Po minoriteti me i madh ne Greqi duhet te kete shkolla mer jau.. kane dy tre greker ketu e mos te kene 1 milione e gjys shqiptare atje.
Po minoriteti me i madh ne Greqi duhet te kete shkolla mer jau.. kane dy tre greker ketu e mos te kene 1 milione e gjys shqiptare atje.
shume mbrapa jane. minoriteti shqiptar ne greqi duhet te arsimohet krejt ne gjuhen shqip. cfare dmth kjo po hyn viti 2008 dhe akoma flitet per pilote e raketa
Të dashur forumista!
Më duket më e përshtatëshme tju drejtohem kështu,për të sqaruar një keq-drejtim të vogël,i cili sjellë pasoja të mëdha,të rënda.
Detyrohem ta bëj këtu publike mendimin tim duke u nisur nga shumë"Lajme,informime",apo çfar tjetër,të cilat nuk orientojnë,por ç'orientojnë më tepër ata që nuk kanë formimin dhe burimin e duhur të informacionit.
Në qoftë se e kini vënë re,kam kërkuar në këtë sajd,një sqarim nga hapësi i temës,i cili më është shmangur.Ai shmanget se nuk ka bazë të vërtetojë atë që thotë.
Fjala është për shkollat shqipe në Greqi.Nuk egziston asgjë ligjore që shqiptarët ta kërkojnë me këmbëngulje zbatimin e saj.Egziston një propagandë,në dukje humane në favor të emigrantëve për të zgjatur si gjithmonë jetëgjatësinë e shovinizmit të pa skrupull.E them me bindje sepse,jo vetëm ky që hapi temën,të mos më keq kuptojë,nuk kam gjë me të,por edhe disa personalitete që flasin lart e poshtë se gjoja ka ndryshuar mentaliteti dhe opinioni Grek për shqiptarët.Janë fjalë,pjesë e një propagande.Ai që flet i bazuar në ligje jep fakte.
Nuk dua të zgjatem shumë.Besoj se ju futa në temë.
FLM.për mirkuptimin. Pres reagimet tuaja.
Po dale more Ali Baba... se une nuk do kontrolloj cdo teme qe shkruaj.... nqs kerkon nga mua ligj, ku te thuhet se shqiptaret kane shkollat e tyre... ben gabim...se une as nuk punoj ne ndonje komision ligjesh ne greqi dhe as jetoj atje. Nuk jam jurist.
Nqs kishe ndonje pyetje tjeter....urdhero e pyet
Shkollë në gjuhën shqipe hapet në Larisa të Greqisë. Dhjetëra fëmijë të emigrantëve shqiptarë që prej vitesh jetojnë në këtë qytet të vendit fqinj, do të kenë mundësinë që të mësojnë ABC-në e gjuhës amtare dhe të marrin elementët e kulturës e të traditës së vendit të tyre. E veçanta e çeljes së kësaj vatre të re të mësimit të gjuhës shqipe, konsiston në faktin se autoritetet greke kanë vënë në dispozicion një ndërtesë shtetërore. Në bazë të marrëveshjeve të bëra mes qeverive të dy vendeve fqinje dhe me OK-in e krerëve lokalë të Larisas, mësimi do të zhvillohet në një nga sallat e Bashkisë së këtij qyteti. Ndërkohë, mësohet se shteti shqiptar ka dërguar edhe librat, me të cilat do të mësojnë mbi 30 fëmijë shqiptarë që kanë shfaqur interes për të mësuar gjuhën e tyre.
Balkanweb
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Më mirë që e pohon vetë drejtë për drejt.Atëher gabon 2 herë.Përse bën propagandë pro shoviniste kur nuk di gjë? Unë kam 15 vjet në Greqi dhe janë mbi 30 artikuj të shkruar për mos respektimin e marrveshjeve që bën greqia me fqinjët,ku bën pjesë edhe shkollimi i emigrantëve.
Mos fol si " E ëma e Zeqos..".Kështu e keq informon publikun.
Pacim.
ku e shikon propaganden shoviniste ti? Ne ate qe them se eshte hapur shkolle per shqiptaret?
xfiles
Jo! Jo në atë fjalë por,në theksimin e "Të drejtës së arsimimit shqip për emigrantët shqiptar në Greqi"! Janë dy gjëra të ndryshme.Nuk bëhet fjalë për hapjen e një shkolle shqip në greqi! U hap privatishtë apo nga ndonjë organizatë shoqërore,është tjetër gje dhe tjetër të gënjejmë opinionin se kemi të bëjmë me një të drejtë ligjore që shteti grek e aprovonë,e jep,e mbron ligjërishtë.
Kaq mjafton.
xfiles
Nje gje nuk e kuptoj.
Shteti Grek (i mire apo i keq) nuk te ka ftuar te shkosh ne Greqi qe te iu ndihmosh te ndertojne Greqine. Ke shkuar i paftuar. Greqia nuk eshte toka jote. Me shkuarjen tende ne Greqi, ke zene VEND PUNE (i cili do te plotsohej nga nje Grek), ke zene NJE OBJEKT BANIMI (hapsire ku do te jetonte nje Grek). Qe 15 vite me siguri je duke punuar dhe duke gezuar dicka qe vendi ku ke lindur nuk t'a ka ofruar. Qe 15 vjet ndihmon familjen tende me te holla Greku. Kesi, me stazh 15 vjeqar ka shume.
Pasi te kane lejuar te qendrosh ne Greqi, kujtoj se nuk jane aq te keqinje sa ti mendon se jane.
Keto analiza te thukta (hehe) me bejne te kuptoj se je nje mosmirenjohes. Ketu, nuk ka te beje asgje me raportet politiko-historike apo ndjenjat ne drejtim Shqiptari-Greqi, thjesht, ka te beje me ty personalisht, me kredibilitetin tend.
Tash, une jam nga Kosova dhe une nuk shkoj ne Serbi te jetoj. Preferoj te punoj me lopate e pastroj rruget sesa te shkoj atje e te jetoj sepse nese pranoj te shkoj atje e ata te me ushqejne, kam obligim moral te pakten te mbaj gojen mbyllur. Pra, ia kemi borxh vetes te jemi nje cike objektiv, pra, perderisa han buken "made in Greece", leri keto muhabete.
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
Krijoni Kontakt