Hajt jenicerllek te mbare dhe vellazerou me vellezerit e kombit islamik si sudanez,turq e boshjake.Fudja fundit vete e the.
Hajt Prost untermensch.
p.s S di turqisht
Hajt jenicerllek te mbare dhe vellazerou me vellezerit e kombit islamik si sudanez,turq e boshjake.Fudja fundit vete e the.
Hajt Prost untermensch.
p.s S di turqisht
Murati, princ otoman i turqve dhe perandor i Orientit, nuk i dergon asnje pershendetje Skenderbeut, kukeshkalit me te keq qe ka ushqyer. Nderet, me te cilat, une te rrethoja gjate gjithe kohes qe jetoje prane meje, s'me kane munguar kurre, o Skenderbej, bukeshkal i bukeshkaleve. Fjalet me te cilat te te flas, me mungojne tani. Aq shume ma ke lenduar shpirtin, aq teper ma ke cenuar nderin me krimet e pabesine tende te paane, saqe nuk mbetet me vend as per keshilla, as per menyren me te cilen te te flas ty veēanerisht njeriut te shtepise. Dhe me te vertete, as fjalet me te ashpra nuk do ta perkulin dot nje karakter prej natyre te eger e ti nuk je i denje per fjale me te buta, sepse i ke kaluar pertej mases kufijte e ēdo egersie dhe tani se fundi, qe te mos lije gje pa bere per te me nxehur mua arrite gjer ne ate pike ēmendurie saqe demet e tua vetjake dhe shpetimin e qytetareve i qujate te dores se dyte perpara armeve hungareze, te ngritura kunder meje. Me vjen keq qe te t'i them te tjerat e te ta bej zemren plage, sikur te ma duronte zemra qe ti le ne heshtje e te mund ti harroj gjithe ato dhelperite e tua e ato sjellje prej njeriu qe s'do te dije fare se ē'eshte e mira. Megjithkete mendova se ti dikur do ta mblidhje mendien, qofte, ndoshta edhe me vonese, me qellim qe ajo kureshtja jote mos te te rrokullise shume shpejt bashke me ate te zezen mbreteri tenden, ne gremine e qe te mos kerkosh ndjese per gabimin tend, qe s'po merr fund atehere kur s'do te te kete mbetur me asnje fuqi dhe kur te kesh humbur ē'do shprese per punet e tua.
Mjaft i kemi duruar gjer tani demet e tua, mjaft e ke merzitur me dhunimet e tua te shumta Perandorine Otomane dhe me ke bere mua te vuaj gjithe ato te zeza. Kujton se shkoi pa denim per ty ushtria e tradhetuar ne Hungari, se shkuan pa denim gjithe ato qytete, te rrembyera ne Epir mbreterise sime, dhe rojet e vrara? Beson se do te shkone pa u denuar edhe keto te fundit? Ushtria e shkaterruar e Ali Pashes, gjithe ato shkretime e zjarre qe u vure fushave, rrebeshet e luftes Hungareze qe per sa pate ne dore i ndihmove dhe fushat e vjehrrit Gjergj qe i plaēkite gjeresisht sepse deshi ti qendroje larg kufijve te mbreterise se tij?
Mblidhe mendien o i prape e mos prit me gjate per te pare se ne ē'drejtim ka per te shperthyer ky zemerimi im. Keto suksese te parendesishme ēeshtjesh te dores se dyte le te mos ma shpien gjer ne ate pike deshiren e marre dhe le te mos ta hapin aq fort oreksin, saqe pastaj fati yt edhe me i vajtuar te mund t'i shkaterroje meshiren cilitdo edhe mua vete. Kujto me ne fund po qe se ka mbetur tanime ndonje fije njerezie ne karakterin tend te zvetenuar kujto nderet e mia qe te mos them me zemer te helmuar se i paskam bere kot. Sado qe nuk eshte nje shenje e nje shpirti fisnik qe t'i zesh ne goje ato qe dikujt ia ke blatuar bujarisht eshte nga ana tjeter shenje e nje njeriu fort bukeshkale qe te mund ti harroje me kaq lehtesi sherbimet e kaluara. Sepse qe te le menjane ēeshtjen e shpetimit te shpirtit qe ti njeri i zvetenuar sa s'ka ku te veje e quan hiēgje qe te le ne heshtje perballe besimeve te kota te te krishtereve ligjet e Muhamedit dhe profetin hyjnor te perbuzur prej teje ēfare te ka munguar ty, nga ana ime, prej atyre qe kenaqin me teper deshirat e verbera te njerezve ty qe po i ēmon kaq shume sot keto funderri te mbreterise sate te varfer? Mos valle armet, kuajt, radhet e gjata te sklleverve mos gjithe ai grumbull te hollash e gjerash te tjera te cilat terheqin zakonisht ēdo moshe? Apo mos te mungonin rastet per te provuar trimerine e per te fituar ēdo lavdi? Mos valle ne kohe paqeje e lufte, te jane mohuar titujt, gradat si kapedan dhe ndere te ēdo lloji, ne pershtatje me moshen tende? Cilin me ne fund kam dashur ne pallat me teper se ty? Karakteri i kujt me ka pelqyer me shume jo vetem nga te huajt po sidomos nga njerezit e mi intime dhe te shtepise? Me sa zell e me ēnderime jam kujdesur qe te te edukoj, qe kur te sollen tek une pothuajse femije? Te kam rritur e edukuar me artet e bukura dhe me zakonet me te mira; dhe trimerine tende, qe po shtohej dita-dites, e kam madhuar me shperblime e lavde gjithfaresh e aq fort te kam stolisur perhere me bukurine e luftes, nga e cila asgje s'ka me te bukurne Boten njerezore saqe asnje
ushtar s'kam pasur me te degjuar se asnje komandant me te ndritur se ty, ne ēdo lufte. Ne vend te ketyre te mirave, ti po tregohesh sot, o Skenderbej, i tille , saqe duket qarte se une paskam rritur brenda mureve te mia jo ate burre qe prisja, por njefare murtaje. Por ja, do te thuash ty te shqetesonte fort dashuria per atdheun, mire, por mos valle une qe siē mund tete kujtohet, ta pata premtuar vete kaq here me deshiren time, do te ta mohoja, po te ma kerkoje? Megjithkete ti pelqeve ta marresh vete me te keq, sesa ta kerkosh nga une me te mire. Mbaje pra me pelqimin e perendive, dhe timin sebashku, se une, me zemergjeresine time qe me karakterizon kundrejt gjithe atyre qe dikur me kane qene te shtepise dhe te njohur po te fal tani per ēdo gje jo sepse ti tani me sherben mua, se kjo s'ndodh, por sepse me pelqen qe edhe ne kete urrejtje te pergjithshme, te sjell nder mend si nderimet qe te kam bere privatisht, ashtu edhe besnikerine tende qe ke treguar dikur ne punet e mia; dhe , sigurisht, koha qe me ke fyer. Krujen edhe mbreterine aterore, megjithese i ke marre nen mbrojtjen tende me dhelperi te kobshme, po t'i fal, me kusht qe qytetet e tjera te Epirit te cilat i mban tani pa asnje te drejte dhe te cilat une i fitova dikur per veten time me ane te trimerise dhe te fatit te luftes, ti kthesh vullnetarisht. Vjehrrit tim Gjergjit, t'i kthesh, sa me pare qe te jete e mundur sendet e paprishura te miseve, ndersa te tjerat, qe i mungojne, pasi te ēmohen, t'ia paguash ne te holla; dhe ketej e tutje ta quash gjithmone kob si dhunimin qe i bere atij te cilin ne e mkemi pasur mik, ashtu edhe ndihmen qe u dhe armiqve te mi. Keshtu edhe urrejtjes se turqve do t'i shpetosh pergjithmone, edhe une do te ruaj per ty te njejten dashuri dhe miredashje qe kam pasur me perpara, perveē se po te pelqeu qe per kete guxim e krenari tenden te vij e te shpaguhem aty me nje menyre te pameshirshme; e atehere, pasi te jesh perveluar keq e te kesh vene mire mend, do te kerkosh me kot nga une qe te pranoj pendimin tend. Ti i di tanime forcat e mia, e di fuqine e ushtrise sime; para syve ke si deshmi jo te parendesishme fatin hungarez, prandaj s'ke nevoje per keshillime, me te gjata. Me ne fund ne do te deshiroja qe ti te shkruash permbledhtas, ēdo gje qe ke nder mend te besh. Do te kesh gjithashtu mundesi qe te flasesh sy nder sy edhe me Ajredinin tone, njeri edhe i sigurt, edhe besnik, nga i cili do te degjosh edhe shume gjera te tjera, qe nuk jane shkruar ne leter. Mbeē me shendet, ne rast se jemi marre vesh.
Prej Adrianopoje, me 15 qershor 1444, pas lindjes se Krishtit.
[QUOTE=Paulus;2083351]Kėrkoj nga moderatorėt qė mundėsisht tė fshijnė tė gjitha shkrimet qė janė jashtė teme. ....
Qe te ringjalle kete pyetjen e anetarit te nderuar Palit Krasniqve.
Vertete nuk paska moderator kjo teme ??? dhe tu bie me fshese ketyre shkrimeve qe perdhosin nje gurthemel kombetar shqiptar.
Ata qe kane kohe te tepert dhe perligjin ndasite fetare ne kete kohe kane cka te bejne dhe nuk e kane vendin ne temat kombetare,kjo shkon per te gjithe ektremistat ketu.
Eshte Nentor mor njerez dhe kjo eshte tema : Skenderbeu,.. nese nuk keni shpirt shqiptari dhe dhunti per ti kushtuar nje varg mirnjohje atij qe na mbajti gjalle emrin dhe flamurin..them mend te mirenjihni se Ai lavdin me gjoks , me zemer, me mendje , me shpate dhe me gjak e ka thurur..
Sot qe jemi ne vlugun e pergatitjeve finale per Kremtimin e Festes se Flamurit..kemi emocion kombetare si asnjehere tjeter, eshte Nentori qe ndez atdhedashurine dhe bashkimin, eshte Nentori i Gjergjit.. dhe duhet ti premtojme se do ta cojme lart flamurin dhe nuk do ta bejme vetem ne Nentor por cdo muaj dhe cdo dite me reflektim dashurie per atdhe, per njeritjetrin dhe flamurin..Pak te tille ka pasur historia mijevjecare shqiptare qe kane reflektuar tolerance dhe bashkim.
Te detyrohem o Gjergj Kastriot te te perkulem perpara madheshtise sot qe te morra emrin tend dhe flamurin tend dhe e bera timin.
Gezuar 28 Nentorin...qe ne mergimtaret e kemi adoptuar pergjithmone si " Festa e Flamurit", nga dora e Gjergjit...Ismail Qemalit...Adem Jasharit....dhe ne qe vijme pas te mendohemi pak per flamujt qe pranojme o do te pranojme ne te ardhmen...o do te vazhdojme traditen kombetare shqiptare ,heronjte kombetare, ose nuk do te quhemi shqiptare...ne kete rastin e dyte, as vend nuk duhet te kemi as ne kete forum.
Tek tema e Gjergjit mund te kete vetem reflektim atdhedashurie dhe bashkimi...emocion perkulje ,betim perkushtimi per atdhe(nje shembullondishall ka perkushtuar disa vargje modeste per madheshtine e kolosit)..vetem energji pozitive dhe dashuri per jeten qe te mund te bejme dicka per njeritjetrin dhe atdheun.
me nderime,
bili99
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 21-11-2008 mė 10:44
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Shume intersante letra e Muratit derguar Gjergj Kastriotit sidomos pjeset me bold.
Gati sa e kisha harruar si leter.
Pra sa qesharake Gjergj Brankovic,despoti i Serbise,vjehrri i Muratit te II.Kjo verteton aleancat serbe me turqit pas betejes se Fushe Kosoves.
Zakon i shqiptarve, zakon i tė parėve, te shpikin gjithqka qe t'ju dukėt mė e bukur historia !
Po more, sa po thojn qe serbet jan vllezėr me rusėt, sa po thojn qe rusėt kan luftuar me turqit, e sa serbi thot qe turki perzuri shkaun nga toka e shenjt ortodokse per t'ja falur Shqiptarit ! Tani na dalin disa shqip-folsa dhe na thuan qe turku paska qen i mir per serbet !
Un e di se ku ju dhemb o te gjor, e vetmja alternativ e sherimit eshte njohja e besimit te tjetrit ! Pėrndryshe, do te vdisni me frigėn n'estomak ! Pha,.. sa pėrfundim i keq eshte kjo ! Tė mjerėt ju,
Une se kuptoj se c fare kerkon akoma ne kete teme ti z Magjyp.Historine nuk e di,te vellazerohesh me arab e magjyp te tjere do,atehere c fare pret nga kjo teme e elites?Tani na dalin disa shqip-folsa dhe na thuan qe turku paska qen i mir per serbet !
Po shkollat shqipe z Magjyp ku i kishin shqiptaret ne kohen e Turqise dhe kur ju leshin te ndertoshin ato hale qe quhen xhami dhe jua prisnin koken sikur njeri te vendoste dhe nje gur te vetem per nje shkolle shqipe.Po serbet z Magjyp pse benin palle ariu nen sovranitetin turk,kishin shkolla amtare, e nuk i a perdhunuan kishat?
Ca eshte kjo z Magjyp kur vete Despoti serb i ka dhene vajzen sulltanin?Nuk eshte aleance kjo z Magjyp?Po kur ushtria serbe te pengon qe ti shkosh ne ndihme hungarezve nuk eshte aleance z Magjyp?Po beteja e Fushe Kosoves qe serbet tradhtuan ca eshte z Magjyp?
Pres pergjigje z Magjyp per kete temen ketu,postimi numer 128,propaganda e nje serbi te semure qe flet ne emert te shqiptarve me nje nick magjyp.Tani hajde me shpjego qe pse kjo propagande e serbit me nick magjyp eshte shume shume e ngjashme me propaganden e zeze tenden qe e ke nxire kete forum keto 48 oret e fundit?
p.s Jepini nje "clean up" kesaj teme se edhe vete Gjergj Kastrioti te ishte gjalle do i vinte peshtire te rrinte ketu.
Xhamia ka qen shkollė, Universitet ! Kishat e katolikėve dhe tė ortodoksėve asnjėhere nuk prishėn, gjurmet e tyre gjinden edhe sot !
Cfar ishte e ėma e Skėnderbeut ?... Cfar ishte ajo aleat shqiptaro-serbe ?... Cfar jan kėto aleatėt e sodit qė martohen Shqiptarėt e besimit orto-katolike me serbė ortodoks ?...
Me quaj Maxhup sa tė duash, vepra dhe kontributi im per Kombin Shqiptar shkėlqen, dhe ndihem mjaft krenar qfar kam bėr, vazhdoj duke ber, dhe jam gati qe te bej nė emėr tė Zotit !
Skėnderbeu, ky kolos i Vatikanit nė ditėt e sodit, do e kishin krahasuar me "Tony Blair-in". Kerkoni, logjikoni e kuptoni, se pse ?!![]()
Xhamia ka qene hale.Per kete pune u ndertuan qe te dhisnin njerezit.Xhamia ka qen shkollė, Universitet ! Kishat e katolikėve dhe tė ortodoksėve asnjėhere nuk prishėn, gjurmet e tyre gjinden edhe sot !
Kishat i perdhunuan e i kthyen ne hale sic u kthye ajo e Shen Sofise ne Kostandinopoje.
C fare te intereson se c fare ishte e ema?Per ke luftoi Gjergji per Arberine apo per Servine?Cfar ishte e ėma e Skėnderbeut ?... Cfar ishte ajo aleat shqiptaro-serbe ?... Cfar jan kėto aleatėt e sodit qė martohen Shqiptarėt e besimit orto-katolike me serbė ortodoks ?...
Sa idiot qe je o i shkrete.Kush eshte vepra qe po ben duke ndejtur ketu 24/7?Me quaj Maxhup sa tė duash, vepra dhe kontributi im per Kombin Shqiptar shkėlqen, dhe ndihem mjaft krenar qfar kam bėr, vazhdoj duke ber, dhe jam gati qe te bej nė emėr tė Zotit !
Se je idiot ti.Kjo eshte logjika!Skėnderbeu, ky kolos i Vatikanit nė ditėt e sodit, do e kishin krahasuar me "Tony Blair-in". Kerkoni, logjikoni e kuptoni, se pse ?!
p.s Ate pyetjen per punen e propagandes se atij serbit me nick magjyp s po i pergjigjesh qe s po i pergjigjesh.Si ka mundesi qe e keni te njejte propaganden?
p.s Drinush boll i nderrova kopjuteratKe marr laptop te ri?
Mos harro pyetjen e propagandes ok Ziush?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 21-11-2008 mė 12:18
Figura e skenderbeut pas vdekjes ,ra ne nje heshtje te thelle per gati 400vjet dhe askush nuk u kujtua me per te.Ishin rilindasit tane qe me intuiten e tyre e kuptuan se edhe shqiptaret duhet te krijonin shtetin e tyre.Pra duhej nje figure mitike qe duhej ti bashkonte midis tyre.Per kete pa asnje kompleks fetar ata zgjodhen skenderbeun i cili arriti ti bashkoje prijsat shqiptare ne beslidhjen shqiptare ne lezhe.Por ata nuk menduan se figura e tij do te perdorej per interesa fetare,sepse po keta rilindas deklaruan:feja e shqiptarit eshte shqiptaria.Tani me qellime te caktuara fetare,i behen presione shumices myslimane te kombit shqiptar per ta detyruar ate te kthehet ne fene e te pareve duke vene ne pararoje te ketyre sulmeve figuren e skenderbeut(i cili paraqitet me teper si atlet i krishtit se sa mbrojtes i interesave te kombit shqiptar).Tani cilin skenderbe te besojme?Keto pergjithesisht vijne nga persona qe nuk e kane per gje ta ndrojne identitetin e tyre dhe te vihen ne sherbim te kujtdo shteti,kishe apo agjenture te huaj, mjafton ti siguroje ndonje lehtesi ne lejeqendrimi ne ato vende ku kane emigruar ose per disa par ate qelbura.Vini re! Edhe ketu ne forum ka persona qe deri edhe per avatar kane vendosur mbishkrimin me kryqONKUISTADORI.Presione per konvertim dhe kthim ne krishterim jane bere ne kosove dhe ne shkoder para disa kohesh duke shperndare komunikata ose trakte,ku edhe kercenoheshin shqiptaret myslimane se ne rast mos pranimi mbi ta do te aplikohej edhe RIKONKUISTE model si ajo qe aplikoi kisha spanjolle mbi banore arabe para 500vjetesh.Presione te kesaj natyre qe nga franca ka bere edhe shkrimtari ismail kadare I cili bente thirrje qe kombi shqiptar te konvertohej masivisht ne katolicizem sepse ne kete menyre evropa do te na pranonte krahe hapur dhe do te na ndihmonte pa asnje interes.Te gjitha keto jane pallavra.Me aq sa e ndihmuan shtetet evropiane qe I premtuan skenderbeut qe ishte I krishtere aq mund ta ndihmojne shqiperine evropianet e sotem.Eshte ajo evrope qe e ka lene ceshtjen shqiptare te pa zgjidhur sot e kesaj dite.Persa u perket atdhetarizmit te arberesheve te italise apo arvanitasva te greqise ua kemi pare kurrizin qe na kane kthyer kur kombi shqiptar ka pasur nevoje.Pervec U.S.A.asnje shtet nuk e ka ndihmuar kombin shqiptar kur ka qene i rrezikuar.Kjo ndihme krahas interesave strategjike,ka ardhur edhe si rezultat I sensibilizimit qe I bejne shqiptaro-amerikanet politikes se jashteme se u.s.a.Le ta bejne kete gje edhe arbereshet ne itali apo arvanitasitne greqi.
Krijoni Kontakt