Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar Maska e Glamorous
    Anëtarësuar
    31-03-2005
    Vendndodhja
    Pak ne Qiell me Engjejt... Pak ne Toke me Djajt.. Kryesisht ne Zemer me Veten!
    Postime
    354

Helmimi nëpër 'Fast Food-e'

Jo me larg se mbreme ne darke, hengra nje doner ne nje prej fastfoodeve me te njohura ne tirane... dhe rezultati ishte helmimi.
    Ju ftoj te beni shume kujdes me ushqimet qe hani, pasi do vuani...
    Ka patur plot raste qe jane helmuar njerezit nga gjera te tilla, pra nga ushqime te ndenjura.
    Beni kujdes!
    Puthja eshte ushqimi i zemres...

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Faleminderit qe na lajmerove P-Farm, ama do beje mire tna thoje edhe emrin e fastfood pasi ai eshte shkaku jot i helmimit, duhet ta tregosh sepse ai vend duhet ti cojme ministrine e shendetsise, kam un shoke plot aty qe e bej te mbyllet per fare ate vend.

Vetem na jep emrin te lutem.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anëtarësuar
    31-03-2005
    Vendndodhja
    Postime
    354
    M.q.s instistove per te ditur emrin, po ta them Fastfood Yahoo , pika e re qe eshte hapur posht Living Room , aty ku deri para 1jave e pak ndodhej Pizza Al Metro.
    Ministria e Shendetesise duhet cuar kudo, jo vetem aty, edhe neper markete ka plot ushqime te skaduara te cilat ende shiten. Gjithsesi edhe per kete ju keshilloj te beni kujdes, te lexoni daten e skadences para se te konsumoni ushqimin.

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    maj men i her kom honger dark ke i lokal ke shkomi kavajes ene kur kom shku mshpi kom nxjerr zorret tuj vjell. mir qi nuk me kapi nmakin. masanej nuk shkojsha mo pa njofje.

po u bona kaq koh ktu nusa ene un haj shum jasht po asiher nuk mka nodh me u helmu prej ushqimi.

po ama barku mka zon sa her hahahahahahahahaha
    no glove no love

i/e regjistruar Maska e Auroraa
    Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Faleminderit qe na lajmerove P-Farm, ama do beje mire tna thoje edhe emrin e fastfood pasi ai eshte shkaku jot i helmimit, duhet ta tregosh sepse ai vend duhet ti cojme ministrine e shendetsise, kam un shoke plot aty qe e bej te mbyllet per fare ate vend.

Vetem na jep emrin te lutem.

Doli P-Farm dhe te tregoj ty per kete gje qe tash ti me dergu ministrin e shendetesise papapaaa hahahahahaaaa
    a ske qene vet ndonjehrere ne ato vende a ncncncc
    Always do right - this will gratify some and astonish the rest.

Anëtarësuar
    31-03-2005
    Vendndodhja
    Postime
    354
    Citim Postuar më parë nga Meritaaa Lexo Postimin
    Doli P-Farm dhe te tregoj ty per kete gje qe tash ti me dergu ministrin e shendetesise papapaaa hahahahahaaaa
    Ai thjesht dha mendimin e vet, ti cfare problemi ke me ate nuk e kuptoj???
    Akoma ske mesuar qe kush secili ka te drejte te jape mendimin e vet, dhe ti ske te drejte as ta ofendosh, dhe as ti besh tangerllik.
    So please girl step aside!
    Tema ishte thjesht per lajmerim, e jo per grricje ndermjet userave! Flm!

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Meritaaa Lexo Postimin
    Me kishte humbur kjo teme nga syte.
    Merita ky fastfood eshte ne mes te tiranes aty ku kalon e gjith Rinia shqiptare, edhe shum veta hane aty. Me ka rene ne sy ky fastfood sepse ska se si mos ta shohesh sa her del nga blloku, por qe me duket e habitshme se si nje vend si yahoo mban ushqime te skaduara.

Por qe secili do te beje te veten, un perderisa kam njohje te ministria e shendetsise, nje fjale do jua hudh, sepse na eshte helmuar antarja me seksi e forumit, ska ktu, ai vend do denohet
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anëtarësuar
    31-03-2005
    Vendndodhja
    Postime
    354
    Apollyon loool
    Tek blloku ka xhiro goxha (dhe pse me kane thene se skane fare higjene kohet e fundit), sepse une kam shtepine aty afer dhe e shoh, por ndoshta te pika e re qe eshte te Living Room ndoshta se ka fituar akoma klientelen... dhe ushqimi mbetet aty.

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Su.
    Ndoshta tek yahoo ka qene sallami ose kushedi ca tjeter qe te ka helmur, se ai vend ka shume xhiro, ndaj me habit nese do kishte ushqime te ndenjura, e ka fajin dyqani qe ka ja dhene, se ai sma merr mendja te mbaje ushqime per shume kohe, plus qe ksaj vere jan prish shum gjera ne gjit ate vape, edhe mos mendo qe ato kan ik nga qarkullimi, i nxjerrin tani ne dimer, ndaj duhet te keni kujdes gjithmone ku hani e cfar hani

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Helmimet me ushqim janë sëmundje të cilat shfaqen si rezultat i shfrytëzimit të ushqimit të kontaminuar me agjensë biologjik, kimik, materie toksike dhe materie radioaktive. Numri më i madh i helmimeve prej 7090% shkaktohen nga bakteret. Helmimet me ushqim kanë karakter të theksuar sezonal ndonëse munden që të shfaqen gjatë tërë vitit. Kulmi i të infektuarve arrihet gjatë muajve të verës, sepse temperaturat e larta mundësojnë shumimin e baktereve në ushqimin e kontaminuar nëse ai ruhet në temperaturën e dhomës.
    Helmimi me ushqim më së shpeshti shkaktohet nga këto baktere:
    Helmimi me salmonelë
    Helmimi me stafilokokë
    Helmime me bakteri kushtimisht patogjenë

Karakteristika themelore e helmimeve bakteriale me ushqim është periudha e shkurtër e inkubacionit (periudha nga futja e ushqimit te ndotur deri te shfaqja e simptomave). Mesatarisht, simptomat e sëmundjes lajmërohen prej disa orë deri ne disa ditë pas konsumimit të ushqimit.

Helmimi me salmonelë

Me salmonelë më së shpeshti është i ndotur ushqimi me prejardhje shtazore, siç janë mishi, qumështi dhe vezët. Por, edhe sallatat e ndryshme të përgatitura nga perimet e palara sa duhet, të ujitura me ujëra të zeza fekale ose të ndotura nga brejtës dhe insekte të ndryshme, mund të shkaktojnë helmim me salmonelë.

Helmimi me stafilokokë

Helmimi me stafilokokë është rezultat i helmeve të cilat ky shkaktues i tajit në ushqim dhe në organizmin e njeriut. Njeriu mundet t'i përcjellë këta shkaktarë nëse janë të koncentruar në fyt ose në hundë (bartës bacile) ose nëse ka ndryshime në lëkurën e tij (puçrra, plagë me qelb). Shkaktarët e këtyre sëmundjeve kalojnë në ushqim ose në kontakt të drejtpërdrejtë me duart e ndotura, veçanërisht gishtat e ndotur ose gjatë teshtitjes, kollit apo të folurit.

Helmimi me baktere kushtimisht patogjenë

Gati se dy të tretat e të gjitha helmimeve bakteriale shkaktohen nga bakteret kushtimisht patogjenë. Zakonisht, bakteret kushtimisht patogjenë munden të gjinden në traktin e zorrëve të njeriut, pa mos shkaktuar sëmundje. Deri tek sëmundja vjen gjatë shumimit të tyre rapid në brendi të një organizmi të ndjeshëm ose gjatë rënies së imunitetit.

Masa të preventivës dhe të shkatërrimit

Ndër masat të cilat duhet të zbatohen bëjnë pjesë:
    1. produktet ushqimore të freskëta të ruhen në frigoriferë;
    2. përpunimi termik i ushqimit me qëllim shkatërrimit e baktereve;
    3. përpunimi i ushqimit të gatshëm të kryhet në sipërfaqe të caktuara pune me mjete dhe enë tjera, e jo me të njëjtat në të cilat është përpunuar ushqimi i papërpunuar termik;
    4. kontroll i rregullt veteriner dhe sanitar nga shërbimet kompetente inspektuese;
    5. persona të cilët kanë ndryshime në lëkurë dhe infektim stafilokokë në fyt ose në hundë nuk duhet ta prekin me dorë ushqimin dhe duhet të largohen nga puna deri në përfundim të mjekimit;
    6. personat të cilët kryejnë përgatitje të ushqimit duhet të jenë të stërvitur për mënyrën dhe veprimet në procesin e përgatitjes së ushqimit.

Glamorous...

Ti ke hapur një temë shumë interesante dhe reale,por që fatkeqësisht që ti kërkojmë rregull Ministrise së Shëndetësisë,do te ishte më mirë që qeveria të merrte masa,në rradhë të parë për të rregulluar kushtet ekonomike,të ketë drita,ujë,ushqime nëpër dyqane që nuk duhet të shiten pas datës së skadimit dhe as te vijnë te tilla.
    Qe tu kerkojmë llogari atyre që shesin dhe që rrezikojne jetên e njerëzve është tepër normale dhe ke shumë të drejtë,po për mua fajtorët kryesorë janë shteti dhe politikanët....kjo Ministria vetë!

Respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 11-12-2007 më 12:02
    "Carpe Diem"

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Historia e formave të likuidimit të të dënuarve
    Nga Davius në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 11:11
  2. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •