Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 61

Tema: Copėza...!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856

Copėza...!

Sekretaria telefonike e zotit

Zoti, per te nuk ishte asnjehere.
    Githmone i zene, gjithmone i ngarkuar me pune te tjera, ndersa ajo harxhonte edhe monedhat e fundit qe i kishin mbetur neper xhepa, per te folur me sekretarine telefonike te tij. E megjithate ajo ishte miqesuar shume me te. Sekretaria telefonike e zotit dinte t’a degjonte, ajo dinte t’a miratonte ne heshtje, edhe kur ajo ndonje dite, e merzitur sic qe, i shfryynte asaj, padrejtesisht.
    Nje nate me pare, ajo i ishte lutur me ngulm per nje pergjigje pozitive, te cilen, shpresonte t’a merrte te nesermen… natyrisht me ndihmen e mikes se saj besnike; sekretarise telefonike…

Ai kishte zgurdulluar syte kur e kishte pare ne dere.
    Edhe mbas kaq vitesh, ajo ishte njelloj e bukur.. me perjashtim te asaj cehreje te zbehte dhe shikimit pakez te lodhur.
    Ajo e kishte peshendetur si e zene ne faj dhe pa humbur kohe, i kishte zgjatur nje pako te mbeshtjelle keq.
    - Ēfare eshte kjo ? - i kishte mermeritur ai.
    - Eshte dhurata jote e ditelindjes, se tete viteve me pare.. - i kishte thene ajo, duke vazhduar t’a shikonte me ate shprehje sysh, e cila edhe mbas kaq vitesh, kishte mbetur ēarmatosese.
    - Une te kam falur... - i kishte thene gati me peshperime dhe ishte larguar...
    Ata ishin ndare, ose me sakte, ai e kishte lene ate, ne menyren me mizore te mundshme, nje nate para ditelindjes se tij, (ajo ishte teper entuziaste per dhuraten qe i kishte blere, por nuk e kishte lejuar t’a shikonte, pasi ai duhej t’a hapte vetem diten e ditelindjes)

- Kush eshte shpirt? – i kishte thirrur gruaja qe nga dhoma e gjumt.
    - Asgje asgje ...me sollen nje porosi per shokun tim te zyres..- i kishte thene ai me shpejtesi.
    - Oh, me dhembin kembet… gruaja e tj ishte vetem ne muajin e dyte te shtatzanise, por kishte filluar te perkedhelej e te ankohej, njelloj si te ishte ne muajin e nente.
    - Me ferko pak kembet…! Ai ishte perkulur mbi kembet e saj te buavitura, kur nga jashte ishte degjuar nje e frenuar e forte makine.
    Ai kishte ndjere dicka ne kraharor, por kishte vazhduar koke-ulur, t’i ferkonte kembet gruas.
    - Me haet akullore... - i kishte thene pastaj ajo papritur.
    Ai kishte mbathur kepucet ne heshtje.
    Ne rrugen kryesore perballe supermarketit, duhej te kishte ndodhur ndonje perplasje makinash, pasi atje, ishin mbledhur shume njerez. Edhe pse ndjesia ne kraharor i ishte bere me e forte, ai nuk u kthye te shikonte c’kishte ndodhur...
    - Boll me... mendonte me vete...
    Per tete vitete rresht, ajo femer i kishte monopolizuar mendimet, ndjesite, vendimet…
    - Bolle me…
    Me kutine e akullores ne dore, kishte ngjitur shkallet i menduar.

Ate dite te fundit te jetes se saj, ajo kishte shkuar heret ne mengjes, te merrte pergjigjen e analizave .
    Mbas bisedes se gjate me mjekun, ishte kthyer ne shtepi dhe kishte nxjere nga sirtari dhuraten, qe kurre, nuk kishte mundur t’ia jepte atij.
    Rruges per tek shtepia e tij, ishte ndalur ne kishe, kishte ndezur nje qiri dhe ishte lutur.
    Kishte mberritur te shtepia e tij, i kishe dhene dhuraten dhe.... i kishte dale para nje makine qe ecte me shpejtesi marramendese. Vdekja kishte qene e menjehereshme...
    Te pakten per nje here te vetme ne jeten e saj, zoti e kishte degjuar dhe nuk i kishe vene sekretarine telefonike…
    Ēuditerisht i kishte permbushur deshiren per nje vdekje te shpejte...

Lajmin e vdekjes se saj, ai e kishte degjuar ne nje kronike televizive, ndersa ishte duke i ushqyer akulloren gruas shtatzene...
    Folesi i lajmeve sqaronte se vajza e deshperuar, kishte dale vete para makines, mbasi kishte marre nje pergjigje analizash, e cila sipas mjekeve, deshifrohej qe i kishin mbetur vetem pak muaj jete...
    Te gjitha keto, ai i degjonte ne heshtje , ndera gruaja lepihej mbi kutine e akullores...

p.s
    kete copez e shkrova dje , per t'u arratisur nga negativiteti qe me lane ne shpirt, disa postime ne adresen time keto dite...shyqyr zotit dje mbasdite, ne lagjen time iken dritat rreth 4 ore, keshtu qe u perqendrova ne kete copez...
    E shkrova per te gjithe ju dashamiresit e shkrimeve te mia...
    per ;bebushen ,alda resina , caushi poeti, skuthi ,sas,biligoa, bili,ooooo,2043,mondishall, ajsberg,agim doci...e ndonje tjeter qe e kam haruar...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga engjellorja : 28-10-2007 mė 04:11

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga engjellorja Lexo Postimin
    Sekretaria telefonike e zotit

Zoti, per te nuk ishte asnjehere.
    Githmone i zene, gjithmone i ngarkuar me pune te tjera, ndersa ajo harxhonte edhe monedhat e fundit qe i kishin mbetur neper xhepa, per te folur me sekretarine telefonike te tij. E megjithate ajo ishte miqesuar shume me te. Sekretaria telefonike e zotit dinte t’a degjonte, ajo dinte t’a miratonte ne heshtje, edhe kur ajo ndonje dite, e merzitur sic qe, i shfryynte asaj, padrejtesisht.
    Nje nate me pare, ajo i ishte lutur me ngulm per nje pergjigje pozitive, te cilen, shpresonte t’a merrte te nesermen… natyrisht me ndihmen e mikes se saj besnike; sekretarise telefonike…

Ai kishte zgurdulluar syte kur e kishte pare ne dere.
    Edhe mbas kaq vitesh, ajo ishte njelloj e bukur.. me perjashtim te asaj cehreje te zbehte dhe shikimit pakez te lodhur.
    Ajo e kishte peshendetur si e zene ne faj dhe pa humbur kohe, i kishte zgjatur nje pako te mbeshtjelle keq.
    - Ēfare eshte kjo ? - i kishte mermeritur ai.
    - Eshte dhurata jote e ditelindjes, se tete viteve me pare.. - i kishte thene ajo, duke vazhduar t’a shikonte me ate shprehje sysh, e cila edhe mbas kaq vitesh, kishte mbetur ēarmatosese.
    - Une te kam falur... - i kishte thene gati me peshperime dhe ishte larguar...
    Ata ishin ndare, ose me sakte, ai e kishte lene ate, ne menyren me mizore te mundshme, nje nate para ditelindjes se tij, (ajo ishte teper entuziaste per dhuraten qe i kishte blere, por nuk e kishte lejuar t’a shikonte, pasi ai duhej t’a hapte vetem diten e ditelindjes)

- Kush eshte shpirt? – i kishte thirrur gruaja qe nga dhoma e gjumt.
    - Asgje asgje ...me sollen nje porosi per shokun tim te zyres..- i kishte thene ai me shpejtesi.
    - Oh, me dhembin kembet… gruaja e tj ishte vetem ne muajin e dyte te shtatzanise, por kishte filluar te perkedhelej e te ankohej, njelloj si te ishte ne muajin e nente.
    - Me ferko pak kembet…! Ai ishte perkulur mbi kembet e saj te buavitura, kur nga jashte ishte degjuar nje e frenuar e forte makine.
    Ai kishte ndjere dicka ne kraharor, por kishte vazhduar koke-ulur, t’i ferkonte kembet gruas.
    - Me haet akullore... - i kishte thene pastaj ajo papritur.
    Ai kishte mbathur kepucet ne heshtje.
    Ne rrugen kryesore perballe supermarketit, duhej te kishte ndodhur ndonje perplasje makinash, pasi atje, ishin mbledhur shume njerez. Edhe pse ndjesia ne kraharor i ishte bere me e forte, ai nuk u kthye te shikonte c’kishte ndodhur...
    - Boll me... mendonte me vete...
    Per tete vitete rresht, ajo femer i kishte monopolizuar mendimet, ndjesite, vendimet…
    - Bolle me…
    Me kutine e akullores ne dore, kishte ngjitur shkallet i menduar.

Ate dite te fundit te jetes se saj, ajo kishte shkuar heret ne mengjes, te merrte pergjigjen e analizave .
    Mbas bisedes se gjate me mjekun, ishte kthyer ne shtepi dhe kishte nxjere nga sirtari dhuraten, qe kurre, nuk kishte mundur t’ia jepte atij.
    Rruges per tek shtepia e tij, ishte ndalur ne kishe, kishte ndezur nje qiri dhe ishte lutur.
    Kishte mberritur te shtepia e tij, i kishe dhene dhuraten dhe.... i kishte dale para nje makine qe ecte me shpejtesi marramendese. Vdekja kishte qene e menjehereshme...
    Te pakten per nje here te vetme ne jeten e saj, zoti e kishte degjuar dhe nuk i kishe vene sekretarine telefonike…
    Ēuditerisht i kishte permbushur deshiren per nje vdekje te shpejte...

Lajmin e vdekjes se saj, ai e kishte degjuar ne nje kronike televizive, ndersa ishte duke i ushqyer akulloren gruas shtatzene...
    Folesi i lajmeve sqaronte se vajza e deshperuar, kishte dale vete para makines, mbasi kishte marre nje pergjigje analizash, e cila sipas mjekeve, deshifrohej qe i kishin mbetur vetem pak muaj jete...
    Te gjitha keto, ai i degjonte ne heshtje , ndera gruaja lepihej mbi kutine e akullores...

p.s
    kete copez e shkrova dje , per t'u arratisur nga negativiteti qe me lane ne shpirt, disa postime ne adresen time keto dite...shyqyr zotit dje mbasdite, ne lagjen time iken dritat rreth 4 ore, keshtu qe u perqendrova ne kete copez...
    E shkrova per te gjithe ju dashamiresit e shkrimeve te mia...
    per ;bebushen ,alda resina , caushi poeti, skuthi ,sas,biligoa, bili,ooooo,2043,mondishall, ajsberg,agim doci...e ndonje tjeter qe e kam haruar...
    OHH SA BUKUR KE SHKRUAJTUR,SA PREKSE SI HISTORY .URIME ENGJULLI URIME JE VERTET SHUM SHUME E MIRE TE PERQAFOJ MIQESISHT
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anėtarėsuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Prekese dhe e dhimbshme. Me pelqeu ky shkrim engjellore. Pa dashur te flas ne emer te te tjereve, ndjej bindjen qe ketu te gjithe jemi dashamires te shkrimeve te njeri-tjetrit. Tej tyre ndodhin dhe kondra, nganjehere dhe per variant. Me te acaruarat pastaj, tejkalojne etiken dhe vertet na tronditin ne shpirt. Une i tejkaloj me ndonje krijim, keshtu me duket se po vepron dhe ti. Suksese, pra!
    Respekt mondishall

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    Citim Postuar mė parė nga bebushja Lexo Postimin
    OHH SA BUKUR KE SHKRUAJTUR,SA PREKSE SI HISTORY .URIME ENGJULLI URIME JE VERTET SHUM SHUME E MIRE TE PERQAFOJ MIQESISHT
    flm bebushe

edhe ty mondi

i/e regjistruar Maska e resina
    Anėtarėsuar
    19-05-2007
    Vendndodhja
    ne nje vend te bukur,ku cdo stine ka bukurine e vet
    Postime
    286
    engjellore ,shkrimi shume i bukur ,si gjithmone ,ti je vetvetja, ke nje menyre te shkruari qe me befason ,por me shume me erdhi mire qe ti u ktheve ne mes nesh.
    JETEN TA JETOSH PA E VRARE

i/e regjistruar Maska e desaparacidos
    Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Mire, mire, me pelqen.

nAturisht qe e ke dhuraten e sintetizimit. Te pershkruash ne pak rreshte deshtimin e nje - dy? - jetesh civile nuk eshte pak.

dhe me pqlqen se si perdor patpitmas ca fjale shqip, tip buhavitur.

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Edhe une te kam xhan.... dhe sidomos qe u ktheve te kam xhan edhe nje here me shume!
    (asnjehere mos bej ate qe do donin te tjeret, dhe sidomos ate qe mendon se te tjeret do donin te beje ti.... ti rri me ne e para se e ndjen , se ke pse te rrish, se edhe ne vertet duam shume te rrish, por rri edhe kur dikush nga ne (kushdo qofte) nuk do donte te rrije).
    Ne fillm kur erdha une ne forum, kam qene shume e ndjeshme(jo se nuk jam me , ndoshta jam edhe me e ndjeshme)por nje e dy merja vendime se do ikja. Dhe nje e dy kthehesha pa ikur mire, per te thene dicka qe kisha harruar, per te lexuar dike qe me pelqente, per te pare c'thane ate qe (kujtoja une) se doja te ikja...etj etj etj.Tani as nuk mendoj me ikjen prej ketij forumi, dhe nuk e vras aspak mendjen kush me do ketu apo kush nuk me do...Une i dua te gjithe , madje me shume dua ata qe nuk me duan, dhe sidomos sidomos ata qe mendojne se nuk i dua. Ketu ne forum nuk ka arsye per te mos i dashur te gjithe. (Ndodh se nuk rri dot pa u kundershtuar mendimet ndonjerit, por per t'i dashur i dua te gjithe .... ! Kete gje mendoj edhe per ty, ne lidhje me ne , me ata qe te duan dhe i do, per ata qe te duan dhe kundershtohen me mendimet e tua , dhe per ata qe nuk te duan dhe qe nga keto te fundit nese nuk ka fare, duhet te kete fare pak,e fare pak e rendesishme kjo.
    Mire se rierdhe dhe urime per copezat!
    macia
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    ne te vertete une bera nje kompromis me veten, vendosa te mos braktis vetem nen-forumin letersia...ne temat e tjera kam vendosur te mos shkruaj ne menyre qe te evitoj debatet....

flm resina.desperados...

flm edhe ty mace...

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anėtarėsuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Oh sa i kenaqur qe jam, kur triumfon arsyeja dhe kultura e forumisteve. Kam te drejte te mburrem pak per besimin qe kisha ne harmonine mes debatuesve, te debatuesve vertet te kulturuar, qe dine te kapercejne kondrat dhe vleresojne vlerat. S'kam si mos pershendes vec engjellores dhe macja blu, qe di te ndaje shapin nga sheqeri. Faleminderit shume miq letrare per mirekuptimin e deshiruar e te shumepritur. Pacim vazhdimesi te mbare ne shkrimet dhe debatet tona. Perqafime mondishall

i/e regjistruar Maska e desaparacidos
    Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Citim Postuar mė parė nga mondishall Lexo Postimin
    Oh sa i kenaqur qe jam, kur triumfon arsyeja dhe kultura e forumisteve. Kam te drejte te mburrem pak per besimin qe kisha ne harmonine mes debatuesve, te debatuesve vertet te kulturuar, qe dine te kapercejne kondrat dhe vleresojne vlerat. S'kam si mos pershendes vec engjellores dhe macja blu, qe di te ndaje shapin nga sheqeri. Faleminderit shume miq letrare per mirekuptimin e deshiruar e te shumepritur. Pacim vazhdimesi te mbare ne shkrimet dhe debatet tona. Perqafime mondishall
    hem
    nje foto, pa dashur te ofendoj njeri.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Koinēidencė apo copėza realiteti?
    Nga anuke nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 15-10-2006, 15:07
  2. Copeza jete nga e kaluara...
    Nga Ksenia nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 20-02-2006, 17:04
  3. Copėza tė grisura
    Nga Davius nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-12-2005, 19:08
  4. Copeza dashurie!
    Nga ~Geri~ nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-07-2005, 09:59
  5. Copėza dashurie nga glaukus 001
    Nga glaukus 001 nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 18-04-2005, 11:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •