Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anëtarësuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Nuk duhet merzitur edhe aq, sepse njeriu duhet kushtuar jeten atij/asaj qe e don, dmth qe nese dashuron dike dhe je ne gjendje te besh gjithcka per njeriun e jetes atehere edhe ai/ajo duhet te bej te njejten per ty.
    Ndoshta ke bo gabim te madh dhe ke hy ngjynah me ate person qe 10 vjet ka kalu me ty e tani mu nda pa kurrefar arsye, lind pyetja pse martohen njerzit, martesat e hershme gjithmone si perfundim kan ndarjen, sepse njeriu ritet ende piqet mire e pastaj i kupton gjerat me ndryshe, per kete gje derisa vendos te martohesh duhet mi kuptu shum sene dhe mi mar parasyve shum gjera, mos u marto nese nuk mundesh, sepse duhet me u dhon fund shum seneve (avanturave etj etj)
    Habitem kur lexoj raste te tilla,

Sa i perket teme, po jam ne lidhje te mire te bukur te shendoshe, shpresoj te zgjat sa gjith jeta ime

Dikur te doja pa kufi
    Smendova kurre se kshtu ke mem shperbly
    mos u mundo kot te me kthehesh prap
    se ne u ritem te mos jemi bashk

Dikur te doja pa kufi
    Smendova kurre se kshtu ke mem shperbly
    U binda me vete e dishe tani
    Harram te qofshin netet qe ti fala ty

Harrom harrom se nuk je per mu
    Fjalen te du kurre ske me ndegju
    Jo jo ty nuk te du
    Jo jo sdu prap me gabu...

Mos e mallko veten mos u bej pishman
    e ke zgjedhur fatin sipas qejfit tand
    shkoj ajo kohe kur te deshta shum
    krejt i kam harru veten e kam ristartu...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bl3ri : 06-12-2007 më 09:59
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anëtarësuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar më parë nga gimi3 Lexo Postimin
    Pershendetje ^Angel^ ,

Flm per pergjigjen , vetem desha te permiresoj dicka :

une personalisht nuk jam personazh i ketij tregimi , kete tregim e kam perkthyer me ato mundesite e mia nga gjuha angleze .

ajo cfare une tentova ti ofroj anetareve te forumit shqiptar permes ketij tregimi - perkthimi eshte :

1. te mendojme para se te veprojme dicka.
    2. te dime te çmojme ato gjera qe i kemi prane vetes.
    me fal mendova se ishe,,,,por prap nje histori shume e domosdoshme per ata qe jane te martuar,kan lidhje edhe per ato qe do te ken ne te ardhmen.
    je shume i mire
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    DI_ANA:

Gimi te pergezoj edhe nje here...

Kete histori e kam lexuar shume here deri tani dhe me te thene te drejten me beri te lotoj..
    Kjo femer per mua ishte nje njeri i mrekullueshem qe donte te shoqin dhe besonte akoma te nje dashuri qe nuk kishte mbaruar akoma,megjithe kalimin e viteve.
    Ajo me zotesine dhe ndjenjen e saj i beri te kuptoje te shoqit,qe asgje nuk mund te shuhej,sepse kur dashuria lind mes dy njerezve dhe zhvillohet per nje kohe teper te gjate,ajo vdes me ta!
    Ajo cfare me beri pershtypje tek kjo grua eshte menyra se si e zgjodhi probl. e saj ne kohen kur ndihej e vetmuar , e lene anash , dhembshuria ndaj djalit te saj qe mos ta perjetonte kete ngjarje te hidhur , kete divorc ku ne te shumten e rasteve femijet jane viktime.

DI_ANA:

Ky eshte parimi i marteses qe thote....."Per te mirat dhe te keqijat deri ne fund,deri sa vdekja te na ndaje"!
    A nuk eshte kjo historia e vertete e dashurise...?Keshtu duhet te jete,keshtu...
    Ndjenjat nuk duhet te humbin,duhet te jemi ne ata qe te bejme gjithçka per te mbajtur ndezur zjarrin e zemres.
    Materiali nuk eshte asgje,asgje perveç diçkaje qe mund te zoterojne shume vete.
    Po mjere ai ose ajo qe nuk di te dashuroje!
    Ky eshte mallkimi me i madh mendoj une......
    Kesaj i thone dashuri e sinqerte ,

Dashuria më e ulët është ajo që mbetet në gjuhë, kurse më e larta është ajo që shfaqet përmes veprave në praktikë.

Nuk duhet te jemi si personazhi ne kete tregim i cili kaloi 10 vitet me dike qe ndoshta e donte , mirepo me kalimin e kohes ajo dashuri mbeti vetem me gjuhe , dashuria duhet te shfaqet permes veprave ne praktike.

DI_ANA:

Flm per pergjigjen Gimi3...

Per t,iu pergjigjur pyetjes tende...a keni ju nje lidhje ne te vertete te lumtur ?!...une personalisht do te thoja qe jo!
    Dashuria eshte nje dhurate qe jepet nga te dy palet dhe kur eshte vetem nga nje person,lidhja nuk ka si te jete e lumtur!

respekte

Shpeshhere ne mendojme cfare kemi por ka raste kur harrojme se cfare na mungon , une mendoj se na mungon nje dashuri e sinqerte.

Disa thone : " çfare ndodhe ... ndodhe per nje arsye "

Te dashurosh dike , ajo dashuri duhet te mos jete shaka , te jete per nje arsye , e ajo arsye te jete per dashuri.

Ne jete gjithmone duhet te mendojme cilen ure ta perdorim qe te na dergoje tek dashuria e vertete , e cilen ure te mos e shkaterrojme.

Me qellim qe te kemi dicka qe kurre nuk e kishim , duhet te bejme dicka qe nuk kemi bere deri me tani.

Ndoshta Zoti deshiron nga ne qe te njihemi me njerez te ndryshem , ne kete rruge te dashurise , me qellim qe kur te takohemi me dike qe vertete e dashurojme , te dime ta çmojme dhe te jemi mirenjohes per te.

Te planifikojme per te nesermen por ta jetojme te sotmen.

Dashuria nuk kerkon nga ne te shikojme njeri-tjetrin , por kerkon qe te dy partneret te shikojne ne te njejtin drejtim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 06-12-2007 më 10:33
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-10-2007
    Vendndodhja
    Tirona Metropol
    Postime
    77
    historia vertet shume e bukur...me ka bere te qaj...se kur me la i dashuri ndjeva aq dhimbje sa qe per hir te dhimbjes sime i kerkova pak kohe qe ai te arrinte te shikonte ate qe shihja une.po egoja e tij se lejon te shikoj pertej asaj qe do te shoh.e sot jam une qe mundohem tja tregoj ne menyren time ato imtesi,qe te kuptoj ate qe ekziston me te vertet midis nesh.shpresoj tja arrij nje dite kte gje..............shpresa vdes e fundit....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    Citim Postuar më parë nga xhensila86 Lexo Postimin
    historia vertet shume e bukur...me ka bere te qaj...se kur me la i dashuri ndjeva aq dhimbje sa qe per hir te dhimbjes sime i kerkova pak kohe qe ai te arrinte te shikonte ate qe shihja une.po egoja e tij se lejon te shikoj pertej asaj qe do te shoh.e sot jam une qe mundohem tja tregoj ne menyren time ato imtesi,qe te kuptoj ate qe ekziston me te vertet midis nesh.shpresoj tja arrij nje dite kte gje..............shpresa vdes e fundit....
    mos e vrit menjen me per te lol.nganjeher nje fillim i ri esht shum me i mir se ajo qe humbe.humbe dicka te bukur por mund te fitosh dicka me te bukur

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga gimi3 Lexo Postimin
    Sigurisht mund ta kuptoj pyetjen ne temen qe jemi duke e diskutuar ,

Me qellim qe nje lidhje te jete e kurorezuar me lumturi atehere patjeter duhet te bindemi se me te vertet aty ka vemendje , ka perkujdesje , ka interesa te perbashketa , ka deshira te perbashketa dhe ka dashuri ndaj njeri-tjetrit .

Se dyti , do te pyesja per çeshtjet te cilat kane te bejne me personin ne fjale se : a ka marrdhenie te mira me prinderit ? Prinderit a jane ende se bashku ? A eshte ajo e qendrueshme ( e forte ) emocionalisht ?

Pjesa plus e kesaj , te dy duhet te kemi raporte te mira shoqerore , te jete mundesia te flasim ne nje nivel me te thelle bisedash.

Vlen te pyetet se sa serioze eshte me ndjenjat e saj ne te kaluaren dhe a eshte e sigurte se mund ta realizoje kete lidhje te cilin te dy e kemi ne plan ? Pastaj duhet ditur se : a eshte frika eshte ajo e cila e pengon kete , apo ndoshta çeshtjet e pazgjidhura ne lidhjet e kaluara ?

Une personalisht mendoj se pergjigjet me te sakta mund te kuptoheshin ketu nese te dy partneret do te ishin sa me te sinqerte ne keto çeshtje.

Ne te kunderten do te ishin vetem “ disa fjale ku pijne uje “ te cilat do te shkaterronin ate qe ne shikim te pare dukej si nje lidhje e kendshme.

Nese ekzistojne gjerat pozitive qe i ceka me larte atehere lirisht mund te themi se ketu ka afersi per nje lidhje me te gjate ( fjala eshte takimet e shpeshta , fejesa etj. )

Respekte
    sa bukur shprehesh Gimi dhe vertet kerkon mik zemre dhe une te kuptoj 100%, e ke shum me te drejt.asht veshtir por e gjejm gjysmen e dytê qe na mungon.

belget thojn: kurr nuk duhet mu martu para se te kalojsh njo nji jave me dikend diku ne pushim bashk, ather mundesh me pa a mundesh me jetu me ket person a jo ? tash une nuk marr askend pa jetu nji jave me te , do ta ve ne sprova...
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anëtarësuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Te gjithe ne njerezit jemi unike,dhe lumturia eshte e tille...
    Ekziston lumturia Ekonomike... dhe Shpirterore dhe jane qe te dyja te domosdoshme,sepse ndikojne ne njera-tjetren!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Perjashtuar Maska e R3nato
    Anëtarësuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    TiRoNe
    Postime
    344
    Une per veten time jam Ok me gocen qe kam Urime per temen.

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga _Kingu^Tirones_ Lexo Postimin
    Une per veten time jam Ok me gocen qe kam Urime per temen.
    Gezoem Kingu qe ti je OK me te dashuren tende:
    Por te jesh ok dhe te jesh i lumtur ka nje ndryshim
    Nje lidhje quhet e lumtur kure ajo ka nje vazhdimesi_ecuri me tej se ajo e dashurise ne adoleshenc e pak me tej...............yyyyyyyy duhet kohe te kuptosh lumturin e vertet mes nje cifti (ku kapercehen veshtirsi dhe ngjarje te ndryshme brenda jetes se tyre)
    PERSHENDETJE GIMI3 PER TEMEN SHUME E GODITUR.
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar Maska e Glamorous
    Anëtarësuar
    31-03-2005
    Vendndodhja
    Pak ne Qiell me Engjejt... Pak ne Toke me Djajt.. Kryesisht ne Zemer me Veten!
    Postime
    354
    gimi3 histori mjaft e lezetshme, por e perjetuar live do ishte nje drame familjare...
    Ne lidhje me pyetjen e temes:
    Lumturia nuk ka kufij, dhe njeriu nuk ngopet kurre me lumturine dhe miresine... gjithsesi une mendoj se kam nje lidhje mjaft te lumtur, nje lidhje mese normale, ku dashuria ekziston ne te dy...
    Gjithsesi ashtu si dhe jeta eshte me tatepjeta, edhe dashuria eshte, keshtu qe smund te presesh qe cdo dite te jete e bukur, e mrekullueshme; dhe sdo te thot qe mqs sot u grinde me partnerin duhet te ndahesh.
    Une per vete jam e lumtur me lidhjen qe kam, dhe po ashtu edhe partneri im
    Puthja eshte ushqimi i zemres...

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. K. Frasheri: Ismail Kadare, i subvencionuari i diktaturës
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 16-10-2011, 08:32
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Ibn Tejmijeh - Pergjigje Te Paditurve dhe Genjeshtareve
    Nga Studentt në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 14:59
  4. Kuptimi i shehadetit
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 13:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •