Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    po t'ia shtojme edhe 2 del me 14 se si ia futa 6+2 une nuk e di, por ti pas ciles teke ia fute 6+4 se?
    mua me dolen 23,7 shkronja,44,8 simbole dhe 79,3 germa...po ti shumezosh me 3 e pjesetosh me 2 ,plus gjysmen e shifres qe del - 1583 del shifra e sakte....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Pyetja eshte e thjeshte. Zgjidhja si vijon :
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Pasioni pėr shkencėn Maska e Qendi
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    2,102
    I Ka 6 Shkronja , Ti numėrojmė :
    1.S
    2.H
    3.A
    4.R
    5.R
    6.A

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    po t'ia shtojme edhe 2 del me 14 se si ia futa 6+2 une nuk e di, por ti pas ciles teke ia fute 6+4 se?
    Jo teket i futa ne rrenje katrore, edhe me doli nje pjestim i motherbordit me windows2003 edhe nxora nje shifer te sakte si Hyj-njeriu poshte teje. Pastaj duke i shumezuar me notepade edhe duke i pjestuar me Word2003 doli 12

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Topi s'e luan apollyon
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    me 4 mer
    ca jane keto tema aman
    JO SEKS PARA MARTESE

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Varet se sa dhėmbe ka sharra .

i/e regjistruar Maska e flag
    Anėtarėsuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    Keni ofruar pergjigje sa interesante po aq diskutabile.

Mbas ketyre pergjigjeve te juaja une desha te ju bėjė edhe nje nėn pyetje mirepo nuk dua te zgjati me shume sepse disa veq u pergjigjen, 4 shkronja e disa me 6.

Kur thuani se sharra i ka 4 shkronja atehere me siguri i numroni sh dhe rr sikur 1 shkronje apo jo?(sh-a-rr-a) Perndryshe, s-h-a-r-r-a-, ka 6 shkronja.

Tani, nen-pyetja qe doja te shtroja eshte, sa shkronja ka emri Shpresa?
    Nese prap e numroni shkronjen Sh si 1 atehere gjithesejt jan 7 shkronja apo jo?

Mirepo nese me te vertet e respektojm rregullen qe e kemi ne alfabet, se shkronja sh eshte 1 shkronjė dhe duhet te lexohet si 1, ateherė nė shkrim ne e injorojm kete, dhe gjithenje, shkronjen Sh e shkruajm si 2 shkronja. Kjo vlen edhe per shkronjat tjera (dh, th, ll, th etj).

E kam fjalen per emrat apo fjalet qe fillojn me shkronje te madhe.

Ne e dijm qe i kemi 36 shkronja ne alfabetin tone dhe nga keto 36, jan edhe Dh,Gj,Nj,Rr,Sh,Th,Xh etj.

Tani nese nė alfabet i numerojm A, B, C, D, DH, SH etj, si nga 1 shkronjė, atehere pse kur shkruajm emrin Shpresa nuk e shkruajm SHpresa?

A nuk thotė regulla qe emri te shkruhet me shkronjė te madhe dhe vetem shkronja e parė, ndersa tjerat me te vogėla? Psh Sali Berisha, Naim Frasheri etj.

Prandaj, nese shkronja e parė eshte sh dhe e numrojm si 1 shkronje te vetem, atehere duhet te shkruhet si SH e jo Sh. Me kete, nese e shkruajm SH atehere edhe numrohet si 1 perndryshe, Sh, si 2 shkronja.

Per mendimin tim, ishte dashur, sipas regullave te numrimit te shkronjave te Alfabetit, ose tė shkruajm si SH dhe te numerojm si 1 ose te shkruajm Sh dhe duhet te numrojm si 2 shkronja. Mos harroni e kam fjalen per shkrim e jo lexim, sepse sikur Sh ashtu edhe SH e lexojm njejtė.

Sidoqofte, per te u pergjigjur ne pyetjen per fjalen sharra, po mendoj se me pergjigjen qe e kam shkruar per shkronjen SH dhe Sh ne emrin Shpresa apo SHpresa atehere besoj se e keni gjetur edhe pergjigjen.
    E perdora emrin (Shpresa) si shembull edhe pse kam mundur te perdori edhe fjalen Shara por fjala shara mund te shkruhet edhe me te gjitha shkronjat e vogėla ndersa Shpresa dhe emrat tjere jo, pamvarsisht a shkruhen ne fillim, mes apo ne fund te fjales.

Nuk e dij sa kam qenė i qart ne kete shkrim timin por, kete pyetje- temė lidhje me SH, TH, DH dhe shkronjat tjera qe i perdorim nė shkrim i kam shtruar edhe disa profesorėve, mirepo, edhe pse me kuptonin ēfarė doja te them, ata nuk kishin pergjigje. Perveq njeres, ajo me eshte pergjigjur se kur shkruajm Sharra, Shpresa, Shumė etj, duket me bukur per syrin se SHarra, SHpresa.

Prandaj, kur e shtrova kete pyetje e quajta diskutabile.

Nese nuk e keni kuptuar ēfarė kam shkruar apo ju tingellon dicka e paqart atehere ju lutem mos hezitoni te me pyetni, para se te me bomardoni me qortime

Me nderime
    Flag

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Smile

Sipas teje...Sharra ne fillim te nje fjalie shkruhet me 5 shkronja S-h-a-rr-a, ndersa ne vende te tjera te fjalise shkruhet me 4 shkronja sh-a-rr-a.

Tani, ose me 5 ose me 4...zgjidh.

PS. Ka nje perjashtim per shkronjat dyshe kur jane emra apo ne fillim te fjalise, vetem shkronja e pare e dyshkronjezave shkruhet me te madhe. Na bere lemsh o njeri!!
    As qe du me dit!

At'qivia Maska e Flori
    Anėtarėsuar
    12-03-2004
    Vendndodhja
    Tiranė, Albania
    Postime
    2,551
    4 Shkronja: Sh - a - rr - a
    dhe
    6 Gėrma: S - h - a - r - r - a

sa lemsh qe beheni
    Femra ne Sex:
    Akmerikanka: o yes o yes
    Gjermanja: ja gut ja gut
    Shqiptarja: "mos i trego kerkujt"

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hysen Sharra, mjeshtėr i dyfishtė
    Nga Brari nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2009, 09:25
  2. Disa te dhena interesante nga Kurani Famelart
    Nga buki19 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 07-05-2007, 12:14
  3. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  4. Kodikėt e Shqipėrisė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 27-12-2005, 15:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •