Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 82
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga babybell Lexo Postimin

per temen: peace and love....and tolerance
    edhe une per paqe dashuri dhe tolerance jam, po pikerisht ketyre rracave qe ti permenda, i mungon toleranca.
    E i ça ligji duhet te kete ne itali psh, flas per ketu meqe jetoj, nuk me duhet ca ben evropa, kush do te hyje ne itali nga ata arabet-egjypto-marokinet and friends , le te jetoje si jetohet ketu, dhe jo te marrin me vete zakonet mesjetare, dhe fetare.
    E ka mire arabi, qe nuk te le te futesh me bibel ne arabi, pse nuk ja bejne dhe keta ne te njejten menyre? Nuk ke ku te shkosh se ngado kudo shef vetem arabistanez, apo nuk e kane ate gjuhen qe te iken truri kur i degjon. Dhe pastaj ka faj lega nord qe propozon ligje naziste. Ja do duroja dot une te ishte dhe ne shqiperi keshu? Do kisha propozuar ti zhduknim nga faqja dheut.

P.S.Nese ti babybell ke te dashur ose je martuar me nje njeri me ngyre,shpresoj vetem qe te mos jete i rracave te siperpermendura. Nuk eshte pune ngjyre, eshte pune karakteri.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 08-12-2007 më 06:20

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Nuk ke ku te shkosh se ngado kudo shef vetem arabistanez, apo nuk e kane ate gjuhen qe te iken truri kur i degjon. Dhe pastaj ka faj lega nord qe propozon ligje naziste. Ja do duroja dot une te ishte dhe ne shqiperi keshu? Do kisha propozuar ti zhduknim nga faqja dheut.

Nuk me duket i drejte justifikimi i lega nord nga ana jote...
    Gjithcka duhet te niset nga parimi i drejtesise dhe ndershmerise sigurisht...

Ti nuk mund te pranosh dike te ndryshem ne gjirin tend dhe pastaj ta trajtosh si skllav...Kjo nuk eshte as e drejte e as e ndershme...Edhe arabi eshte pranuar,per nevojat e shtetit,atehere do e pranosh edhe traditen e tij... Ai nuk mund te trasformohet per qefin tend...
    Ti nuk mund te propogandosh,demokracine,perzierjen racore e melting pot e cte duash dhe pastaj te tregosh hipokrizi maksimale ndaj po ketyre kategorive...Ska drejtesi e ska ndershmeri...
    Une jam mese i ndergjegjeshem per racizmin tim te shendetshem,i prejardhur prej tradites shqiptare,qe kujdeset per ruajtjen e races dhe gjakut,por kjo sme ndalon te jem i drejte dhe i ndershem me racat e tjera...Ndoshta sjam i mire,po kjo eshte dytesore...

Edhe ne shqiperi,zgjidhja eshte e thjeshte nese do ngrihet nje dite problemi...mos te pranohet absolutisht emigranti i huaj...Nuk do jemi te mire,po ama te ndershem e te drejte...

Shqiperia e shqiptareve e jo e emigranteve dhe femijeve te tyre...

Nese dikush kundershton kete kundershton gjakun e vet,traditat e veta dhe eshte shume afer perkufizimit te natyrshem si tradhtar i shqiptarise....

Kete sjellje e pranoj nga i huaji,sdo me pelqeje se kam nevoje,po do perpiem ti zgjidh problemet ndryshe...
    Por nuk pranoj absolutisht,qe ti europian te me japesh mend mbi demokracine e civilizimin e pastaj te me tregosh ligjet e Hitlerit...Ketu ti me fyen plotesisht me barbarine e arrogancen tende dhe eshte njesoj si te me kesh shpallur lufte.....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Emigrantet vijne ketu se kane nevoje ata ne rradhe te pare, pastaj shteti.
    Une nuk te fyeva ty, po nese fyhesh se po u tregokam i padrejte ndaj nje rrace muti, fyhu sa te duash.
    Po jam arrogant, dhe jam krenar.
    Une jam tolerant kundrejt atyre qe njohin tolerancen.

P.S.Kuptohet qe dhe keta talianet kane faje shume qe pranojne arabistanez pa kursyer. Ti ke te drejte qe ne shqiperi nuk do ti lejonim te hynin fare. Prit edhe ca kohe , kur ne itali te kete me shume te huaj se italiane, do ia marrin kalane nga brenda, po keta nuk e kuptojne se jane tip, futi nje te pire bari , dhe paqe paqe.

P.S.2. Fale atij rracizmit te shendoshe e te drejte qe kemi patur gjithmone jemi katandisur ne nje grusht njerez, te rrethuar nga armiq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 08-12-2007 më 06:56

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Emigrantet vijne ketu se kane nevoje ata ne rradhe te pare, pastaj shteti.
    Une nuk te fyeva ty, po nese fyhesh se po u tregokam i padrejte ndaj nje rrace muti, fyhu sa te duash.
    Po jam arrogant, dhe jam krenar.
    Une jam tolerant kundrejt atyre qe njohin tolerancen.
    shiko se stu drejtova ty me shprehjen e fundit,po mentalitetit te europianit qe flet per demokraci e civilizim e perzierje racore e pastaj permend hitlerin....

Emigranti vjen nese shteti i ofron mundesi pune...Nese shteti e merr dhe e vervit per by-the jashte,emigranti ste vjen... Pra eshte nevoje reciproke dhe jo nevoje vetem e emigrantit...Biles jo vetem kaq,po shtetet europiane sipas nevojave per emigrante po bejne edhe ligjet e tyre...

Kur kane nevoje,zbusin ligjet ,tregohen me te mire,kur nuk kane nevoje e shtrengojne...

Pastaj nuk eshte mire te jesh i padrejte kunder cfaredolloj race,edhe asaj arabike...
    Ceshtja per shqiptaret eshte shume e thjeshte,sepse ka ngelur ajo natyrore....
    Jemi ne dhe gjithe te tjeret e askush nuk duhet te perzihet me te tjeret...pastaj simpatirat e antipatirat jane sigurisht personale ,por kurre nuk duhet te cojne ne ndryshimin e parimit te mesiperm natyror....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nuk eshte padrejtesi fare ndaj asaj arabike, dhe e theksoj veçanerisht ndaj kesaj rrace te qelbur. para 1400 vjeteve, vrisnin femijet e vet, femra, i varrosnin te gjalle. Erdhi islami dhe pushtuan e asimiluan gjithe lindjen e mesme, me gjithe mongoloidet otoman qe na pushtuan neve. Te shfarosen eshte drejtesi , jo padrejtesi. Ku e ka te miren kjo rrace, qe infektoi me faren e vet gjithe ato qyteterime.

Opinion personal eshte ky, ashtu si i te gjithve qe shkruajne ketu.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Nuk eshte padrejtesi fare ndaj asaj arabike, dhe e theksoj veçanerisht ndaj kesaj rrace te qelbur. para 1400 vjeteve, vrisnin femijet e vet, femra, i varrosnin te gjalle. Erdhi islami dhe pushtuan e asimiluan gjithe lindjen e mesme, me gjithe mongoloidet otoman qe na pushtuan neve. Te shfarosen eshte drejtesi , jo padrejtesi. Ku e ka te miren kjo rrace, qe infektoi me faren e vet gjithe ato qyteterime.
    Infektoi apo jo civilizimet e lindjes se mesme nuk ka perse te na hyje ne xhep...
    Ne nuk kemi aleate per te mbrojtur..atehere perse te krijojme armiq kot?
    Vete jemi te vaksinuar nga islami,dime tja mbyllim gojen,kaq mjafton...

Pastaj nuk ka race ne bote te meritoje vemendjen e races shqiptare,ndac per mire e ndac per keq...Mos tu rrisim mendjen te tjereve me shume se c'kemi bere deri me tash.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    edhe une per paqe dashuri dhe tolerance jam, po pikerisht ketyre rracave qe ti permenda, i mungon toleranca.
    E i ça ligji duhet te kete ne itali psh, flas per ketu meqe jetoj, nuk me duhet ca ben evropa, kush do te hyje ne itali nga ata arabet-egjypto-marokinet and friends , le te jetoje si jetohet ketu, dhe jo te marrin me vete zakonet mesjetare, dhe fetare.
    E ka mire arabi, qe nuk te le te futesh me bibel ne arabi, pse nuk ja bejne dhe keta ne te njejten menyre? Nuk ke ku te shkosh se ngado kudo shef vetem arabistanez, apo nuk e kane ate gjuhen qe te iken truri kur i degjon. Dhe pastaj ka faj lega nord qe propozon ligje naziste. Ja do duroja dot une te ishte dhe ne shqiperi keshu? Do kisha propozuar ti zhduknim nga faqja dheut.

P.S.Nese ti babybell ke te dashur ose je martuar me nje njeri me ngyre,shpresoj vetem qe te mos jete i rracave te siperpermendura. Nuk eshte pune ngjyre, eshte pune karakteri.
    Une nuk kam dashur njeri me ngjyre (as jam e martuar) dhe kjo eshte rastesi sepse mund te me kishte ndodhur ose mund te me ndodhi, pse jo. nuk eshte aty puna. une jetoj ne france ku ka akoma me shume ngjyra sesa ne itali dhe njoh njerez nga pothuajse e gjithe bota. ketu njerezit me ngjyre (nga afrika e veriut deri ne jug) nuk jane te gjithe te sapoardhur xfiles. ata kane lindur dhe jetojne ketu dhe nuk e kuptoj aspak vullnetin per ti konformuar me francezet "puro" le te themi sepse askush nuk ka te drejte te te heqi te drejten e kultivimit te kultures qe deshiron. kjo nuk do te thote se ata nuk kane edukate qytetare, inteligjence apo aftesi per te bashkejetuar ne forme perfekte me te tjeret. dhe faktikisht miliona franceze me origjine te huaj jetojne ne paqe me veten dhe ambjentin ketu por keta nuk do ti shohesh ne televizor ti ne itali sepse nuk perbejne scoop. ti ke pare makinat e djegura mbase ne televizor por duhet te dish se problematika e atyre fenomeneve eshte shume me e thelle dhe implikon dhe fajeson direkt nje sistem te deshtuar "te bardhesh". Ti mer si shembull mungesen e tolerances ne lindje te afert a te mesme. nqse qeveri perendimore partizane te te drejtave te njeriut, gjykojne sot mungesen e demokracise dhe te civilizimit ne keto shtete, me e pakta eshte te veprojne ndryshe nga ato. per sa i perket, te sapoardhurve dhe sidomos ata qe nisen nga afrika e zeze: xfiles ti nuk mund ta imagjinosh skamjen ekstreme qe perjetojne ata njerez dhe konditat ne te cilat zhvillohen si njerez. ai njeri vjen ketu mbas shume shume peripecirash dhe punon si skllav ne nje pune qe nje i bardhe s'e do, paguhet me therrime dhe fishihet neper vrima te qelbura me friken se nje dite do ta ndaloje policia nje dite. une kesaj i them kurajo. franca sot ka nevoje per 80.000 krahe pune, urgjent!! kush mendon se te vjen nga Algjeria per te punuar ne llaç? Profesori? Doktori? te vjen nje fshatar i varfer qe s'ka shkuar shume ne shkolle po ka nje familje qe do ta haje. vetem se fshatari nuk e ka llogaritur se tani do ishte me mire te merrnim polonezin sesa ate, sepse ka ndryshuar politika: tashme emigracioni zgjidhet! atejere fshatari i varfer kthehet ne nje qenje te padobishme, inferiore, te prapabetur ne syte e te bardheve dhe krijon debate te tipit: po me ha buken, eshe terrorist potencial sepse helbete musliman ose akoma eshte i papaster dhe i paedukuar, i paintegrueshem!!!
    si perfundim desha te kujtoj dostojevskin qe thote ne krim dhe ndeshkim se varferia nuk eshte e pamoralshme, i pamoralshem eshte mjerimi. mjerimi te zhvesh nga shume vlera, shume instikte njerezore et vesh me vese nga me te turpshmet. te keshilloj gjithashtu te shohesh filmin "syriana"

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga augusta b Lexo Postimin
    Hermafroditet si ty nuk vlejne nje lek.
    Nerse e kam Hermesin at e Aferditen eme kjo nuk do te thote se unje jam Hermafroditi shpirt, -kjo mund te thote vetem nje gje te sigurt - se jam hermetik dhe mistik njekohesisht.

Po femrat me palle vlejne shume e? - Atena pallada
    ose pallavra
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Nerse e kam Hermesin at e Aferditen eme kjo nuk do te thote se unje jam Hermafroditi shpirt, -kjo mund te thote vetem nje gje te sigurt - se jam hermetik dhe mistik njekohesisht.

Po femrat me palle vlejne shume e? - Atena pallada
    ose pallavra
    Pse hermesi me afroditen ishin malesore a!!!!a po perendite,e kishin qendren ne mal.......bye bye troxhan hors i vjeteruar

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    femi i llastuar - u rritsh shpejte e u befsh e bukur si perendesha.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrantët, rrezik kombëtar për Greqinë?...
    Nga DYDRINAS në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  4. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •