Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    I Pavarur nga poli.ditore
    Anëtarësuar
    29-12-2006
    Postime
    56

Toleranca fetare në Kosovë

Si zakonisht mediumet informative, e më shumë forumet janë nga ato ku njerzit duhen të shprehin mendimet plotsisht të lira të tyre, por! kundrejt normave dhe rregullave demokratike që njohim kartat ndërkombëtare.

Pa u thelluar në histori, e që padyshim ishte gjithçka e jo e drejt për Shqiptarët e Kosovës, dhe së fundit agresioni i serbis, dhe manipulimi me qytetarët tanë të besimit orthodoks.
    Por ja që ndodhin edhe të tilla gjëra, dhe masa, e në kët rast ishin disa qindra mijëra, në zemrën e secilit banorë të kosovës, ka filluar të trokas ndërgjegjia.
    Kosova është, dhe do të jetë një shtet, ku të gjithë e në mënyrë parlamentare do të kujdesemi për të mirën e saj, e njëherit edhe për të mirën individuale të gjithsecilit.
    Kur e përmend mënyrën parlamentare të qeverisjes së kosoves, nga tash e më tujte, atëherë edhe na bie barra e rëndë shumicës shqiptare, që të kujdesët për pakicat tjera duke i ofruar këtu edhe kosovarët orthodoks në përditshmërin dhe stylingun/ndërtimin e kosoves!
    Natyrisht që ka këtu edhe shumë për tu bërë, e në rendë të parë duhet bër e qart të gjithëve, që kosova ka, dhe do të ketë kufijt e saja të njohur ndërkombëtar, dhe se qytetarët e besimit orthodoks të kosoves nuk kan atdhe tjeter!
    Edhe nëse do të vdisja nuk do të mërzitësha, ama ti bijer njëher autostrades Durrës-Morinë

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Lufta midis feve eshte nje lufte qe te kujton shume gjera.Kam degjuar nje shprehje nga nje njeri ketu ne Greqi"Nuk me vjen gjynaf qe jeni te varfer me vjen gjynaf qe jeni musliman"E kishte fjalen per ne Shqiptaret.Thjesht nuk dua te hyj ne tema te tilla edhe te analizoj dicka qe nuk kam shume informacione.Orthodokset nuk e di per ne shtet e tjera por ketu ne Greqi ata nuk pranojne fe tjeter pervec kesaj.Sidomos muslimanet.

I Pavarur nga poli.ditore
    Anëtarësuar
    29-12-2006
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga YaSmiN
    Lufta midis feve eshte nje lufte qe te kujton shume gjera.Kam degjuar nje shprehje nga nje njeri ketu ne Greqi"Nuk me vjen gjynaf qe jeni te varfer me vjen gjynaf qe jeni musliman"E kishte fjalen per ne Shqiptaret.Thjesht nuk dua te hyj ne tema te tilla edhe te analizoj dicka qe nuk kam shume informacione.Orthodokset nuk e di per ne shtet e tjera por ketu ne Greqi ata nuk pranojne fe tjeter pervec kesaj.Sidomos muslimanet.
    Yasmin e nderuar.
    Grekët jan shembulli më i keq i njerzimit, sidomos kur është në pyetje toleranca fetare!
    Këtë dukuri të keqe nuk e kan për fatë të mirë popujt tjerë të ballkanit, e as shqiptarët.
    Grekët që jetojn në Evropën përendimore, jan të njohur për qëndrimet e tyre fetaro extremiste, e atyre le tu vijë "gjunah" për muslimanët, dhe varfërin e botës.

