Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 44
    Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416

Question Besimtarët nuk kanë Zot por Zonjë?

Sipas logjikes njerezore te krijimit, besimtaret nuk kane nene, por at.

Mirepo po ta analizojme me sakte, sipas logjikes njerezore, ajo qe te prodhon quhet nena dhe jo babai.

Dmth qe logjikisht, krijuar me magji ose me rrahje duarsh, krijuesi quhet nene.

Duhet t'ia percojme kete te ver8, te teorise se tyre gabuar ?

P.s Une akoma vras mendjen qe nese ata kane nje Zonje, asaj kush ia.. po nejse.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ClaY_MorE : 02-11-2007 më 11:57
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    po besimet monoteiste jane dogma krejtesisht maskiliste, ku zoti edhe pse thuhet se nuk ka gjini perseri nga ana gramatikore eshte i gjinise mashkullore.

Nje shembull i maskilitetit te besimit te krishtere psh eshte trinia.
    Trinia nuk ka elemente femerore. idealisht duhet te jete Ati, Ema dhe Biri(qe perfaqeson krijimin jo bire ne kuptimin e djalit).
    Krishterimi ka vendosur shpirtin e shenjte ne vendin e nenes, dhe duket qarte mangesia.
    Nese lexon ne forumet jo-fetare mistike, eshte gjeresisht e pranuar kjo gje, edhe Crowley e ka vene re mungesen e elementit femeror ne trinine kristiane.
    Implikimet politike te nje sistemi te tille jane te qarta, mashkulli qe dominon mbi femren, gjoja me te drejte hyjnore.

Dua te shtoj gjithashtu se Paganizmi (qe nuk eshte fe te mos e ngaterrojme) adopton konceptin e Nenes Natyre ose Nena Toke, Baba Dielli, dhe ne si bijte e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 11-10-2007 më 13:11

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Me kujtohet qe thuhet se Zonja e krijoi njeriun sipas shembelltyres se saj !!!

Po asaj valle per cfare i duheshin syte me shikim 120gradesh, krahet dhe kembet etj etj kur ishte aq e plotfuqishme ?

Qe sot e tutje u bej thirhje besimtareve anembane, ti luten Zonjes dhe jo Zotit ( qe ne fakt te dy jane pa emer)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    Përshendetje Zoti nuk asht zonjë pasi nuk ka thon ai as ne bibel apo kuran ai është.Zoti
    ndoshta ki informim pse e quajm at sepse.Zoti krijusi i gjithqkaje tha nese me pranoni mu ne jeten e juaj une do tju quaj si femi te mi pra ne te gjith e dim se ai asht qe na ka kriju po kjo fjala at asht dashuri kurse edhe ai femi qe na ka qujat neve besimtarve edhe kjo asht dashuri sepse nuk kemi ide se si mund te jet. Zoti ne mund të debatojm non stop po kur te thoni per zotin zonjë ather duhet të argumentoni dikun kurse pse na i thojna zot i keni ju ne bibel si per at pse ki pergjigje pra te mos folum vetum te qesim tem po te kish argumente kur te folsh diqka per.Krijusin e gjithqkaje. sepse vetum ata qe nuk dojn te kuptojn te vertetn mund te pranoj kit gje qe e paske cek ti po ata qe e deshirojn te verteten pra ata nuk mund ti bindes me kit term oki kalo mir edhe.ZOTI nuk mund ta zbuloj kerkush sepse nuk mund ta kapin kapacitetet tona tungi

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    terminologjia e fjales zot nuk ka te bej fare me fete abrahamike sepse eshte me e lashte se to.

i/e regjistruar Maska e Silence
    Anëtarësuar
    20-01-2007
    Postime
    32
    Nuk e di ..por po me duket se hapsi i temes ..spo di te diferencoj dallimin midis nenes dhe zotit .

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Dhe besimtaret nuk duhet as te tentojne ta bindin sepse keta NUK DUAN TE BINDEN - KURRE!!!
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Dhe besimtaret nuk duhet as te tentojne ta bindin sepse keta NUK DUAN TE BINDEN - KURRE!!!
    Perse valle e keni kaq te veshtire te kuptoni qe ne kohen e krijimit te teorise se krijimit, kemi pasur te bejme me nje shoqeri tejet maskiliste.

Logjikisht, fryma qe te krijon eshte nena jote, nuk mund te kete at, pa patur nene fillimisht dhe nese kemi te bejme me nje krijese aseksuale atehere ajo rrjedhimisht mbetet nena, sic na e dikton natyra ku jetojme.

Ju mund te thoni c'te doni, por ta dini qe ajo qe ju pretendoni, mbetet Zonje dhe jo Zot.

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga limi87 Lexo Postimin
    Përshendetje Zoti nuk asht zonjë pasi nuk ka thon ai as ne bibel apo kuran ai është.Zoti
    ndoshta ki informim pse e quajm at sepse.Zoti krijusi i gjithqkaje tha nese me pranoni mu ne jeten e juaj une do tju quaj si femi te mi pra ne te gjith e dim se ai asht qe na ka kriju po kjo fjala at asht dashuri kurse edhe ai femi qe na ka qujat neve besimtarve edhe kjo asht dashuri sepse nuk kemi ide se si mund te jet. Zoti ne mund të debatojm non stop po kur te thoni per zotin zonjë ather duhet të argumentoni dikun kurse pse na i thojna zot i keni ju ne bibel si per at pse ki pergjigje pra te mos folum vetum te qesim tem po te kish argumente kur te folsh diqka per.Krijusin e gjithqkaje. sepse vetum ata qe nuk dojn te kuptojn te vertetn mund te pranoj kit gje qe e paske cek ti po ata qe e deshirojn te verteten pra ata nuk mund ti bindes me kit term oki kalo mir edhe.ZOTI nuk mund ta zbuloj kerkush sepse nuk mund ta kapin kapacitetet tona tungi
    Cfare thua ore?!!! Jo qe ne nuk mund te te kuptojme, por jam i sigurte qe ti tani po ta lexosh edhe nje here shkrimin tend s'do ta kuptosh cfare ke thene!

PS: Artson ne ate kohe mashkulli ishte zot i gjithckaje, edhe i femres, prandaj eshte quajtur me ate term mashkullor.
    Barca

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Artson Lexo Postimin
    Perse valle e keni kaq te veshtire te kuptoni qe ne kohen e krijimit te teorise se krijimit, kemi pasur te bejme me nje shoqeri tejet maskiliste.

Logjikisht, fryma qe te krijon eshte nena jote, nuk mund te kete at, pa patur nene fillimisht dhe nese kemi te bejme me nje krijese aseksuale atehere ajo rrjedhimisht mbetet nena, sic na e dikton natyra ku jetojme.

Ju mund te thoni c'te doni, por ta dini qe ajo qe ju pretendoni, mbetet Zonje dhe jo Zot.
    Artson
    Pa dashje po futem perseri ne valle me ju.
    Kush te ka thene ty qe Zoti ka (ose duhet te kete) gjini? Askund ne Islam (besoj) s'eshte thene se Zoti eshte mashkull apo eshte femer. Eshte mbi te gjithe. S'eshte njeri qe te kete gjini. As kafshe s'eshte. As ateist.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-07-2006, 10:53
  3. Dhunohen besimtarët e Zonjës Eleonorë
    Nga iliria e para në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-06-2006, 13:30
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •