Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35

Tema: Nje pyetje

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Ore e verteta duket sheshit.Puna eshte se ti ke mbuluar syte me vellon wahabiste dhe nuk shikon me larg se hunda jote.Sa per ate besimin e shkijeve,po te them se Kosoven Myslimane e ber shtet Evropa e Krishtere ndersa vendet Islamike akoma nuk e kane njohur si shtet.Mosna shit pallavra ketu....
    Une nuk nervozohem shpejt, por ti thjesht i bie fyellit ne nje vrime, pepse gjykimi yt eshte shume i ngushte.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar Maska e Raim
    Anėtarėsuar
    09-11-2007
    Postime
    473
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    Fletore e Bektashinjve
    Bektashinjte besojne Zotin e Madh e te vertete,Muhamed-Aline,Hatixhen,
    Fatimene,Hasanin e Hysejnin.Besojne te dymbedhjete Imamet qe jane:
    IMAM ALIU
    IMAM HASANI
    IMAM HYSEJNI
    IMAM ZEJNEL ABEDINI
    IMAM MUHAMED BAKIRI
    IMAM XHAFER SADIKU
    IMAM MUSA QAZIMI
    IMAM ALI RIZAJ
    IMAM MUHAMED TEKIU
    IMAM ALI NEKIU
    IMAM HASENI ASKERIU
    IMAM MUHAMED MEHDIU
    Te gjithe Bektashinjte kane per At Aline dhe per Nene Fatimene.Besojne te
    gjithe te "Lumturit",te tanishem e te shkuar.Besojne sidomos ne miresine te cilen e adhurojne.Pervec senjtoreve,qe u permenden me siper,te cilet i
    dashurojne me shpirt,Bektashinjte besojne gjithashtu Moisine,Shen-Merine,krishtin dhe sherbestaret e tij.
    I pari i Bektashinjve eshte Imam Xhafer sadiku dhe perkujdestari i tyre eshte Haxhi Bektash Veliu,qe rrjed nga e njejta familje.
    Te siperpermendurit kane thene "bej mire e mos bej te keqen".
    Ne keto fjale permblidhet e gjithe feja e Bektashinjve.Ne kete fe mbreteron e vereteta,drejtesia,urtesia dhe te gjitha vetijat e mira.Feja e
    Bektashinjve eshte nje ruge e gjere,perpara se ciles shtrihen miredashja
    miresia,vellazerimi,miqesia,nderi,sjellja njerezore dhe te gjitha te mirat.Kjo
    rruge,ne njeren ane eshte e mbushur me lule te urtesise dhe ne anen tjeter me lulet e se vertetes.
    Pa vellazerimin,urtesine dhe dashurine ndaj se vertetes nuk mund te jesh nje Bektashi i vertete.
    Per Bektashine,Gjithesia eshte perendija vete dhe njeriu perfytyron Perendine.
    Njeriu,gjersa kryen vepra te mira,permbush deshiren e Perendise dhe te
    Engjujve te vertete.
    Per kete shkak Bektashinjte deshirojne te kryejne te miren e bekuar dhe e urrejne dhe e hedhin poshte te keqen e mallkuar.
    Te njeriu eshte vete Perendia.Kur Perendia desh te vinte ne dukje vehten krijoi Njerine.
    Rruga qe ndjekin Bektashinjte eshte e hapur dhe e drejte: eshte rruga e urtesise dhe e miresise per ata qe jane te zgjuar.
    Per Bektashinjte,cdo gje e keqe eshte e ndaluar,veset,veprimet e pa drejta
    mosbesnikerite,dinakerite jane te mallkuara.
    Bektashizmi eshte zeri i Perendise dhe i te gjithe shenjtoreve.
    Katekizma e Bektashinjve eshte Gjithesia dhe sidomos njeriu sepse i Madhi Ali ka thene:"Njeriu eshte nje liber qe flet,feja eshte nje fjale e vetme.por te paditurit e kane shtuar.Feja qendron ne zemer dhe nuk eshte e shkruar ne karte.".

NAIM FRASHERI
    Lumit ju qe ju mjafton fletorja e Naim Frasherit, sa leht e keni, e mesoni permendesh poezin dhe u kry.

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Fletorja e Bektashinjve e shkruar nga Naimi jane ato cka ka ndjere vete Naimi.Bazat e Bektashizmes jane ne Kuran, tek Hadithet e Profetit,mesimet e Aliut dhe urtesia e Bektash Veliut.Ty po nuk te pelqyen e i lire te mos flasesh fare por te hidhesh andej nga wahabistet.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga Bel ami Lexo Postimin
    Fletorja e Bektashinjve e shkruar nga Naimi jane ato cka ka ndjere vete Naimi.Bazat e Bektashizmes jane ne Kuran, tek Hadithet e Profetit,mesimet e Aliut dhe urtesia e Bektash Veliut.Ty po nuk te pelqyen e i lire te mos flasesh fare por te hidhesh andej nga wahabistet.
    te lutem mos e perziej kuranin me bekteshi, se nuk kan kurgja te perbashket, ti mundesh ta krahasosh me krishter, e jo me musliman, psh. rakin , shirkun , besimin ne varresa ne kukulla figura te njeriut tyrbe hajmalija etj etj, leri hadithet , mois ja futni kot, vetem jepjani ni shiqim forumit shqiptar , separi nuk jeni te komuniteti musliman e duta jeni ne mes krishterve ,kush i ka syt te mbyllura ti a po un.

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anėtarėsuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Unė jam bektashi.Mbase gaboj por kur kam qėnė i vogėl dhe shkonim nė tyrbe,asnjėherė nuk dėgjova tė flitej pėr Jezusin.Them kam qėnė i vogėl dhe mund tė mos jem i saktė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    O Bel ami kta jane ardh me propaganduar vehabizem , ku ja ndien nje saudovehabi per popull Shqiptar apo Naim Frasherin e gjithe ata heroj qe i kemi pasur. Kta e kane gjet nje shkretetire plot me beduina saudovehab dhe askush nuk ju duket i mire tash nga trojet tona

Argumentet e tyre ma te medhaja jane sikur qe thote ky i njejti se ja ku eshte se nenforumi komuniteti bektashian gjendet ndermjet nenforumeve te komunitetev te krishtera . Une do te shtoj se mbas ketyre nenforumeve i kemi afer edhe nenforumet e ateizmit dhe te ufove.

Ja m'ka bind me argumentet e tij dhe menjehre qe sot u bera saudovehab.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga Besoja Lexo Postimin
    Unė jam bektashi.Mbase gaboj por kur kam qėnė i vogėl dhe shkonim nė tyrbe,asnjėherė nuk dėgjova tė flitej pėr Jezusin.Them kam qėnė i vogėl dhe mund tė mos jem i saktė.
    ti mir e ke , por dallimi mes tyrbes dhe jesusit nuk asht kurgja, vetem se aj jezusi (ISA) kaqen pejkamber e aj ne tyrbe i varrosur njeri i thjesht apo evlia si i thoni ju, mos te gaboj , qellimi asht i njejt, vetem e vetem mos ti luten ALLAHUT direrkt, pra kjo asht shirk. e kush bon shirk ska vend ne xhenet.

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Ore i njejti, se cfare do shkruaj une sta mar doren ty.me keshillat e tua une nuk shkoj as deri ne wc.Nese nuk te pelqejne Bektashinjte atehere na u hiq sysh se si shume na ke besdisur.

Beso, per Bektashinjte Jezu Krishti eshte po ai qe eshte vleresuar ne Kuran.Problemi qendron se keta wahabistet qe jane vecse nje turme fanatikesh heretike perpiqent te ndjellin percarje mes Myslimaneve.Keta shpikin gjithfare argumentesh vetem per te percare.Keta marin persiper celsat e ferit apo parajses dhe ndajne vendin e njeresve pas vdekjes.Nga te tille njerez mund te presesh cdo gje,perderisa fanatizmi u ka zene syte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bel ami : 01-03-2009 mė 09:51

i/e regjistruar Maska e Raim
    Anėtarėsuar
    09-11-2007
    Postime
    473
    Ore i njejti, se cfare do shkruaj une sta mar doren ty.me keshillat e tua une nuk shkoj as deri ne wc.Nese nuk te pelqejne Bektashinjte atehere na u hiq sysh se si shume na ke besdisur.

Beso, per Bektashinjte Jezu Krishti eshte po ai qe eshte vleresuar ne Kuran.Problemi qendron se keta wahabistet qe jane vecse nje turme fanatikesh heretike perpiqent te ndjellin percarje mes Myslimaneve.Keta shpikin gjithfare argumentesh vetem per te percare.Keta marin persiper celsat e ferit apo parajses dhe ndajne vendin e njeresve pas vdekjes.Nga te tille njerez mund te presesh cdo gje,perderisa fanatizmi u ka zene syte.
    Mos e perzini ju bektashinjt Islamin me bektashizmin, se bektashizmi nuk ka te beje kurrgje me Islam, jam i bindu se edhe ju nuk dini me cka ka te beje bektashizmi.
    Mbani keshillat e haxhi Bekteshit dhe rrini, se nuk keni baze per te debatuar.

Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Citim Postuar mė parė nga Raim Lexo Postimin
    Mos e perzini ju bektashinjt Islamin me bektashizmin, se bektashizmi nuk ka te beje kurrgje me Islam, jam i bindu se edhe ju nuk dini me cka ka te beje bektashizmi.
    Mbani keshillat e haxhi Bekteshit dhe rrini, se nuk keni baze per te debatuar.
    Sikur bota te rotullohej ne duart e tua atehere do te te jepja te drejte Raim.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Disa pyetje, pėr ata qė e lodhin trurin :
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 12-10-2016, 07:17
  2. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •