu per ti mbrojt te gjithe se ka edhe asi besimtar qe bejn gabime por shumica e tyre nuk jane duke bere shirk. Eshte fjale e madhe akuze e madhe ēka po beni ju , keni kujdes.
Sa per pyetjen se a eshte Allahu ēdokund ka shume pergjigje por do te mundohen te jap nje pergjigje .
Allahu eshte edhe ēdokund edhe nuk eshte ēdokund kur jane ne pyetje per krijesat , afer krijesave mbi krijesa e gjera te tilla. Nuk mundemi ta imagjinojm Zotin sikur krijesat e tjera. Krijesat jane te kufizuara kurse Krijuesi jo .
Krijesat jane te kufizuara nga krijesat tjera por Krijuesi nuk eshte i kufizuar. Nuk mundet me e kufizuar Allahun asnje planet apo krijese tjeter kur Ai don te jete afer nje krijese tjeter, ēka vlen per krijesat nuk vlen KRIJUESIN mund ti sjell 100 fakte per kete
Ka edhe shume ajete te Kuranit te cilat flasin per kto gjera por disa nuk i permendin hiē.
Surja Hadid ajeti 3 Allahu eshte i dukshmi dhe i padukshmi .
Surja Kaf ajeti 16 Ne jemi me afer njeriut se sa damari i tij qe i rrah ne qafe
Surja Nur ajeti 35 edhe aty gjen diēka ma teper lexo eshte ajet i gjate . Allahu eshte drite i qiejve e i tokes.
Edhe ne disa ajete tjera e permend Zoti shpesh here se gjithēka ka ne qiej e ne toke eshte prone e tij . Edhe une po them se jam prone e pronarit tim . Pronari gjithmone eshte afer prones se tij nuk ka dyshim sidomos per Allahun Fuqiplotin asgje nuk eshte e pamundur.
Nuk mundemi te shpjegojm diēka nga feja islame e diēka te lejm anash
nje gje nuk ju kuptoj pse duhet te shpjegohet tewhidi vetem me disa ajete e tjerat ajete ju po i leni mbas . Pse i merrni gjithmone ajetet e arshit dhe i komentoni ashtu literarisht
SE KENDUAM "LET IT BE"
Eshte fakt qe Allahu eshte me Dijen e Tij me Degjimin , Shikimin mirepo te thuash eshte ketu apo aty kjo nuk shkon .
Per ate se sa kane njohuri populli me te madhe ka xhahila nga dy palet mos u be merak . Qka bre lejm anash ti qe po thua nuk eshte shirk ajt ti ndryshe kallzo qysh bahet shirki spjegoje nese e ki te qart ose postone tewhidin tuaj. Pershendetje.
KOSOVA E MADHE
Krijoni Kontakt