Close
Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 168
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Poligamia në Islam, praktikohet nga shqiptarët myslimanë?

Ne Islam martohet martesa deri ne kater gra (Muhamedi i theu ligjet e Kuranit duke martuar me shume).

I martuar me 4 gra

(nuk mbaj pergjegjesi per mesazhet dhe videot tjera qe mund te jene fyese)

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Mesia4ever,kishte nje teme te qelur kunder teje dhe u mundova te sqarohem te ajo tema,thjesht edhe pse me duket se kemi pasur probleme perseri u mundova te hek urrejtjen e disave qe e kishin kunder teje,po ti me duket se me te vertet mundohesh me xhdo ane te jesh kunder fese Islame pse?cka te shtyn me qen kunder saj?Cfar qellimi ke me keto tema qe i hap?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Kjo kulture eshte problem i madh per integrimin mendor te shqiptareve. Islami promovon nje shoqeri te mbyllur dhe te ndrydhur ne cdo aspekt, por sidomos nga ate social. Shoqerite islame jane shume pak kurioze dhe organizimi i tyre natyral eshte ai fisnor - shikoni Irakun sot.

Me tej femra ne islam trajtohet si kafshe ne kuptimin e plote te fjales. Vete kurani thote se femra eshte nje entitet inferior ndaj mashkullit, dhe mashkulli mund te martoje me shume se nje femer.

Kjo do te thote se islami e konsideron femren si nje objekt te harxhueshem, prej te cilit mund te grumbullosh 4, 5 e deri ne 7 (apo edhe me shume) qe kur harxhon njeren, prape ke tjetren. Pastaj i vret edhe duke i qelluar me gure, se sigurisht femra si qenie inferiore nuk perceptohet si njeri i kompletuar me te drejta te plota, keshtu qe le ti japim nje vdekje te tmerrshme.

Pastaj femren e mbulojne nga koka ne kembe duke e izoluar totalisht prej shoqerise, dhe duke e eleminuar ate si krah pune mjaft produktiv ne shoqeri, dhe pastaj thone pse jemi 1000 vjet mbrapa?

Eshte ky mentalitet ndaj femres sot ne Shqiperi qe fuqishem mbeshteti trafikun e prostitucionit prej shqiptareve. Mendesia islame i ben shqiptaret te mos kene shume konsiderate per femren, dhe oburra e perdorin femren si te duan, edhe si prostitute. Eshte mendesia islame ne fakt qe i ben shqiptaret njerez dembele, njerez te kafeve, duhanit, matrapazllekut, qylit dhe qejfit. Shqiptaret hajdute si ai i Bagdatit, shqiptaret matrapaze si arabet dikur, shqiptaret per kafe e duhan si turqit e qemotit.

Tani shqiptaret duhet te zgjdhin, midis botes se barbareve dhe asaj se civilizuar.

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ne Islam martohet martesa deri ne kater gra (Muhamedi i theu ligjet e Kuranit duke martuar me shume).

I martuar me 4 gra
    http://www.youtube.com/watch?v=2XRMW5j-C_g
    (nuk mbaj pergjegjesi per mesazhet dhe videot tjera qe mund te jene fyese)
    Pershendetje i nderuari dhe i respektuari mesia4ever ,

Kjo teme eshte hapur nga une shume kohe me pare nga une ku i kam cekur te dy fete , sepse kam bindjen qe pervec argumenteve tjera ne Bibel keni filluar te fshihni edhe Çeshtjen e POLIGAMISE :

te lexojme ne vijim ne lidhje me temen :

POLIGAMIA

Do të doja ti qasemi çështjes tejet të rëndësishme të poligamisë.Poligamia është praktikë shumë e vjetër.

Kështu , Dhjata e Vjetër dhe shkrimet e Rabinëve shpesh e argumentojnë legalitetin e poligamisë.

Për mbretin Solomon thuhet se i ka pasur 700 ( shtatëqind ) gra dhe 300 ( treqind ) konkubina ( Libri i Parë i Mbretërve , 11:3 ).

Gjithashtu , mbreti David , thuhet se ka pasur shumë gra dhe konkubina ( Libri i Dytë i Samuidit , 5 : 13 ).

Dhjata e Vjetër i ka disa dispozita në lidhje me atë se si duhet ndarë pronën njeriu i cili ka fëmijë me gra të ndryshme , ( Ligjet e përtëritura , 22:7 ).

Restrikcioni i vetëm te poligamia është ndalimi i martesës me motrën e gruas si rivale të gruas ( Ligji levitian , 18:18 ).

Talmudi preferon më së shumti 4 gra
    .Hebrenjtë evropian kanë vazhduar ta praktikojnë poligaminë madje deri në shek. XVI.

Hebrenjtë oriental rregullisht e kanë praktikuar poligaminë deri sa nuk arritën në Izrael, kur ajo u ndalua sipas Ligjit Civil.Megjithatë, sipas Ligjit Religjioz , i cili në rastet e tilla ka përparësi ndaj Ligjit Civil, poligamia është e lejuar.

Si qëndron puna me Dhjatën e Re?Gjykuar sipas atit Eugen Hillman në librin e tij “ shqyrtimi i sërishëm i poligamisë “ thote :

“ Askund në Dhjatën e Re nuk ekziston ndonjë urdhër eksplicit që martesa të jetë monogame, ose ndonjë urdhër eksplicit i cili e ndalon poligaminë. “

Në anën tjetër , Jezusi nuk është deklaruar kundër poligamisë , ndonëse hebrenjtë e komunitetit të tij e praktikonin.

Ati Hillman ka theksuar faktin se kisha romake e ka ndaluar poligaminë për t’iu përshtatur kulturës Greko-Romake e cila parasheh vetëm një grua legjitime, gjersa i toleronte konkubinat dhe prostitucionin.

Ai citon shën Augustinin :

“ Tani në kohën tonë, me të vërtetë, duke mos u mohuar zakonet romake, nuk është më e lejuar të merret edhe një grua e dytë “ .

Kisha afrikane dhe të krishterët afrikanë shpesh i përkujtojnë vëllezërit e tyre evropian se ndalesa kishtare e poligamisë është traditë kulturore dhe jo mësim autentik i krishterë.
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Me mire keshtu, se sa te mbushen tretoaret e botes me prostituta.
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga Black_Mamba Lexo Postimin
    Mesia4ever,kishte nje teme te qelur kunder teje dhe u mundova te sqarohem te ajo tema,thjesht edhe pse me duket se kemi pasur probleme perseri u mundova te hek urrejtjen e disave qe e kishin kunder teje,po ti me duket se me te vertet mundohesh me xhdo ane te jesh kunder fese Islame pse?cka te shtyn me qen kunder saj?Cfar qellimi ke me keto tema qe i hap?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
    Pershendetje Black_Mamba ,

Pyetje e mire , te presim pergjigjen nga mesia4ever ?!?
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Kjo kulture eshte problem i madh per integrimin mendor te shqiptareve. Islami promovon nje shoqeri te mbyllur dhe te ndrydhur ne cdo aspekt, por sidomos nga ate social. Shoqerite islame jane shume pak kurioze dhe organizimi i tyre natyral eshte ai fisnor - shikoni Irakun sot.

Me tej femra ne islam trajtohet si kafshe ne kuptimin e plote te fjales. Vete kurani thote se femra eshte nje entitet inferior ndaj mashkullit, dhe mashkulli mund te martoje me shume se nje femer.

Kjo do te thote se islami e konsideron femren si nje objekt te harxhueshem, prej te cilit mund te grumbullosh 4, 5 e deri ne 7 (apo edhe me shume) qe kur harxhon njeren, prape ke tjetren. Pastaj i vret edhe duke i qelluar me gure, se sigurisht femra si qenie inferiore nuk perceptohet si njeri i kompletuar me te drejta te plota, keshtu qe le ti japim nje vdekje te tmerrshme.

Pastaj femren e mbulojne nga koka ne kembe duke e izoluar totalisht prej shoqerise, dhe duke e eleminuar ate si krah pune mjaft produktiv ne shoqeri, dhe pastaj thone pse jemi 1000 vjet mbrapa?

Eshte ky mentalitet ndaj femres sot ne Shqiperi qe fuqishem mbeshteti trafikun e prostitucionit prej shqiptareve. Mendesia islame i ben shqiptaret te mos kene shume konsiderate per femren, dhe oburra e perdorin femren si te duan, edhe si prostitute. Eshte mendesia islame ne fakt qe i ben shqiptaret njerez dembele, njerez te kafeve, duhanit, matrapazllekut, qylit dhe qejfit. Shqiptaret hajdute si ai i Bagdatit, shqiptaret matrapaze si arabet dikur, shqiptaret per kafe e duhan si turqit e qemotit.

Tani shqiptaret duhet te zgjdhin, midis botes se barbareve dhe asaj se civilizuar.
    ... ne islam besojne shume shtete dhe jo vetem vendet arabe qe te jane ngulur ne koke... Indonezia edhe Malaizia jane gjithashtu me shumice te besimit islam , qe jane shume larg gjendjes qe i referohesh zotrote. Ke qene ndonjehere ne Dubai , or tunxh?
    Une kam gjetur plot postime qe meritojne perjashtim dhe e kam bere kerkesen te te perjashtojne , por me sa duket moderatoret e ketij nen-forumi kane frike nga dikush...
    Po shiko njehere more ..............Kolumbine qe eshte 95% e krishtere dhe eshte furnitori kryesor i kokaines. Mos me merr mua vetem Irakun dhe Afganistanin edhe ti besh baraz me te gjithe muslimanet e botes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 04-12-2007 më 19:28 Arsyeja: Nqs perdor here tjeter fyerje direkte ndaj anetareve do te fshihet i gjithe postimi
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    Zarathustra: Kjo kulture eshte problem i madh per integrimin mendor te shqiptareve. Islami promovon nje shoqeri te mbyllur dhe te ndrydhur ne cdo aspekt, por sidomos nga ate social. Shoqerite islame jane shume pak kurioze dhe organizimi i tyre natyral eshte ai fisnor - shikoni Irakun sot.
    kam bindjen qe edhe peshe ke humbur nga brenga e tua ne lidhje me kete pune.
    Zarathustra: Me tej femra ne islam trajtohet si kafshe ne kuptimin e plote te fjales. Vete kurani thote se femra eshte nje entitet inferior ndaj mashkullit, dhe mashkulli mund te martoje me shume se nje femer.
    Poligamia ceket edhe ne Bibel ?! Perse nuk e permendi fare ?!

Zarathustra: Kjo do te thote se islami e konsideron femren si nje objekt te harxhueshem, prej te cilit mund te grumbullosh 4, 5 e deri ne 7 (apo edhe me shume) qe kur harxhon njeren, prape ke tjetren. Pastaj i vret edhe duke i qelluar me gure, se sigurisht femra si qenie inferiore nuk perceptohet si njeri i kompletuar me te drejta te plota, keshtu qe le ti japim nje vdekje te tmerrshme.
    Zarathustra nuk e di ky emer a eshte shqiptar apo ndoshta e ke marur nga ndonje film me Dinosauruset sidoqofte , shpifje eshte deri ne 7 e me shume

Zarathustra: Pastaj femren e mbulojne nga koka ne kembe duke e izoluar totalisht prej shoqerise, dhe duke e eleminuar ate si krah pune mjaft produktiv ne shoqeri, dhe pastaj thone pse jemi 1000 vjet mbrapa?
    e njejta gje eshte edhe tek Motrat e Nderit mbulohen nga koka ne kembe.

Zarathustra: Eshte ky mentalitet ndaj femres sot ne Shqiperi qe fuqishem mbeshteti trafikun e prostitucionit prej shqiptareve. Mendesia islame i ben shqiptaret te mos kene shume konsiderate per femren, dhe oburra e perdorin femren si te duan, edhe si prostitute. Eshte mendesia islame ne fakt qe i ben shqiptaret njerez dembele, njerez te kafeve, duhanit, matrapazllekut, qylit dhe qejfit. Shqiptaret hajdute si ai i Bagdatit, shqiptaret matrapaze si arabet dikur, shqiptaret per kafe e duhan si turqit e qemotit.
    Po prifti qe u zbulua se kishte pasur marredhenie me 40 motra nderi e pas kesaj kishte fituar HIV/AIDS-in ne Amerike , keto nuk fjalet e mia por GAZETAT shkruanin , cfare thua ti per kete ?!

A nuk eshte kjo poligami e tera prostitucion ?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 04-12-2007 më 18:35

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    gimi3 ti offendoheshe nga fotot erotike po aman per 3-4 gra sje kondra e?
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga Clauss Lexo Postimin
    gimi3 ti offendoheshe nga fotot erotike po aman per 3-4 gra sje kondra e?
    Pershendetje Clauss ,

Kam fituar bindjen se ti je nga ata qe nuk lexojne asnjehere temen me vemendje , mirepo gjithmone e ke zakon te postosh dicka nga vetja pa marur parasysh a eshte me vend a jo ?!

Tani me lejo te bej disa spjegime ne lidhje me kete , pas kesaj pres pergjigje nga ty ?!

Këtu duhet ta pyesim veten , ç’është më e ndershme???Të jesh gruaja e dytë e respektuar dhe e pranuar në pikëpamjen e indianëve , ose prostitute e njëmendtë në aspektin e aleatëve të “ civilizuar “???

Me fjalë të tjera , çështë më e ndershme për femrën , receta Kur’anore apo teologjia e bazuar në kulturën e Perandorisë romake?

Bota e sotme posedon më shumë armë për shkatërrimin në masë aq shumë sa nuk kishte më pare kështu që kisha evropiane do të jetë e detyruar që herët ose vonë ta pranojë poligaminë si rrugëdalje të vetme.

Ati Hillman këtë fakt e ka përpunuar thelbësisht dhe e ka pranuar me arsyetim . “

Mund të supozojmë se këto teknika nukleare, biologjike dhe kimike do të shkaktojnë një dallim drastik midis gjinive, ashtu që poligamia do të paraqitet si mënyrë e domosdoshme e ekzistencës…Atëherë, në kundërshtim me zakonin dhe ligjin e mëparshëm , do të shtohet nevoja natyrore dhe morale për poligaminë.

Në këtë situate, teologët dhe paria kishtare shpejt do të gjej shkaqe të forta dhe vargjet biblike , të cilat do ta miratonin konceptin e ri të martesës “ .

Duhet theksuar me këtë rast se poligamia në Islam është akt i pranishëm dhe i përbashkët.Asnjëri nuk mund ta detyrojë gruan të lidh kurorë me ndonjë njeri të martuar.

Nga ana tjetër , Bibla nganjëherë i qaset poligamisë së dhunshme:

Vejusha pa fëmijë është e detyruar të martohet me vëllanë e burrit edhe nëse ai tanimë është i martuar , pa marrë parasysh pëlqimin e saj ( Krijimi 38 ).

Clauss ky postim i fundit eshte spjegim per ty ne pyetjen e kerkuar

Duhet thënë se praktikimi i poligamisë në shumë komunitete muslimane , sot paraqet raritet meqë dallimi i numrit midis meshkujve dhe femrave është tejet i parëndësishëm.

Mund të thuhet me siguri se përqindja e martesave poligamike në botën muslimane është shumë me e vogël se përqindja e aferave jashtëmartesore në Perëndim , me fjalë të tjera , meshkujt në botën muslimane janë shumë më strikt në monogami se meshkujt në botën Perëndimore.

Clauss , pres pergjigje nga ty ?!

Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  3. Shqiptaret, sa kokeforte
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-02-2006, 18:55
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •