Ja keshtu thote dhe nje historian qe kerkon te ēmitizojne Gjergj Kastriotin.Postuar mė parė nga oliver schmitt ne librin "SKENDERBEU"
Ja keshtu thote dhe nje historian qe kerkon te ēmitizojne Gjergj Kastriotin.Postuar mė parė nga oliver schmitt ne librin "SKENDERBEU"
Ku je more ti "gjeni".
Kush jan kta ju kosovarėt?! O puntor cirku!
Fol konkretish me dikė qė e di se cfarė ėshtė e kush ėshtė e mos fol pėr kosovarė.
Edhe pse unė nuk jam kosovarė , jam shqiptarė nga kosova, e di se pėr ne e ke fjalėn. Mos hy nė kritika kur nuk i njeh shqiptarėt e kosovės.
Sa i don arabėt disa nga shqiptarėt e kosoves , qe mund ti quash edhe kosovarė se ata pak shqiptar janė, jan njė numėr i vogėl, bilo jo ma i madh se sa ata qė jan nė Shqipėri!
Kurse pėr greket , mos fol fare se nuk ka shqiptar nė kosovė qe i do grekėt!
Mos ja fut kot!
Ne nuk kėrkojm rrėnjėt nė Shqipėrin me kufijt e saj shtetror , por nė shqipėrin e vėrtet etnike!
Kili
SHQIPĖRIA(ETNIKE) ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!
Injoranca jote e paraqitur ne kete postim nuk mund te mos shifet edhe nga nje i verber.Flet pra per Gjergjin e madh(ti krimb i vogel),duke tentuar qe ate ta paraqesesh " shok" te serbeve grekeve etj. etj.Por nuk huton ti me kete pune askend,pasi qe ne e dime se po flasim per nje kohe 500 vjet me pare,dhe ne ate kohe miqet dhe armiqet kan qene ne pozita te tjera nga keto qe gjinden sot.
Dhe mos harro se ne ate kohe shqiptaret kan qene te krishter,dhe lufta e Skenderbeut kunder turqve ka qene edhe lufte kunder nje kulture dhe kunder nje feje te huaj.Pra,nuk mund te gjykosh kohen e para 500 vjeteve,duke u bazuar ne konstalacionin e tashem politik dhe fetar.
Je bere shume komik me keto postimet e tua.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Daja-GONI : 22-11-2008 mė 13:08
Shume e saktė. Skėnderbeu edhe nėsa ka pasur aleancė me sllavė dhe tė tjerė, i ka shfrytėzuar pėr ta luftuar armikun parėsor tė asaj kohe Turkun dhe ka pasur plotėsisht tė drejt morale dhe kombėtare. D.m.th. ka qenė politikė dhe diplomaci e duhur e kohės. Mirėpo harron ky osmanofili qė edhe kundėr sllavėve ka luftuar, kur ka pasur nevojė - atėherė kur tradhėtohet nga serbėt gjatė shkuarjes nė ndihmė Huniadit. Mendon ky tipi qė ka mbetur ky, qė ne ta mėsojmė historinė prej tij. Hmm.Por nuk huton ti me kete puine askend,pasi qe ne e dime se po flasim per nje kohe 500 vjete me pare,dhe ne ate kohe miqet dhe armiqet kan qene ne pozita te tjera nga keto qe gjinden sot.![]()
Statuja e kryeheroit Gjergj Kastriotit ne qender tė Prishtines.
[..........
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 22-11-2008 mė 13:12
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Rina_87: te shtoj edhe une nje shpate ne kete temen e Gjergjit per te mbrojtur shqiptaret nga shqiptaret, se sa per armiqt na mbron Gjergji qe na la emer dhe flamur.
Injorimi do te ishte denimi me i madh per ata qe na japin leksione se jane shqiptare te medhenj dhe ne fakt jane aq mendjemedhenj qe as Skenderbeu nuk u duket gje..ti injorojme por, si eshte e mundur kur sheh paturpesi te tille.
Ta shtoj pak per kete far vleresimin qe paskan bere disa anetare " te vleresimit ne kohe dhe hapsire"...mos thoni me pastaj se i madhi Gjergj Kastrioti nuk ka shkruar shqipen e unjesuar.,dhe nuk ka qene as ne Rambuillet bile ..dhe me 17 Shkurt 2008 ku ishte Gjergji....!.bile bile as nuk ka qene ne vizite tek katuni im...!!!!.a ka fund injoranca e "diturise" ,a ka kufi kriteresh te (c)orientimit dhe vleresimit te tyre mor amani? Kur te mungojne njohuri elementare,pra edukata themelore kombetare sigurisht se do te veteshkulish themelin tend pa problem fare, bile do sillesh sikur ben veper te madhe kombetare..
Nuk e di sa plumba ke harxhuar per armiqt Ti qe hedh bomben atomike mbi shqiptaret,dihet cka eshte e pakufishme...
Shqiptaret qe shkulin rrenjet e veta vertete sa mund te quhen shqiptare!?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 22-11-2008 mė 13:23
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Gjergj Kastrioti nuk ka pasur kurre aleance me sllavet.Keto jane hulumtime te otomanve qe mundohen te hedhin balte mbi te shenjtin tone.Ka qene vetem nje princ malazez ne Kuvendin e Lezhes
Ku ishin keto sllave aleate te tjere?Kuvendi i fisnikėve shqiptarė u mbajt mė 2 mars 1444 nė Katedralen e Shėn Kollit nė Lezhė. Nė tė morėn pjesė udhėheqės tė kryengritjeve tė mėparshme antiosmane, si dhe pjesėtarė tė tjerė tė aristokracisė shqiptare. Midis tyre ishin: Skėnderbeu, Gjergj Arianiti, Andre Topia (bashkė me dy djemtė, Kominin e Muzakėn dhe tė nipin Tanushin), Gjergj Stres Balsha, Nikollė e Pal Dukagjini, Pjetėr Spani (bashkė me katėr djemtė, Aleksin, Bozhidarin, Vruon dhe Mirkon), Lekė Zaharia, Teodor Muzaka i Riu (dhe pjesėtarė tė tjerė tė kėsaj familjeje), Zahari Gropa, Lekė Dushmani bashkė me Pjetrin e fisnikė tė tjerė fqinjė me ta, Stefan Gjurashi (Cėrnojeviēi bashkė me bijtė e tij, Gjergjin e Gjonin)
Bullgaret qe ishin pushtuar?
Serbet qe benin aleanca e pakte paqeje?
Boshnjaket?
Kroatet?
Kush?Apo greket qe nuk i eshte ndier fare emri deri ne vitin 1821.
Krijoni Kontakt