Mos me krahaso shqiperine me greqine.ne greqi e mer nje fare kurimi. kurse ne shqiperi vdes. ky te duket vdryshim i vogel?
ne greqi ka ne tv lajme ne gjuhen shqipe. dhe ne shumicat e lagjeve shitet shtypi shqiptar. ka dhe dyqane qe shesin libra shqip dhe shume mallra te tjera nga shqiperia.
cdo shqiptar qe ka pullen { aftokolito} sic i themi ne.ka te drejte te shkoj ne shtete te BE.pa vize.
sa per ceshtjen e lejeve ne pune jane njesoj me ate te qytetarit grek. ligji eshte i njejte per te gjithe. per vitin e ri. kemi nje rroge mujore plus. per muajn gusht kemi prap nje rroge mujore plus.kemi dhe ne shkurt 15 dit mujore plus. ne fund te cdo viti sipas diteve te puneve qe ke treguar ne finance merr gjusmen e qirase qe ke paguar per shtepine ku banon,si dhe 200euro. per cdo femij qe ke.
si dhe sigurim shendetesore per familien qe ke mbi vete.
MOS ME KRAHASO GREQINE ME GJERMANINE APO ME ITALINE . PO TE MA KRAHASOSH ME SHQIPERINE SE ATJE ISHIM. nuk thash qe nuk ka probleme greku me emigracionin. ka dhe shtete te tjera qe kane probleme, apo harrove francen,por besoj se jan vet shqiptaret qe duhet ti kerkojne te drejtat e tyre neper digasteret e shtetit. per derisa shteti i jep te drejten si qytetarit grek ashtu dhe emigrantit. une personalisht cfar kam kerkuar brenda ligjit e kam mare. nuk ka mundesi disa te kene te drejte dhe disa jo, ligji eshte nje per te gjithe. a e din se sa shqiptare kane marre kredi nga bankat duke blere makina te shtrenjta, dhe me vone duke i shitur per nje cope buke. nuk e kuptuan mire me piramidat e shqiperise, duan ta provojne dhe ne greqi, as nuk e kane idene se cdo te thote kredi nga bankat.por duan te bejne reklamen tek te tjeret duke harruaj ku ishte, ku eshte ,dhe ku mund te jete.
Krijoni Kontakt