Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 82
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Emigrantët t‘i trajtojmë sipas modelit nazist

Një politikan në Itali shokon opinionin publik

Një politikan në Itali ka shokuar opinionin, duke propozuar që emigrantët të trajtohen me të njëjtën ashpërsi që përdorën nazistët kur pushtuan vendin. Xhorxhio Betio, një këshilltar komunal në Trevizo, tha gjatë një takimi: "Me emigrantët ne duhet të përdorim të njëjtin sistem që përdornin edhe SS-ët. Të dënojmë 10 prej tyre për çdo dëm kundër një prej qytetarëve tanë". Komentet e tij rikthejnë në mendjet e italianëve kujtimet e vitit 1944, kur Hitleri urdhëroi ekzekutimin e 10 italianëve për secilin prej 33 gjermanëve të vrarë gjatë një sulmi partizan kundër forcave okupuese në një rrugë të Romës. Emigracioni ka qenë një çështje e ndjeshme në rajonin verior të Italisë, Veneto, ku gjendet edhe Trevizo. Tensionet kanë qenë të përhershme mes banorëve lokalë dhe emigrantëve, disa prej të cilëve kërkonin punë në fabrika dhe fusha. Betio, një anëtar i Lidhjes së Veriut (Liga Nord), e njohur për qëndrimet anti-emigrantëve, është dënuar ndërkohë pasivisht nga politikanët dhe editorialistët. "Edhe nëse do të kish qenë i dehur, apo nëse truri i tij do të ishte goditur, komentet e tij duhen dënuar pa hezitim", shkruan "Il Giornale", një gazetë konservatore, që normalisht mbështet Lidhjen e Veriut. Ndërsa një lider i komunitetit hebre të Romës i ka cilësuar komentet si "tmerruese". Vetë Betio ka thënë për agjencinë e lajmeve "Reuters", se ai kish qenë i acaruar në kohën kur kishte bërë këto komente, për shkak se një emigrant aziatik kishte kërcënuar nënën e tij. "Unë sigurisht kam bërë gabim që kam përmendur SS-ët", tha Betio, duke shtuar se ai besonte që gjithçka ishte ekzagjeruar nga politikanët dhe mediat. Parlamentarët italianë e akuzuan atë se po nxiste racizëm dhe i kanë kërkuar qeverisë ta censurojë, ndërkohë që episodi nxjerr edhe një herë në pah problemet e Italisë me emigracionin. Shumë italianë, të shqetësuar nga rritja e shkallës së krimeve dhe papunësia, kërkojnë një "reprezalje" ndaj emigrantëve.

Gazeta Shqip
    My silence doesn't mean I am gone!

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    He erdhi lajmi nder shqiptare me ne fund...Europe,Europe,Europe!
    Edhe te na pjekin ne furra ,per te bere sapun na duhet... 1 nga ne 10 nga ata,ishte thirrja e atij te lajthiturit qe eshte dhe kryetar bashkie pale..Kryetar Bashkie Europian!

Keta i kane hak vjedhjet dhe vrasjet,popull i qelbur....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    sikur te vinin greket e italianet ne shqiperi e te benin rremuje, do kerkoja te njejten gje.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    sikur te vinin greket e italianet ne shqiperi e te benin rremuje, do kerkoja te njejten gje.
    A jo eshte ndryshe...Nese ti i pranon,se te mbajne gjalle ekonomine,s'mund ti trajtosh ashtu...
    Ver Ligjin ,sdua emigrante,me gjen 100% dakort,eshte e ndershme dhe e drejte... Por jo,dua emigrante po dua tu q. nenen ti trajtoj si kafshe...nuk eshte e ndershme dhe nuk eshte e drejte....

Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    A jo eshte ndryshe...Nese ti i pranon,se te mbajne gjalle ekonomine,s'mund ti trajtosh ashtu...
    Ver Ligjin ,sdua emigrante,me gjen 100% dakort,eshte e ndershme dhe e drejte... Por jo,dua emigrante po dua tu q. nenen ti trajtoj si kafshe...nuk eshte e ndershme dhe nuk eshte e drejte....
    Emigrantet qe vijne ne Itali nuk i ka thirrur njeri, vijne thjesht siç bejne te gjitha emigracionet…, por fakti qe jane shtuar pa mase, sidomos ne veri ne qendrat kryesore industriale ku shpesh ne proporcion me popullaten vendase, emigrantet arrijne mbi 1/ 10 …, dhe nuk eshte pak …
    Per nje ekonomi ne renie sikur edhe ajo italiane, kjo dyndje masive do te shkaktoje vetem probleme nga me te ndryshmet, si psh intoleranca, ksenofobia, urrejtje ose diskriminim racial…
    Fakti qe edhe sot diskutohet nje tip “sanatorie”…, te ben te mendosh qe dikush (ne qeveri) kerkon te destabilizoje vendin me pasojat e lartpermenura. Eshte fjala per mbi 170.000 persona qe do te hyjne ose qe jane por qe duhen “rregulluar” , dhe kjo shkakton pakenaqesi ketu nder familje qe mezi arrijne fundin e muajit…
    Duhet thene qe italianet nuk jane ne pergjithesi rraciste, por qe faktet e koheve te fundit ( me statistika ) bejne qe ne 100 te denuar 70 jane te huaj…, kjo nuk me duket pak!
    Mendoni po te ndodhte tek ne nje gje e tille…

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Italianet nuk i potesojne kushtet per te qene raciste, -jane race e perzier. Po u sdhkua me kete formule ne itali s'dote mbeten etni tjera pos shqiptareve.

Pra, italianet e kane gabim, se flasin pa u shikuar ne pasqyre.

Pastaj emigrantet u kane faj shpagetave qe deshen te bashkoheshin me BE-ne per te rrenuar ameriken. Emigrantet u paskan faj atyre qe dhuruan para nga rezervat e buxhetit shteror per te finansuar sulmet terroriste kunder amerikes...

Lerini perrallat! -Ata qe duan evrope do te hane m u t per darke. Ju befte mire racistave qe nuk dijne as ciles race i takojne.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Italianet nuk i potesojne kushtet per te qene raciste, -jane race e perzier. Po u sdhkua me kete formule ne itali s'dote mbeten etni tjera pos shqiptareve.

Pra, italianet e kane gabim, se flasin pa u shikuar ne pasqyre.

Pastaj emigrantet u kane faj shpagetave qe deshen te bashkoheshin me BE-ne per te rrenuar ameriken. Emigrantet u paskan faj atyre qe dhuruan para nga rezervat e buxhetit shteror per te finansuar sulmet terroriste kunder amerikes...

Lerini perrallat! -Ata qe duan evrope do te hane m u t per darke. Ju befte mire racistave qe nuk dijne as ciles race i takojne.
    Pershendetje Baptist, une per here te pare degjoj te flitet per "financim" te talibaneve, ne dem te Amerikes...
    Di qe ekziston nje rryme e politikes ketu, qe simpatizon me ta ( talibanet ), por asnjehere ne menyre te hapur, pohoj gjithashtu qe eshte per tu çuditur..., si mund te bien ne ujdi (kompromis) dy ekstreme qe njekohesisht kundershtojne ne thelb njera-tjetren..., eshte fjala per te majtet me talibanet ( por kjo eshte politike ) kryekeput..., ( sa per t'iu permbajtur temes ).

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin

Kjo fjala shpageta nuk me pelqen.Tregon racizem te pakten ne fjalorin tend.Por nuk na thua:
    Cfare eshte kjo????? na e spjego pak.A mos ka zbuluar dikush fakte qe shteti italian te kete ndihmuar sulmet,eshte shkruar ndonje artikull gazete,liber,memuare?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 07-12-2007 më 17:13

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ketu te jap te drejte Baptist, ata jane rrace e perzier , dmth nuk dine ca rrace i perkasin, se ashtu jane gjysma gjysma. Ka shume egjiptiane ketej, shume fare, dhe ndonjehere martohen me italiane, sa gje e shpifur, larg qoft.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Emigrantet qe vijne ne Itali nuk i ka thirrur njeri, vijne thjesht siç bejne te gjitha emigracionet…

Dhe bejne punet qe italianet si prekin me dore,se u rendon suma...

Per nje ekonomi ne renie sikur edhe ajo italiane, kjo dyndje masive do te shkaktoje vetem probleme nga me te ndryshmet,

Emigrantet po frenojne renien natyrore te nje populli tashme superdembel,ku femija rron deri 40 vjec me leket e babit...3 milion emigrante qe trajtohen si skllever e qe vetem kontribuojne...

Eshte fjala per mbi 170.000 persona qe do te hyjne ose qe jane por qe duhen “rregulluar” , dhe kjo shkakton pakenaqesi ketu nder familje qe mezi arrijne fundin e muajit…

Kush jane keto familje? jane ata qe nuk dine te bejne asgje dhe kane por-dhe....njesoj si ato familjet ne shqiperi ku burrat 40-50 vjec rrine kafeneve dhe thone:Pse per 10 mije lek dita do punoj une,pse ca jam une? e rrojne me asistence sociale a me leket qe i sjell djali 18 vjec qe punon gjekundi jashte....

Kjo eshte kategoria me e demshme e cdo shoqerie...

Duhet thene qe italianet nuk jane ne pergjithesi rraciste,

Nga e ke gjetur kete? Kohet e fundit degjova nga nje italian shprehjen:

Nuk eshte se sta jap shpine me qera se jam racist,po se jam nacionalist!!!! Me rafte pika,italian nacionalist!!!!! ca spo na degjojne veshet....

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrantët, rrezik kombëtar për Greqinë?...
    Nga DYDRINAS në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 22:42
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. 400 mln euro nga emigrantet ne Greqi
    Nga Michigan2005 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 16:09
  4. UDB: Dosja per emigrantet shqiptare ne Itali
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 18:04
  5. Greqi,izolohen emigrantet
    Nga kolombi në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-01-2005, 13:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •