Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Të flesh me dikë qe gërhet, dëmton shëndetin!!

Lajme të këqija për ata që flenë pranë personave që gërhasin:

Mesa duket zhurma e bezdisshme, jo vetëm dëmton gjumin, por shkakton edhe një ndjeshmëri të lartë të presionit të gjakut duke lehtësuar shfaqjen e sëmundjeve të tilla si: infarkt, bllok renal dhe demence.

Të paktën kështu pretendojnë një grup shkencëtarësh londinezë të “University College” dhe “Imperial College”, studimi i të cilëve është publikuar në numrin e fundit të “European Heart Journal”. Sipas autorëve të studimit, gjatë natës organizmi i njeriut nuk i përballon dot gërhimat, zhurma e të cilës paskan të njëjtin decibel me të një treni që kalon poshtë shtëpisë.

Në studim janë analizuar rastet e 140 kavieve që jetonin në zonën pranë aeroportit londinez të “Heathrow”. Gjatë eksperimenteve u vu re se sa më shumë shtoheshin decibelët, aq më shumë rritej presioni i gjakut.

Burimi: Gazeta Panorama
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e pseudo
    Anëtarësuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    Te flesh me dike qe gerhet eshte njelloj sikur te rrish e te thithesh tymin e dikujt qe pin cigare prane teje, keshtu qe gerhitja eshte e demshme jo vetem per ata qe e degjojne por edhe per ata qe e leshojne, atehere cfare mbetet te behet ?
    Sdo kalosh naten duke i fihskellyer qe te pushoje nga gerhitja ,se do lodhesh kot, keshtu qe mbetet te marresh jastikun dhe te shkosh ne nje vend tjeter te flesh , ndersa personi qe gerhet mire do ishte te dobesoheshe sepse ky fenomen vetem tek obezet vihet re.

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    me thene te drejten i gjithe fisi im gerhet po keq fare dmth dhe une deri para ca kohesh isha mesuar me kete lloj sporti por qe mund te kete pasoja per njerezit edhe mund te kete .
    se si i masin ke ta shencetaret kete gje ata e dine

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    edhe ke mu ka rob qe gerhasin po skam cfar te boj e shtyj me kom apo i flas prap vazhdon avasin e vet e kan ne terezi po ne qe rrim pa gjum si tja bojm ngelem tu shku ne dhom te pritjes po edhe kshtu te shpifet se na prishet ne gjumi

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Bahhh i urrej tipat qe gerhasin, sdo mund te flija 1 minut afer tyre.
    Kur fle dua qetesi, edhe errisire totale, edhe qetesi qe mos te pipetije as miza, ndryshe nuk flej dot.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e pseudo
    Anëtarësuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    njoh dike qe gerhet aq shume sa tremb veten. me vjen keq per te sepse e ben gjumin me doza te vogla. ka fituar edhe nje aftesi te mbaje frymemarrjen per minuta te tera qe te fle sa me gjate... i kam thene te konsideroj profesionin e polombarit sepse ka raste e mban frymen per 10 minuta.
    do beje mire ta keshilloje te shkoje tek doktori se kjo qe thua qe mban frymemarrjen mbi 10 minuta eshte njelloj sikur ti pushoje frymemarrja mbi 10 minuta dhe eshte shenje e nje semundje te rende qe quhet SAS( sindrom d apnee de somaille) sdr i mbajtjes se frymemarrjes dhe ka raste qe bejne stop te parikthyeshem te frymemarrjes dhe te zemres gjate gjumit.
    Suksese dhe shendet

UNTILL WE MEET AGAIN Maska e arjeta3
    Anëtarësuar
    12-11-2007
    Vendndodhja
    shrine
    Postime
    471
    Eh
    Une kam problem te kunderten. Kam flejtur nja 10 vjet me nje njeri qe gerhiste aq shume saqe me dukej si ninulle. Tani qe nuk gerhet me...mezi me ze gjumi.
    Thone qe ''dashuria eshte qorre'', per here te pare sonte e kuptova qe qenka dhe ''shurdhe''

Pershendetje
    Loneliness comes in only one size - Extra Large

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Vertet e gerhitura eshte nje gje shume e demshme per personin qe e ka dhe edhe per ate qe ka fatin e keq te flere afer.
    Personi qe gerhet, ka shume shanse te vuajenga semundje te renda te trurit, qe zakonisht shkaktohen nga mungesa e oksigjenit.
    Personi qe fleme nje gerhites vuan sigurisht nga pagjumesia dhe sado i qete qe te jete do te kete pasojat e nje gjumi te crregullt. Keshilla me e mire eshte qe personi qe gerrhet te flere i vecuar, ose ne pamundesi te perdore protezen e njohur per gerrhitesit.

Une nuk e besoj qe po te flesh prane nje personi qe gerrhet, te bllokohen veshkat.
    sereno

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    ore kush i fshiu ne seconde postin tim ketu ? po ju qenkeni fshesaxhinj rekordmene ? Uaaaaaaaaaa e pabesuashme .

Po qe tju jap kredit vertete dhe medalje ari ne punen qe beni , a e fshini dot kete ne te njetin seconde qe une klikoj sendddddd . jeeeeeez .

hajde make me pround now . Miki ti i fshive kshu ? looool

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    kjo u bo chit chat ne fakt.U kenaqa duke qesh me disa komente ketu.Me mire te transferohet tek humori.
    Ndryshuar për herë të fundit nga miki_al2001 : 13-03-2008 më 20:46
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vehabizmi po e dëmton pavarsinë e Kosovës
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 173
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 08:31
  2. Ndikimi i fesë në shëndetin mendor
    Nga Sefedini_PZ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 09:05
  3. Disa këshilla të shkurtëra mbi shëndetin!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-04-2005, 14:22
  4. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 08:38
  5. Per shendetin e dhembeve!
    Nga ChuChu në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 08-07-2003, 20:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •