Pyetjen nuk e kam personale.Shume besimtare(Cfardo feje qofshin)vrasin,shperndajne droge,vjedhin etj,pastaj falen ose agjinojne dhe i lane mekatet.A eshte e drejte kjo? Dua nje pergjigje.Kete e kam nga pervoja personale.
Pyetjen nuk e kam personale.Shume besimtare(Cfardo feje qofshin)vrasin,shperndajne droge,vjedhin etj,pastaj falen ose agjinojne dhe i lane mekatet.A eshte e drejte kjo? Dua nje pergjigje.Kete e kam nga pervoja personale.
Normal qė duhet me je pėrkushtu fesė pėr me ja fal gjynahet qė i kanė ba tyj shit drogė.
Morali i besimtareve eshte i imponuar nga dogma(t) per kete arsye shume nga ata kane dopio personalitet.
Ajo qe thote shkurt besoj augusta dhe qe edhe une pajtohem eshte kjo:
"Leri te tjeret te rregullojne normat e tua shoqerore dhe civile, te nderhyjne ne jeten tende duke t'u imponuar dhe vendosur cfare eshte e drejte dhe cfare jo per ty. Dhe njehere ne njeqind, kur padashje behesh vetvetja, shikoje si dobesi kete eveniment, pendohu menjehere dhe kerko te shlyesh mekatin tend; perndryshe do te digjesh ne ferr.
Udhehiqu gjithmone nga frika dhe jo nga arsyeja."
Ky eshte thelbi i moralit te besimtareve.
po ku kan moral besimtaret.ata kan vec frik per diten e gjykimit.un se kuptoj besimtaret bejn vrasje e te tjera gjera dhe si perfundim shkojn e rrefehen a thu se skan ber gje dhe menojn se do ti fali zoti.
Krijoni Kontakt