I Ka 6 Shkronja , Ti numėrojmė :
1.S
2.H
3.A
4.R
5.R
6.A
Topi s'e luan apollyon
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
me 4 mer
ca jane keto tema aman
JO SEKS PARA MARTESE
Varet se sa dhėmbe ka sharra .![]()
Keni ofruar pergjigje sa interesante po aq diskutabile.
Mbas ketyre pergjigjeve te juaja une desha te ju bėjė edhe nje nėn pyetje mirepo nuk dua te zgjati me shume sepse disa veq u pergjigjen, 4 shkronja e disa me 6.
Kur thuani se sharra i ka 4 shkronja atehere me siguri i numroni sh dhe rr sikur 1 shkronje apo jo?(sh-a-rr-a) Perndryshe, s-h-a-r-r-a-, ka 6 shkronja.
Tani, nen-pyetja qe doja te shtroja eshte, sa shkronja ka emri Shpresa?
Nese prap e numroni shkronjen Sh si 1 atehere gjithesejt jan 7 shkronja apo jo?
Mirepo nese me te vertet e respektojm rregullen qe e kemi ne alfabet, se shkronja sh eshte 1 shkronjė dhe duhet te lexohet si 1, ateherė nė shkrim ne e injorojm kete, dhe gjithenje, shkronjen Sh e shkruajm si 2 shkronja. Kjo vlen edhe per shkronjat tjera (dh, th, ll, th etj).
E kam fjalen per emrat apo fjalet qe fillojn me shkronje te madhe.
Ne e dijm qe i kemi 36 shkronja ne alfabetin tone dhe nga keto 36, jan edhe Dh,Gj,Nj,Rr,Sh,Th,Xh etj.
Tani nese nė alfabet i numerojm A, B, C, D, DH, SH etj, si nga 1 shkronjė, atehere pse kur shkruajm emrin Shpresa nuk e shkruajm SHpresa?
A nuk thotė regulla qe emri te shkruhet me shkronjė te madhe dhe vetem shkronja e parė, ndersa tjerat me te vogėla? Psh Sali Berisha, Naim Frasheri etj.
Prandaj, nese shkronja e parė eshte sh dhe e numrojm si 1 shkronje te vetem, atehere duhet te shkruhet si SH e jo Sh. Me kete, nese e shkruajm SH atehere edhe numrohet si 1 perndryshe, Sh, si 2 shkronja.
Per mendimin tim, ishte dashur, sipas regullave te numrimit te shkronjave te Alfabetit, ose tė shkruajm si SH dhe te numerojm si 1 ose te shkruajm Sh dhe duhet te numrojm si 2 shkronja. Mos harroni e kam fjalen per shkrim e jo lexim, sepse sikur Sh ashtu edhe SH e lexojm njejtė.
Sidoqofte, per te u pergjigjur ne pyetjen per fjalen sharra, po mendoj se me pergjigjen qe e kam shkruar per shkronjen SH dhe Sh ne emrin Shpresa apo SHpresa atehere besoj se e keni gjetur edhe pergjigjen.
E perdora emrin (Shpresa) si shembull edhe pse kam mundur te perdori edhe fjalen Shara por fjala shara mund te shkruhet edhe me te gjitha shkronjat e vogėla ndersa Shpresa dhe emrat tjere jo, pamvarsisht a shkruhen ne fillim, mes apo ne fund te fjales.
Nuk e dij sa kam qenė i qart ne kete shkrim timin por, kete pyetje- temė lidhje me SH, TH, DH dhe shkronjat tjera qe i perdorim nė shkrim i kam shtruar edhe disa profesorėve, mirepo, edhe pse me kuptonin ēfarė doja te them, ata nuk kishin pergjigje. Perveq njeres, ajo me eshte pergjigjur se kur shkruajm Sharra, Shpresa, Shumė etj, duket me bukur per syrin se SHarra, SHpresa.
Prandaj, kur e shtrova kete pyetje e quajta diskutabile.
Nese nuk e keni kuptuar ēfarė kam shkruar apo ju tingellon dicka e paqart atehere ju lutem mos hezitoni te me pyetni, para se te me bomardoni me qortime
Me nderime
Flag
Sipas teje...Sharra ne fillim te nje fjalie shkruhet me 5 shkronja S-h-a-rr-a, ndersa ne vende te tjera te fjalise shkruhet me 4 shkronja sh-a-rr-a.
Tani, ose me 5 ose me 4...zgjidh.
PS. Ka nje perjashtim per shkronjat dyshe kur jane emra apo ne fillim te fjalise, vetem shkronja e pare e dyshkronjezave shkruhet me te madhe. Na bere lemsh o njeri!!
As qe du me dit!
4 Shkronja: Sh - a - rr - a
dhe
6 Gėrma: S - h - a - r - r - a
sa lemsh qe beheni![]()
Femra ne Sex:
Akmerikanka: o yes o yes
Gjermanja: ja gut ja gut
Shqiptarja: "mos i trego kerkujt"
Krijoni Kontakt