Edhe pse nuk jam këtu i rregullt (arsyeja isha diku tjetër) nuk dua ti përsëris ato që kan përsëritur para meje lidhur me religjionet, nuk dua ti kthehem mijëvjeqarëve të kaluara, dua tjesht të shohë vendlindje time, ashtu si e shohë këtyre dhjetë vitëve botën e civilizuar.
    grekët edhe pse më një lashtësi të pamohushme, nuk jan ,nuk i njeh kush për një vend demokratik, siç i ka hije një shteti që sa gjatë funksionon. Në këtë aspekt bile shtetet e ish jugosllavis ishin, janë shumë më larg, edhe pse pati luftëra të përgjakshme!
    Jam dëshmitarë i një tolerance të till, bosnia dhe hercegovina pati një të ngjashme me luftën e dyt botrore përafërsisht, dhe sot në sarajev nuk sheh të flitet, aq me përbuzje dhe hasmëri si e bëjn grekët, apo edhe neve shqiptarët deri diku.
    Nuk e kam fjalën këtu toleranc(unë toleroj, e ti të më ndërrosh kufijt) e kam fjalën thjesht, të ndihemi të barazpeshuar në kuptimin shtet-shtet, por bindja jote fetare nuk do më pengoi(kuptohet poqese nuk ka ndonjë prapavi politike).
    Neve qytetarët tanë orthodoks duhet ti ofrojm më afër vetit, jo ti dëbojm nga vetja, qytetarët nga kosova të besimit orthodoks, ndoshta po ti kishim ofruar më herët afër, ndoshta edhe nuk do të ishin deklaruar si serb, sepse në fakt ata nuk jan serb, ata jan qytetarë nga kosova të besimit orthodoks.
    ta zëm unë do të preferoja besimin evangjelist (dhe thënë të drejtën kam një simpati) dhe besimi evangjelist është i shtrir në në disa shtete të botës, tash duhet që mua të më thërrasesh ndryshe nga ajo shqiptar ?
    Edhe nëse do të vdisja nuk do të mërzitësha, ama ti bijer njëher autostrades Durrës-Morinë

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Ylldriti fene e ndron sa here te duash eshte e drejta e cdo njeriu te besoji ne cdo fe qe mendon ai se eshte me mire per ate.Kombesine nuk e ndron dot ne qoftese une jam Shqiptare muslimane edhe dua te behem orthodokse s'ka rendesi.Sa per kete qe thua mendoj qe Sebria eshte kunder pavarsise te Kosoves per arsyje feje.Gjithashtu edhe Greqia eshte kunder pavarsise se Kosoves.
    Sic e thashe me lart keto arsyje feje jane me te rezikshme se nje lufte.Keta njerez ne qoftese kane kombesine Kosovare ose me mire Shqiptare nuk eshte ndonje teme e vecant sepse akoma ne Shqiperi ka shume fe ne aktina te ndryshme te Shqiperise.Nuk eshte dicka qe eshte ne rrezik kjo ne qoftese e keni fjalen per pavarsise e Kosoves ne ndikon feja.

shko n'RRS be njeri....!! Maska e xHeneta_18..kS
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    103

Exclamation

nuk ka kosovar (origjin dardane) ortodoks, apo e pate per serb???............nejse.........pavarsisht qe n'ks shumica jon myslimon, kan ni respektim sh t'madh per kosovart(dardanet) katolik.........kan sh martesa nermjeveti (gjdo kush e mban fen e vet, kjo m'pelqen sh )........serbet urrehen sps jon serb, amo duke konsideru fakti qe jon edhe ortodoks kjo i bon sh kosovar (une ne kry me ta) qe ti urrejn kejt ortodoks (jo sps kejt ortodokst jon t'kqij por per komplekse t'kosovarve)...........mah....... me kohe noshta nreqen gjonat ...................paqe e dashni people

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-09-2006
    Vendndodhja
    France
    Postime
    14
    Citim Postuar më parë nga YaSmiN Lexo Postimin
    Ylldriti fene e ndron sa here te duash eshte e drejta e cdo njeriu te besoji ne cdo fe qe mendon ai se eshte me mire per ate.Kombesine nuk e ndron dot ne qoftese une jam Shqiptare muslimane edhe dua te behem orthodokse s'ka rendesi.Sa per kete qe thua mendoj qe Sebria eshte kunder pavarsise te Kosoves per arsyje feje.Gjithashtu edhe Greqia eshte kunder pavarsise se Kosoves.
    Sic e thashe me lart keto arsyje feje jane me te rezikshme se nje lufte.Keta njerez ne qoftese kane kombesine Kosovare ose me mire Shqiptare nuk eshte ndonje teme e vecant sepse akoma ne Shqiperi ka shume fe ne aktina te ndryshme te Shqiperise.Nuk eshte dicka qe eshte ne rrezik kjo ne qoftese e keni fjalen per pavarsise e Kosoves ne ndikon feja.

Edhe tash mendon qe ne kosovaret duhet ta nderojme fene ne menyre qe bota ta perkrahe iden e pavaresise?!

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967
    Citim Postuar më parë nga Morea Lexo Postimin
    Edhe tash mendon qe ne kosovaret duhet ta nderojme fene ne menyre qe bota ta perkrahe iden e pavaresise?!
    Ne asnje menyre!
    Edhe po ta donte bota njegje te tille nuk guxon te ndodh sepse ather i bie qe bota e ka perkrah luften dhe gjenocidin serb qe ndodhi ne kosove spastrim etnik.

Ne ne Kosove jemi populli me tolerat sa i perket fese dhe kjo eshte nera nder arsyet tona qe na bene te jemi krenar per kete qe jemi

Citim Postuar më parë nga xHeneta_18..kS Lexo Postimin
    nuk ka kosovar (origjin dardane) ortodoks, apo e pate per serb???............nejse.........pavarsisht qe n'ks shumica jon myslimon, kan ni respektim sh t'madh per kosovart(dardanet) katolik.........kan sh martesa nermjeveti (gjdo kush e mban fen e vet, kjo m'pelqen sh )........serbet urrehen sps jon serb, amo duke konsideru fakti qe jon edhe ortodoks kjo i bon sh kosovar (une ne kry me ta) qe ti urrejn kejt ortodoks (jo sps kejt ortodokst jon t'kqij por per komplekse t'kosovarve)...........mah....... me kohe noshta nreqen gjonat ...................paqe e dashni people
    Perse mor vella i dashur, pse po te vi e te jetoj ne Kosove, ç’fare do te me quash, serb?
    E pra mos harro, te gjitha kishat dhe manastiret ortodokse ne Kosove, ka mundesi me kohe, ti kalojne si juridiksion, K.O.A.SH-it.
    Ketu pa shkuar e te prekim pulsantin e bashkimit midis dy vendeve tona…
    Ja pra qe paska shqipetar ortodoks…, dhe nese te pelqen o jo, mundet nje dite te degjosh edhe meshe ne shqip!!!
    Jam shume i bindur, qe me frazen tende te fundit; " me kohe ndoshta ndreqen gjerat "!
    Pershendetje.

i/e regjistruar Maska e Bawarianmann
    Anëtarësuar
    08-11-2007
    Postime
    36

Toleranca Fetare

.... Selam alejkym o gjemat,
    edhe vet jam i lindur Musliman,ne familje dhe shoqeri kammesuar se si feja Islame eshte e paster,dhe vertet eshte.
    Tani duhet te kthehemi ne vete kritik ;
    Populli Arab Konstatohet si popull me analfabeti ne bote,
    mua me intereson te marr pergjigje ne pyetje; sa musliman do te kishte ne bote,po te mos ishte KUR'AN ishkruar ne gjuhen Arabe???????
    qe ne Evrope sot ka muslimanizem kjo shkon ne llogari te Turqve (Osmanli).
    Sot eshte shum e rruges qe Hoxhallaret te predikojne ne gjuhen shqipe dhe te lexojne apo kendojne Dovat dhe Surret ne gjuhen tone.Qka me intereson mua ne rot te sames qka shkruhet Arabisht nese do bindem qe te besoj ne diqka dua te me thuhet ne gjuhen amtare e jo te me trullojne me hiroglife te arabis.
    Mua personalisht nuk me pengon as nje fe apo besim tjeter,qdo kushi ka te drejt te besoj ne ate qe do,mua nuk me pengojn as kombet tjera,edha ata kan drejt te jetojne sikur se ne,mua me pengojne Personat te cilet e hapin gojen pa lidhje dhe llomotitin qka tju vie ne goje e fshihen pas popullit.
    Nje Orator nuk e ka shum veshtir qe ta bind ne idet e tij nje popull Analfabet e primitiv,kete e kemi perjetuar disa here,e se fundit ishte kjo e Millosevicit me serbet e Kosoves.

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Besimet fetare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-11-2011, 07:16
  3. Feja në shërbim te kombit
    Nga RaPSouL në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2009, 19:52
  4. Dëshmitë e të huajve për luftën në Kosovë
    Nga Klevis2000 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 09-12-2005, 04:49
  5. Bisedimet për statusin e Kosovës në tetor 2005
    Nga Harudi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 08-10-2005, 16:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •