Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 82
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga augusta b Lexo Postimin
    Une nuk permenda gje emer Baptist,pse te djeg ty,kush te tha ty qe po lexoj ato perrallat e tua.............sa per gallat tigri im e rreh ujkun

PS.gjithe te mirat baptajst...calm down
    E ke fjalen per macokun me cizme?
    Ma sill njehere ketu
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    E ke fjalen per macokun me cizme?
    Ma sill njehere ketu
    Maçoku me çizme i ha minjte e baptizuarik fli tani se te ha maçoku

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga babybell Lexo Postimin
    s'te pelqeu ty? posi, se aty po me rreh mua se u nevrikose ti: nje anonim, nje hiç, nje fllucke sapuni !!!
    Nuk nevrikosem me ndergjinoret,kam ndjesi te tjera....se ku te rreh ty nuk me intereson me thene te drejten....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Maçoku me çizme i ha minjte e baptizuarik fli tani se te ha maçoku
    Me fal zemer, por une jam musliman.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Kush na jep ne te drejten t'i veme njerezit ne nje nivel me poshte sec jane????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Natyra dhe historia,perkatesisht krijuesja dhe gjykatesja e njerezimit....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Me fal zemer, por une jam musliman.
    beju dhe hoxhe po deshe,mua nuk me prish pune

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    plasi dashnia e tipit intelektual ene knej....

i/e regjistruar Maska e lojaxhiu
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    409
    Citim Postuar më parë nga DeAdA Lexo Postimin
    Teme shume interesante kjo dhe me interesante akoma eshte kur zbulon si shqiptaret jane ca nder rracistet me te medhenj qe mund te ekzistojne. Eshte shume per te ardhur keq qe nje politikan italian te flasi ashtu per emigrantet kur jane keta emigrant qe po punojne si qente per ate shtet. Megjithate ai politikan nuk eshte i vetem sepse sic duket edhe nga disa postime ketu, rracismi eshte nje problem qe nuk mendoj se do zhduket kurre dhe kjo ka te bej shume me menyren se si je rritur dhe kulturen qe ke, por ne te njejten kohe edhe me sa open-minded je ti si njeri. Ketu ne amerike ka emigrante nga cdo cep i botes dhe eshte shume interesante kur degjon amerikane te lindur e te rritur ketu te bejne komente per emigrantet. Nje zjarr ndodhi ne Californi edhe ne shume vende u tha qe ja vune emigrantet dhe shume njerez aq donin edhe filluan te flisnin perseri kunder emigranteve. Ne shqiptaret mendojme se jemi rraca me e mire ne bote, ashtu sic edhe zezaket mendojne se jane me te mire se gjithe te tjeret. Mamaja ime ka "alergji" te kaloje afer zezakeve sepse nuk u duron dot eren sic thote ajo. Sado qe jam perpjekur shume here te bisedoj me te edhe ti flas qe mos te jete kaq raciste, asgje nuk ndodh sepse per te evropianet dhe rraca e bardhe jane shume here me lart. Shume nga ne mund te mos i pelqejme dhe mund te mos jemi dakort me kulturen e disa popujve, si psh arabeve, por perseri kush jemi ne t'u themi atyre si ta jetojne jeten. Ajo eshte dicka qe ata duhet ta zbulojne vete dhe ta rregullojne vete ne te njejten kohe. Nuk mund te shkosh ne shtepine e tjetrit edhe t'i thuash qe duhet ta drejtosh familjen keshtu sepse keshtu them une sic perpiqen ca shtete te bejne. Sado i fuqishem nje shtet te jete, nuk eshte puna e tyre fare. Kur ketu ne amerike rane kullat, arabet poshteroheshin ne cdo vend qe te shkonin apo te kalonin. Te vinte keq kur shikoje njerez ne rruge qe rrihnin cuna arabe apo ngacmonin goca arabe sepse disa extremist ben ca ben, kur keta arabe kishin lindur ketu dhe ishin amerikane si te tjeret.

Ndoshta ne vend qe te dalim ne konkluzione dhe akoma t'i trajtojme njerezit sikur jane shume me poshte nesh sepse ngjyra e lekures se tyre nuk eshte e njejte me te tonen, se nuk flasin te njejten gjuhe si ne, apo se nuk besojne ne te njejtat gjera si ne, duhemi te perqendrohemi ne rastin konkret. Edhe ata jane njerez sic jemi dhe ne, dhe shume prejt tyre jane shume here me te zgjuar se ne etj...etj...

Kush na jep ne te drejten t'i veme njerezit ne nje nivel me poshte sec jane????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megjithese shum thuhet se pse rracizmi eshte shum keq dhe i dembshem, etj, nuk para flitet shum per nivelin qe korrektesa politike ka arritur keto dite. Keto dite, (te pakten ketu ne Angli) nuk mund te thuash ndonje gje pak si acaruse per ndonje group sepse quehesh ksenofob, rracist, etj.

Ti flet se rracizmi duhet mundur dhe zhdukur po me cfare kushti? Me mungesen e fjales se lire. Me zhdukjen e kultures dhe identitetit te shtetit qe rrine.

Sa here flitet qe multikulturalizmi eshte nje gje e mire etj. Eshte nje gje normale te thuash qe p.sh. Zezaket jane shum te mire, sepse keshtu e ashtu. Por nuk mund te thuash te njejten per te bardhet, sepse eshte rracism.

Mua me duket se ka arritur ne nje pike qe e kane kaluar kufirin per disa gjera.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    Postime
    783
    Hyllin dhe canus-lupus jane dy gjera te ndryshme.......me mire te mos perzien.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    beju dhe hoxhe po deshe,mua nuk me prish pune
    Atehere c'te duhet ty a jam une ai qe baptizon apo i baptizuar, apo dicka krejtesisht e 13-te?

Dhe kujte i flas, une nje busti te gurte.
    Aeneas Dardanus

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrantët, rrezik kombëtar për Greqinë?...
    Nga DYDRINAS në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  4. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •